Kiedy LOST powróci na antene?

Nowinki ze świata serialu.
patus1905
Indiana Jones

Kiedy LOST powróci na antene?

Post autor: patus1905 »

Otóż pierwszy odcinek czwartego sezonu zostanie wyemitowany już 31 stycznia 2008 roku! Jak widać LOST emitowany będzie w czwartki (o 21.00) i trzeba przyznać, że to dobry wybór. Dlaczego? Otóż z powodu strajku scenarzystów Zagubieni konkurować będą głównie z powtórkami (CSI, Supernatural i The Apprentice). Wygląda więc, że największym konkurentem Jacka i spółki będzie niesamowity komik Wayne Brady ze swoim programem "Don't Forget the Lyrics" (FOX).

Pytanie: ile odcinków wyemituje ABC? Tu odpowiedź jest prosta: osiem. Problemy zaczynają się, gdy spytamy o resztę czwartego sezonu. Otóż w najlepszym przypadku (czytaj: jeśli strajk zakończy się na początku 2008 roku) pozostałe epizody będą gotowe już na jesień 2008. Jeśli strajk się przedłuży, co jest bardziej prawdopodobne, producenci Cuse i Lindelof będą musieli inaczej "rozłożyć" resztę serialu.

Obrazek
niunia
Indiana Jones

Re: Kiedy LOST powróci na antene?

Post autor: niunia »

mam nadziaję, że później nie bedziemy musieli czekać na reszte odcinków ;)
Awatar użytkownika
Piotrek1230
Indiana Jones

Post autor: Piotrek1230 »

oby wszystkie pokolei, a nie tak jak prison break puszczają
powerr
Tyler Durden

Post autor: powerr »

No niestety tu was muszę zmartwić, czytałem gdzieś że po 8 odcinkach będzie przerwa (nie wiadomo tylko jak długa) :(
niunia
Indiana Jones

: ( .. coś czuję, ze sobie jednak poczekamy na tych reszte odcinkow dość długo..
Morgoth
Nosferatu

Post autor: Morgoth »

za pewne tak własnie bedzie...
ale czego sie mozna spodziewac po TAKIM serialu...
Js ie ciesze ze wogole bedzie:D
niunia
Indiana Jones

no własnie, wazne chociaz, że te 8 odcinkow zobaczymy.. ;)
patus1905
Indiana Jones

Post autor: patus1905 »

wazne że wogole cokolwiek, przez ten strajk scenarzystów..wszystko tak staneło i PB i LOst..ja się cisze że wogóle cos idzie z tym do przodu
Awatar użytkownika
MarQuess_Axel93
Indiana Jones

Post autor: MarQuess_Axel93 »

AXN - z pewnościątam będą puszczać owe lost 4

Idę wolno, ale nie cofam się nigdy... :)
powerr
Tyler Durden

Mam pytanko:
Nie wiecie czy odcinki Lostu będą nadawane co tydzień czy może przez ten strajk będą dłuższe przerwy między odcinkami (np. dwa tygodnie) :?:
Morgoth
Nosferatu

wedlug mnie pójdzie jak z gładka... ich chyba na szczescie bunt nie dosięgną :D
Awatar użytkownika
MarQuess_Axel93
Indiana Jones

Z tego co słyszałem w RADIOSTACJI to premiera jest 1 lutego a w polsce będzie pare tygodni późńiej
Morgoth
Nosferatu

zaraz zaraz... czy przypadkiem jutro nie pojawią się LOSTy :?: bo słyszałem ze sa 1 czy 30(jak u nas) czy nawet 31
Awatar użytkownika
MarQuess_Axel93
Indiana Jones

Już dzisaj są . :mrgreen:
Morgoth
Nosferatu

no jeszcze nie ma :D przeszukałem siec i JESZCZE nie ma :P ale czekamy na te LOST 4x01 ^^ po tak długim okresie nareszcie^^ jutro do wsysania :D
powerr
Tyler Durden

Dowiedziałem się że 4 sezon Lostów będzie miał 16 odcinków.
8 odcinków zostanie wyemitowanych wiosną 2008 roku (czyli teraz), a kolejne 8 odcinków zostanie wyprodukowane po zakończeniu strajku scenarzystów i wyemitowane jesienią 2008 roku lub wiosną 2009 roku razem z 5 sezonem.

To oznacza że już jest pewne że będzie 5 sezon Lost

Premiera w Polsce
- AXN - najprawdopodobniej kwiecień 2008r.
- W kolekcji VOD-nScreen (filmy na życzenie) na platformie cyfrowej "n" - zaraz po premierze amerykańskiej (kilka dni po premierze poszczególnych odcinków)
Szarley
Mad Max

Post autor: Szarley »

Boziu, to jak Prison. Tak rozczłonkowywać serial... to się nie godzi. Z Prisonem jest tak, że kończy się na 13 odcinku, a ten na 16 (to i tak lepiej).
Ale to super, że będzie 5 sezon :D (to znaczy jak na razie się cieszę, może ten 4 [odpukać] stanie się tak nieprawdopodobny, że 5 będzie już bajką). Po co te przerwy?! Przerwy wszystko psują :-/
Awatar użytkownika
MarQuess_Axel93
Indiana Jones

To to jeszcze sobie poczekamy :-/ . No ale niemamy na to wpływu ,ale gdy już kwiecień sięzbliży no to bardzo sie uciesze no i oczywiscie większość fanów LOST . No bo chyba każdy lubi obejrzeć sobie odcinek z lektorem!? ;-)
powerr
Tyler Durden

Koniec strajku :)

