Co to za film?
Re: Co to za film?
Mimoza: Trzeci film nosi tytuł W ciszy.
-
Anabella72
- Vincent Vega
Co to za film? Film był na faktach. Rodzina Geków była rodziną zastępczą dla kilkorga dzieci. Była tam dziewczyna, która miała dziecko z jednym z synów Geków a jej matka wieziona w piwnicy była regularnie gwałcona przez Geka i jednego syna. Nie pamiętam tytułu. Mógłby mi ktoś pomóc w tym?
Umierajacy Robot
Pamiętacie taki animowany bodaj francuski film wyswietlany w latach osiemdziesiątych (oczywiscie raz i oczywiscie w najmniej odpowiedniej - obiadowej porze) opowiadający o przyjażni chłopca i kolosalnego robota? Zapamiętałem scene skrępowania robota jak Gulliwera przez jakies stworki lub cos podobnego...troche strzelam, ale film i śmierć gigantycznego skrzypiącego przedśmiertnie robota były na tyle niepokojące i depresyjne że z pewnoscią poturbował nie tylko mnie. Moze miał trochę warsztatowego klimatu animowanych fragmentów "Tronu", nie widzialem go nigdy pozniej, liczę na waszą pomoc. Prosze o kontakt na forum lub email: zbielak@o2.pl, byłbym wdzieczny za jakis link.
Innym filmem ktory mnie frapuje to cos co było piratowane na vhs'ach spod hal w 80/90tych jako "Irlandzki Demon"? Były tam jakies dolmeny, menhiry i podobny do Dyniogłowego potwór choc tęższy i jakoś kojarzący mi sie z Predatorem. Jaki był oryginalny tytul?
pozdrawiam forumowiczów i czekam na sygnały!
ZB
Innym filmem ktory mnie frapuje to cos co było piratowane na vhs'ach spod hal w 80/90tych jako "Irlandzki Demon"? Były tam jakies dolmeny, menhiry i podobny do Dyniogłowego potwór choc tęższy i jakoś kojarzący mi sie z Predatorem. Jaki był oryginalny tytul?
pozdrawiam forumowiczów i czekam na sygnały!
ZB
Film którego szukam powstał w przeciągu ostatnich (3)? lat i było o nim dość głośno. Nie jestem pewien czy nie było on lekko skandaliczny. Fabuła dotyczyła romansu nauczycielki do ucznia lub uczennicy ewentualnie do innej nauczycielki. I nie wiem czy to moje złudzenie czy fakt ale wydaje mi się że mógł być to film skandynawski a w tytule mogl mieć jakiś synonim słowa wyznania, listy, pamiętnik. Czekam na podpowiedż i z gory dziękuję.
yyy...Notatki o skandalu? Tylko, że on nie jest skandynawski.
Dobra teraz tak. Szukam tego filmu od dosłownie lat. Stało się to już poniekąd moim życiowym celem ;P. Będąc gżdylem widziałem w TV i teraz mi sie przypomina. Otóż:
Durnowata komedia (takie lubie) o kosmitach/robotach (nie jestem pewien) które siedzą na sali kinowej czy cuś i oglądają jakiś film SF i komentują na bieżąco. Ogólnie to widz ogląda cały ten film SF i cały czas i na dole ekranu widać takie siedzenia od tyłu z kosmitami/robotami tak jakbysmy siedzieli w kinie i widzieli ich siedzących przed nami, i słyszymy ich komentarze. To tyle co pamiętam, jeszcze tylko jedną scene. A mianowicie jakaś kobieta uciekająca przed potworem, cośtam sie dzieje potwór ginie, kobieta sie drze i lamentuje i komentarz kosmitów/robotów "Nie martw się, kupimy ci nowego".
Błagam niech ktoś zna ten film ;D. albo widział i bedzie w stanie pomóc jakkolwiek namierzyć go.
Z góry dzięki.
Durnowata komedia (takie lubie) o kosmitach/robotach (nie jestem pewien) które siedzą na sali kinowej czy cuś i oglądają jakiś film SF i komentują na bieżąco. Ogólnie to widz ogląda cały ten film SF i cały czas i na dole ekranu widać takie siedzenia od tyłu z kosmitami/robotami tak jakbysmy siedzieli w kinie i widzieli ich siedzących przed nami, i słyszymy ich komentarze. To tyle co pamiętam, jeszcze tylko jedną scene. A mianowicie jakaś kobieta uciekająca przed potworem, cośtam sie dzieje potwór ginie, kobieta sie drze i lamentuje i komentarz kosmitów/robotów "Nie martw się, kupimy ci nowego".
