Co to za film?
-
takajamoszi
- Forrest Gump
Re: Co to za film?
hej:D
mam dwie sprawy;) Oglądałam ostatnio na hbo dwa bardzo fajne filmy i za nic w świecie nie moge przypomnieć sobie ich tytułów...
I rzecz działa się w szkole koleś trafił tam mieszkając u ciotki (miał proces za zabicie brata co było wypadkiem. w noc śmierci brata byli w clubie i tańczyli) Koleś wstąpił do bractwa WILKÓW (jak dobrze pamiętam
i tam chciał wystąpić na zawodach. Zakochał się w córce dziekana. Chłopak tej dziewczyny wywęszył że ma wyrok w zawieszeniu i został on zawieszony przez dziekana. w sprawę wtrąciła się ciotka chłopaka a co się okazało ona kiedyś też porzuciła go (tego dziekana) dla kogoś innego. Jeśli ktoś coś kojarzy to proszę o pomoc.
II fil to taki dość fantastyczny...Pojawiają się czary magia. Ogólnie rzecz dzieje się w mieście gdzie panowały (jak dobrze pamiętam) potężne magiczne rody jej (ostatni?) przedstawiciele (bracia?) mieli posiąść PEŁNĄ moc w 21 lat. Za jej nadużywanie szybko się starzeli. Taką karę zapłacił ojciec jednego z chłopaków który stracił szybko swoją młodośc i żyl w starej chacie będąc praktycznie warzywem. Dziewczyna tego chłopaka wyladowała ze śpiączką w skutek rzuconego zaklęcia(ugryziona pzez jakiegoś pająka).I aby ją uratować chłopak miała oddac swoja moc. ale na koncu wszystko dobrze sie konczy jezeli ktoś coś pamięta to proszę o pomoc:P
Dzięki z góry;)

mam dwie sprawy;) Oglądałam ostatnio na hbo dwa bardzo fajne filmy i za nic w świecie nie moge przypomnieć sobie ich tytułów...
I rzecz działa się w szkole koleś trafił tam mieszkając u ciotki (miał proces za zabicie brata co było wypadkiem. w noc śmierci brata byli w clubie i tańczyli) Koleś wstąpił do bractwa WILKÓW (jak dobrze pamiętam
II fil to taki dość fantastyczny...Pojawiają się czary magia. Ogólnie rzecz dzieje się w mieście gdzie panowały (jak dobrze pamiętam) potężne magiczne rody jej (ostatni?) przedstawiciele (bracia?) mieli posiąść PEŁNĄ moc w 21 lat. Za jej nadużywanie szybko się starzeli. Taką karę zapłacił ojciec jednego z chłopaków który stracił szybko swoją młodośc i żyl w starej chacie będąc praktycznie warzywem. Dziewczyna tego chłopaka wyladowała ze śpiączką w skutek rzuconego zaklęcia(ugryziona pzez jakiegoś pająka).I aby ją uratować chłopak miała oddac swoja moc. ale na koncu wszystko dobrze sie konczy jezeli ktoś coś pamięta to proszę o pomoc:P
Dzięki z góry;)
1 to może być "Krok do sławy"
http://www.filmweb.pl/f369650/Krok+do+s%C5%82awy,2007
2 "Pakt Mileczenia" ?
http://pakt.milczenia.filmweb.pl/f25414 ... 2006/opisy
Jeśli o to Ci chodziło to podziękowania należa się mnie oraz "dozorcy_wapnia"
http://www.filmweb.pl/f369650/Krok+do+s%C5%82awy,2007
2 "Pakt Mileczenia" ?
http://pakt.milczenia.filmweb.pl/f25414 ... 2006/opisy
Jeśli o to Ci chodziło to podziękowania należa się mnie oraz "dozorcy_wapnia"
-
takajamoszi
- Forrest Gump
jaaaacie!!:D
dzięki dzięki dzięki wieelkiee!!!
:*:*

dzięki dzięki dzięki wieelkiee!!!
:*:*
-
Dominik676
- Jack Sparrow
Oo. dokładnie o ten film mi chodziło. Wielkie dzięki 
-
deadmaster
- Forrest Gump
Witam.
Poszukuję filmu (od dawna go szukam) który oglądałem jeszcze za dzieciaka.
