Co to za film?
Re: Co to za film?
Ten film jest wyjątkowy więc cięzko o podobne pozycje. Praktycznie 0 akcji a jeden wielki dialog mimo to napięcie lepsze nie w nie jednym thrillerze. Jedyne co nasuwa mi się na myśl to "Dorian Gray" Podobieństwo jest takie że głowny bohater jest rowniż wiecznie młody gdyż zaprzedał duszę diabłu...
Witam! Poszukuję dwóch filmów.
Jeśli chodzi o pierwszy to niestety nie pamiętam praktycznie nic. Pamiętam konkretnie tylko jedną scenę (chyba początek filmu), gdy pewien młody facet jeździł codziennie metrem do pracy, która miała jakiś związek z giełdą chyba i pewnego dnia podszedł do niego pewien starszy pan, który go chyba obserwował i chciał mu poradzić w co ma zainwestować bo on się na tym znał, mieli chyba razem na następny dzień się spotkać w metrze i postawić razem na giełdzie kasę. Chłopak się zastanawiał czy mu uwierzyć i na następny dzień nie wsiadł do tego metra rezygnując z okazji, a później przeczytał w gazecie że plan tego starszego pana wypalił i zobaczył go kiedyś w metrze z innym młodym chłopakiem który zajął jego miejsce. Wydaje mi się że ten film był tak jakby podzielony na zupełnie nie związane ze sobą fragment poszczególnych ludzi. Co było dalej to nie wiem.
Drugi film już dość dobrze pamiętam i pewnie większość wie co to za film. Dwóch strażników (jeden z nich to aktor posiadający znaną twarz ale oczywiście nie pamiętam go
) przewoziło kupę kasy opancerzonym samochodem w ogromnej ulewie. Później ta ulewa przerodziła się w totalny potop, zaatakowali ich złodzieje i chcieli im odebrać kasę. Zastrzelili tego drugiego strażnika a ten pierwszy ukrył całą forsę gdzieś pod wodą chyba na cmentarzu. No i przez cały film on ucieka przed tymi gośćmi bo chce wezwać pomoc. Po drodze jeszcze jakaś kobieta się do niego przyplątała i zaczeła mu pomagać. Ogółem to wszystko dzieje się w nocy w ogromną ulewę i wszyscy gonią się na motorówkach po jakimś małym miasteczku, dużo strzelania itp.
Oby ktoś zrozumiał moje chaotyczne opisy. z góry dzięki za pomoc
Jeśli chodzi o pierwszy to niestety nie pamiętam praktycznie nic. Pamiętam konkretnie tylko jedną scenę (chyba początek filmu), gdy pewien młody facet jeździł codziennie metrem do pracy, która miała jakiś związek z giełdą chyba i pewnego dnia podszedł do niego pewien starszy pan, który go chyba obserwował i chciał mu poradzić w co ma zainwestować bo on się na tym znał, mieli chyba razem na następny dzień się spotkać w metrze i postawić razem na giełdzie kasę. Chłopak się zastanawiał czy mu uwierzyć i na następny dzień nie wsiadł do tego metra rezygnując z okazji, a później przeczytał w gazecie że plan tego starszego pana wypalił i zobaczył go kiedyś w metrze z innym młodym chłopakiem który zajął jego miejsce. Wydaje mi się że ten film był tak jakby podzielony na zupełnie nie związane ze sobą fragment poszczególnych ludzi. Co było dalej to nie wiem.
Drugi film już dość dobrze pamiętam i pewnie większość wie co to za film. Dwóch strażników (jeden z nich to aktor posiadający znaną twarz ale oczywiście nie pamiętam go
Oby ktoś zrozumiał moje chaotyczne opisy. z góry dzięki za pomoc
Drugi to "Powódź" z 1998 roku, z Morganem Freemanem i Christianem Slaterem
1 kojarzy mi się z "Odwrócić przeznaczenie" tam był podobny motyw. Chodzilo o wyscigi koni. Główny bohater podsłuchał rozmowe w pewnym barze który koń ma wygrać następny wyścig. I film sklada sie z kilku historii które łączą się w całość dopiero na końcu. Ale to pewnie nie o to Ci chodzi... 
