Co to za film?

Szukasz filmów o konkretnej tematyce? Masz jakieś pytania odnośnie filmu i zagadnień z nim związanych?
yrek
Agent Smith

Re: Co to za film?

Post autor: yrek »

druszko, sprawdz "Przedsionek piekła" http://www.filmweb.pl/f34961/Przedsione ... 5%82a,1999
antol01
Forrest Gump

Post autor: antol01 »

Witam,

Poszukuję filmu o amerykańskich nastolatkach, które chcą się dostać do latynoskiego gangu - warunkiem przyjęcia był sex dokładnie nie pamiętam o co tam chodziło ale później jedna z nich oskarżyła członków gangu o gwałt, pamiętacie może taki film ??
nagano
Forrest Gump

Post autor: nagano »

antol01, czy moze chodziło Tobie o http://www.filmweb.pl/f119585/Spustoszenie,2005 ?
Anahita
Forrest Gump

Post autor: Anahita »

hej. nie pamietam jak nazywa sie film, byl on o dziewczynie ktora dostala pierscien i jak go przekrecila to przeniosla sie w przeszlosc potem pracowała w zamku, uratowala ksiecia, namalowali jej portret na koniu... cos tam bylo jeszcze z obrazem chyba ze ona jakos przez ten obraz wpadla do tego zamku juz sama nie wiem... bede wdzieczna za pomoc
siasia
Forrest Gump

Post autor: siasia »

tak, o to mi chodziło!! :)
Dziękuję bardzo ;*
Nuine
Forrest Gump

Post autor: Nuine »

Mam dwa bardzo trudne filmy, bo jeden oglądałam dość dawno, a drugi raczej rzadko leci w telewizji... Proszę o pomoc:

1. To są chyba czasy prehistoryczne... matka z córką chyba polują, coś złego się dzieje, matka umiera i córka zostaje sama. Przygarnia ją nieznane plemię, wychowuje ją. Potem dziewczyna rodzi dziecko wodza (syna wodza może?), wcześniej zostaje wygnana na czas zimy. Na końcu tego filmu chyba właśnie ona też zostaje wygnana z wioski, dziecko zostaje. Tyle pamiętam.
Wydaje mi się, że tytuł filmu był imieniem tej kobiety, chociaż... tego też nie jestem pewna.

2. Pewni ludzie po swojej śmierci trafiają na jakąś wyspę. Jest wśród nich np. Polak, który zmarł z obozie koncentracyjnym, cesarz rzymski Neron, pisarz Mark Twain, jakiś Amerykanin, niema dziewczynka i tym podobne. Wszyscy rozumieją się, mimo, iż rozmawiają w innych językach. Wkrótce zaczynają się prać między sobą i z tubylcami. Film na pewno jest starszy, w każdym razie chyba sprzed roku 2000, a powiedziałabym, że może nawet sprzed 1995.

Proszę o szybką pomoc...

Tak na marginesie, przypomniałam sobie jeszcze jeden.

3. Pewna dziewczyna mdleje podczas rodzinnej imprezy. Śni jej się, że trafia do obozu koncentracyjnego, że wczesniej była na weselu i przyjechali Niemcy. Próbuje za wszelką cenę wydostać się z obozu, ale w końcu pomaga chorej koleżance i poświęca swoje życie, żeby ją ratować. Ginie w komorze gazowej i budzi się. Okazuje się, że tą jej koleżanką ze snu jest jej babcia/ciotka/matka/na pewno ktoś z rodziny w każdym razie. I chyba nazywa się Rywka... czy jakoś tak...
delta
Forrest Gump

Post autor: delta »

Witam wszystkich...mam także pytanie o dwa filmy, które widziałem dawno temu...niewiele z tego zostało, ale pewnie to co najlepsze ;-) A więc:

1) - film raczej wojenny, bohater (jak sądzę) wykonuje nad dżunglą lot samolotem podczas II wojny światowej (chyba nad Amazonką), podczas przelotu nagle zauważa niemieckiego rajdera (byc może chodzi o okręt Admiral Graf Spee). Okręt przykrywają siatki maskujące i bujna roślinność... jest dobrze zamaskowany cumując przy brzegu. Zaskoczony pilot zauważa go i przelatuje nad nim..to tyle jeśli chodzi o ten obraz...:P

