SZUKASZ FILMU I NIE MOŻESZ GO ZNALEŹĆ?

Szukasz filmów o konkretnej tematyce? Masz jakieś pytania odnośnie filmu i zagadnień z nim związanych?
DSven
Forrest Gump

SZUKASZ FILMU I NIE MOŻESZ GO ZNALEŹĆ?

Post autor: DSven »

Witam,

Jeśli szukasz filmu i nie możesz go nigdzie znaleźć, lub po prostu nie wiesz jak i gdzie go szukać, to powinieneś postępować zgodnie z tym, co teraz przeczytasz.

Często jest tak, że niektórzy szukają filmów bardzo długo. Skutki są najczęściej takie, że szukający znajdą szukany film. Niestety występują dosyć
często przypadki, w których szukający nie może znaleźć filmu, ponieważ tego
filmu albo nie ma w całym internecie, albo po prostu nie wiedzą jak i gdzie go znaleźć. Mój poradnik z pewnością wam pomoże wiele razy.

1. Szukając danego filmu, nie ważne jaki gatunek, reżyser itp., powinniśmy znać jak najwięcej informacji na temat filmu, który chcemy znaleźć. Są to m.in:

- NAZWA FILMU (nazwa polska, oraz lepiej jest znać jeszcze angielską nazwę)
Jest to jedna z najważniejszych rzeczy, jakie powinniśmy znać, lecz często
jest tak, że nazwy nie znamy.

- GATUNEK, ROK PRODUKCJI I PREMIERY, OBSADA

Są to kolejne argumenty jakie powinniśmy znać podczas szukania filmu. Najważniejsze z tych trzech to GATUNEK.

- FABUŁA

Warto także znać Fabułę szukanego przez nas filmu. Pamiętajmy, że każdy
fragment zapamiętanej przez nas fabuły to większa szansa na znalezienie filmu.

2. Szukając filmu, powinniśmy wiedzieć gdzie i jak go szukać.

Gdy znamy nazwę filmu, łatwiej jest nam go znaleźć. Poszukiwany przez nas film powinien być szukany w:

- w programach p2p

Programy p2p to m.in: Ares, eMule, eMule Plus, BearShare itd.
Więcej programów p2p znajdziecie w Google, wpisując w wyszukiwarce "Programy p2p"
Szukając filmu w programach p2p, w wyszukiwarkach takich programów podajemy najpierw polską nazwę szukanego przez nas filmu. Jeśli wynik wyszukiwania był negatywny, wpisujemy angielską nazwę filmu.
Gdy program pokaże nam wyniki wyszukiwania, starajmy pobierać się ten wynik, który ma największy SEED (Dostępność).

- na torrentach

Szukamy filmu Torrenta. Torrent filmu możemy znaleźć w Google, wpisujac w wyszukiwarce:
nazwa_filmu torrent download
W miejscu "nazwa filmu" podajemy polską lub angielską nazwę filmu.
Torrenty możemy także znaleźć na popularnych o nich stronach, np. Torrenty.org. Więcej takich stron z torrentami znajdziecie w Google.

- na stronach i forach z Warezem plików

Szukamy filmu na stronach i forach związanych z Warezem.
Największym Warezem Plików w Internecie to DarkWarez (www.darkwarez.pl)
Tam także w wyszukiwarkach podajemy polską lub angielską nazwę filmu.

- w wyszukiwarkach internetowych Google (www.google.pl, www.google.com) i Yahoo (www.yahoo.com)

W wyszukiwarkach tych jest najtrudniej znaleźć dany film. Musimy postępować zgodnie z tym co napisałem wyżej.
W wyszukiwarce podajemy samą nazwę filmu, jeśli szukamy tylko i wyłącznie rozbudowane info o filmie.

W wyszukiwarce podajemy nazwę filmu oraz za nią piszemy "Download",
Przykład: nazwa_filmu download

Gdy to zrobimy, wyskoczy nam zapewne ponad 100 000 wyników. Każdy z nich zawiera przydatne nam informacje oraz Download. Najczęściej Download znajduje się w linkach serwisu RapidLibrary.

3. Filmu nie ma w internecie na całym świecie. Jak go zdobyć?

Bardzo rzadko zdarzają się przypadki, że danego filmu nie ma na całym świecie w internecie. Można go zdobyć kilkoma sposobami:

- najprostszą metodą będzie chyba samo kupno filmu na DVD
- film można nagrać z tunera, polecam program WinFast DV 2000. Programu podejrzewam, że nie pobierzecie z internetu, ja go kupiłem.
Program dostaniecie wraz z kartą telewizyjną (nie jestem pewien na 100%), z kablami i innymi rzeczami potrzebnymi do uruchomienia programu.

Jeśli masz jakiekolwiek pytania, problemy lub jakaś treść tego co napisałem jest niezrozumiana, skontaktuj się ze mną poprzez:

E-mail:
dsven@o2.pl
djvip1@o2.pl
kwasek45@wp.pl

GG: 4183377 (pisz nawet gdy niedostępny)

Proszę o nie pisanie wiadomości typu "Szukam filmu" itp., gdzie przed napisaniem wiadomości nie postępowałeś wobec argumentów, które są zawarte w tym artykule.

Pozdrawiam
D-Sven