Co to za film?

Szukasz filmów o konkretnej tematyce? Masz jakieś pytania odnośnie filmu i zagadnień z nim związanych?
killgill1
Forrest Gump

Re: Co to za film?

Post autor: killgill1 »

Witam wszystkich,

mam pytanie dotyczace 2 filmow :

1y jest o katastrofie chyba samolotu i jakis przypadkowy facet pomaga rannym, a potem ucieka zostawiajac buta, albo jego odcisk (niezbyt pamietam). a pozniej reporterka zaczyna go szukac, chcac zrobic z niego bohatera. ale pozniej chyba kolega tego bohatera podaje sie za niego itd.

2gi jest dla mnie wazniejszy - po prostu chcialbym go jeszcze raz obejrzec... lecial w telewizji, chyba na TVP1 - pamietam ze glowna role mial Zbigniew Zamachowski. Byla tam scena, ze uciekal przed dwoma milicjantami, albo ormowcami - bardzo smieszna, bo gonili go z 5-10 minut. on gral chyba studenta(?). Pamietam, ze film byl dosc stary, chyba z czasow komuny.

Dziekuje i pozdrawiam,

K. :570:
resident
Forrest Gump

pierwszy film to PRZYPADKOWY BOHATER z Dastinem Hofmanem

Post autor: resident »

killgill1 pisze:Witam wszystkich,

mam pytanie dotyczace 2 filmow :

1y jest o katastrofie chyba samolotu i jakis przypadkowy facet pomaga rannym, a potem ucieka zostawiajac buta, albo jego odcisk (niezbyt pamietam). a pozniej reporterka zaczyna go szukac, chcac zrobic z niego bohatera. ale pozniej chyba kolega tego bohatera podaje sie za niego itd.

2gi jest dla mnie wazniejszy - po prostu chcialbym go jeszcze raz obejrzec... lecial w telewizji, chyba na TVP1 - pamietam ze glowna role mial Zbigniew Zamachowski. Byla tam scena, ze uciekal przed dwoma milicjantami, albo ormowcami - bardzo smieszna, bo gonili go z 5-10 minut. on gral chyba studenta(?). Pamietam, ze film byl dosc stary, chyba z czasow komuny.

Dziekuje i pozdrawiam,

K. :570:
malutka935
Forrest Gump

Post autor: malutka935 »

kurcze szukam filmu polskiego tak góra z przed 5 lat grany był kiedyś chyba na tvp1. Na początku było że jakaś kobieta się podpaliła a potem coś że oni jechali na jej pogrzeb a i ta kobieta przed swoim podpaleniem widziała jak inna dziewczyna płonie. za odpowiedzi dziękuje z całego serca :) :-)
sebawilk
Forrest Gump

Post autor: sebawilk »

Witam. :-) Film ten oglądałem jako dziecko w latach 90- możliwe, że to była pierwsza połowa tamtych lat. Fabuła była osadzona najprawdopodobniej w czasach II wojny światowej. Jeżeli mnie pamięć nie myli to grupa motocyklistów brała udział w rajdzie motocyklowym, który miał być tylko przykrywką do uratowania pewnych osób z rąk faszystów. Mogę przekręcać, ale wydaje mi się też, że byli oni uwięzieni w zamku. Co jest pewne? Główny bohater na koniec filmu jechał motocyklem za samolotem i po tym jak wskoczył na pokład patrzył jeszcze jak jego maszyna jedzie przez jakiś czas sama.
Z góry dziękuję za chęć pomocy :-)
Awatar użytkownika
Aletheia
Tyler Durden

Post autor: Aletheia »

abonka
But Manitou, (Der Schuh des Manitu, 2001) http://but.manitou.filmweb.pl/

killgill1
Przypadkowy bohater (Accidental Hero, 1992) http://www.filmweb.pl/f8968/Przypadkowy+bohater,1992
Zawrócony, 1994 http://www.filmweb.pl/f11958/Zawr%C3%B3cony,1994
jankomuzykant
Forrest Gump

