Co to za film?

Szukasz filmów o konkretnej tematyce? Masz jakieś pytania odnośnie filmu i zagadnień z nim związanych?
cielski
Forrest Gump

Re: Co to za film?

Post autor: cielski »

Czy ktoś z Was wie w jakim filmie Janusz Gajos wypowiada słowa: "Augenthaler piłkarz"? Dodam że to na bank nie było w filmie "Piłkarski poker" ani "Psy". Z góry dziękuję za pomoc!
danielqw
Forrest Gump

Post autor: danielqw »

Szukam filmu tj coś w stylu komedii romantycznej dziewczyna poznaje chłopaka płaci mu, zeby udawał jej faceta przedstawia go swoim rodzicom, (facet chyba jest latynosem) wydaje mi ie ze w tytule jest słowo facet, ale mogę sie mylić
podczas jakiejś wedrówki z jej ojcem idą do spiażrni, pinicy czy coś takiego on odnajduje gitrę wartą 70 tys dol, w późniejszej częsci filmu koleś z którym owo rywalizuje o tą dziewczynie rozwala tą gitarę ojciec kaze mu zapłacić 75 tys dolarów. w Całym filmie mozna odczuć ze rywalizuje o tą dziewczynę. Ojcu dziewczyny na zmianę odpowiadali co rusz to inny rywal, an koniec filmu po kłótni rozstają sie on wraca do baru gdzie pracuje jako barman ona przychodzi do niego godzą ze sobą ( mówi coś w stylu: hej chcesz zarobić.? wsytarczy ze umiesz mówić po angielsku ) :)
nina1
Forrest Gump

Post autor: nina1 »

hej szukam tytułu filmu oglądałam go tylko raz i pamiętam ze w tym filmie był na budynku portret młodego boga i jego matki, i ten młody bóg zeszedł na ziemie poznał kobietę i musiał zdecydować czy pozostanie na ziemi czy wróci do nieba a drzwiami miedzy ziemia i niebem był portret jago na budynku. niczego więcej nie pamiętam ale jeśli ktoś coś kojarzy byłabym bardzo wdzięczna :-)
ptaszny
Forrest Gump

Szukam tytułu filmu

Post autor: ptaszny »

Witam!
Szukam pewnego filmu ,który oglądałem już jakiś czas temu ale nie wiem jaki miał tytuł.

Pamiętam ,że w filmie grał albo chłopiec albo dziewczyna ,która przechodziła cały czas przez bardzo różne i bardzo dziwne światy. Dlatego myślę ,że tematyka filmu = fantasy. Pamiętam dwa światy, w jednym biegła po jakichś wagonach chyba brązowych, a drugi to gigantyczne wesołe miasteczko z wielkim młynem, nawet można powiedzieć ,że ogromnym, pamiętam ,że w żadnym ze światów nie było żywej duszy, dopiero spotkała jakiegoś mężczyznę siedzącego na ławce w tym wielkim świecie wesołego miasteczka i z nim mogła porozmawiać, pogadała i w każdy świecie nadchodził jakby wieczór i wszystko ginęło czy atakowały jakieś stwory i trzeba było uciekać, ona pobiegła a gościu został.

Wszystko zakończyło się na wielkiej zielonej polanie, też dokładnie nie wiem co tam było. Mam nadzieje ,że nie pomyliłem wątków.

Proszę mi pomóc odnaleźć tytuł tego filmu bo z chęcią obejrzałbym go jeszcze raz.
Pandek
Indiana Jones

Post autor: Pandek »

Pamiętasz może, czy był to film anime? Jeśli tak, to pewnie chodzi o Spirited Away: W Krainie Bogów.
ptaszny
Forrest Gump

Post autor: ptaszny »

Nie, na bank nie był to Anime. Możliwe ,że był tak komputerowo dopieszczony, ale na bank nie było tam kreski z anime.
karolek9024
Forrest Gump

poszukuję 2 filmów

Post autor: karolek9024 »

witam. opis pierwszego filmu to jest taki: byli tam dwóch bracia i jezdzili na ścigaczach, ale jeden z nich miał wypadek i nie mógł chodzić, ale ten co nie mógł chodzić nie przestał jeżdzić i wymyślił że doczepi sobie wysuwające się takie np. płozy żeby mógł skręcać. no i on poszedł na mistrzostwa i je wygrał." to ten pierwszy a ten drugi to :" opowiada o facecie który sam składał motor bodajże indiana i próbował pobić na nim rekord prędkości. sam konstruował części do motoru i na koniec pobił ten rekord. " są to świetne filmy więc jeśli ktoś zna ich tytuły proszę o kontakt. pozdrawiam i dzięki z góry.
adriano10int
Forrest Gump

