Co to za film?

Szukasz filmów o konkretnej tematyce? Masz jakieś pytania odnośnie filmu i zagadnień z nim związanych?
Seroslav
Forrest Gump

Re: Co to za film?

Post autor: Seroslav »

Poszukaj w programie telewizyjnym :]
klimo1
Forrest Gump

Post autor: klimo1 »

Witam. Nie mogę przypomnieć sobie pewnego filmu, a bardzo mi na nim zależy. To polska komedia, w której pewna babcia jest najstarszą obywatelką. Niestety umiera i rodzina przebiera dziadka za ową babcie. Ma przyjechać jakaś komisja lub dygnitarze i ma odbyć się festyn. Film ogladałem dość dawno. ale kojarzy mi się jeszcze karzeł i tańcząca na balkonie córka zamorznych sąsiadów owej rodziny. Z góry dziękuje i pozdrawiam.
carina84
Forrest Gump

Post autor: carina84 »

carina84
hey ludziska.szukam od dawna pewnego tytulu.film ogladalam jakies 18lat temu.to co pamietam:mlody chlopak(blondyn jesli to cos pomoze)znajduje sie w jakims dziwnym miescie w ktorym sa dziwni ludzie,tzn dziwnie wygladajacy,np jeden mezczyzna ma dwie twarze jedna z przodu a jedna z tylu glowy.chlopak ogolnie szuka wyjscia z miasta i ucieka przed goniacymi go ludzmi.pamietam jeszcze ze chlopak walczyl z jakims mezczyzna z tego miasta na linie nad przepascia.kurcze nic wiecej nie pamietam.cos mi swita w glowie ze byl tam tez watek milosny chlopaka z jakas dziewczyna.ogolnie chlopak nie mogl sie wydostac z tego dziwnego miasta.czekam na odpowiedzi moze cos sie Wam przypomina??

[ Dodano: 2009-08-27, 23:07 ]
aha szukam jeszcze jednego tytułu takiego horroru przygodowego z grupką ludzi,ktorzy obudzili z przeszlosci wilkolaki,kobiety wampiry i frankensztajna.aby odeslac ich znowu do przeszlosci dziewica musiala przeczytac tekst z jakiejs ksiegi.no i jak to zrobila to powstala ogromna otchlan ktora wszystkie te potwory,wampirzyce i wilkolaka wciagnela spowrotem do przeszlosci.pamietam jeszcze z tego filmu ze te dzieciaki(nastolatki)robily ze srebrnych lyzek naboje do pistoletu i kolki drewniane zeby zabic wampirzyce.pamietam jeszcze ze mala dziewczynka zaprzyjaznila sie z frankensztajnem i ze bardzo rozpaczala jak zostal wciagany przez otchlan.to jeden z moich ulubionych filmow z dziecinstwa.jesli ktos kojarzy tytul to prosze napiszcie.
yrek
Agent Smith

Post autor: yrek »

Forumowicze wspomóżcie po raz kolejny
Szukam filmu (byl juz emitowany w tv bodajze na polsacie) w ktorym glownym watkiem byla muzyka. Jesli dobrze pamietam grupa pracownikow jakiejs fabryki (chyba w Irlandi) zaczela stepować i/lub spiewać albo grać na jakichś instrumentach. Historia ta chyba jest na faktach.
molko99
Forrest Gump

co to za film

Post autor: molko99 »

film rozpoczyna się od sceny śmierci żony głównego bohatera w wyniku wypadku-zderzenie samochodu i konia. Generalnie fabula jest taka, że do miasteczka przybywają podróznicy w czasie. Mają specjalne paszporty i oglądają największe katastrofy. W to misteczko ma trafic meteoryt. Główny bohater by ratować córkę przenosi się w czasie i ostrzega mieszkńców uderzając w dzwon, ratuje też żone. PROSZE POMOŻCIE MI
axeler7
Forrest Gump

Post autor: axeler7 »

Witam.
Ostatnio zmieniony 2016-05-21, 08:20 przez axeler7, łącznie zmieniany 2 razy.
Cody93
Forrest Gump

pomocy

Post autor: Cody93 »

nie pamietam tytulu filmu w ktorym byla jakas awaria samolotu i zeby wyladawac musieli obciazyc go wlewajac wode tam gdzie jest podwozie czy cos takiego. prosilbym o kontakt pod nr gg 9972247 lub adresem e-mail tome93@poczta.fm z gory dzieki
grekuu
Forrest Gump

Post autor: grekuu »

witam szukam filmu mam tylko screna nic więcej i chciałbym się dowiedzieć jaki ten film ma tytuł to jest podobno komedia polska premiera w tym roku ma być

http://i27.tinypic.com/mv0o6h.jpg
skrzypskrzyp
Forrest Gump

Post autor: skrzypskrzyp »

klimo1 -> "Sprawa się rypła"
yrek -> "Tańcząc w ciemnościach"
biedronka
Forrest Gump

