Co to za film?

Szukasz filmów o konkretnej tematyce? Masz jakieś pytania odnośnie filmu i zagadnień z nim związanych?
justyn89a
Forrest Gump

Re: Co to za film?

Post autor: justyn89a »

Ten film z kobietą i mężczyzną to Igraszki losu
Bowow
Vincent Vega

Post autor: Bowow »

Oglądałam kiedyś takie dwa filmy, których nie znam tytułu:
1:
Było dwóch facetów, jeden chyba potrącił samochód drugiego i obydwaj się spieszyli i ten co potrącił to dał mu czek i odjechał, tamten wziął przez pomyłkę jego dokumenty (czy jakoś tak) i spóźnił się do sądu na rozprawę dotyczącą opieki nad dziećmi. Później tamten chciał odzyskać swoje dokumenty za wszelką cenę.
2:
Była matka narkomanka, która miała syna ze zniekształconą twarzą, ale był on za to bardzo mądry. Pamiętam kilka scen z filmu, np.: jak byli w wesołym miasteczku i były te lustra co inaczej w nich wyglądasz i w jednym jego twarz wyglądała bardziej normalnie. Albo on był na jakimś obozie i zakochał się w niewidomej dziewczynie i uczył ją dotykiem co to znaczy puchate, czerwone i coś tam jeszcze. I ona lubiła jeździć konno. Na koniec filmu ten chłopak nie żyje, ale sama nie pamiętam czemu.
yrek
Agent Smith

Post autor: yrek »

Bowow
Vincent Vega

Oo tak to te filmy, dzięki bardzo ;)
Anabella72
Vincent Vega

Post autor: Anabella72 »

Bowow pisze:A wiecie jak się nazywa taki film, w którym było tak:
Była matka narkomanka, która miała syna, takiego ze zniekształconą twarzą, ale był ten syn mądry i miał b. dobrą pamięć. Później ten syn zakochał się ze wzajemnością w niewidomej dziewczynie. Na koniec filmu chłopak zmarł.
Ten film jeśli się nie mylę to Maska. Matkę grała Cher.

[ Dodano: 2010-04-03, 08:39 ]
Witam. Oglądałam kiedyś horror o rodzinie, która wprowadziła sie do nawiedzonego domu. MIeli dwoje dzieci. Dziewczynkę i chłopca. W domu mieli namalowane koło do którego siadali,. kiedy dział się dziwne rzeczy. Ale jedno dziecko chłopczyk zostało opętane przez złe moce. Czy ktoś wie, jaki to tytuł?
yrek
Agent Smith

Nie jestem pewien ale sprawdź "ciemność"
AnitK
Forrest Gump

Post autor: AnitK »

Hej poszukuję filmu, w którym fabuła wygląda z mniej więcej tak: Chłopak poszukuje szczupłej dziewczyny, wszystkie szczupłe laski go kręcą, w windzie dostaje jakiś napój czy coś, przez który związuje się on z grubą dziewczyną koledzy się z niego śmieją że z nią jest itp a on w swoich oczach postrzega ją jako szczupłą laskę. jednak prawda wychodzi na jaw to z nią zrywa, dziewczyna zupełnie nie wie o co chodzi i się załamuje bo byli ze sobą blisko związani, ale jednak główny bohater decyduje się z nią być bez względu na wszystko bo się w niej zakochał. Bardzo proszę o pomoc poszukuję tego filmu od dawna leciał jakiś czas temu bodajże na Polsacie chociaż satysfakcjonował by mnie już sam tytuł pozdrawiam i proszę o pomoc
yrek
Agent Smith

To mi wygląda na "Płytkiego faceta"
bydlaczek12
Forrest Gump

Post autor: bydlaczek12 »

Czesc poszukuje filmu nie znam nazwy ale fabule mniej wiecej pamietam
Co do aktorów nie jestem pewny ale grał tam chyba bruce willis

Fabuła: bruce willis jest w wiezieniu i jakis czlowiek potrzbuje przeszczep jakiegos organu i tylko bruce nadaje sie do tego wiec bruce transportowany jest do szpitala i kiedy lezy na stole operacyjnym udaje mu sie jakos uciec poniewaz wziąl jakis srodek ktory zjadl w wiezieniu i narkoza nie zadziałala akcja filmu toczy sie dalej w szpitalu i policjanci próbują zlapac bruca i wsadzic go spowrotem do wiezienia.

