Angelina Jolie

Te, które zapadają w pamięć dzięki niezwykłemu talentowi oraz te, które większość zawdzięczają urodzie.
Awatar użytkownika
Hukaa
Mad Max

Angelina Jolie

Post autor: Hukaa »

Obrazek
Urodziła się 4 czerwca 1975 roku. Jej ojcem jest John Voight, a matką Marcheline Bertrand. Świetna aktorka, kiedyś także modelka. Na swoim koncie ma trzy Złote Globy, Oscara (za drugoplanową rolę w filmie "Przerwana lekcja muzyki") oraz tytuł jednej z 50 najpiękniejszych kobiet świata. No cóż - urody jej odmówić nie można ;) Zapewne najbardziej zapamiętaliśmy ją w filmie Tomb Raider, gdzie zagrała bardzo mądrą i piękna panią archeolog - Larę Croft. Inne filmy z jej udziałem to np. "60 sekund", "Kolekcjoner kości", "Gia", "Co za życie".
Moim zdaniem zasłużyła na tą najważniejszą nagrodę, jaką jest Oscar. A według Was? :-)
Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

Re: Angelina Jolie

Post autor: Dusqmad »

Zaczynała nieźle i ambitnie, zmieniła nawet nazwisko by nie żerować na popularności ojca. "Przerwana lekcja muzyki" pokazała, że naprawdę stać ja na wiele i również uważam, że nie otrzymała Oscara za urodę, lecz za umiejętności. Ostatnio jednak nie pokazuje zbyt wiele: głośno jest wokół niej tylko ze względu na Brada Pitta, nie zaś filmowe kreacje. Mimo wszystko mam nadzieję, że jeszcze zupełnie jej nie odbiło i w kolejnych latach nie udowodni, że roztrwoniła talent, zwłaszcza że zobaczymy ja w drugiej części "Sin City".
Awatar użytkownika
Hukaa
Mad Max

Trzeba jednak zwrócić uwagę na to, że była w ciąży i raczej pracować nie mogła, a teraz co dopiero urodziła córeczkę i może po prostu woli się nią zajmować... Nie martw się, Angie wróci ;-)
Necron

Post autor: Necron »

Hukaa pisze:Jej ojcem jest John Voight
Jasne? Nie wiedziałam nic o tym.. :|
Hukaa pisze:Nie martw się, Angie wróci
No mam nadzieje... :). Bo ma naprawde fajne filmy :D

A tą córeczke to śmiesznienazwała. Chwilowo nie pamiętam jak, ale troche dziwnie... :|
Awatar użytkownika
Hukaa
Mad Max

Być może dlatego, że zmieniła nazwisko ;) Jolie to jej drugie imię :-) Przynajmniej nie zrobiła kariery tylko dlatego, że ma sławnego tatusia... :roll:

A jej córeczka nazywa się Shiloah Nouvel i jest bardzo piękna :-)

Ostatnio obejrzałam "Life or something like it" (na polski: "Co za życie"). Nie jest to może jakiś wielki film, rewolucja w kinie, ale mi się spodobał. I Angie w blond włosach :mrgreen:
Necron

A po przetłumaczeniu jej imienia? Wiem że gdzieś czytałam jak to brzmi po polsku..
Ja widziałam ostatnio "Złodziej życia". Oczywiście jak każdy jej film był światny :D
Awatar użytkownika
Hukaa
Mad Max

Ale imienia córki czy Angie?? Bo córki to nie wiem, ale Angelina to znaczy "mały anioł" :)

"Złodziej życia" całkiem ok, ale Angelina ma o wiele lepsze filmy jak na mój gust ;)
Necron

Imienia jej córki :).
Zaraz postaram sie znaleśc :D
wredota_xD
Forrest Gump

Post autor: wredota_xD »

:-D Racja. Angelina Jolie to świetna aktorka i zasłużyła sobie na Oscara. Szczerze powiedziawszy mogła bym dać jej jeszcze kilka ;-)
Awatar użytkownika
Gabriel
Indiana Jones

Post autor: Gabriel »

Świetna i niezwykle sexowna aktorka :) NAprawdę w każdym filmie gra niesamowicie dobrze :P wielu myśli, że role dostaje tylko dzieki urodzie i byca sexi..ale ja tak nie uważam. Uwielbiam ją w "Hakerach"..ale nie tylko..potrafi zagrać wszytsko i w poruszającym dramacie..i w komedii..
Awatar użytkownika
BlackDog
Tyler Durden

Post autor: BlackDog »

A ja tam jakoś za nia specjalnie nie przepadam :) Tomb Raider nie przypadł mi szczególnie do gustu, w "Kolekcjonerze kosci" zagrała IMO niezbyt dobrze, a w "60 sekund" wręcz okropnie, ale jak widać jestem osamotniony :)
susan
Jack Sparrow

Post autor: susan »

Jedna z najpiekniejszych i najlepszych aktorek wg mnie.Moja ulubiona nawiasem mowiac. Na dodatek osoba ktora w wielkim stopniu udziela sie charytatywnie,oraz jest sliczna mamusia 3 dzieci (nawet jedno wlasne) + piekny tatus Brad Pitt, ach i zapomnialabym - niesamowite tatuaze . czego chciec wiecej? ;-)
ble
Tyler Durden

Post autor: ble »

susan pisze:ach i zapomnialabym - niesamowite tatuaze . czego chciec wiecej? ;-)
Acha... więc jeśli ma się tatuaże to się jest szczęśliwym?