Post autor: adriano10int »

Witam potrzebuje tytułu filmu niestety nie pamiętam ani aktorów ani Imion w filmie a film opowiada o KONKURSIE ORKIESTR z amerykanskich szkół. Z góry dzięki za odpowiedz. Odpowiedż umieście na forum lub na moje gg nr 9518426
mgmuras
Forrest Gump

Post autor: mgmuras »

Witam.
W zasadzie nie pamietam za wiele z fabuly tego filmu. Dlatego nie nastawiam sie za bardzo, ze ktos cos skojarzy ale warto sprobowac.
Film opowiadal o kolesiu, ktory zamordowal swoja zone, z tego powodu, ze miala kochanka (zbrodnie poplenil na jego oczach?). Po zabojstwie spokojnie czekal na przyjazd policji, zeby potem w mistrzowski sposob, dobierajac odpowiednie arumenty, oczyscic sie z winy. Jesli dobrze pamietam to ten koles tak wszystko zakrecil, ze skazany zostal kochanek jego zony.
Pandek
Indiana Jones

Post autor: Pandek »

Mgmuras: myślę, że chodzi ci o Słaby punkt.
mgmuras
Forrest Gump

Post autor: mgmuras »

Pandek pisze:Mgmuras: myślę, że chodzi ci o Słaby punkt.
Tak, dokladnie tak. Dziekuje Ci za szybka pomoc. :-)
yrek
Agent Smith

Post autor: yrek »

adriano10int pisze:Witam potrzebuje tytułu filmu niestety nie pamiętam ani aktorów ani Imion w filmie a film opowiada o KONKURSIE ORKIESTR z amerykanskich szkół. Z góry dzięki za odpowiedz. Odpowiedż umieście na forum lub na moje gg nr 9518426
Ten film to Dobosz
loir
Forrest Gump

Post autor: loir »

Tak się złożyło, że w autobusie, którym dziś jechałam, leciał film. Zaczęłam oglądać od momentu, kiedy jakiś chłopak obwąchwiał ciało nieżywej kobiety. Potem postanowił zatrudnić się u faceta, który tworzył perfumy, żeby móc uzyskać zapach ciała kobiety. W końcu zaczął je zabijać (kobiety), smarować tłuszczem i w ten sposób robił perfumy o ich zapachu. Na końcu zmieszał zapachy z 12 kobiecych trupów, a kiedy ludzie się tego nawąchali, to doszło do orgii z biskupem włącznie. Co to za film? Pomocy :)
Rubenos
Darth Vader

Post autor: Rubenos »

Pachnidło. :)
nameless
Forrest Gump

Poszukuję tytułu.

Post autor: nameless »

Witam.
Poszukuję tytułu pewnego filmu. Niestety, nie pamiętam go, nie pamiętam również nazwisk aktorów wcielających się w główne role. Film ten opowiadał o zamianie świadectw dwóch młodych chłopaków. Przez to kujon w nowej szkole dostał miano twardziela, a twardziel kujona. Jeden drugiemu pomagał, by nie wyszło to na jaw to, kim naprawdę są.
Mam nadzieję, że ktoś skojarzy.
Z góry dziękuję.
Lynn
Forrest Gump

Post autor: Lynn »

Czy pamięta ktoś może film akcji który opowiadał o dwóch braciach z chin, a cała akcja dzieje się chyba w Ameryce. Jeden był dobry i grał na skrzypcach chyba w jakiejś filharmonii, a drugi miał powiązania z mafią. Ten dobry starał się wyciągnąć brata z mafii. Chyba był tego 2 części w której na końcu ten zły brat ginie. Ogólnie dożo pokazów walk wschodnich. Film był wyświetlany 2 razy w pierwszej połowie lat 90 w telewizji Polsat.
cipher
Forrest Gump

Post autor: cipher »

Witam.

