4400

Dyskusje o poszczególnych serialach. "Prison Break", "Twin Peaks", "24 godziny", "Przyjaciele", "X-Files" itd.
Azgaroth
Tyler Durden

4400

Post autor: Azgaroth »

Obrazek

Hit na miarę LOSTA, z przynajmniej TVP1 tak twierdzi. 4400 osób, które zniknęło od 1946 nagle pojawia się w świecącej kuli. Okazuje się, że ludziki się nie zestarzeli i mają różne moce.

Serial oparty na modnej konstrukcji "serial obyczajowy+ekstremalna sytłacja" ;) Dzisiaj TVP1 wyemitowało pierwsze dwa odcinki. Zaczyna się ciekawie tajemne moce, kłopoty rodzinne jak w życiu :).
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Azgaroth, łącznie zmieniany 1 raz.
susan
Jack Sparrow

Re: 4400

Post autor: susan »

musze przyznac ze mi sie spodobalo,zobaczymy jak to sie dalej rozwinie,w USA juz 3 serie poszly,jakos do Lostow serca nie mialam,tu niby tez pelno bedzie paranormalnych zjawisk bedzie,no ale jak juz wspomnialam zobaczymy,jestem optymistycznie nastawiona :)
Awatar użytkownika
Aquariia
Agent Smith

Post autor: Aquariia »

Osobiście polecam. :-) Jestem już po 3 seriach. Bradzo się cieszę, że TVP emituje ten serial przynajmniej sobie przypomnę co i jak. No i chwała TVP za zostawienie tytułu w pierwotnej wersji.
susan
Jack Sparrow

Post autor: susan »

no tak,u nas to mozna byloby sie spodziewac niezwykle wymyslnego przeinaczenia tytulu,ale na szczescie obylo sie bez zbytnich palpitacji serca ;)
Awatar użytkownika
skiszony
Indiana Jones

Post autor: skiszony »

aha, po 3 seriach, czyli nic się nie wyjaśnia :P ehh, to właśnie jest bolączką tych nowoczesnych seriali - przedłużanie ich na siłę.
4400 jest pierwszym takim głośnym (oprócz oczywiście Z Archiwum X) serialem, który odważyłem się obejrzeć. póki co wydał mi się dosyć ciekawy, ale to chyba głównie dlatego, że uwielbiam wątki sf ;)
w każdym razie zamierzam oglądać dalej. i polecam!
Awatar użytkownika
Aquariia
Agent Smith

Coś tam się jednak wyjaśnia ;) ale nie wszystko. Najgorsze, że między 3 i 4 serią zrobili sobie duuuużą przerwę i następne odcinki dopiero na wakacjach.
Awatar użytkownika
Scourge33
Indiana Jones

Post autor: Scourge33 »

Nie wiem dlaczego ale juz po pierwszych 2-och odcinkach zrezygnowalem z ogladania tego serialu... Trzeba przyznac ze temat jest oklepany: kosmici, nadprzyrodzone moce bohaterow... Wszystko to juz gdzies bylo: "Z Archiwum X"; no i seria ekranizacji komiksów Marvela. Naprawde nic nadzwyczajnego. To mowicie ze juz czwarty sezon sie zapowiada... O rany... Zagubieni mają przynajmniej niesamowity scenariusz.

Pozdro!!
Paulina
Forrest Gump

Post autor: Paulina »

Moim zdniem jest moze troche oklepany ale o wiele lepszy od innych seriali takiej produkcji, tu jest lepsza akcja i wogole, szkoda tylko ze trzeba tydzien czekac zeby obejrzec kolejne dwa odcinki.
Awatar użytkownika
Gabriel
Indiana Jones

Post autor: Gabriel »

Eeetam, obejrzałam jeden odcinek i tak jak tego "cudownego" LOSTA nie lubie :-P Nie dla mnie... bo SF 8-)
Azgaroth
Tyler Durden

Nudny ten serial za dużo wątków obyczajowych zero akcji :(
Awatar użytkownika
skiszony
Indiana Jones

Post autor: skiszony »

Azgaroth pisze:Nudny ten serial za dużo wątków obyczajowych zero akcji :(
i dobrze! miła odmiana ;) tak jak każdy jest nastawiony na akcję, tak ten na dylematy moralne/ukazanie do jakiej nietolerancji może prowadzić strach/pokazania jakie można mieć problemy, gdy jest się kimś wyjątkowym. i mi osobiście to odpowiada ;)
Awatar użytkownika
Aquariia
Agent Smith

Azgaroth pisze:Nudny ten serial za dużo wątków obyczajowych zero akcji :(
Później będzie akcja że hoho :D Jak drugio raz oglądam to rzeczywiście jakiś mniej ciekawy ale może to dlatego, że to serial SF i wiem co będzie dalej.
Miodzio
Indiana Jones

Post autor: Miodzio »

Porządny serial, ale do wielkich, znanych produkcji mu jeszcze dosyć sporo brakuje. Nie przeszkadza mi w "4400" dużo wątków obyczajowych, bo to akurat można zaliczyć jako zaletę. Na różne efektowne rzeczy możemy się napatrzeć w wielu innych filmach, a tu mamy pokazane różne problemy ludzi, którzy nagle pojawili się na świecie po wielu latach. Taka odmiana to nic złego.
Azgaroth
Tyler Durden

Ale ja chciałem x-menów z kosmosu, a dostałem telenowele :(

[ Dodano: 2007-03-08, 22:12 ]
TVP wyemitowało ostatni odcinek pierwszej serii. O ile pierwszy odcinek był niezły tak ostatni jest badziewny i wogóle nie zachęca do oglądania drugiej serii (mam tu na myśli oczywiście odcinek fabularny, a nie przypomnienie całego serialu w faktycznie ostatnim odcinku).
Mela0607
Agent Smith

Post autor: Mela0607 »

a tam... widziałam kilka odcinków, ale jakoś nie spodobał mi się, cos w stylu Herosów!
Awatar użytkownika
lost003
Tyler Durden

4400

Post autor: lost003 »

4400 opowiada o losie ludzi zaginionych w połowie XX w. Pewnego dnia wracają na Ziemię w świetlistej kuli. Mają tyle samo lat, ile mieli w chwili zaginięcia, choć ich krewni dawno poumierali.

Agenci badający sprawy związane z odnalezionymi są szczególnie w nie zaangażowani, gdyż każdy z nich ma bliską osobę, która należy do grona 4400: agentka zaadoptowała dziewczynkę, która zaginęła w 1946 r., agent z kolei ma syna, który w dziwnych okolicznościach zapadł w śpiączkę.

Każdy z 4400 posiada jakieś zdolności, niewytłumaczalne dla normalnych ludzi: przewidywanie przyszłości, uzdrawianie, uśmiercanie śliną, słyszenie myśli ludzi, zabijanie krzykiem, panowanie nad wolą innych..

zródło:wikipedia

Ogladalem ten serial od pierwszego odcinka i nawet mi sie spodobal w kazdym z odcinkow ktos umieral zachecam do ogladania tzn sciagniecia i ogladania :-D
Nadare
Nosferatu

Post autor: Nadare »

Swego czasu oglądalam ten serial :) potem jakoś zaprzestali jego emisji, potem znowu wznowili i nigdy tego do końca nie oglądałam. Muszę nadrobić zaległości bo serial jest bardzo ciekawy :)
mikobro
Tyler Durden

Post autor: mikobro »

Podobnie jak przedmówczyni :)
Zastanawiam sie tylko od czego zacząc od Herosów czy od 4400 :)
Ale i tak jak na razie lost mi wystarczy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Seriale”