A co do Ageliny Jolie... szczerze mówiąc nie wyróżniła się za bardzo z tłumu znanych mi aktorek... Oczywiście jest gdzieś u góry listy, ale nie urzekła mnie swoimi rolami.
susan
Jack Sparrow

Post autor: susan »

grunt to zrozumienie postu
ble
Tyler Durden

Post autor: ble »

każdy rozumie na swój sposób ;]
Miodzio
Indiana Jones

Post autor: Miodzio »

Angelina Jolie nie jest moją ulubioną aktorką, ale nie znaczy to, że jej nie lubię. Zaczynała nieźle w "Hakerach". Podobała mi się jej rola w "Kolekcjonerze kości". Bardzo dobrze zagrała w "Przerwanej lekcji muzyki", za co dostała zasłużonego Oscara. Jednak potem występowała już raczej w gorszych filmach. W "60 sekundach" zagrała tak sobie, a w słabym "Tomb Raider" nie wniosła od siebie nic interesującego. Mam jednak nadzieję tak jak tutaj niektórzy, że powróci w jakimś ciekawym filmie i pokaże swój talent.
Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

Post autor: Dusqmad »

Miodzio pisze:"Tomb Raider" nie wniosła od siebie nic interesującego.
Zgadza się! Z tego co wiem Angelina żałuje tego występu, albo odmówiła udziału w trzeciej części z innych powodów. To była jej największa pomyłka - przez ten występ skreśliła swoją artystyczną przyszłość i diametralnie osłabiła swoje notowania u miłośników filmu.

Co z tego, że podziwiam jej wytęp w "Przerwanej lekcji muzyki" skoro pierwszą rolą, z którą mi się kojarzy jest Lara Croft...
Mela0607
Agent Smith

Post autor: Mela0607 »

Jak już wspomniałam w innym temacie jestem fanką kina akcji i dlatego rola Lary bardzo mi się podobała w wykonaiu Angeliny Jolie =)
Awatar użytkownika
KhAn
Tyler Durden

Post autor: KhAn »

Przyznam, że jest to moja ulubiona aktorka i bardzo ładna, ale na równi z nią postawił bym Jennifer Aniston, gdyż obie aktorki są bardzo ładne i świetnie grają w filmach 8-) ;-) Angeline doceniam za to jaka jest w życiu osobistym, jak również za to jak gra w filmach a moim zdaniem bardzo dobrze odgrywa swoje role.
yrek
Agent Smith

Post autor: yrek »

KhAn pisze:, ale na równi z nią postawił bym Jennifer Aniston
Moze zalozysz o niej temat ?:) Tak malo mamy aktorek. Widze ze mamy podobny gust nie tylko co do urody:)
Rubenos
Darth Vader

Post autor: Rubenos »

Nigdy jej nie lubiałem. :P Może jest i ładna i ma swoje hmm walory, ale nie przepadam za jej grą. Z jej udziałem widziałem m.in "Tomb Rider", "Hakerzy" i znakomity "60 sekund".
Awatar użytkownika
KhAn
Tyler Durden

Post autor: KhAn »

Na Twoje życzenie yrek założyłem temat o Jennifer Aniston :-)
PannaMigotka
Forrest Gump

Post autor: PannaMigotka »

Moim zdaniem to Oskar jeszcze się jej nie należy jednak aktorką jest naprawdę niezłą. I śliczna też jest aż miło oglądać:) Najlepszy film z Aniołkiem w roli głównej to Mr&Mrs Smith :-P
A, z tą pomocą charytatywną bym nie przesadzała, bo np teraz ta jej chęć do adopcji afrykańskiego dziecka jest naprawdę żenująca. Dlaczego słynne persony takie jak ona czy Madonna nie mogą zaadoptować dziecka z pobliskiego domu dziecka?????
Bo nie byłoby wtedy takiego HALO.........
Awatar użytkownika
Aquariia
Agent Smith

Post autor: Aquariia »

PannaMigotka pisze:Moim zdaniem to Oskar jeszcze się jej nie należy
Ona już dostała Oskara za "Przerwaną lekcję muzyki" co prazwda za rolę drugoplanową ale jest.
blue berry
Tyler Durden

Post autor: blue berry »

W "Przerwanej lekcji muzyki" była genialna akurat :D W ogóle bardzo dobra z niej aktorka, chociaż słabe momenty też miała :) Co do jej życia prywatnego - pozostawię bez komentarza. Dobrze, że działa charytatywnie, bo jak się ma tyle kasy to się powinno coś robić dla innych :D Brawa dla niej :) A że czasem robi to na pokaz... Trudno... Niektórzy wcale tego nie robią, a mają kasy jak lodu :-/
ODPOWIEDZ