Co to za film?

Szukasz filmów o konkretnej tematyce? Masz jakieś pytania odnośnie filmu i zagadnień z nim związanych?
sajenka
Forrest Gump

Re: Co to za film?

Post autor: sajenka »

ooooo dokładnie!!!!! :):):) dziękiiii wielkieeeeeeeeeeeee :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
hambi
Forrest Gump

Post autor: hambi »

witam
a ja mam pytanie, dawno temu dosyć widziałem film, nie pamiętam tytułu w tej chwili, nie pamiętam dokładnie ale opowiadał on bodajże o jakiejś
parze(?) lub facecie który wpadł jakby w pętlę czasową w jakimś miasteczku, przy próbie wyjazdu z niego zawsze wracał tak jakby do niego z powrotem. utkwił mi w pamięci także jeden z mieszkańców który non stop jeździł na rowerze, próbował się wydostać i tak w kółko jeździł od iluś tam lat.
ktoś może mi pomóc??
z góry dziękuję.
FOQS_3
Forrest Gump

Post autor: FOQS_3 »

Chciałbym poznać tytuł pewnego filmu. Nie wiem dokładnie skąd jest ale prawdopodobnie z europy środkowej (być może Czechosłowacja lub Czechy). Nie znam też niestety roku produkcji, ale w przybliżeniu 1980 - 2000. Widziałem ten film w telewizji kilka lat temu chyba na jedynce. Nie widziałem go całego, a jedynie kilka scen, więc piszę co pamiętam.
Była w nim młoda dziewczyna, która miała tatuaż motyla na piersi. Byli w tym filmie dwaj chłopcy, starszy i młodszy. W jednej scenie starszy chłopak próbuje zahipnotyzować dziewczynę, a ta udaje zahipnotyzowaną i na polecenie starszego chłopaka pokazuje mu swój tatuaż.
Może ktoś mi pomoże. Bardzo liczę na waszą pomoć...
Mariou
Forrest Gump

Post autor: Mariou »

Witam wszystkich!
Szukam filmu, który leciał kilka lat temu w tv.
Niestety znam tylko kilka detali. :-(
Byłem wtedy bardzo młody, więc zostały mi w pamięci tylko najstraszliwsze sceny:

Film opowiada o losach ludzi w czasie wojny na Bałkanach w 1991r.
Walczyli ze sobą prawdopodobnie Serbowie i Chorwaci. Pamiętam tylko wisielców w wioskach, moment, jak starsza kobieta leży na łóżko z jabłkiem, ma na palcu pierścień. Przychodzą żołnierze - częstuje ichjabłkiem, lecz oni ucinają jej palec. Pamiętam też moment jak chłopiec w czerwonym swetrze bawiący się nad rzeką został zastrzelony przez snajpera, i moment jak meżczyzna jedzie z dziewczynką autobusem... i to na tyle.
Bardzo wzruszający i przejmując film. Bardzo bym prosił o pomoc w znalezieniu filmu :)
Niki
Forrest Gump

Post autor: Niki »

Wie ktos co to za film? Nie pamiętam tytułu ale wiem że był to triller psychologiczy. Opowiadał o psychopacie który miał obsesje na punkcie butów i porywał kobiety a potem kolekcjonował ich buty. I pewnego razu policjanci wymyslili że 1 z policjantek będzie przynęta i da ogłoszenie w internecie. Potem spotyka się z kolkoma podejrzanymi, a na końcu okazuje się że mrdercą był najbliższy przyjaciej (jak to zazwychaj bywa:)) Będę wdzięczna za odp. Pozdrawiam
Mariou
Forrest Gump

Post autor: Mariou »

Na mojego posta nie odpowiadajcie, sam znalazłem. ;-)
Jest to"Savior" - polecam! :D
sasolka
Forrest Gump

Re: Co to za filmy

Post autor: sasolka »

TetraPak pisze:Od dłuższego czasu zastanawiam sie nad tytułem dwóch filmów:

