Kwestionariusz Prousta

Luźne rozmowy na tematy, które nie pasują do żadnego innego działu.
Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

Kwestionariusz Prousta

Post autor: Dusqmad »

Zapraszam do wypełniania :)

Główna cecha mojego charakteru:

Cechy, których szukam u mężczyzny:

Cechy, których szukam u kobiety:

Co cenię u przyjaciół:

Moja główna wada:

Moje ulubione zajęcie:

Moje marzenie o szczęściu:

Co wzbudza we mnie obsesyjny lęk:

Co byłoby dla mnie największym nieszczęściem:

Kim (lub czym) chciałbym być, gdybym nie był tym, kim jestem:

Kiedy kłamię:

Słowa, których nadużywam:

Ulubieni bohaterowie literaccy:

Ulubieni bohaterowie życia codziennego:

Czego nie cierpię ponad wszystko:

Dar natury, który chciałbym posiadać:

Jak chciałbym umrzeć:

Obecny stan mojego umysłu:

Błędy, które najłatwiej wybaczam:
Awatar użytkownika
Gabriel
Indiana Jones

Re: Kwestionariusz Prousta

Post autor: Gabriel »

Główna cecha mojego charakteru: *mam same cechy :-P Acha..moze skromność? ;-)
Cechy, których szukam u mężczyzny: *Ojj..powinien (czyt. musi) byc zdecydowany, nie pantoflować, mieć swoje zdanie i w ogóle..szukam kogoś z kim moge sie użerać :-) Ach..i jeszcze mile widziane wyszukane poczucie humoru..
Co cenię u przyjaciół: *U moich to, ze zawsze mówia co mają n amyśli i nie owijają w bawełnę..
Moja główna wada: *jak już ustaliłam..nie mam wad 8-)
Moje ulubione zajęcie: *czayanie przy akompaniamencie progresu oraz gotowanie, pieczenie :-P
Moje marzenie o szczęściu: *Dom w górach, pled, owczarek, wino grzane i grzyb..niestety powoli sie zmywa z moich mysli :-(
Co wzbudza we mnie obsesyjny lęk: Nic
Co byłoby dla mnie największym nieszczęściem: *Utrata słuchu i zaprzepaszczenie okazji na miość
Kim (lub czym) chciałbym być, gdybym nie był tym, kim jestem: *Piłsudskim bądz francuzem w XVlll w
Kiedy kłamię: *Nie kłamie, bo jestem bardzo bezpośrednia osobą. chyba, ze trzeba coś załatwić w szkole ;-)
Słowa, których nadużywam: *"nie"
Ulubieni bohaterowie literaccy: *Nie posiadam, dlatego, zę czytam książki w których nie ma wyraźnie zarysowanych bohaterów. gdybym jednak miała kogoś podać to.. niech będzie ten Lestat - tylko i wyłącznie za osobowość.
Ulubieni bohaterowie życia codziennego: *Mój pies (Luna), moja mam i kilka grzybów :-)
Czego nie cierpię ponad wszystko: *Głupoty ludzkiej, zakłamania, ukrywania sie i nieszczerości.
Dar natury, który chciałbym posiadać: *Lepszy wzrok
Jak chciałbym umrzeć: *szybko
Obecny stan mojego umysłu: *coś w rodzaju misz maszu - generalnie nienajlepiej
Błędy, które najłatwiej wybaczam: *jeśli ktoś popełni błąd który wiaże sie z niezrozumeiniem mojej osoby. To jestem w stanie wybaczyć, bo ludzie nie chcą uwierzyć, że jestem az tak bezpośrednia i często to co mówię biorą za zart.
Awatar użytkownika
BlackDog
Tyler Durden

Post autor: BlackDog »

Główna cecha mojego charakteru: niewysłowiona i nieobliczalna skłonność do nabierania ludzi oraz mówienia, tak aby nikt nie zrozumiał :)

Cechy, których szukam u mężczyzny: poczucie humoru i dar konwersacji.

Cechy, których szukam u kobiety: j.w.