2) Wszystko dzieje się w USA, oczywiście na tamtejszych odludnych autostradach ;-) kobieta (chyba) ucieka samochodem osobowym przed ścigającą ją wielką ciężarówką...ścigający pojazd jak i nim kierujący są pokazywani w bardzo tajemniczy i potęgujący grozę sposób...podczas podjazdu pod wielkie wzniesienie silnik samochodu "ofiary" zaczyna się przegrzewać, unoszą się z niego kłęby pary...całość (chyba) kończy się nad wielką przepaścią - oczywiście pozytywnie :)

Bedę wdzięczny za jakieś wskazówki, pozdrawiam ;-)
sexwithjoker
Forrest Gump

Post autor: sexwithjoker »

Nuine pisze:Mam dwa bardzo trudne filmy, bo jeden oglądałam dość dawno, a drugi raczej rzadko leci w telewizji... Proszę o pomoc:

1. To są chyba czasy prehistoryczne... matka z córką chyba polują, coś złego się dzieje, matka umiera i córka zostaje sama. Przygarnia ją nieznane plemię, wychowuje ją. Potem dziewczyna rodzi dziecko wodza (syna wodza może?), wcześniej zostaje wygnana na czas zimy. Na końcu tego filmu chyba właśnie ona też zostaje wygnana z wioski, dziecko zostaje. Tyle pamiętam.
Wydaje mi się, że tytuł filmu był imieniem tej kobiety, chociaż... tego też nie jestem pewna.

2. Pewni ludzie po swojej śmierci trafiają na jakąś wyspę. Jest wśród nich np. Polak, który zmarł z obozie koncentracyjnym, cesarz rzymski Neron, pisarz Mark Twain, jakiś Amerykanin, niema dziewczynka i tym podobne. Wszyscy rozumieją się, mimo, iż rozmawiają w innych językach. Wkrótce zaczynają się prać między sobą i z tubylcami. Film na pewno jest starszy, w każdym razie chyba sprzed roku 2000, a powiedziałabym, że może nawet sprzed 1995.

Proszę o szybką pomoc...

Tak na marginesie, przypomniałam sobie jeszcze jeden.

3. Pewna dziewczyna mdleje podczas rodzinnej imprezy. Śni jej się, że trafia do obozu koncentracyjnego, że wczesniej była na weselu i przyjechali Niemcy. Próbuje za wszelką cenę wydostać się z obozu, ale w końcu pomaga chorej koleżance i poświęca swoje życie, żeby ją ratować. Ginie w komorze gazowej i budzi się. Okazuje się, że tą jej koleżanką ze snu jest jej babcia/ciotka/matka/na pewno ktoś z rodziny w każdym razie. I chyba nazywa się Rywka... czy jakoś tak...

trzeci film to 'arytmetyka diabła' http://www.filmweb.pl/f31704/Arytmetyka ... 5%82a,1999 ;) niestety dwóch pierwszych nie kojarze.
niegolewo
Forrest Gump

Post autor: niegolewo »

Witam. Jest to mój pierwszy post na tym forum :-) To może przejdę do rzeczy :-P Widziałem kiedyś taki film, chyba rosyjski było w nim że jakaś grupa ludzi dostała kilka noży (miały one coś w stylu GPS) i uciekali przed "bandą" jakiś ludzi z bronią.Potem oni się bronili jeden zrobił łuk i do cięciwy wykorzystał włosy jakiejś kobiety. Proszę o tytuł.

Pozdro...
delta
Forrest Gump

Post autor: delta »

wrozb
Forrest Gump

Post autor: wrozb »

Mam taka wielka wielka prosbe do wszystkich :) potrzebuje tytulu filmu (chyba niemieckiego) opowiadającego o facecie (walnietym troche), ktory kolekcjonowal kalosze i mial na ich punkcie obsesje. Fotografowal kobiety chodzace w tych butach, mial cala szafe wypelniona nimi, nawet do pracy jako kierowca autobusu chodzil w kaloszach. Pozniej poznal na jakis spotkaniach kobiete, bylo niby fajnie ale ona weszla pewnego razu do jego pokoju i zobaczyla wszedzie kalosze, w notesie zdjecia prostytuki ubranej tylko w kalosze itd.. wyjebal ja przy klotni chyba przez okno ;p, koncowka filmu byla o sprawie w sadzie pomiedzy tym psycholem a jego kobieta, przyszedl do sadu z przypietymi bombami do pasa i ze sfastyka chyba na czole i sie zdetonowal :D dawno tego nie ogladalem a nawet nie znam tytulu :) Poczatek tego filmu przedstawial chyba jego dziecinstwo jak byl bity przez ojca i nosil ciagle kalosze...
p.j.atomek
Forrest Gump

