Wczoraj polscy pływacy zdobyli cztery medale na Mistrzostwach Europy, trza się cieszyć, bo kiedyś będziemy potęgą
Sport - TEMAT OGÓLNY
Sport - TEMAT OGÓLNY
Na pewno są tu jakieś osoby, które choć trochę interesują się sportem. Tutaj mozna o nim porozmawiać.
Wczoraj polscy pływacy zdobyli cztery medale na Mistrzostwach Europy, trza się cieszyć, bo kiedyś będziemy potęgą
Ostatnio zmieniony 2010-07-01, 18:27 przez BlackDog, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: Sport - TEMAT OGÓLNY
Dla mnie zainteresowanie sportem kończy się na Mistrzostwach Świata/Europy w piłce nożnej
. Jeszcze kilka lat temu futbol był moją najwiekszą pasja. Grałem, ogladałem prawie wszystkie mecze, kupowałem większoś czasopism na ten temat, a teraz praktycznie nic. Żaden inny sport nigdy mnie nie interesował. No może trochę - skoki narciarskie. Ale to na zasadzie zobaczyć najlepszych (nigdy nie oglądałem wszystkich skoków).
Mecz Wisła Kraków - Real Madryt był pierwszym w moim życiu, który obejrzałam. Prawie nikogo nie znałam, kibicowałam oczywiście Polakom. A długo, długo potem obejrzałam finał mistrzost świata 2006 i od tego meczu polubiłam reprezentację Francji, a szczególnie Zidana. Oglądałam z siostrą powtórki z eliminacji, nawet nagrywałyśmy, kiedy nie mogłyśmy objerzeć. Rodzice byli strasznie zaskoczeni naszą postawą
Co najlepsze, znałyśmy nazwiska i rozpoznawałyśmy zawodników Francji, a z Polaków nie umiałyśmy prawie nikogo wymienić.
Mecz Polski z Finlandią był straszną porażką dla tych pierwszych, oglądałyśmy tak o, rozmawiając ze sobą. Ale z Serbią śledziłam dokładnie i mecz Francji z Włochami nagrywałyśmy.
Żałuję, że tak późno polubiłam piłkę nożną i nie będę miała okazji do zobaczenia Zizou w składzie Realu Madryt ani w innym klubie czy na mistrzostwach...
Mecz Polski z Finlandią był straszną porażką dla tych pierwszych, oglądałyśmy tak o, rozmawiając ze sobą. Ale z Serbią śledziłam dokładnie i mecz Francji z Włochami nagrywałyśmy.
Żałuję, że tak późno polubiłam piłkę nożną i nie będę miała okazji do zobaczenia Zizou w składzie Realu Madryt ani w innym klubie czy na mistrzostwach...
No i w sobotę wielki mecz
Pół-finał MŚ w siatkówce Polska- Bułgaria.
W końcu obejrzę sobie meczyk
Ale i tak największa u mnie radość była jak Polacy pokazali tym ruskim piernikom jak się gra. Liczę na tytuł mistrza świata, z resztą jak pół a nawet więcej Polski 
Już nie moge się doczekać. Mam nadzieję, że wkońcu zdobędziemy medal. A jak dokopywaliśmy ruskim to cała Polska się cieszyła. Poza tym muszą wygrać bo coś mi musi humor poprawić.
Yeah! Polacy wygrali z Bułgarami
Muszę przyznać, że mecz był świetny. W pewnej chwili miałem nawet pietra, że Polacy mogą przegrać, ale na szczęście tak się nie stało 
Cóż...medal zapewniony, ale i tak liczę na złoto
Cóż...medal zapewniony, ale i tak liczę na złoto
Wczoraj napisałem już posta, w kórym mówiłem, że Bułgaria na pewno z nami przegra, ale wtedy padł mi net i nie mogłem go wysłać. Jednak teraz mogę powiedzieć, iż moje przewidywania okazały się jak najbardziej słuszne i bardzo się z tego cieszę
Chociaż szczerze mówiąc w złoto nie wierzę.
Za niedługo się zaczyna. Ciekawe jak to będzie z Gackiem, myślę jednak, że nawet jeżeli nie będzie mógl zagrać to Bakiewicz godnie go zastąpi (bo tylko Bąkiewicz nadaje się na zastępcę). Bułgarien trzecie miejscen, Serbien czwarten
Na razie dobrze przewiduję, obym teraz się mylił 
No niestety nie udało się
ale srebro też dobre.
Brazylia grała bardzo dobrze Bąkiewicz bardzo dobrze spisywał się jako libero. A z tą koszulką to nieźle dali, przecież to MS a nie jakaś lekcja w-f,
dobrze, że sędzieowie zmienili zdanie bo ta żółta koszulka by mnie drażniłą. Mogliśmy się podnieść w 2 secie. Dziwi mnie dlaczego Lozano nie robił zmian. Czekam na rozdanie medali. Zobaczymy kto zostanie najlepszym zawodnikiem mistrzostw.
no, jest dobrze
srebro też bardzo dobre, trzeba się cieszyć
no i Zagumny najlepszy rozgrywający
a Wlazły nominowany... wg. mnie wielki sukces Polski 
Ogromnie się cieszę, że mój ulubiony Paweł Zagumny dostał tę nagrodę, należało mu się.
Komentatorzy mnie zmylili co do Mariusza Wlazłego, ale niestety mvp zgarną Giba, on też zasłużył.
No i Adam Małysz i Magda Gwizdoń na 3 miejscu
P.S: Fajne te emotikonki z mikołajowymi czapeczkami.