Post autor: biedronka »

Witam,
Od wielu lat szukam filmu-przeczytałam 15 stron tego forum i chyba nikt tutaj o niego nie pytał:

-Amerykańska komedia, widziałam w latach 90-tych, na jakims publicznym kanale.
-Grał kudłaty bondyn, ale chyba to nie Gene Wilder ( czy jest aktor młodszy, ale bardzo podobny?
Może to mi pomoże)
-Film o facecie pracujacym w agencji reklamowej i chyba przechodził on twórczy kryzys-zrobił na własny uzytek takie "prawdziwe reklamy"-typu Palę, wiem ze dostanę raka i co z tego; Piję bo lubie i już! Cos takiego -i sekretarka wysłała to do drukarni przez pomyłke .Facet dostał prawie zawału, ze to koniec kariery, a okazało sie, ze reklamy chwyciły i to najlepsza kampania reklamowa.
Nie pamietam, czy on tak nie tworzył na skutek jakiegos urazu.
To było bardzo smieszne, nie wiem czy ten facet nie grał tez w takim serialu na dwójce chyba-gdzie w takim małym domku miał mała agencję reklamowa i jakoegos ok. 4-letniego synka ( tez bolndym z kreconymi wlosami)

PLEASE! Jestescie moją jedyna nadzieją ...
Andriej4ever
Forrest Gump

Post autor: Andriej4ever »

jakies dwa lata temu widzialem film w kocham kino, ktory mnie urzekl.
niestety nie pamietam ani tytulu, ani rezysera. wiem jedynie ze producja
byla francuska lub belgijska. moze ktos mi pomoze?
postaram sie przyblizyc film:
dziewczyna pracuje jako prostytutka, siedzi na wystawie i czeka na
klientow. w pewnym momencie odbiera telefon z ktorego dowiaduje sie, ze ma
sie zaopiekowac chlopakiem, ktorego matka wlasnie wyszla z wiezienia,
jedzie po niego do jakiego klasztoru i wyrusza z nim w podroz, by spotkac
sie z facetem ktorego nazywa ten, ktory na mnie czeka
Alonless
Vincent Vega

Post autor: Alonless »

ramirezzz pisze:Witam
chodzi za mna od paru tygodni taki film, ogladalem go jakis czas temu w C+
Wyglada to tak:
Jakis profesor (szalony oczywiscie) chce na smierc zanudzic 2 czlonkow zalogi statku kosmicznego filmem i puszcza im jakis totalnie low budgetowy film w sali takiej kinowej i od tej pory oni siedza w tej sali i komentuja ten film ktory idzie caly czas.
Komentarze sa na tyle smieszne ze banana mialem na twarzy przez pare dni.
Kojarzy ktos tytul tego filmu ?

p.s. dla mnie to byla najlepsza komedia sf jaka ogladalem (to cale g... typu kosmiczne jaja i komedyjki z nielsenem sie nie umywalo)
Chyba chodzi o ten sam film co ja szukam czy przypadkiem nie padly tam takie teksty jak:

*kosmita upadł na twarz* ktoś tam powiedział "aua upadłem na klucze"
*kosmita umarł..bodajrze wybuchł* *kobieta rozpłakała sie i wpadła w ramiona jakiegoś gostka* słychać było tekst "Nie martw się , kupimy ci nowego"

Jesli tak to szukamy tego samego filmu :D niestety nie mam żadnych istotnych wskazowek :/ oczywiście oprócz tych dwóch tekstów..ale to wciąż za mało żeby w google szukać *cries*

leciał jakies 5-7 lat temu ...dobre czasy ^^ pomóżcie ludzie D:

Alon_Sles

EDIT: ZNALAZŁEM!! to jest stary program telewizyjny odcinkowy angielska nazwa to "Mystery Science Theater 3000" czyli polska nazwa to mniejwięcej "tajemniczy naukowy teatr 3000"

:D jest tego troche odcinków więc bedzie co oglądać xD dzieki everyone
carina84
Forrest Gump

odświeżam temat bo naprawde straaasznie mi zalezy na tych dwoch tytulach :(

carina84
szukam od dawna pewnego tytulu.film ogladalam jakies 18lat temu.to co pamietam:mlody chlopak(blondyn jesli to cos pomoze)znajduje sie w jakims dziwnym miescie w ktorym sa dziwni ludzie,tzn dziwnie wygladajacy,np jeden mezczyzna ma dwie twarze jedna z przodu a jedna z tylu glowy.chlopak ogolnie szuka wyjscia z miasta i ucieka przed goniacymi go ludzmi.pamietam jeszcze ze chlopak walczyl z jakims mezczyzna z tego miasta na linie nad przepascia.kurcze nic wiecej nie pamietam.cos mi swita w glowie ze byl tam tez watek milosny chlopaka z jakas dziewczyna.ogolnie chlopak nie mogl sie wydostac z tego dziwnego miasta.czekam na odpowiedzi moze cos sie Wam przypomina??