Najgorsze jest to że praktycznie nic z niego nie pamiętam tylko taki malutki fragmencik.
Najprawdopodobniej był to film s-f akcja działa się bodajże na jakiejś planecie w kosmosie (lub też na ziemi)(nie jestem pewny) żołnierze lub też normalni ludzie (cywile) uciekali przed potworami/kosmitami (jeśli dobrze pamiętam) takimi długimi jakby wężami ale to nie były węże potwory te wychodziły z ziemi. Coś mi też tak jakby świta że Ci ludzie mieszkali w namiotach czy coś i tam była taka akcja że te potwory własnie z ziemi wychodziły.
Film oglądałem dawno temu na niemieckiej satelicie, film raczej będzie z lat 80-90 (był kolorowy już
)
Pozdrawiam i byłbym bardzo wdzięczny jeśli ktoś by znał tytuł chociaż mało to prawdopodobne bo za wiele nie napisałem o filmie;/
Poszukuję filmu (od dawna go szukam) który oglądałem jeszcze za dzieciaka.
Najgorsze jest to że praktycznie nic z niego nie pamiętam tylko taki malutki fragmencik.
Najprawdopodobniej był to film s-f akcja działa się bodajże na jakiejś planecie w kosmosie (lub też na ziemi)(nie jestem pewny) żołnierze lub też normalni ludzie (cywile) uciekali przed potworami/kosmitami (jeśli dobrze pamiętam) takimi długimi jakby wężami ale to nie były węże potwory te wychodziły z ziemi. Coś mi też tak jakby świta że Ci ludzie mieszkali w namiotach czy coś i tam była taka akcja że te potwory własnie z ziemi wychodziły.
Film oglądałem dawno temu na niemieckiej satelicie, film raczej będzie z lat 80-90 (był kolorowy już
Pozdrawiam i byłbym bardzo wdzięczny jeśli ktoś by znał tytuł chociaż mało to prawdopodobne bo za wiele nie napisałem o filmie;/
No jak coś z ziemi wychodziło, to może "Wehikuł czasu", ten nowszy z 2002r, który oglądałem, albo jest jeszcze taki z 1960r. - też tam wychodziły z ziemi Morloki. Oba filmu do sci-fi. Więc może, ale raczej pewnym być nie możesz
-
deadmaster
- Forrest Gump
Przejrzałem zdjęcia z tego filmu "Wehikuł Czasu" zarówno tego z 1960 jak i tego z 2002 i niestety nie jest to ten film:/
Może ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?
Może ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?
Kojarzą mi się Żołnierze kosmosu
http://www.filmweb.pl/f207/%C5%BBo%C5%8 ... smosu,1997
http://www.filmweb.pl/f207/%C5%BBo%C5%8 ... smosu,1997
-
deadmaster
- Forrest Gump
Niestety nie są to "Żołnierze Kosmosu" oczywiście film świetny (jak dla mnie tylko pierwsza część bo 2 i 3 to kicha straszna) ale niestety to nie o ten film mi chodzi:/
Może sobie przypomnę coś jeszcze z tego filmu, to dopiszę.
Pozdrawiam
Może sobie przypomnę coś jeszcze z tego filmu, to dopiszę.
Pozdrawiam
-
deadmaster
- Forrest Gump
Niestety to też nie są wstrząsy, ale ten film którego szukam to już raczej na 100 % działo się w kosmosie na jakiejś planecie.
Kurcze mam w głowie cały czas taką krótką scenkę z tego filmu:
Są namioty (chyba jakiś obóz rozbili) jest noc i nagle z ziemi wychodzą takie wielkie potwory (jak dobrze pamiętam wychodziły one tylko na chwilkę zabierały ludzi i wracały do ziemi) tak wytężałem umysł i Ci ludzie tam to chyba jacy żołnierze byli (nie wszyscy tylko nie którzy ) mieli chyba maski na twarzach (ale tego nie jestem pewny) wiem że w tej scence dwoje ludzi (w tym na 100% główny bohater)(ale nie wiem kto go grał) uciekali przez ten obóz i nagle zaczęły te potwory wychodzić z ziemi i oni wbiegli do namiotu lub tez się za jakimś schowali.
Bardzo możliwe że w tym filmie były też inne potwory.