Błagam niech ktoś zna ten film ;D. albo widział i bedzie w stanie pomóc jakkolwiek namierzyć go.
Z góry dzięki.
Dokladnie tenMiguel pisze:yyy...Notatki o skandalu? Tylko, że on nie jest skandynawski.
Hey all 
mam do Was wielką prośbe. zatem kiedyś oglądałem film w TV lecz niepamiętam tytułu ani aktorów tam grających. Akcja filmu odbywa sie na jakiejś wyspie gdzie robiono experymenty na rekinach, lecz coś im niewypaliło i stworzyli potwora pół rekina pół człowieka. na początku gdy sie pojawił ten stwór to jeszcze pływał lecz z upływem czasu zaczoł chodzić. Został zabity w jakiejś komorze.
Dalej niepamietam i PROSZE O POMOC bo niepotrafie sobie przypomnieć
( z góry Dziękuje 
mam do Was wielką prośbe. zatem kiedyś oglądałem film w TV lecz niepamiętam tytułu ani aktorów tam grających. Akcja filmu odbywa sie na jakiejś wyspie gdzie robiono experymenty na rekinach, lecz coś im niewypaliło i stworzyli potwora pół rekina pół człowieka. na początku gdy sie pojawił ten stwór to jeszcze pływał lecz z upływem czasu zaczoł chodzić. Został zabity w jakiejś komorze.
Dalej niepamietam i PROSZE O POMOC bo niepotrafie sobie przypomnieć
Szukam filmu ,ktorego akcja toczy sie w metrze,sklada sie z kilku epizodow a kazdy z nich robil inny rezyser,lecial kiedys na ale kino.
Witam
Jestem "nowa" na forum. Mam pytanie. Czy ktoś z Was pamięta włoską komedię obyczajową puszczaną w telewizji polskiej na przełomie lat 80-90. Film miał wtedy chyba tytuł "Wszystkie drogi prowadza do domu" (?), "Nie ma jak w domu" (?), albo jakoś podobnie. To była opowieśc o rodzinie z trójka dorastających dzieci. Matke grała (?) Virna Lisi. Film zaczynał się w kazdym razie od sceny, gdy na przyjęciu zaręczynowym córka oświadcza mamie w kuchni, że zmieniła zdanie co do zamążpójścia..... a rodzice narzeczonego w saloniku przy drinku..... Taka urocza ciepła komedia. Szukam tego filmu (chyba były nawet dwie części) i nie mam żadnych konkretnych danych dot. aktorów, reżysera. Czy może ktoś pamięta??? A może nawet ma swojej kinotece???
Pozdrawiam serdecznie
Jestem "nowa" na forum. Mam pytanie. Czy ktoś z Was pamięta włoską komedię obyczajową puszczaną w telewizji polskiej na przełomie lat 80-90. Film miał wtedy chyba tytuł "Wszystkie drogi prowadza do domu" (?), "Nie ma jak w domu" (?), albo jakoś podobnie. To była opowieśc o rodzinie z trójka dorastających dzieci. Matke grała (?) Virna Lisi. Film zaczynał się w kazdym razie od sceny, gdy na przyjęciu zaręczynowym córka oświadcza mamie w kuchni, że zmieniła zdanie co do zamążpójścia..... a rodzice narzeczonego w saloniku przy drinku..... Taka urocza ciepła komedia. Szukam tego filmu (chyba były nawet dwie części) i nie mam żadnych konkretnych danych dot. aktorów, reżysera. Czy może ktoś pamięta??? A może nawet ma swojej kinotece???
Pozdrawiam serdecznie
jakieś 3 lata temu ten film leciał na tvp2 , była firma gdzie pracownik albo szef miał romans podajrze z sekretarką po czym ta sekretarka nagrala z nim film jak sie kochali i potem ona właczyla ta wideo przed wszystkimi pracownikami, ktos wie?
