Złap mnie, jeśli potrafisz

Awatar użytkownika
BlackDog
Tyler Durden

Złap mnie, jeśli potrafisz

Post autor: BlackDog »

Obrazek
Info o filmie:
reżyseria: Steven Spielberg
scenariusz:Jeff Nathanson, Ed Walsh
zdjęcia:Janusz Kamiński
muzyka:John Williams
gatunek: kryminał
data premiery: 2002-12-16
obsada: Leonardo DiCaprio, Tom Hanks, Christopher Walken

Fabuła:
Film jest oparty na prawdziwej historii Franka Abagnale'a, najmłodszej osoby w historii, która znalazła się na liście najbardziej poszukiwanych przestępców FBI.
Frank Abagnale nie był zwykłym złodziejem, nie włamywał się do domów i nie kradł kosztowności. Jego specjalnością stały się banki, linie lotnicze. Frank dokonał wszystkich swoich fałszerstw w przeciągu pięciu lat, zarobił ponad 2,5 mln $ we wszystkich stanach Ameryki i w 26 krajach. W ciągu swojej złodziejskiej "kariery" Frank wieloktotnie wcielał się w przedstawicieli różnych profesji - był pilotem linii lotniczych Pan-Am, lekarzem, profesorem Uniwersytetu a nawet asystentem prokuratora generalnego.
(żródło: filmweb.pl)

Mój ulubiony film Spielberga, mimo tego, że niezbyt wielu ludzi go doceniło, ale jak dla mnie ten film jest zdecydowanie jednym z najlpeszych dwudziestego pierwszefo wieku. Dobororwa obsada, która ani treochę mnie nie zawiodła, ciekawa muyzka Williamsa. Ogólnie całość prezentuje się IMO rewelacyjne, scenariusz, reżyseria oraz cała reszta, naprawdę warto obejrzęć, chociażby dla bezbłędnej roli DiCaprio.[/i]
Awatar użytkownika
Issa
Tyler Durden

Re: Złap mnie, jeśli potrafisz

Post autor: Issa »

Wreszcie jakiś film, który oglądałam nie tak dawno i coś tam pamiętam z fabuły. Bardzo podobała mi się pomysłowość i spryt Franka, kiedy został pilotem i tak to rozegrał, że nie pilotował. Tak samo z innymi zawodami, z wyrabianiem czeków. DiCaprio się postarał, ładnie zagrał. Film nie nudził, wręcz wciągał. Oglądałam z przyjemnością, z zaciekawieniem. Chwilami się uśmiechałam, chwilami było smutniej. Nie mam zastrzeżeń.
Theoricus
Jack Sparrow

Post autor: Theoricus »

Zabawny film :) Lekka, przyjemna komedia obyczajowa, di Caprio słusznie jest chwalony za tą rolę, bo udało mu się stworzyć świetną postać - a właściwie odwzorować, bo film jest oparty na faktach. Najlepsze było jak wyrolował Hanksa, gdy ten miał go na widelcu w jego pokoju :D Lubię takie filmy, bo ich humor nie opiera się na głupich dowcipach ale na komizmie sytuacyjnym z prawdziwego zdarzenia. Polecam, ode mnie 8/10, czyli: trzeba obejrzeć :)
fobia
Jack Sparrow

Post autor: fobia »

Kompletne dziadostwo. Nie lubie tego typu filmów, a to to już wogóle było do kitu. 3/10
ODPOWIEDZ

Wróć do „Thriller | Kryminał”