Post autor: p.j.atomek »

delta ten drugi film to Pojedynek na szosie
http://www.filmweb.pl/f8753/Pojedynek+na+szosie,1971

[ Dodano: 2010-05-18, 08:07 ]
niegolewo pisze:Witam. Jest to mój pierwszy post na tym forum :-) To może przejdę do rzeczy :-P Widziałem kiedyś taki film, chyba rosyjski było w nim że jakaś grupa ludzi dostała kilka noży (miały one coś w stylu GPS) i uciekali przed "bandą" jakiś ludzi z bronią.Potem oni się bronili jeden zrobił łuk i do cięciwy wykorzystał włosy jakiejś kobiety. Proszę o tytuł.

Polowanie na „Piranię”
http://www.filmweb.pl/f285948/Polowanie ... 80%9D,2006

[ Dodano: 2010-05-18, 08:11 ]
Poszukuję filmu, którego akcja działa się średniowieczu, na jakimś polu przed zamkiem wylądowało ufo i porwało tamtejszych rycerzy, coś w tym stylu, kosmitami były świnie , to była komedia coś między 1980 a 1987 rokiem

[ Dodano: 2010-05-18, 08:16 ]
Arthurking pisze:Witam szukam filmu. Z tego co pamiętam,jest to chyba komedia romantyczna ,on zakochał się w dziewczynie i zamieszkują razem ,ale on udaje geja.Tylko pod tym warunkiem ona się wprowadziła do niego.Pewnej nocy jest burza ona kładzie się do niego i czuje coś twardego ,on mówi że to latarka.Tylko to pamiętam.
Troje do tanga
http://www.filmweb.pl/f11078/Troje+do+tanga,1999
niegolewo
Forrest Gump

Post autor: niegolewo »

Dzieki ci bardzo, o to chodziło ;p
tomo632
Forrest Gump

Post autor: tomo632 »

Pierwszy film którego nie znam tytułu przypomniał mi się oglądając film GOL!, ponieważ główny aktor był meksykaninem (lub Latynosem) i pochodził z biednej rodziny tak jak w filmie którego szukam.
Główny aktor miał ok.~20-25 lat, mieszkał z rodziną, zdaje się ze składał pieniądze na studia lotnicze lub morskie (cały czas się uczył nawet odpuszczał imprezy przez to). Na samym końcu filmu pomógł mu w tym ojciec jego dziewczyny (Był bardzo bogaty, zdaje się że za domem mieli wielki basen). Wcześniej ojciec tej dziewczyny zabronił się jej z nim spotykać, w ostatniej scenie jest pokazana kłótnia córki z ojcem i chyba matką.

Drugi film oglądałem na HBO jeszcze za czasów wizji tv, leciał koło 21 w wakacje w 2001r. (nie jestem na 100% pewien) dlatego tak słabo go pamiętam, ale znając HBO to puszczali go pewnie parę lub paręnaście razy więc może ktoś pamięta tytuł.

Była to komedia, pamiętam tylko to ze jedna z akcji była na pustyni(chyba pustynia w Nevadzie w USA) a dokładniej aktorzy jechali autem przez tą pustynie (przy drodze rosły wielkie kaktusy) i zepsuł im się samochód, nie jestem pewien ale chyba musieli spędzić noc koło tej drogi na pustyni.
wrozb
Forrest Gump

ponawiam prośbę, jest ktoś kto zna tytuł filmu opisanego przeze mnie powyżej? :(
TomoN
Forrest Gump

Post autor: TomoN »

pomocy ogladalem film w ktorym facet twierdzi ze zyje na swiecie pare tysiecy lat film chyba amerkanski akcja dzieje sie w jego domu do ktorego zaprosil swoich znajomych tak jak on wykladowcow uczelni wyzszej
p.j.atomek
Forrest Gump

Post autor: p.j.atomek »

TomoN pisze:pomocy ogladalem film w ktorym facet twierdzi ze zyje na swiecie pare tysiecy lat film chyba amerkanski akcja dzieje sie w jego domu do ktorego zaprosil swoich znajomych tak jak on wykladowcow uczelni wyzszej
Człowiek z Ziemi
http://www.filmweb.pl/film/Cz%C5%82owie ... 007-322665
neonn
Forrest Gump