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2010-03-14, 11:30 ]
tak szukałem i szukałem i ten film jakby bardzo mi przypomina ten którego poszukuję "Enemy Mine"
tutaj trailer:
Enemy Mine on YouTube
może to jakoś pomoże...
Pozdrawiam
Kurcze mam w głowie cały czas taką krótką scenkę z tego filmu:
Są namioty (chyba jakiś obóz rozbili) jest noc i nagle z ziemi wychodzą takie wielkie potwory (jak dobrze pamiętam wychodziły one tylko na chwilkę zabierały ludzi i wracały do ziemi) tak wytężałem umysł i Ci ludzie tam to chyba jacy żołnierze byli (nie wszyscy tylko nie którzy ) mieli chyba maski na twarzach (ale tego nie jestem pewny) wiem że w tej scence dwoje ludzi (w tym na 100% główny bohater)(ale nie wiem kto go grał) uciekali przez ten obóz i nagle zaczęły te potwory wychodzić z ziemi i oni wbiegli do namiotu lub tez się za jakimś schowali.
Bardzo możliwe że w tym filmie były też inne potwory.
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2010-03-14, 11:30 ]
tak szukałem i szukałem i ten film jakby bardzo mi przypomina ten którego poszukuję "Enemy Mine"
tutaj trailer:
Enemy Mine on YouTube
może to jakoś pomoże...
Pozdrawiam
Witam 
Ostanio naszła mnie ochota na oglądanie filmów i przypomniał mi się fragment filmu który teraz bym bardzo chciał obejrzeć.
Film leciał na TVN bądź na Polacie
Pamiętam kilka fragmentów fabuły
- Jakiś mężczyzna wypłynął z wody złapał głównego bohatera(dziecko) i kazał się rozkuć i żeby nikomu nie mówił o tym co zaszło
- Głowny bohater był zakochany w pewnej kobiecie była to nieszczęśliwa miłość bo ona tego nie odwzajemniała.
- Głowny bohater namalował (za prośba matki tej kobiety) portret
- Pamiętam również jak matka ta powiedziała do tego chłopca ze go kiedyś zrani.
-- Minęło wiele lat
- Dostał list że jego obrazy są dobre, i wyjechał do jakiegoś miasta na wystawę.
- Gdy tam dotarł poznał dziewczynę z dzieciństwa była zaręczona.
- Wszystkie obrazy zostały sprzedane i jak się okazało kupił je wszystkie mężczyzna co kiedyś wypłynął z wody i przestraszył go gdy był dzieckiem.
- Jeszcze pamiętam fragment jak pada deszcz on się upił i przyszedł do niej pod dom i wykrzykiwał "czyż tego nie chciałaś osiągnąłem wszystko"
Ostanio naszła mnie ochota na oglądanie filmów i przypomniał mi się fragment filmu który teraz bym bardzo chciał obejrzeć.
Film leciał na TVN bądź na Polacie
Pamiętam kilka fragmentów fabuły
- Jakiś mężczyzna wypłynął z wody złapał głównego bohatera(dziecko) i kazał się rozkuć i żeby nikomu nie mówił o tym co zaszło
- Głowny bohater był zakochany w pewnej kobiecie była to nieszczęśliwa miłość bo ona tego nie odwzajemniała.
- Głowny bohater namalował (za prośba matki tej kobiety) portret
- Pamiętam również jak matka ta powiedziała do tego chłopca ze go kiedyś zrani.
-- Minęło wiele lat
- Dostał list że jego obrazy są dobre, i wyjechał do jakiegoś miasta na wystawę.
- Gdy tam dotarł poznał dziewczynę z dzieciństwa była zaręczona.
- Wszystkie obrazy zostały sprzedane i jak się okazało kupił je wszystkie mężczyzna co kiedyś wypłynął z wody i przestraszył go gdy był dzieckiem.