Co cenię u przyjaciół: Eee. Prawdziwą, straszną szczerość ;)

Moja główna wada: za często i zbyt głośno się chwalę, co niektórych wprowadza w stan niemałego zdenerwowania.

Moje ulubione zajęcie: czytanie interesujących, wciągających i nieszablonowych książek :)

Moje marzenie o szczęściu: bezrobotny, ale z pieniędzmi ;p

Co wzbudza we mnie obsesyjny lęk: gdy idę po ciemku i słyszę za sobą kroki, odwracam się, a tam nikogo nie ma.

Co byłoby dla mnie największym nieszczęściem: utrata wzroku.

Kim (lub czym) chciałbym być, gdybym nie był tym, kim jestem: to pytanie mnie nie dotyczy.

Kiedy kłamię: codziennie.

Słowa, których nadużywam: "nieprawdaż", i zwrot "kiedy dzwonek?"

Ulubieni bohaterowie literaccy: Don Kichote, Iwan Bezdomny

Ulubieni bohaterowie życia codziennego: Ja :)

Czego nie cierpię ponad wszystko: kaszy gryczanej, polskich filmów i techno.

Dar natury, który chciałbym posiadać: ależ ja jestem idealny.

Jak chciałbym umrzeć: wcale (wynajdę środek na nieśmiertelność).

Obecny stan mojego umysłu: dla nikogo nie był by zrozumiały.

Błędy, które najłatwiej wybaczam: nie ma najłatwiej, wszystko jest na równi.
Awatar użytkownika
skiszony
Indiana Jones

Post autor: skiszony »

Główna cecha mojego charakteru: hmmm.... ja wiem? w sumie to lubię to, że jak trzeba się do czegoś zebrać to po prostu się zbieram i robię to. no i jestem towarzyski :D

Cechy, których szukam u kobiety: jako partnerki? no więc cechy fizyczne muszą być... hmm... uroda niekoniecznie musi być powalająca, ale powinna być co najmniej charakterystyczna. a z cech charakteru... powinna mnie wspierać. bawić się ze mną. lubić to, co ja lubię (no wiadomo, że tak w 100% to nigdy się nie zgodzi, ale fajnie by było :P). nie powinna bać się nowych doświadczeń ;)

Co cenię u przyjaciół: moi kumple, ew. przyjaciele powinni być głównie skłonni do wysłuchania mnie i do pomocy w trudnych sytuacjach. no i dobrze jest chodzić razem na imprezy i razem się śmiać :P

Moja główna wada: jak się nie trzeba zabrać, to się nie zabiorę. bywam zbyt dowcipny :P co niektórzy odbierają niestety jako atak na nich :P hmm... lubię się bić.

Moje ulubione zajęcie: słuchanie muzyki i czytanie książek. jeżdżenie na nartach i na rowerze.

Moje marzenie o szczęściu: kurde... własna biblioteka, płytoteka, boski rower, drogie narty, kochająca kobieta i alkohol :D

Co wzbudza we mnie obsesyjny lęk: możliwa nagła śmierć kogoś bliskiego... (oczywiście nic konkretnego. ale przecież nie wiemy, kiedy śmierć nas dopadnie)

Co byłoby dla mnie największym nieszczęściem: zdaje się, że to co wyżej.

Kim (lub czym) chciałbym być, gdybym nie był tym, kim jestem: gdybym nie był człowiekiem, chciałbym być ptakiem. najlepiej jakimś egzotycznym i możliwie wegetariańskim :D gdybym nie był Polakiem... chciałbym być Czechem. wiem że dziwne :P

Kiedy kłamię: kiedy bardzo boję się powiedzieć prawdę... ale z reguły nie kłamię.

Słowa, których nadużywam: niestety 'kurwa', 'stary', 'do czego nam się to przyda' (:P) 'ile jeszcze (do końca lekcji)', 'niech ona już się zamknie', 'wazeliniarze', 'jak ja nie lubię tej baby'.