Super, wielkie dzięki! O ten film mi chodziło!Bates pisze:Drugi to "Powódź" z 1998 roku, z Morganem Freemanem i Christianem Slaterem
Film o którym piszesz z tego co widzę to rok 2007. Ten którego szukam to pewnie o jakieś 10-15 lat starszy film. No ale dzieki za pomysł!yrek pisze:1 kojarzy mi się z "Odwrócić przeznaczenie" tam był podobny motyw. Chodzilo o wyscigi koni. Główny bohater podsłuchał rozmowe w pewnym barze który koń ma wygrać następny wyścig. I film sklada sie z kilku historii które łączą się w całość dopiero na końcu. Ale to pewnie nie o to Ci chodzi...
A jeszcze jeden film. Pisałem już na kilku forach ale nikt nie wiedział. Też niestety dużo nie pamiętam. Jest on o podłożeniu przez terrorystę trującego gazu na pokładzie samolotu. I jedyne co pamiętam to to, że gaz przemycił on (lub dał jakiemuś pasażerowi do wniesienia) na pokład pod postacią figurki która przedstawiała Operę w Sydney, a w środku był chyba zielony gaz. No i później akcja toczyła się tak, że ktoś z ziemi pomogał komuś w samolocie rozbroić ten gaz. Coś w tym stylu.
Jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi!!
-
mpiramowicz
- Forrest Gump
Film psychologiczny - nie znam tytułu. Pomocy!!!!!
W zeszłym roku w kinie nocnym na Kulturze oglądałam bardzo dobry film. Niestety nie zapamiętałam tytułu. Nie grał w nim nikt znany. Był to film albo francuski, albo hiszpański, może włoski. W tytule mógł mieć coś z morzem, lub falami lub brzegiem, ale nie jestem pewna. Fabuła przedstawiała się mniej więcej tak: kobieta z dzieckiem mieszka niedaleko morza, mąż wyjechał w interesach, pewnego dnia przychodzi do niej dziewczyna (trochę dziwna) z wielkim plecakiem i pyta czy by nie mogła rozłożyć namiotu obok domu. Po kilku dniach można powiedzieć, że zaprzyjaźniają się (może prędzej mają romans) ale dziewczyna sprawia wrażenie niezrównoważonej psychicznie. Finał jest taki, że zabija kobietę - porywa jej dziecko i w jej ubraniach odpływa statkiem. Mąż wraca, ale jest już za późno.
Proszę, jeśli ktoś zna tytuł tego filmu, byłabym wdzięczna.
Proszę, jeśli ktoś zna tytuł tego filmu, byłabym wdzięczna.
Witam
Mam pewien problem. Poszukuje tytułu filmu, którego kiedyś widziałem urywki. Nie mam pojęcia jak nazywali sie aktorzy występujący w nim, nie wiem z którego jest roku. Jedyne co Pamietam to to, iż główna bohaterka (rude włosy, pieprzyk na policzku
) w wyniku wypadku - chyba- straciła pamieć. nic nie pamiętała z pewnego okresu zycia. posiadała różne umiejetności, których nie ma zwykła gospodyni domowa - np precyzyjne rzuty nożem. W późniejszym etapie filmu okazuje sie ze przed wypadkiem była płatnym zabójcą a ludzie dla których pracowała chcą ją zabić. Wiem że "streszczenie" filmu jest dość enigmatyczne, ale może akurat ktoś błyśnie wiedzą
Z góry Wielkie Dzieki
Mam pewien problem. Poszukuje tytułu filmu, którego kiedyś widziałem urywki. Nie mam pojęcia jak nazywali sie aktorzy występujący w nim, nie wiem z którego jest roku. Jedyne co Pamietam to to, iż główna bohaterka (rude włosy, pieprzyk na policzku
-
mpiramowicz
- Forrest Gump
Re: Żyjący żywopłot???