1.
Facet porywa kobiety i szyje z ich skóry ubrania.Wybiera tylko takie grubsze kobiety,potem trzymał je w czymś w rodzaju studni.Miał psa,chyba pudla-nazywał się Księżniczka.Pamietam jeszcze,że w filmie została porwana córka chyba pani gubernator.
2.
Pamietam że to była baśń.Chłopak stał z dziewczynom na moście i oświadczył jej się.Ona chcąc dowodu miłości wrzuciła pierścionek do wody.Chłopak wskoczył za nim.W tym samym momencie chyba trole zabiły jednorożca,a cały świat pokrył się sniegiem i lodem.tyle pamietam:)

Z góry bardzo dziekuje
Jeśli jeszcze nie wiesz, to:
1. Milczenie owiec
2. Legenda (nastoletni Tom Cruise z krzywymi zębami)
Bowow
Vincent Vega

Post autor: Bowow »

Oglądałam kilka filmów, są no dość niejasno opisane, bo nie pamiętam ich dokładnie.
Film 1:
Czarnoskóry mężczyzna chyba z więzienia uciekł, bo chciał udowodnić, że jest niewinny. Poszukiwała go policja, on uciekał przed nią. W znalezieniu dowodów na swoją niewinność pomagała mu biała kobieta. Pamiętam taką scenę z tego filmu, jak ten facet uciekał przed policją i znalazł się w takim miejscu, gdzie biedni mają schronienie, jakieś takie jakby pole namiotowe dla biedaków (: D) no i ten zamienił się ubraniem z jakimś biednym ciemnoskórym facetem i nie poznali go.
Film 2:
Była sobie rodzina, z pozoru szczęśliwa, ale jakiś facet przyszedł do pewnej babki i powiedział jej, że jej mąż zlecił jemu, żeby zabił tą babkę. Tamta nie wierzyła, ale potem działali razem i zaufali sobie.
Film 3:
Najmniej pamiętam, o czym był ten film.
Pamiętam tylko, że były 2 rodziny. Jedna, to: Matka-blondynka z chyba 2 lub 3 dziećmi i z mężem, druga rodzina to rudowłosa matka z synem, ale wzięła rozwód z mężem. No i coś tam było, że te rodziny się nie znały. Ale nagle obie matki miały zły dzień, obie się spieszyły gdzieś (autami jechały) no i chyba jednej się samochód zepsuł czy coś i ta druga się zdenerwowała... Nie pamiętam dokładnie, ale coś tam było, że jedna drugiej zaczęła rozwalać samochód, potem miały taki jakby wyścig, jedna drugą wyprzedzała, były złe, potem miały wypadek, jedna się obudziła w samochodzie, cała we krwi, druga była nieprzytomna, tamta zadzwoniła chyba po karetkę, samochody całe rozwalone były, padał deszcz. Na koniec ta rudowłosa zmarła, a blondynce ucięli nogę chyba... Aa i dodam, że blondynka była w ciąży.
Niki
Forrest Gump

Wita.Ten 1 film to nie wiem ale ten 2 to "legenda" Pozdrawiam
pawel694
Forrest Gump

Post autor: pawel694 »

Cześć
Poszukuję tytułu filmu, który oglądałem ładnych parę lat temu (wydaje mi się że było to w okolicach Gwiazdki). Mogłem mieć wtedy ok. 5 lat ale ten film bardzo mnie urzekł. Opowiadał o przyjaźni chłopca i bezdomnego starszego pana, akcja toczyła się zimą o ile dobrze pamiętam i na końcu ten staruszek zamarzł. Kojarzę sobie, że był też tam motyw jakiejś fontanny - wrzucali do niej pieniądze, lub coś w tym stylu. Pozdrawiam
Chainsaw
Forrest Gump

Post autor: Chainsaw »

Witam, poszukuje tytułu filmu w którym występuje ten cytat:
"bede cie ranic. kazdego dnia bede cie ranic. raz mocniej, raz mniej. czasami nieswiadomie czasami specjalnie. tyle moge ci zaoferowac, ale wiem ze ty tez bedziesz mnie ranil i mysle ze to uczciwy uklad"
Mado
Forrest Gump

