Co to za film?

Szukasz filmów o konkretnej tematyce? Masz jakieś pytania odnośnie filmu i zagadnień z nim związanych?
Bowow
Vincent Vega

Re: Co to za film?

Post autor: Bowow »

A wiecie jak się nazywa taki film, w którym było tak:
Była matka narkomanka, która miała syna, takiego ze zniekształconą twarzą, ale był ten syn mądry i miał b. dobrą pamięć. Później ten syn zakochał się ze wzajemnością w niewidomej dziewczynie. Na koniec filmu chłopak zmarł.
Niki
Forrest Gump

Post autor: Niki »

Mógł by mi ktoś pomóc??? Wie ktoś co to za film? Nie pamiętam tytułu ale wiem że był to trailler psychologiczny. Opowiadał o psychopacie który miał obsesje na punkcie butów i porywał kobiety a potem kolekcjonował ich buty. I pewnego razu policjanci wymyślili że 1 z policjantek będzie przynęta i da ogłoszenie w internecie. Potem spotyka się z kilkoma podejrzanymi, a na końcu okazuje się że mordercą był najbliższy przyjaciel (jak to zazwyczaj bywa:)) Będę wdzięczna za odp. Pozdrawiam :-)

[ Dodano: 2009-12-07, 11:02 ]
aha. I dzięki za odp. Pozdrawiam

/błędy ort. poprawione ~Matthew
Ostatnio zmieniony 2009-12-07, 14:19 przez Niki, łącznie zmieniany 1 raz.
yrek
Agent Smith

Post autor: yrek »

Alonless, wydaje mi się że widziałem ten film ale za zadne skarby nie moge sobie przypomniec tytułu:( Ale sprawdz pod tytułem "Alfie" "Once" i "Jestem na tak" chociaż wiem że to chyba nie będą te pozycje. Postaram się sobie przypomnieć i dam znać
Alonless
Vincent Vega

Post autor: Alonless »

yrek pisze:Alonless, wydaje mi się że widziałem ten film ale za zadne skarby nie moge sobie przypomniec tytułu:( Ale sprawdz pod tytułem "Alfie" "Once" i "Jestem na tak" chociaż wiem że to chyba nie będą te pozycje. Postaram się sobie przypomnieć i dam znać
Żaden z tych , ale Jestem na Tak (Yes, Man) tez obejrzę bo wydaje się dobry :P

Trzymam kciuki za ciebie :D...i za twoją pamięć
Michalgbd
Forrest Gump

Post autor: Michalgbd »

Znacie tytuł takiego filmu którego akcja rozgrywała się na Syberii i tam 2 albo 3 gości uciekło pociągiem na końcu przeżył jeden? Bardzo bym go chciał obejrzeć
pawel694
Forrest Gump

Post autor: pawel694 »

Znacie tytuł takiego filmu którego akcja rozgrywała się na Syberii i tam 2 albo 3 gości uciekło pociągiem na końcu przeżył jeden? Bardzo bym go chciał obejrzeć
Być może masz na myśli "Uciekający pociąg" z Jonem Voightem i Ericiem Robertsem.
mag.iana
Forrest Gump

Post autor: mag.iana »

witam :)
Poszukuję już od dość dawna film o niewidomej kobiecie, która uczyła w szkole muzycznej. Sama potrafi grać na wiolonczeli. Do szkoły w której uczy przyjeżdża kompozytor dość sławny i jego utwory ma zagrać właśnie ta orkiestra. Kobiecie pomaga sąsiad który ma córkę. kobieta ma psa przewodnika. Po jakimś czasie kobieta dowiaduje się, że może odzyskać wzrok pomaga jej ten kompozytor.
Dzięki za jakiekolwiek informację (choćby nazwisko jakiegokolwiek aktora, który w tym filmie gra)
mag.iana
Forrest Gump

Post autor: mag.iana »

Dzięki wielkie o ten film mi chodziło :)
Stynka15
Forrest Gump

Post autor: Stynka15 »