Pilnie poszukuje tytulu filmu!!! mlodziezowy polski

Post autor: jankomuzykant »

Pomozcie, szukam tytulu filmu, ktory opowiada o chlopcu odkrywajacym swoje zdolnosci - potrafi przenosic przedmioty przy pomocy swoich 'mysli' (?!). Na swojej drodze spotyka mlodego pasjonata muzyki klasycznej czynnie bioracego udzial w swoim hobby ( gra na skrzypcach albo jakims innym podobnym instrumencie strunowym) Dodam ze film jest produkcji polskiej ( -chyba rowniez niemieckiej) i jest jakos z poczatku lat 90. Bardzo potrzebuje tytulu tego filmu gdyz wiaza sie z nim moje dobre wspomnienia z dziecinstwa! z gory dziekuje i pozdrawiam
emcia
Forrest Gump

Post autor: emcia »

juz znalazłam moje filmy xD
jak coś to: "I tak i nie" i "Randka z księciem"
killgill1
Forrest Gump

Post autor: killgill1 »

Aletheia pisze:
killgill1
Przypadkowy bohater (Accidental Hero, 1992) http://www.filmweb.pl/f8968/Przypadkowy+bohater,1992
Zawrócony, 1994 http://www.filmweb.pl/f11958/Zawr%C3%B3cony,1994

Dziękuję BARDZO !!! :564: :562: :572: :-P :mrgreen: :-D :lol: ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
videl
Forrest Gump

Pomoc w znalezieniu tytułu

Post autor: videl »

Jakieś 8 lat temu oglądałam pewnien film . Akcja toczyła się na pokładzie pewnego samolotu .Gdy kilkanaście osob obudziło się zaobserwowało , że na pokładzie znajdują się tylko oni . Pamiętam , że jedną z bohaterek była niewidoma dziewczynka , jakiś facet w garniturze mocno przerażony , lekarz i murzyn , jakaś kobieta . Na pokładzie został jeden pilot . Wylądowali na lotnisku i zauważyli , że nikogo tam nie ma . Było całkiem opuszczone . Niewidoma dziewczynka czuła zbliżające sie niebezpieczeństwo . Jakieś stwory zjadały wszechświat czy coś takiego . Bohaterowie znaleźli jakieś paliwo i wzbili sie w powietrze samolotem w ostatniej chwili . Wlecieli w jakąś dziure czasoprzestrzenną lub coś w tym rodzaju . To tylko kilka chaotycznych rzeczy które pamiętam z tego filmu .Jeżeli ktokolwiek zna jego tytuł będe bardzo wdzięczna . Od kilku lat myśl o tym nie daje mi spokoju . Pozdrawiam
piotrrtoip
Forrest Gump

jaki to tytuł, proszę o pomoc

Post autor: piotrrtoip »

film widziałem kilka lat temu w tv, jedyne co pamiętam: produkcja francuska, prawdopodobnie z lat 90tych, bohaterem jest ok 20 letni chłopak, w drugiej połowie filmu jedzie na pustynie chyba gdzieś do afryki i tam w małej wiosce toczy się dalsza akcja
ptaszny
Forrest Gump

Jaki to tytuł filmu?

Post autor: ptaszny »

Witam!
Szukam pewnego filmu ,który oglądałem już jakiś czas temu ale nie wiem jaki miał tytuł.

Pamiętam ,że główną aktorką w filmie była zagubiona dziewczyna ,która przechodziła pomiędzy bardzo dziwnymi światami, pamiętam w sumie tylko dwa z nim, jeden to jakaś kolej , wyszła z tunelu i skakała po brązowych starych wagonach a w tle pracowały jakieś maszyny bardzo nie podobne do współczesnych, był to film wydaje mi się fantasy. Pamiętam też świat wesołego miasteczka, pomiędzy dwoma ulicami kręcił się wielki duży młyn, na prawdę był ogromny, były chorągiewki kolorowe, balony, ale nie było żywej duszy tylko starszy Pan z ,która zaczęła rozmawiać, ale nic konkretnego się nie dowiedziała, musiała znikać bo po jakimś alaramie każdy z tych światów po prostu ginął i tak samo zginął ten świat z wesołego miasteczka razem z tym starszym panem, wszystkie jakby rozpłynęło się w drobne cząsteczki i daltego dziewczyna cały czas uciekała.