Film o wampirach

Post autor: Mado »

Nie mogę sobie przypomnieć tytułu filmu o wampirach. Leciał kiedyś na TVP1 późno wieczorem w 2 albo 3 częściach w tygodniowym odstępie. Bogaty koleś mający rodzinę pojechał do Rumunii ( chyba ) swoim Porsche do posiadłości draculi w celu kupienia czegoś tam. Po drodze miał wypadek, wpadł do rowu, jacyś ludzie go zaatakowali, później z rana przyjechał po niego ktoś koniem i zawiózł do domu draculi. Poźniej próbował uciec ale nie udało mu sie za pierwszym razem itd... Myślę ze wystarczająco dużo napisałem :) Pozdrawiam i dzieki za pomoc
Stynka15
Forrest Gump

Co to za film? POMOCY

Post autor: Stynka15 »

Witam!
nie wiem co to za film więc pytam;
był pewnien facet był bardzo szczupły a wazył dośc dużo był fotografen potem sam sobie zrobił zdjęcie i okazało się ze na jego barkach siedzi niby duch niby zjawa ;]

pomóżcie mi z tytułem ;-)
Bowow
Vincent Vega

Co to za film? Był sobie taki facet no i z żoną wyjechał gdzieś, byli w hotelu i żonę nagle ktoś porwał, ten mąż nie wiedział co się z nią stało czy uciekła czy co i tam potem z jakąś młodszą dziewczyną chyba będzie jej szukał, nie wiem dokładnie bo tylko początek oglądałam
jahoo
Forrest Gump

Post autor: jahoo »

Na pewno "Frantic" z Harrisonem Fordem
http://www.filmweb.pl/f1107/Frantic,1988
Nestor
Forrest Gump

Post autor: Nestor »

mam problem jest taki film o klaunie pod tytułem IT lub jak kto woli po Polsku To.Problem polega na tym że program do nagrywania nie przyjmuje hasła tytuły z dwoma literami w tytule
Awatar użytkownika
Matthew
Tyler Durden

Post autor: Matthew »

I to ma być problem ? To bezsensowny spam jest lub problem życiowy, możesz przecież podpisać: It-To, następny taki incydent, będzie karany ostrzeżeniem...
jas121
Forrest Gump

Post autor: jas121 »

Witam
Mam pytanie o tytuł filmu!
Film był o dwójce młodych dzieci, chłopak i dziewczyna dość młodzi około 13 lat. Chłopak żyje z młodym ojcem który dorabia jak tylko może, ojciec mieszka z jakąś dziewczyną która nie za bardzo przepada za jego synem. Ojciec z synem zatrudnia się u jakiejś panie chorej umysłowo /nawiedzonej/ jako ogrodnicy , która mieszka chwilowo z młoda wnuczka, i ona bardzo spodobała się temu chłopcu. A jej babcia prosi chłopca aby ja /wnuczkę/ namalował. On przychodzi coraz częściej, i w pewnym momencie jest scena jak oni się całują nad taką malutka fontanna.
A ta babcia uczy ich tańczyć, i stylizuje się na nastolatkę.
Z góry dziękuje za pomoc.
Alonless
Vincent Vega

Re: Co to za film? POMOCY

Post autor: Alonless »

Stynka15 pisze:Witam!
był pewnien facet był bardzo szczupły a wazył dośc dużo był fotografen potem sam sobie zrobił zdjęcie i okazało się ze na jego barkach siedzi niby duch niby zjawa ;]

To była jego dziewczyna .
Tak czy siak tu masz tytuł "Shutter"
Jest Tailandzka wersja i remake amerykański ..polecam gorąco i życze miłego strachu :)
Asty
Forrest Gump

Post autor: Asty »

