Potwór
Potwór
No właśnie. Czym jest ten potwór? Wiemy o tym czyms niewiele... pozostają domysły, wiemy napewno że to coś jest związane w nadzwyczajny sposob z wyspą, pokazuje też ludzką pamięc o czym się przekonaliśmy w odcinku 2x10, to cos w okropny sposob zabija ROZBITKÓW... i tutaj pytanie: Dlaczego zabija rozbitków a nigdy nie tknął żadnego z "innych" o czym dowiadujemy sie w odcinku 3x15 ze słow Juliet: ,,What the hell was that?!"
kolejna mysl dotyczy wraku samolotu o ktorym mowila Naomi, zapewne właśnie Lostzilla za tym stoi,
Zapewne monster w szczegolny sposob dobiera sobie ofiary, np osoby ktore za duzo wiedzą(nie wiem to taka luźna teoryjka)
Lostzilla z domysłów jest istotą "zmiennokształtną" - te wszystkie typu CZARNEGO konia, CZARNEJ żaby, i te osoby np ojciec Jacka, Walt itp^^
No cóż zostaje tylko się zastanawiac skąd do licha się to wzięło. Byc moze jest to efekt prac stacji badawczych Dharmy, z filmu instruktarzowego dowiadujemy się że Dharma badała zoologię, elektromagnetykę i kilka takich - pasuje. Zoologia (odgłosy wydawane przez to cos) elektromagnetyka( lewitacja, sposob mordowania tez moze miec cos do rzeczy...)
Byc moze czarny dym towarzyszący Lostzilli to tylko typ "kamuflażu" byc może w środku kryje się coś innego np robot, zmodyfikowany genetycznie zwerzak albo cos w tym rodzaju...
Jednym słowem jest to największa tejemnica tego serialu za którą bardzo go lubię ;-)
kolejna mysl dotyczy wraku samolotu o ktorym mowila Naomi, zapewne właśnie Lostzilla za tym stoi,
Zapewne monster w szczegolny sposob dobiera sobie ofiary, np osoby ktore za duzo wiedzą(nie wiem to taka luźna teoryjka)
Lostzilla z domysłów jest istotą "zmiennokształtną" - te wszystkie typu CZARNEGO konia, CZARNEJ żaby, i te osoby np ojciec Jacka, Walt itp^^
No cóż zostaje tylko się zastanawiac skąd do licha się to wzięło. Byc moze jest to efekt prac stacji badawczych Dharmy, z filmu instruktarzowego dowiadujemy się że Dharma badała zoologię, elektromagnetykę i kilka takich - pasuje. Zoologia (odgłosy wydawane przez to cos) elektromagnetyka( lewitacja, sposob mordowania tez moze miec cos do rzeczy...)
Byc moze czarny dym towarzyszący Lostzilli to tylko typ "kamuflażu" byc może w środku kryje się coś innego np robot, zmodyfikowany genetycznie zwerzak albo cos w tym rodzaju...
Jednym słowem jest to największa tejemnica tego serialu za którą bardzo go lubię ;-)
Ostatnio zmieniony 2009-01-25, 10:22 przez Morgoth, łącznie zmieniany 1 raz.
- Piotrek1230
- Indiana Jones
Re: Potwór
a może ten powtwór pracuje dla Jacoba tegpo co niby w tej chatce siedzi??
o nim zapomnialem^^ mozliwe jest to ze ten Jacob to jest właśnie jedno z wcielen Lostzilli ale mam nadzieje ze scenarzyscie zrobili kolejna zagadke w serialu
wydaje mi sie ze ten Jacob będzie się często pokaywac w 4 sezonie^^
wydaje mi sie ze ten Jacob będzie się często pokaywac w 4 sezonie^^
nie mam pojęcia skąd mogło się to wziac.
Chyba najbardziej niepojetna tajemnica na wyspie..
po prostu nie umiem nawet logicznie wytłumaczyć co tgo moze być
Może zaniedługo się dowiemy.
Chyba najbardziej niepojetna tajemnica na wyspie..
po prostu nie umiem nawet logicznie wytłumaczyć co tgo moze być
Może zaniedługo się dowiemy.