to pewnie Lśnienie, na podstawie powieści S. Kinga.levija pisze:Hej! Szukam filmu, w którym żywopłot biega w formie zwierzaków! To jakiś film o hotelu, który na końcu wysadzają. Ktoś wie może co to za film??
jarrrek, bardzo możliwe, że chodzi ci o "Długi pocałunek na dobranoc" z 1996 roku
http://www.filmweb.pl/f5324/D%C5%82ugi+ ... ranoc,1996
Bates pisze:jarrrek, bardzo możliwe, że chodzi ci o "Długi pocałunek na dobranoc" z 1996 roku
taaak dokladnie o ten film mi chodzilo
Witam
Co to za film tytuł?
Dziewczyna jest ze znajomymi nad jeziorem zaczyna się topić wszyscy tak myślą ale okazuje sie że jest chora i woda w płucach to z powodu raka później pamiętam że jest w ciąży i ze rezygnuje z chemioterapii aby urodzić dziecko oczywiście ma chłopaka który w którymś momencie kupuje jej samochód ( jakiegos starego grata)
pamietam motyw z napisem forewer na wiadukcie ..... ogólnie laska na końcu rodzi dziecko i umiera
Pozdrawiam
Co to za film tytuł?
Dziewczyna jest ze znajomymi nad jeziorem zaczyna się topić wszyscy tak myślą ale okazuje sie że jest chora i woda w płucach to z powodu raka później pamiętam że jest w ciąży i ze rezygnuje z chemioterapii aby urodzić dziecko oczywiście ma chłopaka który w którymś momencie kupuje jej samochód ( jakiegos starego grata)
pamietam motyw z napisem forewer na wiadukcie ..... ogólnie laska na końcu rodzi dziecko i umiera
Pozdrawiam
jedyne co przychodzi mi do glowy to "szkoła uczuć"
no właśnie ze nie
w szkole uczuc laska ma białaczke i nie jest w ciazy
film o który mi chodzi jest raczej z lat 80tych lub 90tych
ogladałem go bardzo dawno temu
Pozdrawiam
w szkole uczuc laska ma białaczke i nie jest w ciazy
film o który mi chodzi jest raczej z lat 80tych lub 90tych
ogladałem go bardzo dawno temu
Pozdrawiam
A sprawdz "miejsce na ziemi' film jest z 2000 r ale fabuła pasuje do Twojego opisu
NO NIE ZNOWU PUDŁO
niezły ale to nie to -- laska znowu była bez brzucha aczkolwiek umarła
Dzięki
Może ktoś ma inny pomysł
niezły ale to nie to -- laska znowu była bez brzucha aczkolwiek umarła
Dzięki
Może ktoś ma inny pomysł
film SF
akcja toczy sie na chyba planecie a dokladnie w miesice . budynki z cegły. zero słońca.Obcy opanowali cale miasto i steruja ludzmi wykasowujac ich pamieć codzinnie lub periodycznie. Ludzie funkcjonuja tylko noca czy cos w tym stylu. na bank nie ma słońca. Obcy potrafia wgrac jakies wspomnienia i manipuluja ludzmi przesuwajac ich do innych domow rodzin i zawodów.
Głowny bohater to chlopak/facet probujacy dostac sie na jakas plaże czy wybrzeze ktora widzi na kartce pocztowej. odkrywa prawde ze nie ma nic takiego i ze jest na jakies dryfujacej w kosmosie planecie czy platformie. Wazny elemet to chyba zegar wybijajacy godzine zero kasująca wspomnienia.
prosze o pomoc:)
Głowny bohater to chlopak/facet probujacy dostac sie na jakas plaże czy wybrzeze ktora widzi na kartce pocztowej. odkrywa prawde ze nie ma nic takiego i ze jest na jakies dryfujacej w kosmosie planecie czy platformie. Wazny elemet to chyba zegar wybijajacy godzine zero kasująca wspomnienia.
prosze o pomoc:)
Stary japoński film
Witam! Szukam filmu dla Ojca.
Pomóżcie proszę.