Post autor: neonn »

Pamięta może ktoś tytuł filmu z lat 70 bądź 80 o czwórce uczniów, którzy w weekend za karę zostają w szkole i siedzą przy stolikach w takiej dużej bibliotece. Grał tam za młodu któryś znany obecnie aktor, ale nie potrafię sobie przypomniec kto. Grał takiego zbuntowanego nastolatka, ubranego na czarno.
Z góry dziękuje
rosiemarie
Forrest Gump

Post autor: rosiemarie »

czy pamiętacie może animowany serial, ale chyba raczej przeznaczony dla dorosłych, który leciał kiedyś (na pewno koło 1996-2000 roku), chyba na TCM? to było coś o rybach, głównym bohaterem był jakiś rybi policjant, czy tajny agent. wszystko kojarzyło się z nowym jorkiem, ale działo sie na rafie koralowej, była tam jakaś mafia, jakaś piosenkarka... wszyscy w rybiej wersji. aha, i pamiętam, że główny bohater nosił szary płaszcz i chyba kapelusz. bardzo proszę o pomoc, jeśli ktokolwiek coś kojarzy!
Rozanna
Forrest Gump

Post autor: Rozanna »

Hej!
Jeżeli ktoś już pytał o ten film, to z góry przepraszam, ale nie zauważyłam.
Męczy mnie to od tygodnia ;)
Jakieś 6 lat temu, bodajże na 1 albo 2 leciał film, który wydaje mi się był z gatunku thriller.
Tyle co pamiętam :
Pewna kobieta jechała na wesele. W drodze, gdy zatrzymała się w barze/stacji zaczepił ją jakiś facet. Na początku był normalny ale potem jechał za nią. Okazał się psychopatą :shock: i cały czas ją gonił. Pamiętam scenę w lesie, gdzie trwa pomiędzy nimi walka. Ponieważ jej prezentem był komplet sztućców to gdzieś pod koniec filmu pamiętam jak broniła się takim ładnym nożem przed nim. I coś wydaje mi się, że na to wesele nie dojechała :-|
Bardzo prosze o pomoc, bo nie wytrzymam jak go nie zobacze ;-)
yrek
Agent Smith

Post autor: yrek »

tomo632
jesli chodzi o 1 film to sprawdz "pikny i szalona" lub "piekna i szalona" coś w ten deseń.
wrozb
Forrest Gump

moje poszukiwania filmu związanego z kaloszami dobiegły końca.
Tag der Abrechnung - Der Amokläufer von Euskirchen
stream
Forrest Gump

Post autor: stream »

Witam. Mam ogromny problem ze znalezieniem pewnego filmu, szukałam na wiele sposobów i nic. Może wy będziecie mogli mi pomóc.
Oglądałam ten film dawno temu, być może był to rok 1997-8, nie wiem... Opowiadał o młodym chłopaku, bodajże uczulonym na słońce. Pamiętam że była taka scena że jego rodzicie szczelnie zasłaniali w domu okna i zapalali świeczki. A chłopak nawet w nocy chodził w takim czarnym, jakby motocyklowym kombinezonie. W końcu poszedł chyba na jakąś imprezę czy coś... i poznał tam dziewczynę, w której się zakochał. Później pamiętam, że poszedł do jakiegoś znachora czy kogoś, który tym swoim hokus-pokus dał mu 3 dni w ciągu których będzie mógł normalnie chodzić w dzień. Całe 3 dni spędził z tą dziewczyną, a później.. umarł.
Był to bardzo piękny, wzruszający film, i bardzo chciałabym zobaczyć go jeszcze raz. Więc jeśli ktoś wie jaki ma tytuł, byłabym ogromnie wdzięczna:)
robson2720
Forrest Gump

Post autor: robson2720 »

Witam!
Poszukuję filmu o "szybkich randkach". Oglądałem kawałek w tamtym roku i niestety nie pamiętam tytułu. Kilka stolików w pomieszczeniu, ludzie - pary zmieniają się co kilka minut. Facet siedzi z piwkiem i wcale nie stara się ukryć swoich wad, popierduje, beka itd. Twierdzi że w związku i tak będzie to robił przy kobiecie za jakiś okres więc po co marnować czas. Mówi co myśli. Pewnej kobiecie się to podoba i zaczynają rozmawiać dłużej..
Mam nadzieje że ktoś zna ten film pozdrawiam:)
ODPOWIEDZ