- Jeszcze pamiętam fragment jak pada deszcz on się upił i przyszedł do niej pod dom i wykrzykiwał "czyż tego nie chciałaś osiągnąłem wszystko"
Ten film to "Wielkie nadzieje"
Hej! Specjalnie się zarejestrowałem na forum licząc na pomoc w odgadnięciu tytułu filmu. Pisałem już o tym na filmwebie, ale moje zapytanie zaginęło w gąszczu innych próśb. Kto by pomyślał, że tyle osób jednocześnie próbuje przypomnieć sobie jakiś tytuł, a nawet kilka tytułów. Pamiętam tylko strzęp fabuły, pownieważ byłem jeszcze mały gdy ten film leciał w latach 90-tych w telewizji. Jest to kino bałkańskie, najprawdopodobniej z tamtejszą wojną w tle. Może jest na forum jakiś specjalista w tej dziedzinie? Pamiętam, był tam chłopaczek, który grał dziewczynce pod balkonem kawałki Hendrixa (i inne) na akustyku, a później w czasie gdy dziewczyna (już parę lat później) ćwiczyła w domu na wiolonczeli, chłopak już dorosły ponownie pojawił się pod balkonem tym razem ze wzmacniaczem i gitarą elektryczną.
-
Miszkurka2000
- Forrest Gump
Witam wszystkich.
To mój pierwszy post na tym forum i tak jak kolega zarejestrowałem się aby znaleźć film który dawno temu oglądałem.
Film był wyświetlany w polskiej tv jakieś 15 lat temu. Prawdopodobnie film angielski. Główny motyw kręcił się wokół dorosłego mężczyzny i młodej dziewczyny. Ona przychodziła do niego a on dawał jej klapsy. Końcówka filmu: Statek (prom) gdzieś płynie, dziewczyna ucieka przed tym facetem i myśli że już po wszystkim ale on jest też na pokładzie. Szamotanina i facet wypada za burtę. (chodzi mi po głowie jeszcze sztuczna ręka która zaczepiła się o barierkę ale to nic pewnego). Będę wdzięczny za pomoc w znalezieniu tytułu.
To mój pierwszy post na tym forum i tak jak kolega zarejestrowałem się aby znaleźć film który dawno temu oglądałem.
Film był wyświetlany w polskiej tv jakieś 15 lat temu. Prawdopodobnie film angielski. Główny motyw kręcił się wokół dorosłego mężczyzny i młodej dziewczyny. Ona przychodziła do niego a on dawał jej klapsy. Końcówka filmu: Statek (prom) gdzieś płynie, dziewczyna ucieka przed tym facetem i myśli że już po wszystkim ale on jest też na pokładzie. Szamotanina i facet wypada za burtę. (chodzi mi po głowie jeszcze sztuczna ręka która zaczepiła się o barierkę ale to nic pewnego). Będę wdzięczny za pomoc w znalezieniu tytułu.
Witam ,proszę o pomoc w odszukaniu filmu - amerykański film, opowiada historię trzech kolegów (meksykańska dzielnica) , jeden z nich handluje prochami ,jego ,,zwierzchnikiem'' jest łysy diler . Chłoipak zostaje okradziony i nie może oddać kasy . Na końcu obydwaj giną .
-
sexwithjoker
- Forrest Gump
padnt pisze:Witam ,proszę o pomoc w odszukaniu filmu - amerykański film, opowiada historię trzech kolegów (meksykańska dzielnica) , jeden z nich handluje prochami ,jego ,,zwierzchnikiem'' jest łysy diler . Chłoipak zostaje okradziony i nie może oddać kasy . Na końcu obydwaj giną .
moze 'wszyscy twoi święci' ? http://wszyscy.twoi.swieci.filmweb.pl/
Co to za film????
Mam problem z tytułem pewnewgo filmu. Oglądałem go kilka lat temu w TVP i wywarł na mnie ogromne wrażenie. Z tego co pamiętam to był to film o grupie młodych chłopaków którzy uciekli z domu. Jedzili czerwonym kabrioletem. Utkwił mi w pamięci moment gdy na początku filmu jeden z tych chłopaków przed ucieczką włożył sobie pęczek skarpetek do majtek (żeby pozornie zwiększyć rozmiar swoich genitali ;-)). Byłbym bardzo wdzięczny jakby ktoś podał mi tytuł tego filmu. Z góry dzięki.
to nie jest to ale dzięki , że w ogóle ktoś próbuje ; drugi film którego poszukuje jest o człowieku , który ma ,,przybłyski'' i wie co się stanie za chwile ; próbuje uratować ludzi którzy mogą zginąć , ale zawsze jak kogoś uratuje to ta osoba po pewnym czasie sama zaczyna zabijać ; zapamiętałem , że uratował jakiegoś faceta , który remontował coś przy samochodzi , a później wjechał w przystanek pełen ludzi
Witam wszystkich !
