Czerwony Kapturek - prawdziwa historia

Necron

Czerwony Kapturek - prawdziwa historia

Post autor: Necron »

Obrazek
Info o filmie:
reżyseria: Cory Edwards
scenariusz: Cory Edwards, Todd Edwards
muzyka: Kristin Wilkinson,
gatunek: Animacja, Familijny, Komedia
produkcja: USA
data premiery: 2006-03-03 (Polska) , 2005-12-25 (Świat)
obsada: James Belushi, Anne Hathaway, Xzibit, Chief Grizzly, Preston Stutzman, Glenn Close

Fabuła:
Wszystkim się wydaje, że doskonale znają bajkę o Czerwonym Kapturku. Ale czy znamy prawdziwą wersję tej bajki? A może przez całe dzieciństwo byliśmy wprowadzani w błąd. Nawet w znanej wszystkim historii tkwią detale, których nie dostrzeże się na pierwszy rzut oka. W tym przypadku, zaczynamy opowieść od końca. Futrzany glina ze zwierzęcego świata prowadzi dochodzenie w sprawie zakłócenia porządku w chatce babci. Uczestnikami zdarzenia są czerwony kapturek, wilk i drwal z siekierą. Zarzuty są poważne: zakłócenie spokoju, zamiar zjedzenia babci oraz posiadanie siekiery bez pozwolenia. Wkrótce poznamy wersję dramatycznych wydarzeń w domku babci opowiedzianą przez wilka, kapturka, babcię i drwala. Okaże się, że każdy ma jakiś sekret.. wilk jako reporter szukający sensacji, babcia prowadząca podwójne życie, drwal marzący o karierze aktorskiej... Tej film obnaży prawdę o Czerwonym Kapturku. (żródło: filmweb.pl)
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Necron, łącznie zmieniany 1 raz.
sylwu$
Mad Max

Re: Czerwony Kapturek - prawdziwa historia

Post autor: sylwu$ »

O, to był odlot! Niesamowita wyobraźnia reżysera sprawiła, że śmiałam się bardziej niż na innych tego typu komediach!
Shakal
Vincent Vega

Post autor: Shakal »

Ja również się nieźle bawiłem przy tej bajce. Czułem jakbym oglądał jakiś film z udziałem Herkulesa Poirot (vide Morderstwo w Orient Expressie)
witch
Vincent Vega

Post autor: witch »

Mi nie spodobał się specjalnie.To co najlepsze dali do reklamy :-(
Awatar użytkownika
Scourge33
Indiana Jones

Post autor: Scourge33 »

Bardzo fajna bajka, tylko widać że powstała na fali popularności m.in. Shreka. Rownież motyw z Wiewiórą i kofeinką pojawił się już wcześniej. Pomijając te małe błędy zabawa była przednia, postacie barwne, dialogi w polskiej wersji jak zwykle spoko...
Awatar użytkownika
Gabriel
Indiana Jones

Post autor: Gabriel »

Beznadziejne.... jedyna scena która mi się podobała to jak żółw mówi "biegnij" i tyle śmiechu... reszte przebalansowałam na linii snu, a rzeczywistości...

1/10 (tylko za tą scenę)
Mela0607
Agent Smith

Post autor: Mela0607 »

A mi tam się podobał, a czego się nie spodziewałam, ponieważ tylko czytałam iż ten film nie nadaje się do polecenia itd. a ja jednak jestem innego zdania, nieźle się można zabawić, najbardziej podobała mi się historyjka wilka i tej jego wiewióreczki - ona była najlepsza (jak to bywa z wiewiórami w bajkach)
Ostatnio zmieniony 2007-11-21, 19:22 przez Mela0607, łącznie zmieniany 1 raz.
Ocky
Indiana Jones

Post autor: Ocky »

Czytalam,bodaj w Przekroju tudziez innym Duzym Formacie,dosc dlugi artykul o tym,jak sie manipuluje i wypacza bajki, odziera z tego,co bylo w nich najfajniejsze. Czerwony Kapturek wymieniany byl jako jeden z wyjatkow. I musze przyznac,ze chociaz film widzialam 3 razy,z czego 2 w kinie,to za kazdym razem ze smiechyu az popcorn rozsypywalam. Adam Ferency jako Zaba to mi sie po nocach sni.
iskierka
Terminator

Post autor: iskierka »

z tego filmu to jedynie muzyka i piosenki mi sie podobaly w wersji angielskiej, nudny jest jak flaki z olejem
kulturalny typ
Forrest Gump

Post autor: kulturalny typ »

Widziałem ten film u kumpla, mielismy sobie zobaczyć coś ciekawego ze znajomymi i w ciemno dali to. Żenada, po 10 minutach oglądania wszystkich ogarnęła konsternacja.
Żabka
Vincent Vega

Post autor: Żabka »

Ja uwielbiam ten film :-) bardzo podoba mi się w tym filmie to,że często wyśmiewają się z policjantów,którzy w tej bajce nic nie robią oprócz jeedzenia pączków. Sympatycznie opowiedziana historia i jak stworzone śledztwo...Któż by przypuszczał,że ciasteczka mogą odgrywac tak istotną rolę w naszym życiu? ;-)
drn
Jack Sparrow

Post autor: drn »

dawno temu oglądałem ta bajkę , pamiętam że była nawet ciekawy. Motyw Czerwonego Kapturka,przesłuchanie itp naprawdę było wciągające. Daje 7/10 :-D
amelia123
Indiana Jones

Post autor: amelia123 »

fajny film,ubawiłam się i poznałam inną wersję znanej z dzieciństwa bajki
Niebieski
Forrest Gump

Post autor: Niebieski »

Byłem na tym w kinie - do dziś pamiętam, był ubaw po pachy! Historia opowiedziana z przymrużeniem oka, nieszablonowo. Właściwie to chyba od Czerwonego zaczęła się moda na filmy typu "historia prawdziwa", ale Czerwony Kapturek moim zdaniem przebija wszystkich. Dobra, zabawna animacja.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Animacja”