[ Dodano: 2009-08-27, 23:07 ]
aha szukam jeszcze jednego tytułu takiego horroru przygodowego z grupką ludzi,ktorzy obudzili z przeszlosci wilkolaki,kobiety wampiry i frankensztajna.aby odeslac ich znowu do przeszlosci dziewica musiala przeczytac tekst z jakiejs ksiegi.no i jak to zrobila to powstala ogromna otchlan ktora wszystkie te potwory,wampirzyce i wilkolaka wciagnela spowrotem do przeszlosci.pamietam jeszcze z tego filmu ze te dzieciaki(nastolatki)robily ze srebrnych lyzek naboje do pistoletu i kolki drewniane zeby zabic wampirzyce.pamietam jeszcze ze mala dziewczynka zaprzyjaznila sie z frankensztajnem i ze bardzo rozpaczala jak zostal wciagany przez otchlan.to jeden z moich ulubionych filmow z dziecinstwa.jesli ktos kojarzy tytul to prosze napiszcie.
bearlean
Forrest Gump

Post autor: bearlean »

Seroslav pisze:Poszukaj w programie telewizyjnym :]
jeśli znalazłabym odpowiedź w programie, nie szukałabym jej na forum.
Awatar użytkownika
Aletheia
Tyler Durden

Post autor: Aletheia »

carina84, sprawdź tutaj, proszę.
http://www.imdb.com/title/tt0093560/
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Monster_Squad

Co do drugiego filmu, cudów nie obiecuję, ale mam parę pytań:
- czy da się bliżej określić wiek tego filmu? może być starszy niż, powiedzmy 1960?
- kraj? albo chociaż język oryginału?
Raczej daleki strzał, ale na wszelki wypadek rzuć okiem na to: http://www.noosfere.com/heberg/jeanray/malpfilm.htm
Mikola92
Forrest Gump

Post autor: Mikola92 »

:) Witam:) Poszukuję filmy amerykańskiego którego akcja odgrywa się w fabryce (dosyć nietypowej bowiem pracownicy mając buty z metalowymi podeszwami stepują :D) Pamiętam też,że jeden z nich zginął właśnie w tej fabryce i w jakiś sposób to zniechęciło reszte... Jednak zmotywowała ich zbiórka pieniędzy (tu nie jestem pewna ale chyba dla dzieci tego mężczyzny ). Ich występ był po prostu genialny :)
....problem w tym, że tytuł mi umknął .... :-(
Liczę na was :-D
carina84
Forrest Gump

DO Aletheia!!
film był albo angielski albo amerykański, w każdym bądź razie mówili po angielsku jeżeli dobrze pamietam:/ film by wyprodukowany na przełomie lat 80 i 90tych miałam 6albo 7 lat jak go ogladalam a urodzilam sie w 1984r. ;) pamietam ze akcja toczyla sie w jakim dziwnym miescie a taki mlody,fajny chlopak tzn przystojny:) probowal z niego uciec ale nie mogl bo otaczaly go wysokie mury.wkoncu udalo mu sie przedostac przez mur i pamietam ze walczyl z jakims dziwnym gosciem z tego miata na linie nad przepascia.tylko tyle pamietam... jezeli bedziesz cos wiedzial(a) to prosze o odpowiedz.z gory serdecznie dziekuje!
Mikola92
Forrest Gump

Post autor: Mikola92 »

Dzięki, ale nie mogę znaleźć żadnych informacji o tym filmie tzn tytule.... nie pomyliłaś się w pisowni?
....wiem jeszcze, że pomiędzy głównym bohaterem a ojcem był konflikt ....
ja też byłam mała jak go oglądałam ;) :D
FOQS_3
Forrest Gump

Post autor: FOQS_3 »

Witam
Chciałbym poznać tytuł pewnego filmu. Niewiem dokładnie skąd jest ale prawdopodobnie z europy środkowej (być może Czechosłowacja lub Czechy). Nie znam też niestety roku produkcji, ale w przybliżeniu 1980 - 2000. Widziałem ten film w telewizji kilka lat temu chyba na jedynce. Nie widziałem go całego, a jedynie kilka scen, więc piszę co pamiętam.
Była w nim młoda dziewczyna, która miała tatuaż motyla na piersi. Byli w tym filmie dwaj chłopcy, starszy i młodszy. W jednej scenie starszy chłopak próbuje zachipnotyzować dziewczynę, a ta udaje zachipnotyzowaną i na polecenie starszego chłopaka pokazuje mu swój tatuaż. [glow=yellow][/glow][shadow=darkred][/shadow][glow=orange][/glow]
yrek
Agent Smith

Post autor: yrek »

Mikola ten film to chyba "Faceci w butach"
Klala
Forrest Gump

pilne!