Kiedyś oglądałem film, mało pamiętam o nim szzegółów... było tam dwóch gości, możliwe, że jeden z nich był księdzem. Weszli oni do jakiejś komnaty, gdzie na tronie siedział gość w masce (możliwe, że nazywali go samozwańcem). Mieli oni do neigo pytanie, na co on odpowiedział im, żeby zapytali tych, którzy umierają, czy jakoś tak. Następnie wieszano jakichś mężczyzn, umierając, dusząc się odpowiadali oni na pytania.
Kojarzy ktoś po tym marnym opisie? Z góry dzięki.
gonia22myszka
Forrest Gump

Post autor: gonia22myszka »

Szukam filmu, którego oglądałam jakieś 4/5 lat temu. Widziałam go tylko raz, więc dużo szczegółów nie będzie :cry:

Morderca i gwałciciel zostaje skazany na krzesło elektryczne, kiedy egzekucja zostaje wykonana a skazany żyje, to wszystko się zmienia. Morderca nie pamięta niczego co robił a nawet nie przypuszczał, że kiedyś mógł taki być. Odbywa się proces czy może wyjść na wolność, czy ma zostać w celi śmierci bo prawnicy twierdzili, że kłamie. Ale nie to jest najciekawsze. Morderca zaczął mieć wizje i zaczął pomagać policji. Pamiętam, że ktoś porwał dzieci, które miały małe okno (tam gdzie były zamknięte) i z niego widok na jakiś port. A morderca to zobaczył w swoich wizjach i narysował policji. Potem policja znalazła dzieci i uratowała... Pamietam jeszcze tylko, że on uciekł z sądu i więcej już nic.

Jeżeli ktoś kojarzy ten film bardzo proszę o odpowiedzi pozdrawiam
danielqw
Forrest Gump

Post autor: danielqw »

Szukam filmu tj coś w stylu komedii romantycznej dziewczyna poznaje chłopaka płaci mu, zeby udawał jej faceta przedstawia go swoim rodzicom, (facet chyba jest latynosem) wydaje mi ie ze w tytule jest słowo facet, ale mogę sie mylić
podczas jakiejś wedrówki z jej ojcem idą do spiażrni, pinicy czy coś takiego on odnajduje gitrę wartą 70 tys dol, w późniejszej częsci filmu koleś z którym owo rywalizuje o tą dziewczynie rozwala tą gitarę ojciec kaze mu zapłacić 75 tys dolarów. w Całym filmie mozna odczuć ze rywalizuje o tą dziewczynę. Ojcu dziewczyny na zmianę odpowiadali co rusz to inny rywal, an koniec filmu po kłótni rozstają sie on wraca do baru gdzie pracuje jako barman ona przychodzi do niego godzą ze sobą ( mówi coś w stylu: hej chcesz zarobić.? wsytarczy ze umiesz mówić po angielsku ) :)
sebawilk
Forrest Gump

Re: poszukuję 2 filmów

Post autor: sebawilk »

karolek9024 pisze:witam. opis pierwszego filmu to jest taki: byli tam dwóch bracia i jezdzili na ścigaczach, ale jeden z nich miał wypadek i nie mógł chodzić, ale ten co nie mógł chodzić nie przestał jeżdzić i wymyślił że doczepi sobie wysuwające się takie np. płozy żeby mógł skręcać. no i on poszedł na mistrzostwa i je wygrał." to ten pierwszy a ten drugi to :" opowiada o facecie który sam składał motor bodajże indiana i próbował pobić na nim rekord prędkości. sam konstruował części do motoru i na koniec pobił ten rekord. " są to świetne filmy więc jeśli ktoś zna ich tytuły proszę o kontakt. pozdrawiam i dzięki z góry.

ten drugi film to zapewne "prawdziwa historia" (the world's fastest indian). film na faktach z anthony hopkins'em. drugi film kojarze ale tytułu nie pamiętem niestety.
skoro "lubisz" filmy o motórach to może kojarzysz film który opisałem na stronie 10 o rajdzie motocyklowym organizowanym w czasie drugiej wojny światowej?
michu556
Forrest Gump

Poszukuje filmu z baśniowym Wstępem

Post autor: michu556 »

Poszukuje filmu z baśniowym Wstępem
Witam pierwszy post.

Jak w temacie tzw coś w tym stylu " Dawno dawno temu. Za siedmioma górami za siedmioma rzekami / lasami stała sobie chatka/domek"
Pamiętam kiedyś coś takiego widziałem ale nie pamiętam tytułu i jestem w kropce. Wyglądało tak mniej więcej tak że narrator gada a kamera przelatuje nad lasami/ rzekami.

proszę nie pisać żebym używał Google bo szukam tego wstępu już 4 dni i nic ;/

Proszę o pomoc co kol wiek może tez być nieco inne.
Najbliższe co znalazłem był wstęp do "Magiczny Kamień" Disneya

Z góry dzieki ..
puchaty
Forrest Gump

Post autor: puchaty »

Witam. Od dłuższego czasu poszukuje filmu, który oglądałem jako mały dzieciak na kasecie VHS.

