Info o filmie:![]()
reżyseria: Tim Johnson, Karey Kirkpatrick
scenariusz: T. Lewis, Michael Fry
muzyka: Rupert Gregson-Williams,
produkcja: USA
data premiery: 2006-07-07 (Polska) , 2006-05-19 (Świat)
Fabuła:
Zima właśnie się kończy, a szop R.J. rozpaczliwie poszukuje czegoś do jedzenia. Zdesperowany wybiera się do jaskini niedźwiedzia, żeby "pożyczyć" coś z jego zapasów. Na nieszczęście R.J.'a wszystkie zapasy przepadają, a przebudzony niedźwiedź daje mu tydzień na odzyskanie utraconych zapasów. Szop dobrze wie, że sam nie uzbiera takiej ilości jedzenia, dlatego postanawia znaleźć jakieś naiwne zwierzęta do pomocy. Jak się okazuje jego poszukiwania długo nie trwały. Spotkał on grupkę zwierząt, które właśnie się przebudziły z zimowego snu i postanawiają uzupełnić zapasy na następną zimę. Szop z pomocą nowych znajomych bierze się do pracy i poszukuje produktów z listy niedźwiedzia. Pytanie tylko, czy po ich uzbieraniu odda je niedźwiedziowi, czy też posłucha sumienia i nie oszuka nowych przyjaciół.
Dusqmad» Może jakieś własne zdanie na dobry początek?
Shakal>Proszę bardzo
MOIM ZDANIEM:
Fabularnie nic nie mówię, bo to bajka dla dzieci
Dubbing jest dobry, mówiło się, że połowy kwestii młodzież nie zrozumie, a z tego co widziałem w kinie wszyscy się dobrze bawili, chyba..
Z drugiej strony, nic nowego. Kolejna bajka mająca rozbawić młodego widza, wystarczy fabuła, pare postaci, w tym jakiś debil
Jednak - jak dla mnie, co do kwestii tekstów - troche przesadzili.. gdyż powoli, ale może to ja jakieś skrzywienie mam, przesadzono z "podnietą" (scena w której kot-ochroniarz mówi "To mnie podnieca"), przez co wchodzi tutaj swoiste podejście do spraw seksualnych, a pamiętajmy to bajka dla dzieci
Muzyka - a już nie pamiętam.. a nie.. przeważa głównie z typowego filmu w której trza się skradać.
Nie gwarantuje dobrych wrażeń, ale - da się obejrzeć.