Cześć ;]
mam mały problem z tytułem bajki ;p

Był pewnien chłopak który dostaje pracę w restauracji w której wszystkie potrawy pomaga mu robić szczur :-P

Jeśli ktos kojarzy to prosze o pomoc ;d;d
Awatar użytkownika
Matthew
Tyler Durden

Post autor: Matthew »

Był pewnien chłopak który dostaje pracę w restauracji w której wszystkie potrawy pomaga mu robić szczur :-P
Ratatuj of course http://ratatuj.filmweb.pl/
sway91
Forrest Gump

Post autor: sway91 »

Witam!
Mam pytanie o dwa filmy - tytuły

1. Pamietam film ktory był w tv kilka lat temu na tvn jezeli sie nie myle.
Treść : Po smierci rdziców zostaje dziecko ktorym ma sie zajac ciotka. nie kontaktowała sie z ta rodzina wczesniej. potem okazuje sie ze jacys ganksterzy czy terrorysci (nie wiem) napadaja na nich i szukaja jakiegos czipu. potem okazuje sie ze jest on ukryty w misku tego dziecka(chyba dziewczynki) jako 50-cio dolarówka (pamietam scene ze ta ciotka zorjentowała sie dopiero gdy ta moneta nie chciała wleść:P do jakiegos automatu z zabawkami gumami czyms takim).
KOJAŻYCIE??

2. A drugi film
Treść: "terrorysci" napadaja na jaiegos bogacza w jego domu costam od niego chca w kazdym razie ten bogacz ma syna ktory ma pobudowane jakies przejscia po szafach w całym domu... i pamietam scena jak z szafy dzwoni do policjanta i mowi ze " ten pan mowi ze tata ukradł mu jedo Benjaminy , co to ?" Ten chłopak ma moze z 8-12 lat codiz po tych swoich szafowych korytarzach i obserwuje coo sie dzieje z rodzicami (sa przetrzymywani w salonie czy cos przez tych gangsterów)
KOJARZY KTOS?

DZieki z gory za odp
Pozdrawiam
bubble
Forrest Gump

szukam...

Post autor: bubble »

Witam ! Szukam tytułu filmu (komedii romantycznej)Oglądałam ją jakiś rok temu na DVD. Film ten jest na pewno z 2000 któregoś roku.
Chodziło w nim o to, że każda kobieta, z którą przespał sie bohater
(najczęściej jego eks) znajdowała nową miłość i wychodziła za mąż, a on zostawał zaproszony na te śluby i był sam. na jednym takim ślubie poznał dziewczynę z którą chciał byc.
I na tym skończyłam film.. Pamiętam jeszcze,że film zaczynał się od sceny,gdzie grupa dzieci grala"w butelkę".Jeśli ktoś zna tytuł to proszę o odpowiedz, bardzo mi na tym zależy. Jest to film zagraniczny.
yrek
Agent Smith

bubble pisze:Witam!
Mam pytanie o dwa filmy - tytuły

Treść : Po smierci rdziców zostaje dziecko ktorym ma sie zajac ciotka. nie kontaktowała sie z ta rodzina wczesniej. potem okazuje sie ze jacys ganksterzy czy terrorysci (nie wiem) napadaja na nich i szukaja jakiegos czipu. potem okazuje sie ze jest on ukryty w misku tego dziecka(chyba dziewczynki) jako 50-cio dolarówka (pamietam scene ze ta ciotka zorjentowała sie dopiero gdy ta moneta nie chciała wleść:P do jakiegos automatu z zabawkami gumami czyms takim).
KOJAŻYCIE??
czy to czasem nie jest to: http://www.filmweb.pl/f506/Alex+-+sam+w+domu,1997
bubble pisze:Witam ! Szukam tytułu filmu (komedii romantycznej)Oglądałam ją jakiś rok temu na DVD. Film ten jest na pewno z 2000 któregoś roku.
(najczęściej jego eks) znajdowała nową miłość i wychodziła za mąż, a on zostawał zaproszony na te śluby i był sam. na jednym takim ślubie poznał dziewczynę z którą chciał byc.
I na tym skończyłam film.. Pamiętam jeszcze,że film zaczynał się od sceny,gdzie grupa dzieci grala"w butelkę".Jeśli ktoś zna tytuł to proszę o odpowiedz, bardzo mi na tym zależy. Jest to film zagraniczny.
Może to "Dziewczyna moich koszmarów" ?
bubble
Forrest Gump

Post autor: bubble »

nie, nie chodzi o te filmy.