Szukam tytułu filmu
witam
szukam tytułu filmu którego ogladałem dosyć dawno
Film byl o polowaniach na biednych ludzi w lesie na poczatku przyciagali biednych jedzeniem i mozliwoscia zarobku a pozniej wypuszczali go i kazali uciekac w ten sposób bogaci polowali na ludzi
Film byl o polowaniach na biednych ludzi w lesie na poczatku przyciagali biednych jedzeniem i mozliwoscia zarobku a pozniej wypuszczali go i kazali uciekac w ten sposób bogaci polowali na ludzi
Witam, szukam tytułu filmu z lat chyba 90'tych. Film opowiadał o dwóch afroamerykanach, jeden był z dobrej rodziny dobrze się uczył itd, a drugi był tj, gangsterem wychowany przez ulice. Ktos w szkole pomylił się i przypisał ich do złych klas. Kujon trafił do klasy podobnej do tej z filmu "Młodzi gniewni" a ten drugi trafił do klasy dla geniuszy. Był bym wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam.
:(
Szukam filmu prawdopodobnie triller o policjantce, która za młodu została porwana zgwałcona i wyrzucona przez sprawcę, który myślał, że umarła, a następnie kilka lat później policjantka ta prowadzi śledztwo o indentycznym porwaniu gwałcie itp.. pamiętam też, że jedną z porwanych była skrzypaczka, a morderca-gwałciciel trzymał swoje ofiary pod ziemią chyba w kopalni czy coś w tym stylu. Pomocy potrzebuję tego filmu!!
Witam
chodzi za mna od paru tygodni taki film, ogladalem go jakis czas temu w C+
Wyglada to tak:
Jakis profesor (szalony oczywiscie) chce na smierc zanudzic 2 czlonkow zalogi statku kosmicznego filmem i puszcza im jakis totalnie low budgetowy film w sali takiej kinowej i od tej pory oni siedza w tej sali i komentuja ten film ktory idzie caly czas.
Komentarze sa na tyle smieszne ze banana mialem na twarzy przez pare dni.
Kojarzy ktos tytul tego filmu ?
p.s. dla mnie to byla najlepsza komedia sf jaka ogladalem (to cale g... typu kosmiczne jaja i komedyjki z nielsenem sie nie umywalo)
[ Dodano: 2009-07-20, 22:31 ]
to byl jakis raper chyba ice T a jesli nie on to jakis inny poszukaj po filmagrafi moze trafisz kojarze ten film chociaz byl marny...
chodzi za mna od paru tygodni taki film, ogladalem go jakis czas temu w C+
Wyglada to tak:
Jakis profesor (szalony oczywiscie) chce na smierc zanudzic 2 czlonkow zalogi statku kosmicznego filmem i puszcza im jakis totalnie low budgetowy film w sali takiej kinowej i od tej pory oni siedza w tej sali i komentuja ten film ktory idzie caly czas.
Komentarze sa na tyle smieszne ze banana mialem na twarzy przez pare dni.
Kojarzy ktos tytul tego filmu ?
p.s. dla mnie to byla najlepsza komedia sf jaka ogladalem (to cale g... typu kosmiczne jaja i komedyjki z nielsenem sie nie umywalo)
[ Dodano: 2009-07-20, 22:31 ]
tam gral taki murzaj ?nordius pisze:witam
to byl jakis raper chyba ice T a jesli nie on to jakis inny poszukaj po filmagrafi moze trafisz kojarze ten film chociaz byl marny...
Hej, kiedys widziałem reklame filmu, w którym głowny bohater (chyba) był więzniem "Alcatraz". Jednak po likwidacji więzienia wszyscy o Nim zapomnieli, w miejscu więzienia zrobili jakies muzeum do zwiedzania (tak jakby aktualne czasy), a koles nadal siedzi w tamtych lochach.
Zna ktos tytuł?
Dzieki za pomoc
Zna ktos tytuł?
Dzieki za pomoc
Czesc jestem nowy tutaj i szukam filmu
ok not to powiem co pamiętam -
Wiem tyle że skakalem po kanałach (dość dawno temu) i natrafiłem na film w którym prawdopodobnie nowa pracownica przyszła do pracy szef (chyba to był szef nie jestem pewien bo oglądałem ten film od pewnego momentu) zagadał do niej ,mówili cośtam o czytaniu słownika że fajne słowa są(ona się z nim zgadzała i nawet miło im sie gawędziło) itp.
Wiem że ten szef(chyba szef xD) miał problemy z znalezieniem drugiej połówki bo tej nowej pracownicy opowiadał o tym zawsze gdy myślał że jest ok to sie pojawiał były danej dziewczyny i one poprostu tego głownego bohatera olewały tak jakby był juz dla nich niepotrzebny i wracały do swoich byłych.