Jest to film Science Fiction, w którym głównym bohaterem jest człowiek, któremu z tyłu głowy "wychodzi" zbroja. Na rękach ma ostrza. O ile pamiętam to gdzieś na początku filmu podcina gardło jakiemuś złodziejaszkowi ;P. W filmie są jacyć kosmici, później akcja dzieje się na statku kosmicznym stojącym na Ziemi. Wydaje mi się, że na głowie też ma ostrze. Pamiętam też jeden moment jak skacze z góry i po wylądowaniu biegnie bardzo szybko, że aż na ziemi widać ślady z płomieni. Film powinien być z lat 1990-2000.

Jeśli komuś coś świta to proszę o odpowiedź ;) podałem mało informacji, ale minęło ponad 10 lat odkąd ostatni raz oglądałem ten film.

Z góry dziękuje za pomoc ;)

pozdrawiam,
Kuba
gaber
Forrest Gump

Post autor: gaber »

Jeśli ktoś z Was będzie się orientował jaki jest tytuł filmu, który poniżej opiszę, proszę o odpowiedź!

To był film na faktach. Opowiadał o młodej dziewczynie (chyba szkoła średnia), a Ameryce. Pamiętam że miała baaardzo długie włosy. Wiem że podczas tego filmu była bezdomna, matki chyba nie miała, ojciec miał coś "z głową". Ona chciała skończyć bardzo szkołę i byc kimś, chciała nadrobić materiał który "zawaliła" nie ucząc się przez kilka lat. Pracowała, żeby móc się jakoś utrzymać - na zmywaku. Miała zaplanowane że musi sie uczyć w metrze, uczyla się zmywając te gary. Dostała w końcu jakieś stypendium chyba z Times-a albo Newsweeka (konkurs literacki). Jak zadali jej pytanie: "Myślałaś, że co będzie z Twoim życiem jeśli nie wygrasz tego stypendium?", odpowiedziała, że nie przyjmowała tego do wiadomości, że musiała wygrać, bo nie wiedziała co będzie.

Bardzo prosze o odp. Ten film szedł kilka lat temu chyba na TVP1.
Mimoza
Forrest Gump

Post autor: Mimoza »

Witam,
od jakiegoś czasu szukam 3 filmów, których tytułów nie pamiętam (lub osoba opowiadająca mi o tym filmie nie pamiętała), serdecznie proszę o pomoc.

1. Film, prawdopodobnie koreański (a już na pewno azjatycki) o dziewczynie i chłopaku którzy często spotykają się nad brzegiem rzeki właściwie nie rozmawiając, co najwyżej nucąc coś lub śpiewając. Pokazane jest też ich późniejsze życie (przynajmniej jego).

2. Opowieść o dziewczynie, która zmienia swojego faceta, począwszy od stylu ubierania, na zachowaniu skończywszy. Na końcu filmu, kiedy chłopak jej się oświadcza, ma się okazać, że to co z nim zrobiła było jej pracą dyplomowa (ten film znam jedynie z opowiadania)

3. Historia rzekomo głuchoniemej dziewczyny, która straciła oboje rodziców, przez co trafiła do wujka/ciotki(?). Okazuje się, że wujek(?) molestuje swoją córkę a jej matka stara się tego nie widzieć, bierze jakieś tabletki. Na końcu okazuje się, że głuchoniema, głuchoniemą nie była. Film ten miał w nazwie coś z cisza, jednak nie udało mi się go w ten spoób znaleźć.
zazu
Forrest Gump

Post autor: zazu »

Witam

Proszę o pomoc w zidentyfikowaniu filmu który oglądałem kiedyś w telewizji i był on o dwóch chłopcach w wieku kilkunastu lat którzy żyli na ulicy. Rzecz działa się mniej więcej w latach 20 tych na terenie ameryki. Chłopcy byli przyjaciółmi i jeden znich (młodszy) w pewnym momencie został zabrany do rodziny zastępczej bądż dalekiej rodziny gdzieś na prowincji a drugi został. Młodszy chłopiec zaczął po okiem opiekunów wychodzić na ludzi i wtedy do niego przyjechał ten starszy w odwiedziny. Wraz z jego wizytą i pobytem w tym domu ( za namową chyba żony opiekun przystał na pobyt starszego) zaczęły się problemy z tym młodszym, łobuzeria i wybryki jednego i drugiego. I jakoś to było że ten starszy został chyba gdzieś oddany do innego sierocinca czy rodziny zastępczej i dalej już co było nie pamiętam.
Wydawało mi się że ten starszy był podobny do FRANKIE MUNIZ'a ale w jego rolach żadnego takiego filmu nie znalazłem
Proszę o pomoć i dziękuję za podpowiedzi
ODPOWIEDZ