Obecnie czytam
Re: Obecnie czytam
Pamiętniki z powstania są ŚWIETNE! Już Ci zazdroszcze, ze przeczytasz to pierwszy raz
Chciałabym znowu sie tak nia zachwycic 
nie czytalem ale spoko :]
obecnie dalej mecze
precheta wyprawa czarownic i znowu nie moge sie od tej ksiazki oderwac
obecnie dalej mecze
obecnie czytałem Dziadów cz.3 jako lekture szkolną
a w sumie niemam co teraz czytać
co polecili byście? lubie każdą książke wyłanczając romanse
a tak to wszystko inne trawie

Issa: Białoszewskiego
Z racji jego orientacji seksualnej trudno byloby go podejrzewać o popełnienie w życiu córki 
Krol edyp - jako lektura
kHan polecam Grimpow - Rafael Abasto , a i Brown jest super a w szczegolnosci "Anioly..i demony.."[nieprzeczytranie tego to zbrodnia w bialy dzien]
kHan polecam Grimpow - Rafael Abasto , a i Brown jest super a w szczegolnosci "Anioly..i demony.."[nieprzeczytranie tego to zbrodnia w bialy dzien]
Jeśli chodzi o tak ubóstwianego pana Brown'a to czytałem tylko "Kod...", no i dla mnie to prosta książka, która po kilku dniach idzie w niepamięć. Kunsztem pisarskim to on niestety wcale nie grzeszy, do tego jego wiedza na temat sztuki sprowadza się prawie do zera. Udowadnia to pojawiającymi się anachronizmami, przy których czytaniu można zasłabnąć. Wybrał tematykę, która w obecnych czasach jest na topie. No i sukces pieniężny odniósł, ale jeśli nazywać go dobrym (wielu uważa go wręcz za fenomen) to jak w takim razie nazwać np. Dostojewskiego ? Bogiem wszechrzeczy? Wtedy i to by było mało
P.s. Za Anioły i Demony się wziąłem, ale po krótkim czasie odrzuciłem daleko od siebie. Nie ma to jak opierać się na do granic utartych schematach, które wcześniej zapewniły sławę.
P.s. Za Anioły i Demony się wziąłem, ale po krótkim czasie odrzuciłem daleko od siebie. Nie ma to jak opierać się na do granic utartych schematach, które wcześniej zapewniły sławę.
Książki pana Browna czytałem wszystkie oprócz "Zwodniczy punkt". Jeżeli ktoś mógłby coś polecić właśnie takiego typu książki to bardzo proszę ;-)
Terry Pratchett - Piąty elefant. a następnie skończę Secretum. a potem Edyp do szkoły 
edypa skonczylem na szczescie
teraz moge wrocic do ''wyprawy czarownic'' ;]
No już wiem, że Białoszewski
Książka jest napisana trudnym, ciężkim stylem. Ale nawet wciąga i jakoś przeczytałam ją w weekend. Ale chyba jeszcze nigdy nie miałam tak, że nie pamiętałam początku. Zresztą nie tylko ja.
A teraz czytam Pana Tadeusza i choć na początku myślałam, o Boże, co to będzie, to teraz nawet z uśmiechem do niego wracam. Inaczej napisany od książek, które czytam, w ogóle interesuje... Fajny. Jeszcze mi się postacie mylą, ale potem jakoś zczaję.
Książka jest napisana trudnym, ciężkim stylem. Ale nawet wciąga i jakoś przeczytałam ją w weekend. Ale chyba jeszcze nigdy nie miałam tak, że nie pamiętałam początku. Zresztą nie tylko ja.
A teraz czytam Pana Tadeusza i choć na początku myślałam, o Boże, co to będzie, to teraz nawet z uśmiechem do niego wracam. Inaczej napisany od książek, które czytam, w ogóle interesuje... Fajny. Jeszcze mi się postacie mylą, ale potem jakoś zczaję.
Również teraz mam przerabiać "Pana Tadeusza", baaardzo wnikliwie
A dla przyjemności czytam "Nawałnica mieczy- śnieg i stal" Martina.
A dla przyjemności czytam "Nawałnica mieczy- śnieg i stal" Martina.
"Wywiad z wampierem" - nie wiem jednak czy nie przełożyć tego na inny termin. Trochę głupio się czyta, gdyż za dobrze jeszcze pamiętam film. To jest właśnie kłopot z ekranizacjami - po oglądnięciu filmu książka nie będzie już tym samym czym byłaby bez tego...
Skończyłem "Dziewczynę z pomarańczami" Josteina Gaardera, obecnie czytam "Ewangelię według Piłata" Erica Emmanuela Schmitta.
Wczoraj skończyłam czytać po raz drugi Krew elfów Andrzeja Sapkowskiego i zaczęłam po raz drugi Czas pogardy.
Czytam "Bastion" Kinga. Bardzo gruby (1350 stron), ale obstawiam, że przeczytam w miesiąc
Zresztą już trochę zaszedłem i zaczyna mi się podobać ta książka (jak wszytskie Kinga, które przeczytałem - 8 na razie tylko
).
a ja... męczę "Alchemika" Coelha i "Tam gdzie spadają anioły" Doroty Terakowskiej, ale coś mi kiepsko idzie, bo tyle nauki mam, że hej... 
Męczysz Alchemika? Toz to arcydzieło jest
Zdecydowanie w 10 najlepszych porzeze mnie przeczytanych ksiażkach 
wiem, że arcydzieło... tylko żebym mogła się skupić, potrzebuję chwilę czasu i trochę spokoju... a z tym to już jest problem 
A ja rozczytuję się w Don Kichocie i jestem zachwycony. Wspaniałe historie spod pióra pana Cervantesa i niewiarygodnie mądry główny bohater wprawiają mnie we wspaniały nastrój.
ja teraz czytam głównie notatki z historii. a w wolnych chwilach Mistrza i Małgorzatę staram się skończyć 
Ostatnio przerobiliśmy Mistrza i Małgorzatę. Z całej klasy chyba tylko trzem osobom (w tym mi) powieść ta się spodobała. Nauczycielka uznała, że klasa jest za młoda, aby dostrzec piękno tej książki 
Coś szybko omawiacie
Ja będę omawiał dopiero za rok w 3 klasie. W lekturach idziemy zgodnie z chronologią epok.
Dlatego tak szybko, bo ostatnio kolega wypalił: "Czy będzie więcej lektur?". A nauczycielka uznała, że jako klasa rozszerzona możemy sobie omówić już w pierwszej klasie Bułhakowa, jako dodatek do Biblii 
A teraz czytam nową powieść Andrzeja Sapkowskiego - Lux perpetua. Jak na razie mi się podoba i wcale nie nudzi, jak mówiła mi koleżanka. Ale jest jeden minus, a mianowicie to, że odrywa mnie od nauki. Zamiast wziąć się za geografię, wolałam pół godziny poczytać i dopiero potem otworzyć zeszyt. 
A ja skończyłem "Kordiana" Słowackiego
Ciekawa lektura
Ale przy zakończeniu można dostać napadu szału
W takim momencie...
A obecnie zaliczam "Pan Tadeusz"- reaktywacja. W końcu postaram się przeczytać tą książkę.
A obecnie zaliczam "Pan Tadeusz"- reaktywacja. W końcu postaram się przeczytać tą książkę.