Ulubieni bohaterowie literaccy: Hermiona :D. Yennefer, no i Geralt też. i Jaskier :D. Samson i Szarlej. Rincewind i magowie; babcia Weatherwax; strażnicy z Vimesem i Marchewą na czele. Legolas. Jacek Soplica. Jurand ze Spychowa. Paul Atryda.

Ulubieni bohaterowie życia codziennego: hm... John Petrucci, Claudio Sanchez, Mike Portnoy, Bran Dailor, Daniel Gildenlow i Arjen Lucassen :D oprócz tego to Terry Pratchett, Neil Gaiman, Sapkowski, Dukaj i paru innych :P

Czego nie cierpię ponad wszystko: pozerstwa, wazeliniarstwa, idiotycznych poglądów (np. faszystowskich), debilnej muzyki.

Dar natury, który chciałbym posiadać: w sumie to bym chciał mieć jeszcze (:P) lepszą pamięć i jeszcze (:P) szybciej czytać. no i być wyższy.

Jak chciałbym umrzeć: czytając ulubioną książkę i słuchając ulubionej muzyki. albo w jakimś widowiskowym wypadku rowerowym :D

Obecny stan mojego umysłu: rozleniwiony. oczekujący świąt, urodzin i koncertu Pain of salvation :D

Błędy, które najłatwiej wybaczam: niedotrzymanie słowa w jakiejś średnio ważnej sprawie, obrażenie mnie (ale dopiero wybaczę po przeprosinach, albo jeśli sam też zwyzywam :P) i takie tam.
Awatar użytkownika
Issa
Tyler Durden

Post autor: Issa »

Główna cecha mojego charakteru:: miałam problem, żeby to określić. O pomoc poprosiłam przyjaciółkę. Stwierdziła, że jestem wrażliwa, czasami szalona, koleżeńska, sympatyczna. Mama dopowiedziała jeszcze jedną cechę - złośliwość.

Cechy, których szukam u mężczyzny: hmm... musi być sobą, nie może się popisywać. Chciałabym, żeby wykazywał swoją dojrzałość, był zabawny, sympatyczny, męski. Oprócz tego nie może u niego zabraknąć czułości i wrażliwości. Szalony.

Cechy, których szukam u kobiety: nie szukam, bo nie zamierzam być w związku z kobietą.

Co cenię u przyjaciół: to, że zawsze mogę na nich liczyć, wysłuchają mnie, doradzą, rozśmieszą, pocieszą.

Moja główna wada: spóźniam się, jestem wybuchowa.

Moje ulubione zajęcie: siedzenie przy komputerze, słuchanie muzyki i czytanie książek.

Moje marzenie o szczęściu: nie będzie oryginalnie - kochający chłopak/mąż, pieniądze, wymarzony zawód, ładny dom.

Co wzbudza we mnie obsesyjny lęk: hmm... za osobiste.

Co byłoby dla mnie największym nieszczęściem: utrata bliskich, nieuleczalna choroba, wypadek.

Kim (lub czym) chciałbym być, gdybym nie był tym, kim jestem: chciałabym być czarodziejką. Obojętnie czy z sagi Sapkowskiego czy tą ze świata Harry'ego Pottera.

Kiedy kłamię: kiedy chcę coś zataić.

Słowa, których nadużywam: zianie, dżizys, no i przekleństwa.

Ulubieni bohaterowie literaccy: Malfoyowie, Remus Lupin, Syriusz Black, James Potter, Pansy Parkinson. Yennefer, Ciri, Geralt, Triss Merigold. Luis i Lestat.

Ulubieni bohaterowie życia codziennego: Tori Amos, J.K. Rowling, Sapkowski (ale tylko za książki, za osobowość nie).

Czego nie cierpię ponad wszystko: braku internetu, niemieckiego... w-f? Puszczalstwa.

Dar natury, który chciałbym posiadać: lepsza pamięć, wzrok. Mogłabym być wyższa. No i chciałabym być czarodziejką 8-)

Jak chciałbym umrzeć: ee... nie chciałabym umrzeć.

