Co to za film?

Szukasz filmów o konkretnej tematyce? Masz jakieś pytania odnośnie filmu i zagadnień z nim związanych?
Alonless
Vincent Vega

Re: Co to za film?

Post autor: Alonless »

lukixx pisze:Witam mam problem z pewnym filmem który oglądałem przed laty ale tytułu nie pamiętam. Pamiętam za to dwie sceny: pierwsza jak gość z kolegą wchodzi do baru i mają zaśpiewać piosenkę kibica jakiegoś klubu i druga: kiedy gość przez przypadek trafia do klubu dla masochistów a tam podaje im jakąś dziwną nazwę, którą ma zapisaną na kartce chyba "flidenkuch" a ona okazuję się maszyną któą wkłada się delikwentowi w odbyt. pamiętam jeszcze że w tej scenie było 2 dziwnie ubranych facetów. Pozdrawiam i proszę o pomoc!
Nie jest to przypadkiem Eurotrip?

Bodajże że to ten film bo , kiedyś mi kumpel opowiadał o jakiejś maszynce co wyglądała jak jakiś minigun ... która miała końcówkę dildo (za przeproszeniem)

Głównie chodziło w tym filmie o to że ktoś szukał jakiejś dziewczyny z kumplami...ale więcej nie wiem jak to nie jest "Eurotrip" to nie wiem co to jest

Mam nadzieje że pomogłem.
Ijobo
Forrest Gump

Szukam nazyw starszego filmu

Post autor: Ijobo »

Witam, szukam filmu jego treśc z raczej urywki zamieściłem niżej ;]

To było tak jakaś ekspedycja (?!) która znalazła wrak bardzo dużego statku i tam był taki miły potworek który sobie pożarł pasażerów i zostawiał po nich szkielety ;p Miał on takie jakby odnogi które sobie wędrowały po statku i wyłapywały ludzi.. W pamięci utknęło mi 2 sceny:
pierwsza - jak weszli do jakiegoś wielkiego pomieszczenia prawdopodobnie centrum statku i była wielka kupa szkieletów i głowa (?!) tego stworka...
druga - na końcu filmu 2 osoby uciekło z tego statku skuterem i wylądowało na jakiejś wysepce w nadziei że się uratowali a tam "zonk" było to samo..
filmik
Forrest Gump

Post autor: filmik »

szukam takiego filmiku gdzie pojawia się dwóch dr Watsonów a obok jest Sherlock Holmes..ci dwaj doktorzy mówią do siebie coś w rodzaju o mój Boże...a w pewnym momencie jeden strzela z pistoletu a okazuje się ze jednak nie ma ślepaków...a Sherlock Holmes pada krzycząc to nie są ślepaki, Jeszcze jedna scena którą pamiętam to konferencja w zamkniętym pomieszczeniu czołowych osób z różnych państw. W pewnym momencie ktoś wchodzi i zaczyna strzelać do każdego..jeden cytat który zapamietałem to cos w rodzaju wystrzelają nas jak kaczki co pan proponuje? taka podobna scenka była w Nagiej broni. Moze komuś się kojarzy ten opis? będe wdzieczny za pomoc :-)
Alonless
Vincent Vega

Post autor: Alonless »

ewkam pisze:Witam.
Poszukuję filmu o kamiennym potworze z dachu,który ożywa i nocą morduje.Widzi to pewien człowiek chyba artysta.Potwór daruje mu życie ale w zamian rząda od niego zachowania tajemicy że go widział.
Ma nigdy nie zdradzić nikomu jego wizerunku.Facet obiecuje i ucieka.Biegnąc spotuka dziewczyną w której się zakochuje.Zakładają rodzine i mają dwoje dzieci,ale cały czas w myslach widzi potwora i rysuje go nocami.Gotowy portret potwora znajduje jego żona,która pyta go dalczego nie dotrzymał obietnicy,przemienia się w potwora i zabija artyste.Po czym wraz z dziećmi odlaują na dach i tam kamienieją.Pomożecie??? :evil:
Brzmi jak kawałek ze "strefy mroku" O_o ,
ale mogę się mylić (angielska nazwa "The Twilight zone" )
pawel694
Forrest Gump

Post autor: pawel694 »