Post autor: Klala »

Witam!
Poszukuję już od jakiegoś czasu filmu, który oglądałam kiedyś, jednak nigdzie nie mogę znaleźć jego tytułu.
Z fabuły pamiętam tylko, że dziewczyna poznała chłopaka, zakochani w sobie. Była też scena na kolejce w wesołym miasteczku, gdzie facet robił jej co nieco. xd Później dziewczyna dowiedziała się, że jej partner zajmuje się gwałceniem dziewczyn z kumplami, bo sama to zobaczyła na własne oczy. Zostawiła go. On nie mógł tego znieść i zrobił jej napad na dom i powiedział, że jeżeli nie wróci do niego to zabije całą jej rodzinę. Czy coś takiego było...
Film ten oglądałam z 3 lata temu więc nie jest on nowiutki.
Bardzo liczę na Waszą pomoc!
Pozdrawiam. ;)
Alonless
Vincent Vega

Post autor: Alonless »

no to odświerzam tylko spróbuje krócej bo niektórym nie chce się czytać

Szukam komedii romantycznej o kolesiu który miał problemy ze znalezieniem dziewczyny ponieważ jego dziewczyny wracały do byłych, a gdy już znalazł z którą chciał się ożenić pojawiła się dziewczyna która mu wyjaśniła dlaczego od niego dziewczyny odchodziły : Nie podejmował ryzyka a potem już było za późno

Oczywiście dziewczyna miała gdzieś wyjechać w dniu ślubu tego gostka ale ślubu nie było bo przyszedł były panny młodej i ona do niego wróciła więc gostek poszedł do tej dziewczyny co mu o tym ryzyku powiedziała i praktycznie to był koniec tego filmu (no happy ending lol)

jeśli to pomoże to ona śpiewała w jakimś małym pubie/knajpie/klubie bez podkładu muzycznego
chyba się to nazywało klub słowika...a na koniec filmu on jej grał na fortepianie kiedy ona śpiewała żeby miała podkład muzyczny...

ktoś kojarzy ten film? jak nie, to mogę wpisać więcej informacji ponieważ naprawdę chciałbym tytuł tego filmu
lukixx
Forrest Gump

Post autor: lukixx »

Witam mam problem z pewnym filmem który oglądałem przed laty ale tytułu nie pamiętam. Pamiętam za to dwie sceny: pierwsza jak gość z kolegą wchodzi do baru i mają zaśpiewać piosenkę kibica jakiegoś klubu i druga: kiedy gość przez przypadek trafia do klubu dla masochistów a tam podaje im jakąś dziwną nazwę, którą ma zapisaną na kartce chyba "flidenkuch" a ona okazuję się maszyną któą wkłada się delikwentowi w odbyt. pamiętam jeszcze że w tej scenie było 2 dziwnie ubranych facetów. Pozdrawiam i proszę o pomoc!
Marcodian
Forrest Gump

Nie pamiętam tytułu filmu

Post autor: Marcodian »

Witam. Kiedyś oglądałem film na TVN o takiej dziewczynie. której matka była w więzieniu
bo kogoś tam otruła i ta dziewczyna przechodziła z rodziny do rodziny.
1 kobieta z pierwszej rodziny chciała ją zabić bo przystawiała się do jej męża,
w drugiej rodzinie jej macochę zabiła właśnie ta matka a potem a dziewczyna poszła
na ulicę i była potem jakimś emo. Ona na początku filmu miała 12 lat a potem około 15.

Tyle co pamiętam z filmu, liczę na pomoc.
carina84
Forrest Gump

carina84
odświeżam temat
szukam od dawna pewnego tytulu.film ogladalam jakies 18lat temu.to co pamietam:mlody chlopak(blondyn jesli to cos pomoze)znajduje sie w jakims dziwnym miescie w ktorym sa dziwni ludzie,tzn dziwnie wygladajacy,np jeden mezczyzna ma dwie twarze jedna z przodu a jedna z tylu glowy.chlopak ogolnie szuka wyjscia z miasta i ucieka przed goniacymi go ludzmi.pamietam jeszcze ze chlopak walczyl z jakims mezczyzna z tego miasta na linie nad przepascia.kurcze nic wiecej nie pamietam.cos mi swita w glowie ze byl tam tez watek milosny chlopaka z jakas dziewczyna.ogolnie chlopak nie mogl sie wydostac z tego dziwnego miasta.czekam na odpowiedzi moze cos sie Wam przypomina??
ODPOWIEDZ