Poszukuję pewnego filmu, który pamiętam z dzieciństwa. Oglądałem go wtedy kilka razy i mi się podobał. Oto co z niego pamiętam: otóż film jest dość stary, jest tam jakiś turniej sztuk walki. Z tego co pamiętam pięciu zawodników w jednej drużynie walczy z pięcioma z drużyny przeciwnej. I był tam taki epizod " pomszczenia brata" . Ponieważ jednemu zawodnikowi pewien gość zabił brata( też w walce). I teraz on będzie też z nim walczył - to jako główna walka. Pamiętam jeszcze pewną historie z tego filmu, jak było pokazane - tych dwóch braci w dzieciństwie, jedli lody i temu który potem zginął w walce lód spadł na ziemie, a brat widząc to dał mu swojego ..(to było takie wspomnienie). może głupie ale tylko to jakoś mi utkwiło. szukam już długo tego filmu.. nie mam pojęcia jaka jest jego nazwa... Liczę na pomoc
mam nadzieję, że ktoś po tym opisie.. coś skojarzy ! Pozdrawiam =)
Poszukuję pewnego filmu, który pamiętam z dzieciństwa. Oglądałem go wtedy kilka razy i mi się podobał. Oto co z niego pamiętam: otóż film jest dość stary, jest tam jakiś turniej sztuk walki. Z tego co pamiętam pięciu zawodników w jednej drużynie walczy z pięcioma z drużyny przeciwnej. I był tam taki epizod " pomszczenia brata" . Ponieważ jednemu zawodnikowi pewien gość zabił brata( też w walce). I teraz on będzie też z nim walczył - to jako główna walka. Pamiętam jeszcze pewną historie z tego filmu, jak było pokazane - tych dwóch braci w dzieciństwie, jedli lody i temu który potem zginął w walce lód spadł na ziemie, a brat widząc to dał mu swojego ..(to było takie wspomnienie). może głupie ale tylko to jakoś mi utkwiło. szukam już długo tego filmu.. nie mam pojęcia jaka jest jego nazwa... Liczę na pomoc
billy15, coś mi się wydaje, że chodzi Ci o "Najlepszych z najlepszych"
http://www.filmweb.pl/f30864/Najlepsi+z ... szych,1989
http://www.filmweb.pl/f30864/Najlepsi+z ... szych,1989
Witam 
Poszukuje tytułu filmu, który będąc młodsza kilka razy widziałam w telewizji.
Autobus szkolny (żółty, typowo amerykański) zostaje porwany przez rzekę, cały film opowiada o tym jak uczniowie są ratowani z jej nurtów. Siedzieli na drzewach i czekali na pomoc. Na koniec filmu wszyscy, których dotknęła ta tragedia spotykają się rok później przy tej właśnie rzece aby uczcić pamięć tych, którym nie udało się przeżyć. Podejrzewam, że jest to film oparty na faktach.
Jeśli ktoś kojarzy taki film, bardzo proszę o pomoc w identyfikacji
Poszukuje tytułu filmu, który będąc młodsza kilka razy widziałam w telewizji.
Autobus szkolny (żółty, typowo amerykański) zostaje porwany przez rzekę, cały film opowiada o tym jak uczniowie są ratowani z jej nurtów. Siedzieli na drzewach i czekali na pomoc. Na koniec filmu wszyscy, których dotknęła ta tragedia spotykają się rok później przy tej właśnie rzece aby uczcić pamięć tych, którym nie udało się przeżyć. Podejrzewam, że jest to film oparty na faktach.
Jeśli ktoś kojarzy taki film, bardzo proszę o pomoc w identyfikacji
Hej, pamiętam, że oglądałam kiedyś film o tym jak przypadkiem poznała się kobieta z mężczyzną i bardzo się sobie spodobali, ale stwierdzili, że jeśli mają być ze sobą, to los na pewno kiedyś ich jeszcze połączy. Po kilku latach spotkali się ponownie, ale (nie pamiętam dokładnie) on, albo ona miała właśnie brać ślub. Z góry dzięki za pomoc