Póżniej ta nowa pracownica sie spiła na jakiejś imprezie i temu głównemu bohaterowi powiedziała że nie podejmował ryzyka i dlatego jego dziewczyny wracały do byłych. Pamiętam też że on juz miał jakąś na oku dziewczynę i planowali ślub ale zaczął czuc mięte do tej nowej pracownicy i nawzajem to chyba wszystko co pamiętam.
O jeszcze jedno pamiętam tez że pod koniec podbiegł (przybiegł do niej bo gdzieś usłyszał że ona się wyprowadza czy wyjeżdża) do tej nowej pracownicy i chciał coś jej powiedzieć ale jakis gostek ja zawołał i podchodził do niej mówiąc czy ona go pamięta,ona go pamiętała ale główny bohater go wygonił na kopach (dosłownie) bo tak samo się jego wcześniejsze znajomości z dziewczynami kończyły a nie chciał tej nowej pracownicy (jako miłości oczywiście) stracić xD nie wiem jak sie głowne postacie nazywały i grający je aktorzy i nie znam tytułu ale te momeny mi utkwiły w pamięci.
(Tak szperałem przez długi czas w necie aż natrafiłem na ta strone i wydała mi się odpowiednia do zadania tego pytania).Będe bardzo wdzięczny za tytuł filmu bo bardzo mi się ten film spodobał i chciałbym go całego obejrzeć.
PS: na pewno był to film produkcji zagranicznej i sry za błędy spieszyłem sie bo mi sie net na laptopie wyłącza po jakis 15-u minutach i musze reseta robic
Z góry Dziękuje wielkie.
Alon_Sles
ok not to powiem co pamiętam -
Wiem tyle że skakalem po kanałach (dość dawno temu) i natrafiłem na film w którym prawdopodobnie nowa pracownica przyszła do pracy szef (chyba to był szef nie jestem pewien bo oglądałem ten film od pewnego momentu) zagadał do niej ,mówili cośtam o czytaniu słownika że fajne słowa są(ona się z nim zgadzała i nawet miło im sie gawędziło) itp.
Wiem że ten szef(chyba szef xD) miał problemy z znalezieniem drugiej połówki bo tej nowej pracownicy opowiadał o tym zawsze gdy myślał że jest ok to sie pojawiał były danej dziewczyny i one poprostu tego głownego bohatera olewały tak jakby był juz dla nich niepotrzebny i wracały do swoich byłych.
Póżniej ta nowa pracownica sie spiła na jakiejś imprezie i temu głównemu bohaterowi powiedziała że nie podejmował ryzyka i dlatego jego dziewczyny wracały do byłych. Pamiętam też że on juz miał jakąś na oku dziewczynę i planowali ślub ale zaczął czuc mięte do tej nowej pracownicy i nawzajem to chyba wszystko co pamiętam.
O jeszcze jedno pamiętam tez że pod koniec podbiegł (przybiegł do niej bo gdzieś usłyszał że ona się wyprowadza czy wyjeżdża) do tej nowej pracownicy i chciał coś jej powiedzieć ale jakis gostek ja zawołał i podchodził do niej mówiąc czy ona go pamięta,ona go pamiętała ale główny bohater go wygonił na kopach (dosłownie) bo tak samo się jego wcześniejsze znajomości z dziewczynami kończyły a nie chciał tej nowej pracownicy (jako miłości oczywiście) stracić xD nie wiem jak sie głowne postacie nazywały i grający je aktorzy i nie znam tytułu ale te momeny mi utkwiły w pamięci.
(Tak szperałem przez długi czas w necie aż natrafiłem na ta strone i wydała mi się odpowiednia do zadania tego pytania).Będe bardzo wdzięczny za tytuł filmu bo bardzo mi się ten film spodobał i chciałbym go całego obejrzeć.
PS: na pewno był to film produkcji zagranicznej i sry za błędy spieszyłem sie bo mi sie net na laptopie wyłącza po jakis 15-u minutach i musze reseta robic
Z góry Dziękuje wielkie.
Alon_Sles
-
ElektroTME
- Forrest Gump
Witam wszystkich maniaków filmowych,
ostatnio napadła mnie chętka na obejrzenie jakiegoś filmu Sci-Fi, w dodatku wykonanego w grafice komputerowej.
kiedyś, dawno temu(chyba 2002), leciała na 1TVP premiera takowego, grafika prawie 3d, jeden z pierwszych pełnometrażowych filmów wykonanych w grafice komputerowej, produkcji bodajże zagranicznej(jak nie USA). Leciał on później jeszcze kilka razy na jedynce tak w 2004 i 2005(chyba)
I tu mam problem, nie pamiętam tytułu a chciałbym go obejrzeć raz jeszcze.