Przypomniało mi sie jeszcze (ale nie jestem pewna czy to o ten film chodzi), ze sam bohater jest dentystą, a jego najlepszy przyjaciel chirurgiem plastycznym(ma własną klinikę).
sway91
Forrest Gump

Post autor: sway91 »

Nie nie chodiz mi o Alexa. tam ten film to nie durnawata komedia
KOJAŻYCIE??

2. A drugi film
Treść: "terrorysci" napadaja na jaiegos bogacza w jego domu costam od niego chca w kazdym razie ten bogacz ma syna ktory ma pobudowane jakies przejscia po szafach w całym domu... i pamietam scena jak z szafy dzwoni do policjanta i mowi ze " ten pan mowi ze tata ukradł mu jedo Benjaminy , co to ?" Ten chłopak ma moze z 8-12 lat codiz po tych swoich szafowych korytarzach i obserwuje coo sie dzieje z rodzicami (sa przetrzymywani w salonie czy cos przez tych gangsterów)
KOJARZY KTOS?

DZieki z gory za odp
Pozdrawiam
Asty
Forrest Gump

Post autor: Asty »

Witajcie.
Mam pytanie odnośnie filmu z gatunku sience-fiction. Nie znam tytułu, ale pamiętam troszkę fabuły. Chodziło w nim mniej więcej o fakt że z jakiejś innej planety przylatują na (chyba) ziemie istoty, które są identyczni jak ludzie. Mieli za zadanie zabijać konkretne osoby specjalnymi rytualnymi nożami/sztyletami. Każda z tych istot była faktycznie chodzącą bombą i mieli się zdetonować jak będą w okolicy celu którym była chyba jakaś kobieta (ale tego nie jestem pewien). Była scenka gdzie wyciągali z jednej z takich istot ową bombę. Film kończy się bodaj w jakimś lesie, gdzie ludzie znajdują 2 kapsuły, i wielkim wybuchem. Niestety tylko tyle pamiętam. Z góry dziękuję za pomoc.
Malian
Forrest Gump

Post autor: Malian »

Witam!

Poszukuję dwóch filmów, niestety, nie znam tytułów.

1. Film trochę gotycki - chłopak pozoruje samobójstwa, żeby nie musieć się spotykać z dziewczynami, które przyprowadza mu jego matka. Dzieję się w latach 60-70. Chłopak zakochuje się w starszej pani, którą poznał na cmentarzu. Tylko tyle pamiętam.

2. Film, który opowiada, o ile dobrze pamiętam, o miasteczku w Ameryce, z którym zakazano tańca, bo kiedyś ktoś po takich tańcach spadł z mostu i umarł. Do miasteczka przyjeżdża chłopak z jakiegoś większego miasta i robi małą rewolucję obyczajową. Dzieje się w latach 60-70. Charakterystyczna jest scena jazdy traktorami, nie pamiętam szczegółów.

Bardzo bym prosił o odpowiedź, bo mam ochotę obejrzeć te filmy, a nie znając tytułów jest to trudne. ^^
juhasia
Forrest Gump

Post autor: juhasia »

Malian: film nr 2 to Footloose, rok 1984: http://www.filmweb.pl/f5661/Footloose,1984

a ja BŁAGAM o pomoc :) chodzi o film, który oglądałam chyba jakoś we wczesnej podstawówce (czyli pewnie jakieś 15-13 lat temu, leciał najprawdopodobniej w tvp, chyba był to jakiś horror/thriller, być może część jakiejś serii) i zapamiętałam z niego jedną scenę, która wtedy wydała mi się niesamowicie creepy: bohaterem filmu był jakiś chłopiec w wieku szkolnym (prawie na pewno blondyn), a we wspomnianej scenie ów chłopiec w piękny słoneczny dzień stoi nad jeziorem w lesie (chyba), a po drugiej stronie tego jeziora widzi jakąś postać (i tutaj już nie jestem pewna, ale to chyba był wisielec na drzewie) i krzyczy do tej postaci: "Kiedy ja umrę?", postać odpowiada "Zawsze", a echo powtarza to kilka razy.

