Nie wiem jak to będzie ze mną - ja trafiłem na taką klasę, że jedyne co będzie można wspominać to lekcje i siedzenie pod salą na przerwach. Jak już przyjdzie mi wysiedzieć w szkole większą ilość lekcji to po prostu mnie krew zalewa. Nic się tu nie dzieje, większość towarzystwa z gatunku tych, których mózg nieustannie jest podłączony do podręcznika. Fatalnie...Kirk pisze:W końcu każdy zatęskni za licealnymi czasami, pełnymi szaleństwa i chorych jazd, które ja jak narazie uważam za mój najfajniejszy okres w życiu
Szkoła, studia itp.
Re: Szkoła, studia itp.
czyli można powiedzieć, że trafiłeś na klasę idealną 
To ciężka sprawa Dusq:/
Ja akurat mam klasę super, na lekcjach, wycieczkach i imprezach zawsze wesoło
Ja akurat mam klasę super, na lekcjach, wycieczkach i imprezach zawsze wesoło
Dokładnie, jak się ma złą klase to niedobrze. Mimo że mam dosyć nauki to koledzy i koleżanki z klasy zawsze poprawią mi czymś humor. Ahh i najlepsze ze wszystkiego to wycieczki klasowe, tego się nie zapomina. 
human dwujęzycznyble pisze:niech zgadnę... klasa z rozszerzonym angielskim?tak, taaaak Rybnik jest super...
no... mieszkam w Rybniku 
Hehe..Tylko nam tui nie romansować
Młody pilnować sie musisz
ja mam w klasie 23 osoby z czego..3 mężczyzn (i bardzo dobrze, bo bym z babami na łęb dostała), ja i reszta to neandertale
W ogóle szkoła jakas wyjałowiona..zdaje się, ze jedyna normalna osoba to mój prof. historii, któremu pomnik kiedyś postawie 
a ja mam w klasie 18 osób, z czego 18 dziewczyn
w sumie, to zaczyna być trochę ciężko, bo znamy sie już od 4 klasy podstawówki... a bez chłopaków niektóre dostają do głowy
współczuję naszym nauczycielom 
A ja mam w klasie 29 osób z czego 11 mężczyzn. Ale po pierwszym półroczu będzie nas mniej
Klasa ogólnie dziwna, ale nie mogę powiedzieć, że jakaś okropna - ujdzie w tłoku 
Moja ujdzie w Tokio.. Jakby jeszcze je troche zaludnic
baby mają takie problemy, ze głow amała, jedna innej by oczy wydłubała..ja siedzę i isę z nich śmieje
W sumie to fundują mi niezły kabaret ;-)
Jak się ma na roku 144 osoby pod ręką to zawsze ktoś rozsądny się znajdzie do porozmawiania, pójścia na piwo 
Jutro w naszej pięknej szkole mamy dni otwarte. Ha! Już widzę tych gimnazjalistów, którzy na mój widok poprzysięgają sobie, że do tej szkoły na pewno nie pójdą xD
Od kilku tygodni mam taki luz na lekcjach, że wolę siedzieć w szkole niźli w domu. Nienormalny jakiś
Od kilku tygodni mam taki luz na lekcjach, że wolę siedzieć w szkole niźli w domu. Nienormalny jakiś
Jak jest luz na lekcjach to zawsze fajnie w szkole posiedzieć i pogadać z ludźmi.
Ja nawet nie zauważyłam dni otwartych w mojej szkole, taka ze mnie zaganiana uczennica. ;-)
Ja nawet nie zauważyłam dni otwartych w mojej szkole, taka ze mnie zaganiana uczennica. ;-)
Ja się strasznie cieszę, że nadszedł wreszcie tydzień wolnego. 12, 5 godzin snu, cały dzień z kolegami. Nareszcie można odżyć... I jeszcze nie zacząłem się martwić powrotem do szkoły. A jest czym: zapowiedzieli trochę sprawdzianów i zagrożenie z biologii muszę zwalczyć...
kurcze, ja to do domu przywiozlam stos makulatury, nastepny musze wydrukowac i przerobic sporo z woch kodeksow;/ Ku...a uwielbiam swiateczna atosfere uczenia sie ;/
Ja męczę się nad prezentacją z polskiego, muszę ją skończyć przed 15, bo wszak trzeba to jeszcze pamięciowo opanować. A zamiast angielski powtarzać to sobie Baczyńskiego czytam:)
Ja po przerwie mam chyba z siedem sprawdzianów, ale żadnym z nich się nie przejmuję i tak pewnie nie dostanę ocen poniżej 3.
Hehe, biologia - toż to prościutki przedmiot jest :) Ja liczę na 4 na koniec roku :)Dusqmad pisze:zagrożenie z biologii muszę zwalczyć...
A z kim masz biologię, 'Wandą' czy 'Danką'?
Zależy dla kogo. Ja jestem tylko orłem tylko w dziale rozmnażania...Hehe, biologia - toż to prościutki przedmiot jest
ale bezpłciowego??Zależy dla kogo. Ja jestem tylko orłem tylko w dziale rozmnażania...
Dusqmad pisze:Zależy dla kogo. Ja jestem tylko orłem tylko w dziale rozmnażania...Hehe, biologia - toż to prościutki przedmiot jest
W podstawówce miałam wspaniałą nauczycielkę przyrody, uczyłam się z lekcji na lekcję. W gimnazjum mam starą rurę, która powinna już dawno odejść na emeryturę. Nie umie uczyć, czyli dobrze przekazać swojej wiedzy, nie umie zainteresować lekcją. Ta ostatnia godzina w piątek jest najnudniejsza, najlżejsza. Nie umiem praktycznie niczego. A bardzo szkoda, bo z panią z podst. na pewno byłoby lepiej. I ułatwiłoby mi to wybór profilu w gimnazjum.
pochwalisz sie jakimis efektami swojej pracy naukowej?Dusqmad pisze:Zależy dla kogo. Ja jestem tylko orłem tylko w dziale rozmnażania...Hehe, biologia - toż to prościutki przedmiot jest
Ja liczę na 4 z biologi na dyplom, chociaż od początku liceum nie otworzyłam zeszytu. (znaczy nic się nie ucze bo zeszytu z biologi nie prowadzę). Jak widzicie wszystko zależy od nauczyciela.
Hehe ja mam biologie z dyrektorką szkoły ale nie narzekam
co prawda w pierwszym półroczu szło mi cieniutko i ledwo na dopa wyszedłem tak teraz mam między 2/3 wiec nie jest źle
ale i tak biologii nie lubie bo nie ciekawi mnie ten przedmiot no chyba, że dział o rozmnażaniu ale to też już nic ciekawego jak non stop powtarza sie to samo