Akcja tego filmu rozgrywa się w czasach współczesnych (czasy jego emitowania około rok 80).
-oddział wojskowy
-helikopter
-amfibia
-samochód ciężarowy
-czołg
jadą na ćwiczenia wojskowe i przenoszą się w czasy dawnej wojny samurajów.
Przychodzi im zmierzyć się między nimi a dawnymi wojownikami (oddziałem) na koniach.
W czasie walki atakowany był tam czołg przez pieszych wojowników do tego stopnia że przy ataku poległo tyle osób że po trupach weszli na czołg.
Akcja dzieje się na plaży. Pod koniec filmu zostaje tylko 4 albo 5 żywych z oddziału i wracają do dzisiejszych czasów.
Film był emitowany około roku 80 w telewizji.
Film japoński.
Pomóżcie proszę.
Akcja tego filmu rozgrywa się w czasach współczesnych (czasy jego emitowania około rok 80).
-oddział wojskowy
-helikopter
-amfibia
-samochód ciężarowy
-czołg
jadą na ćwiczenia wojskowe i przenoszą się w czasy dawnej wojny samurajów.
Przychodzi im zmierzyć się między nimi a dawnymi wojownikami (oddziałem) na koniach.
W czasie walki atakowany był tam czołg przez pieszych wojowników do tego stopnia że przy ataku poległo tyle osób że po trupach weszli na czołg.
Akcja dzieje się na plaży. Pod koniec filmu zostaje tylko 4 albo 5 żywych z oddziału i wracają do dzisiejszych czasów.
Film był emitowany około roku 80 w telewizji.
Film japoński.
zapomniałem tytuł pewnego filmu w którym gra Sylvester Stallone jest to stary film w którym jak się nie mylę pracował w stadninie koni lub była to jego stadnina i jeszcze grał w tym filmie taki mały dzieciak co wolał na niego Mistrzu i to jest film o boksie
slaawoo2, jak film o boksie, to może któraś z części Rockiego?
daniello4318, czy nie chodzi Ci czasem o "Eurotrip"?
http://www.filmweb.pl/f108122/Eurotrip,2004
daniello4318, czy nie chodzi Ci czasem o "Eurotrip"?
Bates pisze:slaawoo2, jak film o boksie, to może któraś z części Rockiego?
właśnie ze to nie Rocky i w tym problem
Witam! Poszukuję pewnej bajki, która w dzieciństwie strasznie mnie przerażała a chcę ją znaleźć dlatego by zobaczyć ją jeszcze raz, a nie mogę przypomnieć sobie jej tytułu.
Była to bajka o pewnej czarownicy, która znajdowała się po jednej stronie lustra i wyciągała z owego lustra dziewczynę z której wysysała młodość i urodę. Moc czarownicy oparta była na czarodziejskiej kuli która znajdowała się w brzuchu smoka.
Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc.
Była to bajka o pewnej czarownicy, która znajdowała się po jednej stronie lustra i wyciągała z owego lustra dziewczynę z której wysysała młodość i urodę. Moc czarownicy oparta była na czarodziejskiej kuli która znajdowała się w brzuchu smoka.
Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc.
Witam!