Nie mam zielonego pojęcia co to było, nie pamiętam z tego filmu żadnej innej sceny i nawet nie wiem co wpisać w gugla żeby spróbować go znaleźć. Jeśli ktoś będzie w stanie mi pomóc, będę bardzo wdzięczna :)
Malian
Forrest Gump

Post autor: Malian »

Dokładnie, bardzo dziękuję. ^^
A tego pierwszego filmu nikt nie zna?
Pandek
Indiana Jones

Post autor: Pandek »

jas121 pisze:Witam
Mam pytanie o tytuł filmu!
Film był o dwójce młodych dzieci, chłopak i dziewczyna dość młodzi około 13 lat. Chłopak żyje z młodym ojcem który dorabia jak tylko może, ojciec mieszka z jakąś dziewczyną która nie za bardzo przepada za jego synem. Ojciec z synem zatrudnia się u jakiejś panie chorej umysłowo /nawiedzonej/ jako ogrodnicy , która mieszka chwilowo z młoda wnuczka, i ona bardzo spodobała się temu chłopcu. A jej babcia prosi chłopca aby ja /wnuczkę/ namalował. On przychodzi coraz częściej, i w pewnym momencie jest scena jak oni się całują nad taką malutka fontanna.
A ta babcia uczy ich tańczyć, i stylizuje się na nastolatkę.
Z góry dziękuje za pomoc.
Ten film to Wielkie Nadzieje z Gwyneth Paltrow i Ethanem Hawke.[/b]
Heshi
Forrest Gump

Post autor: Heshi »

Witam wszystkich, pisałem już raz ale znowu mnie nachodzi ten film.

No więc, dawno temu gdy byłem u rodziny odpaliłem z nudów TV i leciał pewien film, tak mnie wciągnął, że ja ********...
Nie pamiętam nazwy, pamiętam różne szczegóły tego filmu, ale w takim sensie jakbym dostał puzzle i nie umiał ich poukładać. Ok to zacznę:

- Ogólnie w filmie ludzie wchodzili do gry, w której dostawali zagadki.
- Pamiętam, że tam jakiś mężczyzna albo to kobieta była uczęszczał/a na studia czy coś takiego, i tam zaprosił/a dwie dziewczyny do tej gry
- Wiem, że jedna zagadka była bodajże na stacji metra i nie umiał/a się domyśleć o co chodzi a chodziło o pajęczą sieć
- Wiem, że na końcu filmu ten koleś albo ta laska był/a w pomieszczeniu gdzie na ścianach chyba krwią napisane były wszystkie te zagadki
- Zanim był/a w tym pomieszczeniu były w jakby garażu dwie osoby, które dostały zagadki, a jak je rozwiązały okazało się, że jedna osoba ma zabić drugą a drugą tą pierwszą, taki pojedynek kto szybciej odkryje zagadkę
- Wiem, że był jakiś wujek jednej osoby, któremu chyba policja wtargnęła do mieszkania( ten wujek był chyba ten tego)
- Jedna osoba też szukając zagadki była w jakiejś piwnicy chyba czy coś
- Zagadki były zwykle napisane gdzieś krwią
- Na tej stacji metra, domyśliła się ta osoba o co chodzi z zagadką bo przejechał pociąg i zauważyła przez szybę na drugiej stronie zagadkę

Więcej nie pamiętam, wiem, że to zagmatwane jak diabli ale błagam Was, jeżeli ktoś wie o jakim filmie mowa, niech napiszę. Podobał mi się bardzo ten film.