Cześć
Poszukuję tytułu filmu, który oglądałem ładnych parę lat temu (wydaje mi się że było to w okolicach Gwiazdki). Mogłem mieć wtedy ok. 5 lat ale ten film bardzo mnie urzekł. Opowiadał o przyjaźni chłopca i bezdomnego starszego pana, akcja toczyła się zimą o ile dobrze pamiętam i na końcu ten staruszek zamarzł. Kojarzę sobie, że był też tam motyw jakiejś fontanny - wrzucali do niej pieniądze, lub coś w tym stylu. Pozdrawiam :)
souki
Forrest Gump

Post autor: souki »

Witam wszystkich :) Około rok temu oglądałam w tv film, którego całej nazwy nie pamiętam nazywał się - |||| girls - Film opowiada o młodej, pochodzącej z biednego amerykańskiego miasteczka dziewczynie, która świetnie tańczy i jedzie na stopa do dużego miasta i tam poznaje przypadkowo dziewczynę, która zostaje jej przyjaciółką. Później dowiaduje się, że ta jej przyjaciółka jest krawcową w jakiejś rewii i załatwia jej wejście na casting. No i jak to w filmach bywa ona się dostaje, wygryza główną tancerkę tej rewii, staje się sławna i bogata. Na jakiejś imprezie sławny muzyk gwałci jej przyjaciółkę, ta się z nim leje i konczy swoją karierę i znowu ucieka gdzies na stopa ....

ufff... poprostu nie pamiętam jak się nazywa .... a chciałabym go obejrzeć :(

A i nie dodałam najważniejszego, że ten film to taki trochę nie cenzuralny był, goły czasami nawet ;)
pjak
Vincent Vega

Post autor: pjak »

przypomniał mi się dzisiaj film, który kiedyś oglądałem, ale oczywiście za cholerę nie mogę sobie przypomnieć tytułu. myślę, że produkcja około roku 85, główni bohaterowie to dwóch facetów i brunetka, młodzi. ona romansuje z nimi, raz z jednym, raz z drugim. potem mieszkają razem, jeżdżą samochodem na jakieś tam wycieczki itp., nie jestem pewien, ale chyba między tymi facetami też z czasem dochodzi do zbliżenia. pomożecie?:)

[ Dodano: 2009-10-28, 02:01 ]
Nie mogę zedytować postu, więc napiszę pod spodem. Intensywnie myślałem i przypomniałem sobie. Chodziło mi o film Ich troje, a brunetką, która zapadła mi w pamięć była Lara Flynn Boyle.
znika
Forrest Gump

Post autor: znika »

Witam serdecznie :)
Poszukuję tytułu filmu który był puszczany w TV. Jakies 10 lat temu
Film opowiadał o grupie dzieciaków w wieku 10-16 lat, które znalazły na strychu mapę ukrytego skarbu. Jeden z dzieciaków uwielbiał cukierki, drugi miał astmę, dziewczyna około 15 lat miała aparat na zębach i chłopak około 15 lat. Początek drogi do skarbu znajdował się w domu jakiś 2 zbójów, którymi rządziła ich brzydka, gruba matka, w tym domu trzymali w ukryciu jeszcze jednego trzeciego brata skutego łańcuchami - który był olbrzymi. Jeden z tych dzieciaków został złapany przez tych zbójów i został zamknięty w piwnicy razem z 3-cim bratem - okazało się, że pomimo swojej wielkości jest miły i też lubi batoniki :)
Film kończy się tak: Dzieciaki po całej serii przygód znajdują skarb na statku ukrytym w grocie skalnej i tam odbywa się walka z braćmi i z matką rzezimieszków i po przecięciu jakiejś liny statek wypływa na morze zza skał.
w między czasie dzieciaki chodzą i muszą np. zagrać jakis utwor na starych niby organach, za złą nutę obrywa się posadzka na ktorej stoją, za dobrą opuszcza most czy coś takiego - nie pamiętam.
Może ktoś z Was pamięta :) z góry wielkie podziękowania.
pjak
Vincent Vega

Podejrzewam, że może chodzić o film Goonies.