Trwający od 5 listopada strajk scenarzystów, który zakłócił produkcję amerykańskich seriali telewizyjnych, prawdopodobnie już jutro dobiegnie końca. W ten weekend Amerykańska Gildia Scenarzystów (WGA) podpisała wstępne porozumienie z producentami. We wtorek ma się natomiast odbyć ostateczne głosowanie w sprawie przyjęcia warunków ugody. Co zakończenie strajku może oznaczać dla "Zagubionych"? Prawdopodobnie oprócz 8 gotowych odcinków, w tym sezonie zobaczymy jeszcze 6 kolejnych. To o 2 mniej niż planowano przed strajkiem, w związku z czym piąty sezon zostanie prawdopodobnie wydłużony do 18 epizodów.
Źródło: http://www.filmweb.pl/
Szarley
Mad Max

Post autor: Szarley »

ooo, to lepiej niż 16 odcinków!!!!!!!!
Mateusz_axel93, napisał:
bardzo sie uciesze no i oczywiscie większość fanów LOST . No bo chyba każdy lubi obejrzeć sobie odcinek z lektorem!? ;-)
- no, ba!!! Pewnie, że taak!! Lektorzy tak super, wszystko dokładnie tłumaczą, niech mnie, a jak sięwczuwają w grę aktorów!!! Aż się ich przyjemnie słucha :D

niemniej 5 sezon będzie. Ciekawe na czym oparta będzie fabuła?
Morgoth
Nosferatu

Nareszcie dobre wiadomości :D
Fabuła raczej nadal bedzie sie krecic wokół tych z frachtowca :P (inni byli przez 3 sezonu to tych na 2 mogą wydłużyć(oby bez przesady^^))
powerr
Tyler Durden

[ Wysłany: 2008-02-12, 17:24 ]

Na stronie Lostpedi pojawił się komentarz Damona Lindelofa na temat dalszych losów czwartego sezonu, oto on:

Producent wykonawczy Lost Damon Lindelof: W rzeczy samej, wygląda na to, że jesteśmy blisko zakończenia strajku. Osobiście łączą mnie ze związkiem silne emocje. Jak w każdych negocjacjach, niektóre elementy były do kitu, a inne przeszły moje najśmielsze oczekiwania, biorąc pod uwagę to, co mogliśmy osiągnąć. Ogólnie rzecz biorąc jestem jednak dumny.

Co do Lost (oczekując na faktyczne zakończenie strajku, nad którym będziemy głosować we wtorek), nasze plany powinny być znane jeszcze w tym tygodniu. Wszystko, co mogę zdradzić to, że ja i Carlton, a także cała reszta scenarzystów wyraża szczere intecje, żebyście mogli zobaczyć w tym sezonie więcej niż osiem ukończonych dotychczas odcinków. Jak dużo i kiedy zostaną wyemitowane będzie przedmiotem dyskusji z naszymi szefami. Gdy tylko poznamy plan, fani na pewno dowiedzą się o nim pierwsi.

Według E! Online, aktorzy są w stanie gotowości i z pewnością zostanie nakręconych kilka dodatkowych odcinków. Do powrotu szykuje się inny hitowy serial ABC - "Grey's Anatomy", więc stacja będzie musiała rozstrzygnąć, czy "Chirurdzy" wrócą do swojej stałej pory nadawania (Czwartek, 9pm EST), czy zatrzymają ją "Zagubieni", którzy obecny sezon rozpoczęli w tym slocie.

[ Dodano: 2008-02-15, 20:40 ]

Pojawiły się nowe informację na temat dat emisji kolejnych odcinków Lostów, oto one:

Kalendarium odcinków "Zagubionych"

Stacja ABC robi wszystko, by w tym sezonie zaprezentować swoim widzom jak największą liczbę odcinków Lost: Zagubionych. Dlatego też emisję czwartego sezonu podzielono na dwa okresy. Cotygodniową emisją serialu możemy się cieszyć do 13 marca, później nastąpi sześciotygodniowa przerwa. Przed dłuższą rozłąką z Zagubionymi ABC wyemituje siedem odcinków (trzy z nich zostały już wyemitowane). Ósmy odcinek, czyli ostatni zrealizowany jeszcze przed strajkiem, będzie miał swoja premierę 24 kwietnia. W kolejnych tygodniach powinny zostać wyemitowane odcinki (będzie ich 5 lub 6), których realizacja rozpocznie się wkrótce. To by oznaczało, że sezon czwarty nie ucierpi aż nadto z powodu strajku. Seria zostanie skrócona o co najwyżej trzy odcinki.
Źródło: http://film.wp.pl

[ Dodano: 2008-02-28, 20:15 ]

Oficjalne daty emisji nowych odcinków 4. sezonu

ABC postanowiło wyemitować osiem nakręconych do tej pory odcinków 4. sezonu "Lost" bez przerw, a następnie po pięciotygodniowej przerwie wyemitować 5 kolejnych epizodów. Oto oficjalny rozkład:
Odcinek 04x05 - 28 lutego
Odcinek 04x06 - 6 marca
Odcinek 04x07 - 13 marca
Odcinek 04x08 - 20 marca
Odcinek 04x09 - 24 kwietnia
Odcinek 04x10 - 1 maja
Odcinek 04x11 - 8 maja
Odcinek 04x12 - 15 maja
Odcinek 04x13 - 22 maja (finał sezonu)

źródło: lostpedia.com i darkufo.blogspot.com
Stil
Forrest Gump

Post autor: Stil »

Finał sezonu na 13 odcinkach? Tzn ze wiecej w 4 sezonie odcinkow nie bedzie ?
Nadare
Nosferatu

Post autor: Nadare »

Z tego co wiadomo to nie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „News”