Witajcie. Mam pytanie odnośnie filmu z gatunku sience-fiction. Chodziło w nim mniej więcej o fakt że z jakiejś innej planety przylatują na (chyba) ziemie istoty, które są identyczni jak ludzie. Mieli za zadanie zabijać konkretne osoby specjalnymi rytualnymi nożami/sztyletami. Każda z tych istot była faktycznie chodzącą bombą i mieli się zdetonować jak będą w okolicy celu którym była chyba jakaś kobieta (ale tego nie jestem pewien). Była scenka gdzie wyciągali z jednej z takich istot ową bombę. Film kończy się bodaj w jakimś lesie, gdzie ludzie znajdują 2 kapsuły, i wielkim wybuchem. Niestety tylko tyle pamiętam. Z góry dziękuję za pomoc.
Stynka15
Forrest Gump

Re: Co to za film? POMOCY

Post autor: Stynka15 »

Alonless pisze:
Stynka15 pisze:Witam!

To była jego dziewczyna .
Tak czy siak tu masz tytuł "Shutter"
Jest Tailandzka wersja i remake amerykański ..polecam gorąco i życze miłego strachu :)

Wielkie dzięki ;]
bardzo mi pomogłeś ;***
Bowow
Vincent Vega

jahoo pisze:Na pewno "Frantic" z Harrisonem Fordem
http://www.filmweb.pl/f1107/Frantic,1988

oo dzięki wielkie, myśl o tym filmie nie dawała mi spokoju z racji tego, że nie oglądałam go do końca, a bardzo chciałam ;p
Niki
Forrest Gump

No to wie ktoś co to za film czy nie?? Proszę o odp. Pozdrawiam

[ Dodano: 2009-12-06, 17:59 ]
Aha.I jeszcze taki film gdzie starożytny bóg re z głową ptaka wcielił się w ciało mężczyzny i szukał pewnej kobiety żeby ją zapłodnić i mieć potomka.Taki trochę SF. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

Post autor: Dusqmad »

Niki pisze:Aha.I jeszcze taki film gdzie starożytny bóg re z głową ptaka wcielił się w ciało mężczyzny i szukał pewnej kobiety żeby ją zapłodnić i mieć potomka.Taki trochę SF. Pozdrawiam
Immortal - Kobieta pułapka?
Alonless
Vincent Vega

Post autor: Alonless »

no to odświeżam , ponieważ nikt mi jeszcze nie potrafił pomóc :/

Szukam komedii romantycznej o kolesiu który miał problemy ze znalezieniem dziewczyny ponieważ jego dziewczyny wracały do byłych, a gdy już znalazł z którą chciał się ożenić pojawiła, się dziewczyna która mu wyjaśniła dlaczego od niego dziewczyny odchodziły -Otóż " Nie podejmował ryzyka a potem już było za późno"

Oczywiście dziewczyna miała gdzieś wyjechać w dniu ślubu (z taką jedną dziewczyną..jakaś blondyna) tego gostka ale ślubu nie było bo przyszedł były chłopak panny młodej i ona do niego wróciła więc gostek poszedł do tej dziewczyny co mu o tym ryzyku powiedziała i praktycznie to był koniec tego filmu ( happy ending lol)

jeśli to pomoże to ona śpiewała w jakimś małym pubie/knajpie/klubie bez podkładu muzycznego
chyba się to nazywało klub słowika...ale mogę się mylić na koniec filmu on jej grał na fortepianie/pianinie kiedy ona śpiewała żeby miała podkład muzyczny...

Była jeszcze scena że a dziewczyna co śpiewała w tamtym klubie (chyba klubie) nocowała u tego gościa bo była poprzedniej nocy trochę...wstawiona , i musiała się pod łóżko schować bo tego gostka dziewczyna co miał się z nią ożenić przyszła

ktoś kojarzy ten film? jak nie, to mogę wpisać więcej informacji ponieważ naprawdę chciałbym tytuł tego filmu..szukałem w wielkiej bazie danych filmów ale nie znalazłem >.<

Zaczynam powoli myśleć że tego filmu nikt poza mną nie widział :O czy to może być możliwe?
ODPOWIEDZ