Co do tego czy grał tam bruce willis to nie jestem pewny ale o ile pamietam to on
Potrzebuje nazwę tego filmu
Z góry dzieki
Bowow
Vincent Vega

Hej, kiedyś oglądałam jeszcze nie od początku taki film:
Jakaś babka chyba wyjaśniała sprawę zabójstwa jej męża i niby pomagał je jw tym jakiś facet. Ta babka dobrze umiała kojarzyć fakty. Później ona się w nim zauroczyła, czy jakoś tak. Pamiętam scenę, gdy stała w domu i patrzyła na jakiś obraz i chyba amulet i o ile dobrze pamiętam, to na amulecie był narysowany ptak. Ale nie jestem pewna. I pamiętam jeszcze scenkę jak ta babka jest w tym domu i jest noc, a tamten facet to miał taką wspólniczkę i za obrazem była chyba kasa schowana w ścianie i ten facet chciał zabić tą wdowę. Wiem jeszcze, że na końcu jest, jak ona szczęśliwa jedzie autem.
Pestka
Forrest Gump

szukam tytulu filmu

Post autor: Pestka »

Czy ktos moze kojarzy film, na pewno horror, o porywaniu kobiet. Zamykano je w jakichs pomieszczeniach, przetrzymywano tam, brutalnie znecano sie nad nimi. Chyba robili to ludzie za pieniadze, jacys bogacze, co chcieli sie w ten sposob zabawic. Na koniec, z tego co pamietam, jednej kobiecie udalo sie z tamtad uciec.
Bowow
Vincent Vega

O, przypomniał mi się jeszcze taki:
Były 2 rodziny, w jednej była ruda kobieta rozwiedziona z mężem i syn, w drugiej matka blondynka i miała bodajże 2/3 córki i męża ale ta babka była bardzo zapracowana. W filmie pojawiały się sceny tak jakby mieszane, czasem z pożaru jakiegoś a czasem sceny tych dwóch rodzin i jak te babki się spieszyły gdzieś i potem się wyprzedzały, zajeżdżały sobie drogę i tak powstał wypadek. W wypadku ruda obudziła się w aucie, padał deszcz i zadzwoniła chyba po policję, żeby pomogli jej i tej blondynce. I na końcu chyba ruda zmarła a blondynka była bez nogi i na wózku. I któraś z nich była w ciąży (chyba blondynka).
W filmie chodziło chyba najbardziej o ten pośpiech, nerwowość i skutki tego.
Bates
Indiana Jones

Post autor: Bates »

Pestka, może to "Kolekcjoner" z Morganem Freemanem? http://www.filmweb.pl/f85/Kolekcjoner,1997
kasiia_xdd
Forrest Gump

Szukam filmu!

Post autor: kasiia_xdd »

Szukam filmu. Komedia w której chłopiec mały skakał z szafy i nic mu sie nie stało. Prosze o odpowiedzi ^^
Dzieki xdd
Bates
Indiana Jones

Post autor: Bates »

kasiia_xdd, chyba chodzi Ci o ten film http://2.agent.xxl.filmweb.pl/
Tam chłopiec skakał z szafy i nic mu się nie działo niedobrego.[/quote]
kasiia_xdd
Forrest Gump

;]

Post autor: kasiia_xdd »

tak tak dziekuje Ci bardzo za pomoc ;))
Arthurking
Forrest Gump

Poszukuję filmu

Post autor: Arthurking »