Obecny stan mojego umysłu: boli mnie głowa. Jestem leniwa, a mam jeszcze umyć włosy i sprawdzić recenzję.

Błędy, które najłatwiej wybaczam: ortograficzne, interpunkcyjne.
Ostatnio zmieniony 2006-12-29, 16:06 przez Issa, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

Post autor: Dusqmad »

Główna cecha mojego charakteru: lenistwo

Cechy, których szukam u mężczyzny: szczerość, poczucie humoru humor

Cechy, których szukam u kobiety: piękno, wrażliwość, oddanie, szczerość

Co cenię u przyjaciół: szczerość - mówienie prosto w twarz nawet najgorszej prawdy

Moja główna wada: lenistwo

Moje ulubione zajęcie: oglądanie dobrych filmów

Moje marzenie o szczęściu: wolność w pełnym tego słowa znaczeniu

Co wzbudza we mnie obsesyjny lęk: starość

Co byłoby dla mnie największym nieszczęściem: śmierć najważniejszej osoby w moim życiu

Kim (lub czym) chciałbym być, gdybym nie był tym, kim jestem: gwiazdą rocka - wtedy prawie całe moje życie byłoby muzyką, milionami oczu czekających na każdy mój ruch, gest, słowo, czymś czego tylko nieliczni mogą doświadczyć - przez część swego życia byłbym bogiem...

Kiedy kłamię: często, za często i coś trzeba z tym zrobić, bym nie utonął w morzu własnych - gówno wartych - słów

Słowa, których nadużywam: nie, zaraz, ku**a

Ulubieni bohaterowie literaccy: Johnny Marinville ("Desperacja"), Tyler Durden ("Fight Club")

Ulubieni bohaterowie życia codziennego: Jim Morrison

Czego nie cierpię ponad wszystko: zdrady, głupoty, ludzi grających kogoś kim nie są

Dar natury, który chciałbym posiadać: trudno o wybór jednego - nieśmiertelność? Bycie wampirem, który nie łaknie krwi.

Jak chciałbym umrzeć: kula w serce, efektowny wypadek samochodowy lub coś w tym stylu - szybko i z zaskoczenia (najgorszym jest oczekiwanie na śmierć).

Obecny stan mojego umysłu: trzeźwość :P

Błędy, które najłatwiej wybaczam: żadnego nie wybaczam łatwo - wszystkie traktuję na tym samym poziomie
Ostatnio zmieniony 2008-09-23, 18:18 przez Dusqmad, łącznie zmieniany 2 razy.
ble
Tyler Durden

Post autor: ble »

Główna cecha mojego charakteru: Jak to mi ktoś kiedyś powiedział: zabawowość :P

Cechy, których szukam u mężczyzny: poczucie humoru i żeby był przy mnie mimo moich wybryków

Co cenię u przyjaciół: Szcerość ponad wszystko

Moja główna wada: lenistwo i spóźnialstwo :roll:

Moje ulubione zajęcie: zagłębienie się w jakąś ciekawą lekturę

Moje marzenie o szczęściu: drewniany domek, w nim kominek, nad którym widniałyby uśmiechnięte twarze moich dzieci i mężczyzny, który mnie pokocha mimo wszystko

Co wzbudza we mnie obsesyjny lęk: pająki :P

Co byłoby dla mnie największym nieszczęściem: Gdybym straciła kontakt z rodziną

Kim (lub czym) chciałbym być, gdybym nie był tym, kim jestem: nie zastanawiałam się nad tym, bo to, co mam w zupełności mi wystarcza

Kiedy kłamię: często, choć niechętnie. Poza tym nie potrafię kłamać, dlatego postanowiłam z tym skończyć

Słowa, których nadużywam: "osz ty!" i "iż" :roll:

Ulubieni bohaterowie literaccy: Bilbo Baggins - mały, a jaki spryciarz ;)

Ulubieni bohaterowie życia codziennego: nie mam ulubionych...