[ Dodano: 2009-10-29, 00:02 ]
Tymaczasem przypomniał mi się jeszcze jeden film z dzieciństwa. Tym razem animowany z żabą agentem/detektywem w roli głównej, który zakochuje się w kobiecie i oczywiście rozwiązuje jakąś wielką intrygę.
znika
Forrest Gump

Post autor: znika »

TAK. Pjak Dziękuję Ci bardzo :) to właśnie ten film. :D
pjak
Vincent Vega

Cieszę się, że mogłem pomóc. Ja tymczasem dalej szukam tego filmu z żabą;)
Nie jestem pewien, ale finałowa scena filmu rozgrywała się chyba pod wodą, na jakiejś łodzi podwodnej. Oglądałem go naprawdę dawno i ciężko mi przypomnieć sobie jakiekolwiek konkrety. Frustracja;)
FOQS_3
Forrest Gump

Post autor: FOQS_3 »

Witam odświeżam moje pytanie, ponieważ bardzo chciałbym poznać dręczącą mnie od dawna odpowiedź na pytanie " CO TO ZA FILM?"
Chciałbym poznać tytuł pewnego filmu. Nie wiem dokładnie skąd jest ale prawdopodobnie z europy środkowej (być może Czechosłowacja lub Czechy). Nie znam też niestety roku produkcji, ale w przybliżeniu 1980 - 2000. Widziałem ten film w telewizji kilka lat temu chyba na jedynce. Nie widziałem go całego, a jedynie kilka scen, więc piszę co pamiętam.
Była w nim młoda dziewczyna, która miała tatuaż motyla na piersi. Byli w tym filmie dwaj chłopcy, starszy i młodszy. W jednej scenie starszy chłopak próbuje zahipnotyzować dziewczynę, a ta udaje zahipnotyzowaną i na polecenie starszego chłopaka pokazuje mu swój tatuaż.
Może ktoś mi pomoże. Bardzo liczę na waszą pomoć...
MadziaM
Forrest Gump

Jaki to film?

Post autor: MadziaM »

Obrazek

Czy ktoś zna tytuł tego filmu?? ;)
Awatar użytkownika
Aletheia
Tyler Durden

Post autor: Aletheia »

Martyna D
Forrest Gump

Post autor: Martyna D »

Hej! Oglądałam kilka lat temu pewien film na tvn. Ogólnie chodziło o to, że kilku chłopców (4/5) szło przez las. Chcieli dotrzeć do jakiejś rzeki, gdzie przy brzegu było ciało ich kolegi, które tam zostawili (zabili go jacyś inni, starsi od nich, jeden był chyba starszym bratem tego zabitego). Po drodze oblazły ich pijawki, jak przechodzili przez jakąś wodę, spali w tym lesie. Na końcu doszli do rzeki i ich martwy kolega tam był, chyba mniej więcej wtedy była retrospekcja, jak zginął ten chłopiec, że nie zrobili tego specjalnie. Niestety nie pamiętam co było dalej : \
To taki ogólny zarys, myślę, że jeśli ktoś oglądał ten film, to skojarzy. Naprawdę bardzo zależy mi ta tytule!
pjak
Vincent Vega

Aletheia, to może być to, będę musiał obejrzeć. Dziękuję.

Martyno: http://www.filmweb.pl/f9740/Sta%C5%84+przy+mnie,1986
lucyfera
Forrest Gump

Poszukuję tytułu filmu w którym wydarzyła się pewna scena.

Post autor: lucyfera »

Jak w temacie: poszukuję filmu lub jakichkolwiek wskazówek dotyczących aktorów jacy w nim mogli grać. Pamiętam z niego tylko jedną scenę i to niedokładnie, więc problem jest dosyć poważny.