Witam szukam filmu. Z tego co pamiętam,jest to chyba komedia romantyczna ,on zakochał się w dziewczynie i zamieszkują razem ,ale on udaje geja.Tylko pod tym warunkiem ona się wprowadziła do niego.Pewnej nocy jest burza ona kładzie się do niego i czuje coś twardego ,on mówi że to latarka.Tylko to pamiętam.
padnt
Forrest Gump

Post autor: padnt »

Pestka : film o którym pisze (kobiety przetrzymywane i torturowane , gdzie jedna z nich ucieka ) to może być Hostel II http://2.hostel.filmweb.pl/
Anabella72
Vincent Vega

Post autor: Anabella72 »

yrek pisze:Nie jestem pewien ale sprawdź "ciemność"
Dzieki serdeczne ale to nie to. Znalazłam tytuł. To były "Złe moce" Spielberga. Film kompletnie nie do dostania. Chyba ze ktoś ma jakieś namiary.
sis
Forrest Gump

Post autor: sis »

Czy ktoś zna tytuł filmu który opowiada o mieszkańcu odludzia (chyba arktyka) który poluje na foki i inne futrzaki, mieszka sam i nie jest zbyt dobrze wychowany. Nie pamiętam dokładnie, ale na podstawie jakiejś umowy on oferuje miejsce u siebie i jedzenie w zamian za pomoc w prowadzeniu gospodarstwa (trzeba przyznać 'ekstremalnego gospodarstwa') na to miejsce przyjeżdża do niego dziewczyna, początkowo nie umieją się dogadać, on - dość niekulturalny ;) pustelnik, a ona twardo chce go trochę wychować... to tyle co mi się plącze po pamięci. Jest też motyw że ona mu naprawia antenę od tv.
Może ktoś podpowie mi tytuł?
Bowow
Vincent Vega

A znacie może taki film o chłopcu chorym na astmę? I jego rodzice zaczęli budować wielką łódź, żeby móc mieszkać na morzu?
smesna
Forrest Gump

Post autor: smesna »

Witajcie, poszukuję tytułu filmu polskiego z końca lat 80 lub początek 90. Grał w nim B.Linda.Film był emitowany w sobotę lub niedzielę(późnym wieczorem) w styczniu 2010r. na kanale kino polska lub tvp kultura.
Na pewno nie jest to film SARA. Pamiętam pikantne sceny jak Linda przepraszam za wyrażenie "rżnął" (uprawiał sex) z taką kobietą...
A kiedyś do tej pani przyszedł jakiś facet (LINDY nie było w domu) i ona otworzyła mu drzwi półnaga z waginą na wierzchu, ten młody facet widocznie miał na nią ochotę. Powiedziała ze idzie ogolić cipkę i że mieszka z chłopakiem- coś takiego.
Wybaczcie ale tyle utkwiło mi w pamięci.(bo niestety nie ogladalam calego filmu a jedynie te urywki przelaczajac kanaly tv-bo ogladalam co innego) Mam nadzieje, że ktoś mi pomoże-bo filmów z Lindą jest sporo.
pidor
Forrest Gump

Post autor: pidor »

Serdecznie witam Forum. Od jakiegoś czasu szukam filmu, który miał dość prosta fabułę. Otóż ztopiony ubot podczas II wojny , nie pamiętam gdzie, ale są na nim cierpiące dusze . Czy ktoś może kojaży ten film? Dziękuję z góry za pomoc
s0ng0ku
Forrest Gump

Post autor: s0ng0ku »

wiele db filmow i seriali jest tu http://zalukaj.pl/polecony,226211/
polecam to moj link polecajacy.
pidor
Forrest Gump

Post autor: pidor »

dzięki s0ng0ku za nowy rozdział do szukani, ale tam też nie ma tego filmu.
ODPOWIEDZ