Czego nie cierpię ponad wszystko: moich humorów

Dar natury, który chciałbym posiadać: lepsza pamięc i zegarek w mózgu

Jak chciałbym umrzeć: Z uśmiechem na ustach

Obecny stan mojego umysłu: chyba nie czuję się najlepiej...

Błędy, które najłatwiej wybaczam: Gdy ktoś początkowo wierzy plotkom, a nie mi
blue berry
Tyler Durden

Post autor: blue berry »

Główna cecha mojego charakteru: złośliwość, żywiołowość

Cechy, których szukam u mężczyzny: czułość, gotowość do kłótni, wyrozumiałość, szczerość

Cechy, których szukam u kobiety: rozmowność, szczerość

Co cenię u przyjaciół: łatwość z jaką przymykają oczy na moje błędy, szczerość

Moja główna wada: kłótliwość

Moje ulubione zajęcie: czytanie, kłócenie się, oglądanie filmów

Moje marzenie o szczęściu: dom nad morzem, kochający mężczyzna, labrador, spokój sumienia

Co wzbudza we mnie obsesyjny lęk: pająki, burza (ech...)

Co byłoby dla mnie największym nieszczęściem: odejście kogoś bliskiego

Kim (lub czym) chciałbym być, gdybym nie był tym, kim jestem: hmm... bohaterką jakiejś romantycznej opowieści z dobrym zakończeniem

Kiedy kłamię: kiedy nie mam innego wyjścia

Słowa, których nadużywam: "za chwilę", "no już", "ku***"

Ulubieni bohaterowie literaccy: Sabrina Fairchild, Kwiat Śniegu, Elizabeth Bennet, Aragorn, Herkules Poirot

Ulubieni bohaterowie życia codziennego: Agnieszka Chylińska i ja :D

Czego nie cierpię ponad wszystko: kłamstwa, zdrady

Dar natury, który chciałbym posiadać: latanie :)

Jak chciałbym umrzeć: w ciepłym łóżku, jako stara kobieta otoczona miłością i szacunkiem, bezboleśnie

Obecny stan mojego umysłu: lekkie rozmarzenie

Błędy, które najłatwiej wybaczam: wszystko zależy od okoliczności!
Ocky
Indiana Jones

Post autor: Ocky »

Główna cecha mojego charakteru: ciekawosc

Cechy, których szukam u mężczyzny: absolutna szczerosc, inteligencja, spontanicznosc, ciekawosc swiata, otwartosc, zdecydowanie

Cechy, których szukam u kobiety: jw

Co cenię u przyjaciół: jw

Moja główna wada: niepewnosc

Moje ulubione zajęcie: travelling

Moje marzenie o szczęściu: zycie takie,zeby nie zalowac niczego

Co wzbudza we mnie obsesyjny lęk: samotnosc

Co byłoby dla mnie największym nieszczęściem: izolacja

Kim (lub czym) chciałbym być, gdybym nie był tym, kim jestem: skrzypaczka

Kiedy kłamię: rzadko

Słowa, których nadużywam: no wiesz...

Ulubieni bohaterowie literaccy: Woland, Wilk Stepowy

Ulubieni bohaterowie życia codziennego: kilku z kregu bliskich znajomych

Czego nie cierpię ponad wszystko: obludy, glupoty

Dar natury, który chciałbym posiadać: wzbic sie w gore

Jak chciałbym umrzeć: w poczuciu fajnie spedzonego zycia

Obecny stan mojego umysłu: chaos

Błędy, które najłatwiej wybaczam: te,po ktorych pojawia sie szczery zal
K-H
Vincent Vega

Post autor: K-H »