Z tego co pamiętam, akcja przedstawiała się mniej więcej tak:
Świat został opanowany przez istoty kradnące dusze, ludzie żyli na statkach lub pod jakimiś osłonami, potwory zabierając dusze ludzi(dusze stawały się czerwone),zabierały im życie, stawały się coraz większe, bohaterką filmu była dziewczyna, przeszukując ziemię zbierała dusze, było ich 7(niebieskie), które w połączeniu razem mogły zabić potwora, uwalniając dusze ludzi od męki, jedną niebieską duszę znalazła w roślince, ogólnie pod koniec filmu, w momencie kulminacyjnym brakowało jej jednej dobrej duszy, była ona w chłopaku tejże bohaterki, on poświęcając się dla niej uratował świat, ludzi(garstkę) przed zagładą.
Opisałem to jak zapamiętałem, po takim czasie część z tego mogła ulec zniekształceniu, ale jeżeli ktoś wie co to był za film, proszę napisać.
Dziękuję z góry i pozdrawiam.
ostatnio napadła mnie chętka na obejrzenie jakiegoś filmu Sci-Fi, w dodatku wykonanego w grafice komputerowej.
kiedyś, dawno temu(chyba 2002), leciała na 1TVP premiera takowego, grafika prawie 3d, jeden z pierwszych pełnometrażowych filmów wykonanych w grafice komputerowej, produkcji bodajże zagranicznej(jak nie USA). Leciał on później jeszcze kilka razy na jedynce tak w 2004 i 2005(chyba)
I tu mam problem, nie pamiętam tytułu a chciałbym go obejrzeć raz jeszcze.
Z tego co pamiętam, akcja przedstawiała się mniej więcej tak:
Świat został opanowany przez istoty kradnące dusze, ludzie żyli na statkach lub pod jakimiś osłonami, potwory zabierając dusze ludzi(dusze stawały się czerwone),zabierały im życie, stawały się coraz większe, bohaterką filmu była dziewczyna, przeszukując ziemię zbierała dusze, było ich 7(niebieskie), które w połączeniu razem mogły zabić potwora, uwalniając dusze ludzi od męki, jedną niebieską duszę znalazła w roślince, ogólnie pod koniec filmu, w momencie kulminacyjnym brakowało jej jednej dobrej duszy, była ona w chłopaku tejże bohaterki, on poświęcając się dla niej uratował świat, ludzi(garstkę) przed zagładą.
Opisałem to jak zapamiętałem, po takim czasie część z tego mogła ulec zniekształceniu, ale jeżeli ktoś wie co to był za film, proszę napisać.
Dziękuję z góry i pozdrawiam.
Drogi ElektroTME masz szczęście widziałem ten film i chodziło ci Napewno o film pt:
"Final Fantasy spirit within"
polska nazwa to "Final Fantasy Duchy Wewnątrz" co do polskiej nazwy nie jestem pewien (bo każdy wymawia ją inaczej xD ) ale angielska nazwa jest poprawna na 100%
Miłego oglądania ;-)
Alon_Sles
"Final Fantasy spirit within"
polska nazwa to "Final Fantasy Duchy Wewnątrz" co do polskiej nazwy nie jestem pewien (bo każdy wymawia ją inaczej xD ) ale angielska nazwa jest poprawna na 100%
Miłego oglądania ;-)
Alon_Sles
-
ElektroTME
- Forrest Gump
Dziękuje bardzo, zgadza się, szukając tego filmu minąłem ten tytuł przekonany że jest to zupełnie inny film XD:
A tak po polsku to jest Final Fantazy Wojna Dusz(Przetłumaczyli tak)
A tak po polsku to jest Final Fantazy Wojna Dusz(Przetłumaczyli tak)
-
JackWatchtower
- Forrest Gump
Amerykanski film