Akcja rozgrywa się najprawdopodobniej w szpitalu psychiatrycznym lub w jakiejś innej klinice, w której wykonuje się badania na temat zdrowia psychicznego ludzi.
Główny bohater jest tak jakby oprowadzany po owym miejscu przez (najprawdopodobniej) jednego z lekarzy. Lekarz pokazuje mu pewną salę, w której znajduje się mężczyzna, będący jednym z pacjentów. Ubrany w szpitalny strój (jakiś biały kaftan jak to w psychiatryku). szaleje po sali. Jest odizolowany, bohater ogląda go (najprawdopodobniej) przez szybę.
Czy to z własnej inicjatywy czy też lekarza oprowadzającego go, wchodzi do tego pokoju by spotkać się z szalonym pacjentem. Okazuje się, że pacjent oszalał ponieważ został całkowicie odizolowany od świata i (głównie) dlatego, że zabrano mu zegarek.
Motyw z tym zegarkiem jest ogólnie taki, że albo ten człowiek był tak uczulony na punkcie tego zegarka, albo każdy człowiek tak ma, że nie może wytrzymać nie wiedząc która jest godzina. Z tym, że druga opcja jest bardziej prawdopodobna.
Kontynuując... Główny bohater w ukryciu przed tym lekarzem ściąga z ręki swój zegarek i wręcza go szalonemu pacjentowi. Ten od razu się uspokaja, siada z uśmiechem na łóżku, chowając zegarek w rękach.
Kolejny problem jest taki, że nie wiem, czy ten główny bohater został wcześniej powiadomiony o tym, że pacjent oszalał bo nie ma zegarka, czy też może sam się zorientował, że to jest przyczyną jego szaleństwa.
Po tym epizodzie główny bohater wychodzi z izolatki i kontynuuje dalszą "wycieczkę".
Scena ta była przedstawiona nieco humorystycznie, a zdjęcia były w pastelowych kolorach, więc możliwe, że film był stylizowany na dawne czasy.

Każda wskazówka jest mile widziana. Przepraszam za to, że mój opis może się wydawać nielogiczny, niespójny i jest niegramatyczny, ale z wielką trudnością przychodzi mi to opisać, gdyż film ten oglądałam dosyć dawno.
Z góry dziękuje za wszelaka pomoc!
chio
Forrest Gump

Post autor: chio »

To będzie ciężkie...
Chciałbym znaleźć tytuł filmu który chodzi mi czasem po głowie. Oglądałem go bardzo dawno temu (jakieś 18lat +/-8). Nie był to raczej żaden znany film. Nie pamiętam aktorów/roku produkcji/kraju. Przez mgłę pamiętam tylko jego fabułę i chciałbym go obejrzeć znowu.
Mniej więcej chodziło o to że dwoje ludzi z którzy powinni być razem, cały czas nie może się odnaleźć w życiu. Mijają się kilka razy o włos. Nie pamiętam czy kiedykolwiek spotkali się gdy byli młodzi, wydaje mi się też że oni nie wiedzą o sobie, ale czują że jest coś co powinni odnaleźć i szukają tego w swoim życiu. Zupełnie nie pamiętam początku tego filmu więc nie wiem czemu są sobie przeznaczeni. W filmie jest też chyba motyw piosenki, tzn On jest chyba muzykiem i tworzy hit który powinien mu pomóc ją odnaleźć. Na końcu zdaje się że już mają się spotkać (może już są umówieni?) ale on ginie w jakiś sposób, mają jednak dostać jeszcze jedną szansę (w przyszłym życiu?).
Generalnie nie jestem pewien czy wszystkie szczegóły które przytoczyłem na pewno występują w tym filmie, więc jeśli ktoś kojarzy jakiś tytuł, ale coś nie pasuje do końca do opisu niech i tak poda. Proszę!

[ Dodano: 2009-11-10, 14:46 ]
lucyfera:
też to oglądałem i też nie wiem co to. W pierwszym momencie przyszły mi do głowy takie tytuły jak 12 małp i obłęd(Jacket). Ale to chyba żaden z nich. Może to jakaś komedia była? Szklanką po łapkach?
jahoo
Forrest Gump

Post autor: jahoo »

Hey all :)
mam do Was wielką prośbe. zatem kiedyś oglądałem film w TV lecz niepamiętam tytułu ani aktorów tam grających. Akcja filmu odbywa sie na jakiejś wyspie gdzie robiono experymenty na rekinach, lecz coś im niewypaliło i stworzyli potwora pół rekina pół człowieka. na początku gdy sie pojawił ten stwór to jeszcze pływał lecz z upływem czasu zaczoł chodzić. Został zabity w jakiejś komorze.
Dalej niepamietam i PROSZE O POMOC bo niepotrafie sobie przypomnieć :(: ( z góry Dziękuje :)[/quot

