Info o filmie:![]()
reżyseria: John Sanford, Will Finn
scenariusz: John Sanford, Will Finn
muzyka: Alan Menken
gatunek: animacja
produkcja: USA
data premiery: 2004-05-28 (Polska) , 2004-03-21 (Świat)
obsada: Judi Dench, Jennifer Tilly, Roseanne Barr, Randy Quaid, Cuba Gooding, Steve Buscemi
Fabuła:
Wyjęty spod prawa Alameda Slim planuje przejęcie farmy Patch of Heaven prowadzonej przez Pearl. Poznawszy jego niecne plany trzy waleczne krowy Madzia, pani Calloway i Grace, postanawiają, w obronie swego dotychczasowego sposobu życia, ochronić farmę przed przestępcą. Do akcji wciągają też inne zwierzęta, między innego konia Bucka, który twierdzi, że doskonale zna...karate. Zamierzają schwytać poszukiwanego listem gończym bandytę i zdobyć wyznaczoną za niego nagrodę. Taki sam zamiar ma tajemniczy łowca nagród, Rico. (źródło: filmweb.pl)
Co tu dużo mówić – nic specjalnego. Być może film oceniam nisko, gdyż wyrosłem już z tego gatunku? Nie wiem, ale nie zmienia to faktu, że opowieść o perypetiach trzech krów ratujących ranczo oglądałem z wielkim znużeniem. Mało jest tu sytuacji potrafiących bawić widza. Ba, zaryzykowałbym stwierdzenia, że nie ma ich wcale. W sumie nie jestem przeciwnikiem filmów Disneya robionych przy użyciu starych metod animacji, ale temu wyraźnie brakuje uroku, który tkwił w podobnych produkcjach sprzed kilku lat. Jeśli nie oglądaliście to odradzam, a jeśli oglądnęliście to możecie zasilić ten temat wypowiedziami