.. no ja myśle że to "posłanieć' Jackoba.. tak samo jak Walt (znaczy jego postac która sie pojawia chociaz na prawde jej tam nie ma)
jak juz mowilem, Walt jest jednym ze wcielen dymku i jestem tego w 100% pewien ze slow scenarzysty w odcinku specjalnym, on to powiedzial, lecz wczesniej sie domyslilo ze to zmienia ksztalt itp
Jacob z tego co widzialem ma podobne umiejetnosci do Lostzilli, byc moze (hahahahaha) Jacob i Lostzilla sa jednymi z czlonkow dharmy (wysoko postawionych) na ktorych robiono eksperymenty
oj jakie ja chore teorie wymyslam 
Ta Lostzilla pewnie powstala w wyniku "incydentu" o ktorym mowi film instruktazowy stacji "swan"
Ta Lostzilla pewnie powstala w wyniku "incydentu" o ktorym mowi film instruktazowy stacji "swan"
- MarQuess_Axel93
- Indiana Jones
To napewna YETI . Ben ze swoją armią przywlekli go z Himalajów łodzią podwodną . 
dla tego powora ogladam ten serial... jest taki tajemniczy... taki morderczy... taki slodki... (
)... takiogolnie wypasiony... mam nadzieje ze bedzie go duzo w 4 sezonie... mysle ze on uratuje rozbitkow przed tymi ze statku 
juz lecą helikoptery i nagle LOSTZILLA je zestrzeliwuje jeden po drugim... rozdziela sie na czesci leci do wszystkich samolotow na raz i masakruje wnętrze
... jezeli tak bedzie to znaczy ze scenarzysci sa nidorozwinieci... jak ja 
juz lecą helikoptery i nagle LOSTZILLA je zestrzeliwuje jeden po drugim... rozdziela sie na czesci leci do wszystkich samolotow na raz i masakruje wnętrze
- MarQuess_Axel93
- Indiana Jones
Ten powtór jest genialny,ale wolałbym aby miał 2 nogi ,2 głowy i wogóle był przerażający.!!! 
najlepszy jesst taki jaki jest
nic mu dodac nic mu ując
jest "owainy" tajemnicą
nadal nie do końca wiemy co to
i obysmy nie wiedzieli az do konca (prawie
)
No potworek fajny, mam nadzieję, że kiedyś się dowiemy skąd się wziął i kim jest
Al edo tego pewnie długa droga 
Znalazłem fajne fotki tego czegoś 
[center]
[/center]
[center]
[/center]
[center]
[/center]
Źródło: lostpedia.com
[center]
[/center][center]
[/center][center]
[/center]Źródło: lostpedia.com
Ostatnio zmieniony 2008-02-04, 15:22 przez powerr, łącznie zmieniany 1 raz.
1 zdjęcie cudne 2i3 zamazane^^ ale i tak wspaniałe
jak na te 1 zdjecie patrze to mysle co to cho***a jest

jak na te 1 zdjecie patrze to mysle co to cho***a jest
- MarQuess_Axel93
- Indiana Jones
Zapomnieliscie dodac okreslenia czarny dym
czarny dym- tak to wygląda ale czarny dym(ang. Black Smoke) to jest ten dym z pierwszego sezonu znaczający że inni nadchodzą za to TEN czarny dym to (and. Monster) Potwór
Dokładnie
Określenie "czarny dym" odnosi sie do tego:

Ostatnio zmieniony 2008-02-04, 15:22 przez powerr, łącznie zmieniany 1 raz.
jednak wolę mówic na to nie dymek, nie potwór(jak rozbitkowie
ciekawe... a może ten dymek sobie zamieszkał w barakach po tym jak opustoszały i jak ochrona została wyłączona^^
No to jak locke przyjdzie z ekipą to czeka go niemiła niespodzianka
A to miało być " Bezpieczne miejsce " 
ZAłożę się, że Dharma musiała wiedziec o istnieniu Cerbera. Zainstalowali tę niewidzialną blokatę (która niemal nie zabiła Mihaiła), nie tylko w obawie przed tubylcami. Przed nimi wystarczyłoby ogrodzenie pod wysokim napięciem, tak jak przed ew zbiegłym niedźwiedziem polarnym.
Wedle mnie, Cerber to grubsza sprawa. Coś bardziej mistycznego niż materialnego. Bałbym się określenia psa gończego Jacoba. Albo Jacoba w ogóle. Natomiast Cerber, czegokolwiek strzeże, i jakich kolwiek wrót piekielnych pilnuje, ma własną świadomość i umiejętność przenikania myśli ludzi. Stąd to przybieranie kokretnych postaci.
Nie powiedziałbym jednak, że Walt stojący nad Lockiem to Potwór. Zakładając jednak, że tak, to Cerber musi "wspolpracować" a przynajmniej współdziałać z Benem. W końcu zarówno Lock i Ben nie chcą opóścić wyspy i sprowadzić na nią Tamtych. Sądzę, że Cerber dba o tych, którzy dbają o Wyspę. To znaczy o tych, którzy się w Wyspę wsłuchują. Nie zabił Locka. A Lock to wiadomo co to za gość.