Dusqmad pisze:Główna cecha mojego charakteru:
(nad? :566:)wrażliwość
Dusqmad pisze:Cechy, których szukam u mężczyzny:
czułości, intelektu, zrozumienia,wierności
Dusqmad pisze:Cechy, których szukam u kobiety:
n/c
Dusqmad pisze:
Dusqmad pisze:Co cenię u przyjaciół:
wierność, pomysłowośc :P pomocnośc
Dusqmad pisze:
Dusqmad pisze:Moja główna wada:
bałaganiarstwo raczej
Dusqmad pisze:Moje ulubione zajęcie:
książka ;) przebywanie z D.
Dusqmad pisze:Moje marzenie o szczęściu:
ma najpiękniejsze imię na Ziemi
Dusqmad pisze:Co wzbudza we mnie obsesyjny lęk:
noc i nocne odgłosy; burza to już w ogóle
Dusqmad pisze:Co byłoby dla mnie największym nieszczęściem:
koniec z D.; śmierć w rodzinie
Dusqmad pisze:Kim (lub czym) chciałbym być, gdybym nie był tym, kim jestem:
ptakiem... mmm wolność albo krokusem gdzieś w górch i codziennie podziwiać wspaniałe widoki ;)
Dusqmad pisze:Kiedy kłamię:
bardzo źle się z tym czuję
Dusqmad pisze:Słowa, których nadużywam:
chyba nie ma takich :-> ,trzeba by zapytać tych, z którymi przebywam
Dusqmad pisze:Ulubieni bohaterowie literaccy:
duuużo
nie ma
Dusqmad pisze:Czego nie cierpię ponad wszystko:
siebie? :( tak, siebie kiedy się złoszczę
Dusqmad pisze:Dar natury, który chciałbym posiadać:
odnawialność :D
Dusqmad pisze:Jak chciałbym umrzeć:
"Jeśli muszę i wybrać będę mógł jak odejść
To przecież dobrze, dobrze o tym wiem
Chciałbym umrzeć przy tobie" - dedykowane pewnej osobie:)
Dusqmad pisze:Obecny stan mojego umysłu:
Zmęczony niczym praktycznie :P bywa!
Dusqmad pisze:Błędy, które najłatwiej wybaczam:
ortograficzne :lol:
Te, za które były porządne przeprosiny...
pasztet
Forrest Gump

Post autor: pasztet »

Po pierwsze witam wszystkich, to mój pierwszy post na tym forum.

Główna cecha mojego charakteru: lenistwo

Cechy, których szukam u mężczyzny: poczucie humoru, szczerość, oddanie, posiadanie własnego zdania, talent muzyczny, umiejętność gotowania

Co cenię u przyjaciół: oddanie, szczerość, poczucie humoru

Moja główna wada: huśtawki nastroju, lenistwo

Moje ulubione zajęcie: słuchanie muzyki, śpiewanie, oglądanie seriali i filmów, rozmowy z przyjaciółmi, nicnierobienie

Moje marzenie o szczęściu: mieszkać w spokojnym miejscu, blisko przyjaciół, natury

Co wzbudza we mnie obsesyjny lęk: poczucie, że nigdy nie wiesz, co zdarzy się jutro

Co byłoby dla mnie największym nieszczęściem: stracić kogoś bliskiego

Kim (lub czym) chciałbym być, gdybym nie był tym, kim jestem: obywatelką Wielkiej Brytanii, płynnie mówiącą po angielsku, z brytyjskim akcentem

Kiedy kłamię: zwykle za to słono płacę; kłamstwa odwracają się przeciwko mnie

Słowa, których nadużywam: kurde, no, cholera, wtrącenia z angielskiego

Ulubieni bohaterowie literaccy: Severus Snape, N. Tonks ("Harry Potter"), Rodion Raskolnikow ("Zbrodnia i Kara")

Ulubieni bohaterowie życia codziennego: mam kilku, ale to tajemnica ;-)

Czego nie cierpię ponad wszystko: "kablowania", obłudy

Dar natury, który chciałbym posiadać: chyba nie ma czegoś takiego

Jak chciałbym umrzeć: spokojnie, bezboleśnie, zamknąć oczy i zasnąć

Obecny stan mojego umysłu: skonfundowany, ale w miarę trzeźwy

Błędy, które najłatwiej wybaczam: wynikające z niezrozumienia; z brakiem złych intencji
ODPOWIEDZ

Wróć do „Offtopic”