Na pewno chodzi o ten film:
http://www.filmweb.pl/f32590/Potw%C3%B3r,1998

[ Dodano: 2009-11-12, 21:15 ]
ewkam pisze:Witam.
Poszukuję filmu o kamiennym potworze z dachu,który ożywa i nocą morduje.Widzi to pewien człowiek chyba artysta.Potwór daruje mu życie ale w zamian rząda od niego zachowania tajemicy że go widział.
Ma nigdy nie zdradzić nikomu jego wizerunku.Facet obiecuje i ucieka.Biegnąc spotuka dziewczyną w której się zakochuje.Zakładają rodzine i mają dwoje dzieci,ale cały czas w myslach widzi potwora i rysuje go nocami.Gotowy portret potwora znajduje jego żona,która pyta go dalczego nie dotrzymał obietnicy,przemienia się w potwora i zabija artyste.Po czym wraz z dziećmi odlaują na dach i tam kamienieją.Pomożecie??? :evil:
Ten film to jedna z części filmu "Opowieści z ciemnej strony"/"Tales from the darkside"
http://www.filmweb.pl/f10033/Opowie%C5% ... 1990/opisy
Ta część nosi tytuł "Lover's vow"
siluna
Forrest Gump

Post autor: siluna »

souki pisze:Witam wszystkich :) Około rok temu oglądałam w tv film, którego całej nazwy nie pamiętam nazywał się - |||| girls - Film opowiada o młodej, pochodzącej z biednego amerykańskiego miasteczka dziewczynie, która świetnie tańczy i jedzie na stopa do dużego miasta i tam poznaje przypadkowo dziewczynę, która zostaje jej przyjaciółką. Później dowiaduje się, że ta jej przyjaciółka jest krawcową w jakiejś rewii i załatwia jej wejście na casting. No i jak to w filmach bywa ona się dostaje, wygryza główną tancerkę tej rewii, staje się sławna i bogata. Na jakiejś imprezie sławny muzyk gwałci jej przyjaciółkę, ta się z nim leje i konczy swoją karierę i znowu ucieka gdzies na stopa ....

ufff... poprostu nie pamiętam jak się nazywa .... a chciałabym go obejrzeć :(

A i nie dodałam najważniejszego, że ten film to taki trochę nie cenzuralny był, goły czasami nawet ;)
Showgirls
yrek
Agent Smith

Post autor: yrek »

siluna, sprawdz czy to czasem nie jest "Honey"
makarenaaa
Forrest Gump

Post autor: makarenaaa »

Witajcie
Poszukuje filmu. Opowiada historie rodziny w której córki są uczulone na słońce. Przeprowadzaja się z jednego miejsca gdzie ich wyśmiewano do drugiego gdzie wszystko się dobrze układa......nie pamiętam aktorów...wiem tylko że to były dwie małe blondyneczki:D:P
z góry dzięki za odpowiedź

[ Dodano: 2009-11-20, 12:44 ]
to nie jest honey ale brzmi podobnie...tam nie było żadnego gwałtu
sajenka
Forrest Gump

Post autor: sajenka »

WITAM MAM PROBLEM PONIEWAŻ POTRZEBUJE TYTUŁU FILMU KTÓRY OGLĄDAŁAM JAKIS ROK TEMU. OPOWIADAŁ ON O BIAŁEJ DZIEWCZYNIE KTORA RZUCIŁA BALET I PRZEPROWADZIŁA SIĘ DO NOWEGO YORKU Z OJCEM JEJ MATKA NIE ŻYJE I POZNAJDE TAM CZARNEGO CHŁOPAKA KTOY UCZY JĄ TAŃCZYĆ I ZAKOCHUJĄ SIĘ SOBIE!!!!!! POTEM TAŃCZĄ NA JEDNEJ DYSKOTECE DO ŚWIETNEJ PIOSENKI!!!! ONA POTEM STARTUJE DO SZKOŁY BALETOWEJ I ON JĄ WSPIERA!! DALEJ NIE PAMIETAM !! SUPER FILM PROSZĘ O POMOC W TYTULE!!! dzięki z góry Sabina.[/b] :mrgreen:
yrek
Agent Smith

Post autor: yrek »

To chyba bedzie to "W rytmie hip-hopu 2"
http://www.filmweb.pl/f282822/W+rytmie+hip-hopu+2,2006
ODPOWIEDZ