No i Adam Małysz i Magda Gwizdoń na 3 miejscu
P.S: Fajne te emotikonki z mikołajowymi czapeczkami.
Małysz jest w dobrej formie. Zaskakują ci nowi zawodnicy - Austriak, którego nazwiska nie umiem jeszcze napisać, a również Norweg Jacobsen. Zdaje się, ze w tym sezonie silni będą również dwaj Szwajcarzy - Ammann i Kuettel. Natomiast słabo prezentuje się Ahonen, a także Janda.
Może być bardzo ciekawie w tegorocznej rywalizacji. Nie wierzę jednak z zwycięstwo Małysza w generalnej klasyfikacji. Obstawiałbym za Kuettelem.
Może być bardzo ciekawie w tegorocznej rywalizacji. Nie wierzę jednak z zwycięstwo Małysza w generalnej klasyfikacji. Obstawiałbym za Kuettelem.
EURO 2012 w Polsce i Ukrainie
Niemożliwe stało się faktem, nie wieżyłem a jednak 
To duża szansa dla Polski i Ukrainy obyśmy tego nie zmarnowali. W końcu nam coś zbudują, może nawet jakąś autostradę
To duża szansa dla Polski i Ukrainy obyśmy tego nie zmarnowali. W końcu nam coś zbudują, może nawet jakąś autostradę
Ale się wszyscy cieszyli. Skoro Portugalia dała rade wszystko wybudować to może nam też się uda. Co do autostrad to muszą jakąś zrobić bo będzie wstyd.
Wreszcie porządne stadiony piłkarskie będą a co do dróg to mam nadzieję, że zrobią z nimi wreszcie porządek bo to był by wielki wstyd
ogólnie to pozytywnie jestem nastawiony do tych mistrzostw ;-)
hehe w końcu Polska doceniona
jeśli chodzi o sport to ostatnimi czasy wymiatamy, ale z mistrzostwami to się zapowiada rewelacyjnie i mało wiarygodnie
jak to bywa w Polsce Hmm... dobrze, że mieszkam na śląsku to może jakiś meczyk w Chorzowie się odbędzie...
Gdzie, co? W jakim Chorzowie, a gdzie to jest? Widać koleżanki nie dobiegły informacje w jakich miastach ta impreza ma się odbyć: Poznań, Wrocław, Warszawa i Gdańsk.
A tak na poważnie i bez złośliwości wobec niewiedzy innych trzeba przyznać że z punktu propagowania tej dyscypliny sportu było to najlepsze możlwe wyjście. No może nad kandydaturą Węgier i Chorwacji warto się było zastanowić...
A tak na poważnie i bez złośliwości wobec niewiedzy innych trzeba przyznać że z punktu propagowania tej dyscypliny sportu było to najlepsze możlwe wyjście. No może nad kandydaturą Węgier i Chorwacji warto się było zastanowić...
O tak o tym też słyszałam, ale najpierw musi powstać jakiś porządny stadion by można go było prezentować na mistrzostwach, projekty już powstały, ale czy będzie coś z tego?! Pożyjemy zobaczymy... Na razie z tego co wiem to Stadion w Chorzowie jest brany pod uwagę jako "stadion dodatkowy", a to miałam na myśliScourge33 pisze:Gdzie, co? W jakim Chorzowie, a gdzie to jest? Widać koleżanki nie dobiegły informacje w jakich miastach ta impreza ma się odbyć: Poznań, Wrocław, Warszawa i Gdańsk.
akurat spora czesc kasy ma przyjsc z zewnatrz,to nie jest tak,ze finansujemy je w calosci sami. Nie ma tutaj 'pozyjemy zobaczymy', bo te stadiony MUSZA powstac i powstana,bo takie sa wymagania. Stadion w Chorzowie jest brany pod uwage jesli juz to awaryjnie w razie czego, z tym,ze szanse,zeby cos sie na nim mialo wydarzyc sa jednak minimalne,zwlaszcza,ze 5 lat to ogromny szmat czasu i wybudowac mozna przez ten czas wszystko:)
swoja droga ja jestem w szoku. Nasze jazdy z PZPN i polityczne zamieszania na Ukrainie, a tu taka decyzja...
swoja droga ja jestem w szoku. Nasze jazdy z PZPN i polityczne zamieszania na Ukrainie, a tu taka decyzja...
Sorki Mela0607 że odebrałem Ci nadzieję!
Włochy - afera korupcyjna jeszcze większa niż u nas.Ocky pisze:swoja droga ja jestem w szoku. Nasze jazdy z PZPN i polityczne zamieszania na Ukrainie, a tu taka decyzja...
Węgry - kryzys polityczny, zamieszki i wielkie 0 w budżecie.
Jak widać u nas nie jest tak źle
ale ponoc Ukraine tez ma zamieszania w swoim zwiazku
No coz, moze jakas ogolna tendencja w inwestowanie w kraje dosc egzotyczne i nieoklepane? Korea i Japonia...
No coz, moze jakas ogolna tendencja w inwestowanie w kraje dosc egzotyczne i nieoklepane? Korea i Japonia...
Raczej takie na których można zarobić. Takie Włochy mają wszystko już pobudowane, a na nas można mnóstwo zarobić, w końcu trzeba właściwie wszystko wybudować od zeraOcky pisze:No coz, moze jakas ogolna tendencja w inwestowanie w kraje dosc egzotyczne i nieoklepane?
Nie odebrałeś mi... ponieważ wiadomo co z tego wyniknie... może akurat... pożyjemy zobaczymy...Scourge33 pisze:Sorki Mela0607 że odebrałem Ci nadzieję!