Z góry dziękuje, Heshi.
sexwithjoker
Forrest Gump

Re: szukam...

Post autor: sexwithjoker »

bubble pisze:Witam ! Szukam tytułu filmu (komedii romantycznej)Oglądałam ją jakiś rok temu na DVD. Film ten jest na pewno z 2000 któregoś roku.
jest to film http://www.filmweb.pl/f263773/Facet+pe% ... uroku,2007 ;)

a teraz moja kolej od kilku lat mecza mnie 3 a nwet 4 filmy hoho ;>

wiec number one ;P

1. jest to dramat thriller amerykanski bodajze. ogolnie chodzi o to ze jest mały chłopczyk, który cierpi na autyzm i jest chyba z mama albo jakims inny opiekunem w sklepie i jest napad na ten sklep. nastepnie ppolicja przesluchuje tego chlopaca ale on ze wzgledu na swoja chorobe nic nie mowi, ale rysuje rysunek na ktorym widac ze przez szybe patrzy jakis gosc ktorego szukaja i jest on swiadkiem w sprawie. chlopczyk bardzo zaprzyjaznia sie z policjanetem i wydaje mi sie ze mowil do tego policjant 'boo' czy 'buu' xd jakoś tak ale nie jestem pewna ;p

2. film ktory kiedys ogladalam na tvn w czwartek czyli z cyklu 'prawdziwe historie' z tego filmu bardzo malo pamietam. ale sprobujmy. wiec jest para, ktora ma dziecko ale okazuje sie ze kobieta mataka tego dziecko ma chyba raka albo inna tego typu chorobe. i lezy w domu umierajaca i obserwuje swoja corke pozniej sie z nia zegna i oncowka jest tak ze jest glos tej matki jakby z nieba i mowie tej corce ze ja kocha i zeby byla szczesliwa. ogolnie bardzo wzruszajacy film ;)

3. ten film widzialam pare lat temu na tvp 1 jest to dramat i chodzil mniej wiecej o to ze jest para ktora ma syna biora rozwod. i ojciec widuje sie raz na jakis czas z synem. i pewnego razu go porywa. pozniej jest tak ze oni znecali sie nad tym chlopcem trzymali go w szafie albo wyuszczali na smyczy na pole i kazali spac na drzewie. po kilku latach nie pamietam w jakich okolicznosciach ale chlopczyk wraca do domu. i na poczatku jest troche dziki ale pozniej opowiada matce swoja historie. chyba tak jakos to było ;P

4. to jest chyba horror thriller ktory rowniez widzialam kilka lat temu na tvp1. wiec jet dziewczyna ktora ma przyjaciolke i one obie sa dziwne maja takie same tatuaze i w pewnym momencie ta przyjaciolka rzuca sie z dachu ( z powodu jakiegos chlopaka chyba) ta dziewczyna poznaje chlopaka z ktorym sie przespała i wgl a pozniej a imprezie dowiaduje sie ze ten chlopak razem z kolegami maja zeszyt w ktorym zapisuja z jakimi dziewczynami sie przespali i ile punktow dostaja. i wtedy ta dziewczyna wpada w szal i zacyna rozwalac cala impreze ma taka dziwna moc tak jakby. i na koncu chyba ona ginie, ale pod koniec ratuje tego chlopaka odpychajac go ta sila od siebie.

wybaczcie ze tak duzo ale na prawde zalezy mi na tych filmach. jezeli znac chociazby jeden z nich i tak bede do zgonnie wdziecza ;> starałam sie jak najwiecej informacji zamiescic ;) jezeli chodzi o mnei to rowniez bede stara sie wam pomoc. ;)
yrek
Agent Smith

sexwithjoker, nr 1 to http://www.filmweb.pl/f84/Kod+Merkury,1998 reszty nie znam
sexwithjoker
Forrest Gump

Post autor: sexwithjoker »

dziękuje ;d zawsze coś ;d jednak jakby ktoś znała jakiś inny film z mojej listy to bede rowniez niewiarygodnie wdzieczna ;d
ODPOWIEDZ