Witam wszystkich uzytkownikow tego forum. Okolo roku temu w telewizji ogladalem amerykanski film ktory chcialbym ogladnac jeszcze raz. Problem w tym ze nie pamietam gatunku filmu, aktora ktory gral w nim glowna role ani rezysera. Pamietam tylko zarys fabuly i mam nadzieje ze na jej podstawie mi pomozecie. Film jest o mezczyznie ktory pracowal w fabryce broni. Jednak ze wzgledu na lekki odhyl psychiczny zostal zwolniony. Dodatkowo ma zakaz zblizania sie do swojego kilkuletniego dziecka, sadze ze to byla corka. Ojciec postanawia sie z nia spotkac. Matka dowiadujac sie o tym prosi o pomoc policje ktora bezskutecznie az do zakonczenia probuje go zlapac. Pod koniec filmu mezczyzna rozmawia z corka w obecnosci matki ktora poprostu sie go boi i dlatego nie reaguje. Glowny policjant zajmujacy sie szukaniem tego faceta odnajduje ich. Cala ostatnia sceny toczy sie na molo. Mezczyzna nie chce isc do wiezienia bo nie zrobil nic zlego. Nie chcac byc zaaresztowanym zostaje zastrzelony a jego cialo powoli spada do wody. W filmie jest tez scena gdy roboty drogowe uniemozliwiaja przejscie jednak On, znaczy glowny bohater, chce tedy przejsc totez wystrzeliwuje z wyrzutni rakiet ktora wczesniej zabral ze sklepu. W ten sposob toruje sobie droge. Dla ulatwienia opisze jeszcze jedna scene. Podczas poszukiwania mezczyzna postanawia pojsc na skroty. Przechodzi przez ogrodzenie i wchodzi na teren prywatny gdzie jest pole golfowe bogacza. Golfiarze wyzywaja go ze to teren prywatny jednak dla Niego kazdy ma prawo tedy przejsc po czym spycha jeden z wozkow golfowych do stawu.
Mam nadzieje ze tym dlugim opisem nie zmeczylem i ze bedzie ktos w stanie mi pomoc. Z gory za te pomoc dziekuje. Oto moje gg :3637383
Mam nadzieje ze tym dlugim opisem nie zmeczylem i ze bedzie ktos w stanie mi pomoc. Z gory za te pomoc dziekuje. Oto moje gg :3637383
"Upadek" Joela Schumachera - click
Szukam info o filmie, który z tego co mi się wydaje był z około 2003 roku, na pewno nie młodszy, amerykański. Przedstawiał jakichś takich biednych amerykańskich farmerów, było to chyba w czasach niewolnictwa tam jeszcze, pewnie XIX wiek. Była tam bardzo fajna muzyka, do której chcę właśnie dotrzeć. Zdaje się, że fragmenty filmu nie były w kolorze, ale w jakimś takim kolorze sepii chyba. Nie oglądałem go całego, fragment tylko, stąd niewiele pamiętam. Była tam scena jak siedzieli Ci biedacy w łachmanach, żuli tabakę i mówili takim wiejskim akcentem, charakterystycznym dla amerykańskich farmerów.
Więcej grzechów nie pamiętam. Ma ktoś pomysł co to mógł być za film?
Więcej grzechów nie pamiętam. Ma ktoś pomysł co to mógł być za film?
Co to za film?
Witam! Szukam filmu, który leciał w tv kilka dni temu (w czwartek 20.08 lub piątek 21.08). Oglądała go moja znajoma, ale nie pamięta tytułu. Jedyne, co mam, to jej streszczenie. Wiem też, że film jest produkcji kanadyjskiej i był puszczany na którymś z programów, gdzie nie ma przerw na reklamy (prawdopodobnie tvp1 lub tvp2). Oto zarys fabuły: kobieta - główna bohaterka - poznaje pastora imieniem Ben, zakochują się w sobie, ale pastor wyjeżdża na wojnę. Kobieta poślubia swojego przyjaciela z dzieciństwa. Gdzieś w między czasie umiera jej ojciec, a bohaterka zostaje pozbawiona środków do życia. Potem - w nieznanej mi kolejności - umiera mąż bohaterki i pastor ginie na wojnie. Najwyraźniej gdzieś przedtem bohaterce rodzi się dziecko, bo później rozmawia ona ze swoją wnuczką. Wnuczka prosi bohaterkę o pieniądze, gdyż chce gdzieś wyjechać ze swym ukochanym, a bohaterka przestrzega ją przed takimi miłosnymi wyskokami w obawie, że wnuczka przeżyje to, co ona sama. Wiem, że opis brzmi nieco chaotycznie, ale w takiej formie został mi przedstawiony. Piszę o tym na forum, gdyż mam nieodparte wrażenie, że kiedyś oglądałam ten film i ta sprawa okropnie mnie gnębi. Będę wdzięczna za wszelką pomoc!