Jeżeli natomiast Ben nie wiedziałby nic na temat Cerbera, to po jaką ciasną, zapora nadal by działała - a działała. Poza tym, jeśli słuszne jest to, że Cerber jest od Jacoba, to myślę, że Jacob podzieliłby się swoją wiedzą z Benem. Więc myślę, że to co powiedział Ben Lockowi jest jego kłamstwem.
Wedle mnie, Cerber to grubsza sprawa. Coś bardziej mistycznego niż materialnego. Bałbym się określenia psa gończego Jacoba. Albo Jacoba w ogóle. Natomiast Cerber, czegokolwiek strzeże, i jakich kolwiek wrót piekielnych pilnuje, ma własną świadomość i umiejętność przenikania myśli ludzi. Stąd to przybieranie kokretnych postaci.
Nie powiedziałbym jednak, że Walt stojący nad Lockiem to Potwór. Zakładając jednak, że tak, to Cerber musi "wspolpracować" a przynajmniej współdziałać z Benem. W końcu zarówno Lock i Ben nie chcą opóścić wyspy i sprowadzić na nią Tamtych. Sądzę, że Cerber dba o tych, którzy dbają o Wyspę. To znaczy o tych, którzy się w Wyspę wsłuchują. Nie zabił Locka. A Lock to wiadomo co to za gość.
Jeżeli natomiast Ben nie wiedziałby nic na temat Cerbera, to po jaką ciasną, zapora nadal by działała - a działała. Poza tym, jeśli słuszne jest to, że Cerber jest od Jacoba, to myślę, że Jacob podzieliłby się swoją wiedzą z Benem. Więc myślę, że to co powiedział Ben Lockowi jest jego kłamstwem.
Zwróćmy uwagę na pewien fakt. W odcinku 4x02 na pytanie Locke'a czym jest potwór on powiedział "nie wiem" a nie "jaki potwór" z tego może wynikać że poprostu nie ma pojęcia czym to jest. Myślę że to jest nasz znany "incydent". Z drugiej strony Ben może wiedzieć ale mając naokoło siebie tylu "niewiernych" (niewierzących w Wyspę) nie chciał tego mówić, z resztą opowiadając o tym mógłby pewnie mówić godzinami^^. Mam nadzieję że Cerber nie jest tym samym co Jacob, jedna wspaniała dla oka rzecz to za mało 
dla mnie to jest poprostu duch wyspy
i obserwuje ,,zagubionych" i na swój sposub im ,,pomaga" albo ,,kara"
- choć nie zaprzeczam, że może być to coś więcej...

Ostatnio zmieniony 2008-12-02, 20:22 przez domino40, łącznie zmieniany 1 raz.
Niby w jaki sposób zabijając ichim ,,pomaga"
Według mnie to jest cos wiecej cos co umie wejsc w swiadomosc człowieka i wywołac w nim przeróżne emocje itp.
Napewno odegran on jeszcze wazną role w serialu
O to wiemy....
Tylko kiedy....
Byłbym naprawde zawiedziony gdyby niektóre z zagadek takie jak ta nie zostały wyjasnione...
Bo tak naprawde cały ten serial to ciągłe zagadki, bez nich nie byłoby filmu, byłby to poprostu kolejny sezon mody na sukces
Ale wracając do cerberusa to II z kolejnnosci najlepsza zagadka lost tuż zaraz za Dharmą i innymi
Tylko kiedy....
Byłbym naprawde zawiedziony gdyby niektóre z zagadek takie jak ta nie zostały wyjasnione...
Bo tak naprawde cały ten serial to ciągłe zagadki, bez nich nie byłoby filmu, byłby to poprostu kolejny sezon mody na sukces
Ale wracając do cerberusa to II z kolejnnosci najlepsza zagadka lost tuż zaraz za Dharmą i innymi
podobno ojciec JAcka żyje- w końcu był w chatce JAcoba na krześle.(podobno został uzdrowiony tak jak Locke)a co do Cerberusa, gdzieś czytałam że, pod koniec całęgo losta dowoiemy się co to jest. Moim zdaniem....co jest jakiś eksperyment który wymknął się spod kontroli. Zastanawia mnie- gdzie Cerberus chciał porwać Locke'a w którymś tam odcinku....wtedy w 1 sezonie, jak szli po dynamit do Czarnej Skały.Morgoth pisze:ojciec Jacka