Emilie de Ravin

Josh Holloway, Matthew Fox, Evangeline Lilly, Terry O'Quinn, Dominic Monaghan, Naveen Andrews i inni, czyli dyskusje o aktorach występujących w serialu.
patus1905
Indiana Jones

Emilie de Ravin

Post autor: patus1905 »

ROLA W LOST: Claire

Obrazek
Obrazek

BIOGRAFIA:
Emilie de Ravin urodziła się 27 Grudnia 1981 roku w Mount Eliza, w Wiktorii (Australia). Od dziecka jej pasją był taniec, w wieku 15 lat została przyjęta do prestiżowej Australijskiej Szkoły Baletowej w Melbourne. Jednakże, po tylko roku, porzuciła szkołę i zaczęła chodzić na kursy aktorskie. De Ravin studiowała aktorstwo w Narodowym Instytucie Sztuk Dramatycznych w Australii, później kontynuowała naukę w Prime Time Actors Studio w Los Angeles, w Kalifornii.

Karierę aktorską rozpoczęła w 1999 roku rolą Curupiry w serialu fantastycznym "BeastMaster" ("Władca Zwierząt"). Dzięki tej roli zdobyła popularność w rodzimej Australii, ale kiedy agent powiedział jej o roli Tess w Stanach Zjednoczonych w popularnym serialu "Roswell", wsiadła w samolot i udała się na przesłuchanie. Porzuciła rolę w "BeastMaster" i zaczęła pracę jako "Tess"- kosmitka z niezwykłymi zdolnościami. Przeniosła się do Kalifornii nie mając jeszcze nawet apartamentu. Po 2 latach grania w "Roswell", wystąpiła w filmie telewizyjnym na podstawie książki Stephena Kinga "Carrie", gdzie wcieliła się w postać Chris Hargensen. Następnie pojawiła się gościnnie w serialach "Navy NCIS" ("Agenci NCIS"), "CSI: Miami" ("Kryminalne Zagadki Miami") oraz "Handler".

W roku 2004 została zaangażowana do nowego serialu J.J. Abramsa "Lost" ("Zagubieni"), gdzie gra młodą Australijkę, Claire Littleton. Podczas przerwy w kręceniu "Lost", zagrała w filmie "Brick", który dostał nagrodę na festiwalu filmowym Sundance w 2005 roku, a także w czarnej komedii "Santa's Slay" u boku Jamesa Caana. Emilie można również zobaczyć w nowej wersji kultowego horroru Wesa Cravena z 1977 roku "The Hills Have Eyes" ("Wzgórza mają oczy") w roli Brendy. De Revin, która 19 Czerwca 2006 wyszła za mąż za Josha Janowicza, nadal mieszka w Los Angeles, pomimo że serial z jej udziałem kręcony jest na Hawajach.

FILMOGRAFIA:
:: 2006: Wzgórza mają oczy (Hills Have Eyes, The) jako Brenda
:: 2005: Santa's Slay jako Mac
:: 2005: Brick jako Emily
:: 2004: Zagubieni (Lost) jako Claire Littleton
:: 2002: Carrie jako Chris Hargensen
:: 1999: Władca zwierząt (BeastMaster) jako Demon Curupira (1999-2000)
:: 1999: Roswell: W kręgu tajemnic (Roswell) jako Tess Harding

OSIĄGNIĘCIA:
:: 2006 Screen Actors Guild Awards: Zespołowa nagroda dla aktorów serialu LOST.

CIEKAWOSTKI:
:: Emilie ma 156 centrymetrów wzrostu.
:: Na planie uważana jest za ostatnią osobę, która powinna trzymać dziecko. Nigdy nie przyciska malucha do ciała, preferuje trzymać go ku dołowi, niczym kłodę.
niunia
Indiana Jones

Re: Emilie de Ravin

Post autor: niunia »

Piękna z niej kobieta. A te pierwsze zdjęcie Patuś to śliczne jest ^^ Nie wiem czemu, po prostu lubię tę aktorkę :)
patus1905 pisze::: Emilie ma 156 centrymetrów wzrostu.
to niższa ode mnie. A w serialu w ogole nie zauważyłam zbytnio tego.
patus1905 pisze:Na planie uważana jest za ostatnią osobę, która powinna trzymać dziecko. Nigdy nie przyciska malucha do ciała, preferuje trzymać go ku dołowi, niczym kłodę.
:mrgreen: bedny Aaronek ^^
patus1905
Indiana Jones

niunia pisze: bedny Aaronek ^^
szkoda dziecka, ale widać musieli ją jakos nauczyc go trzymac :-P
niunia pisze:to niższa ode mnie. A w serialu w ogole nie zauważyłam zbytnio tego.
bo zawsze w filmach "wyrównują" wszystkich albo ona na czymś stoi , albo ktoś się zniza, nie pokazują jej z Wyzszymi osobami od pasa w dół (zeby ona mogła np. załowyć wysokie buty czy cóś)

a piękna jest, ma taką niewinną urodę aniołka i słodki usmiech :-D
niunia
Indiana Jones

Post autor: niunia »

patus1905 pisze:bo zawsze w filmach "wyrównują" wszystkich albo ona na czymś stoi , albo ktoś się zniza, nie pokazują jej z Wyzszymi osobami od pasa w dół
a szkoda.. czasami sobie wyobrażam ze jak ja bym była na jej miejscu a obok mnie stał Jack.. to wcale taka duzo roznica wzrostu by nie była.. ^^
patus1905 pisze:a piękna jest, ma taką niewinną urodę aniołka i słodki usmiech
ślicznie to ujełaś ;)

Obrazek
kabaczek :D
patus1905
Indiana Jones

noo na tym zdjeciu już nie trzyma go jak kłode :-P tym lepiej dla biednego Kabaczka, że ją nauczyli jak obchodzić sie z dzieckiem
Morgoth
Nosferatu

Post autor: Morgoth »

zawsze tak trzymam swojego rocznego brata :P najwygodniejsza pozycja dla mnie i dla niego^^ i nigdy w tej pozycji mi nie płacze^^
Awatar użytkownika
Kwiatek_lotosu
Jack Sparrow

Post autor: Kwiatek_lotosu »

Przyznam, że w Lostach ciągle mi przypominała swoją postać z Roswell... nie mogłam się skupić jak ją widziałam w zagubionych he ale ogólnie bardzo lubiłam tą postać. Dobra aktorka, umie grać ;] zawsze jak spotykam ją w jakimś filmie rodzi... cóż dziwny zbieg okoliczności hehe w Roswell też urodziła dziecko hehe
Awatar użytkownika
jazeera
Vincent Vega

Post autor: jazeera »

Zacznę od tego, że Emilie to śliczna kobieta! Uwielbiam produkcje z jej udziałem, pamiętam ją dobrze z Wzgórza mają oczy dobrze tam zagrała. A w lost, taka słodka Claire. *.* dopiero w 6 sezonie się rozpuściła totalnie xd. Oczywiście pójdę na Remember Me właśnie z jej udziałem, szkoda tylko, że gra tam też Pattinson :?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Aktorzy”