Poszukuje pewnego filmu. Mianowice była para, jednak film skupiał się głownie na gościu. Z tego co pamiętam sprzedawał on szafy grające. Gość panicznie bał sie że umrze, pod koniec filmu siedział zamknięty w jakimś motelu. Z tego co pamiętam dostał wróżbę od jakiegos gościa albo laski w przyczepie kempingowej gdzies nad jeziorem czy cos. Sprzedawał tamten gosciu pamiatki chyba. W filmie był też motyw z niespodziewanymi opadami sniegu. Ogólnie sytuacja była taka że kolęś zaczoł panicznie bac sie tej przepowiedni. Miga mi też scena że siedzi w ogródku pije lampke wina i właśnie pada ten niespodziewany śnieg. Film pamietam jak przez mgłę dlatego mogłem trochę pomieszać, jeśli sobie cos przypomnę dopiszę. Bede niezmiernie wdzięczny jesli ktoś poda co to za film. JEst to film w miarę nowy (w sensie 2000 rok i w górę)
Z tego co mi sie wydaję to w trakcie filmu zapowiadane są te niespodziewane opady śniegu a na koniec faktycznie ten śnieg zaczyna padać. Film leciał w przeciągu ostatniego roku na canal + jeśli to kogoś na coś naprowadzi. Oszukałem sie go już mnóstwo czasu po necie i kicha
Tak się złożyło że ten śnieg naprowadził mnie samego. Film nazywa sie poprostu "Pierwszy śnieg"
Poszukuje pewnego filmu. Mianowice była para, jednak film skupiał się głownie na gościu. Z tego co pamiętam sprzedawał on szafy grające. Gość panicznie bał sie że umrze, pod koniec filmu siedział zamknięty w jakimś motelu. Z tego co pamiętam dostał wróżbę od jakiegos gościa albo laski w przyczepie kempingowej gdzies nad jeziorem czy cos. Sprzedawał tamten gosciu pamiatki chyba. W filmie był też motyw z niespodziewanymi opadami sniegu. Ogólnie sytuacja była taka że kolęś zaczoł panicznie bac sie tej przepowiedni. Miga mi też scena że siedzi w ogródku pije lampke wina i właśnie pada ten niespodziewany śnieg. Film pamietam jak przez mgłę dlatego mogłem trochę pomieszać, jeśli sobie cos przypomnę dopiszę. Bede niezmiernie wdzięczny jesli ktoś poda co to za film. JEst to film w miarę nowy (w sensie 2000 rok i w górę)
Z tego co mi sie wydaję to w trakcie filmu zapowiadane są te niespodziewane opady śniegu a na koniec faktycznie ten śnieg zaczyna padać. Film leciał w przeciągu ostatniego roku na canal + jeśli to kogoś na coś naprowadzi. Oszukałem sie go już mnóstwo czasu po necie i kicha
Tak się złożyło że ten śnieg naprowadził mnie samego. Film nazywa sie poprostu "Pierwszy śnieg"
Witam. Czy wie ktoś może co to za film? Nie pamiętam tytułu ale wiem że był to triller psychologiczny. Opowiadał o psychopacie który miał obsesje na punkcie butów i porywał kobiety a potem kolekcjonował ich buty. I pewnego razu policjanci wymyślili że jadna z policjantek będzie przynętą i da ogłoszenie w internecie. Potem spotyka się z kilkoma podejrzanymi, a na końcu okazuje się że mordercą był najbliższy przyjaciel (jak to zazwyczaj bywa:)) Będę wdzięczna za odp. Pozdrawiam
-
Dominik676
- Jack Sparrow
Ja także poszukuje tytułu filmu, który kiedyś, w dzieciństwie oglądałem, ale teraz za żadne skarby nie mogę przypomnieć sobie co to za film.
Pamiętam, że główną bohaterką była dziewczyny i zmarł jej ojciec. Wiem, że ona chyba bardzo fascynowała się kosmosem. No i właśnie pewnego razy wyleciała w kosmos i tam spotkała swojego nieżyjącego już ojca. Później jak wróciła na ziemie, to opowiedziała to wszystko, ale nikt nie chciał jej wierzyć i pytali się czy może to jakoś udowodnić, a ona powiedziała że nie.
Wiem, że wtedy ten film bardzo mi się podobał i z chęcią bym go teraz obejrzał. Z góry dzięki za odpowiedź.
Pamiętam, że główną bohaterką była dziewczyny i zmarł jej ojciec. Wiem, że ona chyba bardzo fascynowała się kosmosem. No i właśnie pewnego razy wyleciała w kosmos i tam spotkała swojego nieżyjącego już ojca. Później jak wróciła na ziemie, to opowiedziała to wszystko, ale nikt nie chciał jej wierzyć i pytali się czy może to jakoś udowodnić, a ona powiedziała że nie.
Wiem, że wtedy ten film bardzo mi się podobał i z chęcią bym go teraz obejrzał. Z góry dzięki za odpowiedź.