Proszę o tytuł tego filmu jeśli ktoś kojarzy. Z góry dziękuje.
james8
Forrest Gump

Film o duchu powracającym w miejsce śmierci.

Post autor: james8 »

Witam,

oglądałem kilka/kilkanaście lat temu film jednak byłem zbyt mały by zapamiętać tytuł.

Film opowiadał o duchu który przyprowadzał pewną kobietę w miejsce, była ona przekonana że to żywa osoba, jednak po przyprowadzeniu w miejsce śmierci, duch rozpływał się....

Film kończy się, że duch doprowadził kobietę w miejsce w którym doszło do jego tragicznego wypadku samochodowego, i dopiero wtedy kobieta zrozumiała, że mężczyzna nie żyje.

Z tego co pamiętam był to kabriolet koloru czerwonego a rozbity był w lesie bądź w urwisku (tego jednak już nie jestem w pewien)....

Jeśli ktoś wie jaki tytuł ma ten film proszę o kontakt, będę bardzo wdzięczny :)
james8
Forrest Gump

Post autor: james8 »

Było wiele filmów o podobnej tematyce, jednak najbardziej zapadły mi w pamięci: "Miłość, szmaragd i krokodyl" oraz cała seria Indiany Jonesa.
justysiat85
Forrest Gump

Pomóżcie.

Post autor: justysiat85 »

Witam.

Dawno temu w TVP 1.. jakieś 7 lat... oglądałam bodajże rosyjski film w którym wykorzystano piosenki kayah i bregovica.
Byłabym wdzięczna za wskazówki dotyczące tytułu.
Chciałabym znaleźć i obejrzeć go jeszcze raz, bo wzbudził we mnie wiele emocji.

Proszę o pomoc

[ Dodano: 2008-11-11, 22:40 ]
Już znalazłam:D
Tytuł to: "Czas cyganów"
Polecam:)))
nonam3
Forrest Gump

Post autor: nonam3 »

Witam
Czy ktokolwiek pomoze mi zatytulowac ten film?
http://www.youtube.com/watch?v=cI59CvGOMAU
pozdrawiam
nn

[ Dodano: 2008-11-13, 18:00 ]
Juz mam. Sa to "szalency" 2007
resident
Forrest Gump

Re: Pomoc w znalezieniu tytułu

Post autor: resident »

videl pisze:Jakieś 8 lat temu oglądałam pewnien film . Akcja toczyła się na pokładzie pewnego samolotu .Gdy kilkanaście osob obudziło się zaobserwowało , że na pokładzie znajdują się tylko oni . Pamiętam , że jedną z bohaterek była niewidoma dziewczynka , jakiś facet w garniturze mocno przerażony , lekarz i murzyn , jakaś kobieta . Na pokładzie został jeden pilot . Wylądowali na lotnisku i zauważyli , że nikogo tam nie ma . Było całkiem opuszczone . Niewidoma dziewczynka czuła zbliżające sie niebezpieczeństwo . Jakieś stwory zjadały wszechświat czy coś takiego . Bohaterowie znaleźli jakieś paliwo i wzbili sie w powietrze samolotem w ostatniej chwili . Wlecieli w jakąś dziure czasoprzestrzenną lub coś w tym rodzaju . To tylko kilka chaotycznych rzeczy które pamiętam z tego filmu .Jeżeli ktokolwiek zna jego tytuł będe bardzo wdzięczna . Od kilku lat myśl o tym nie daje mi spokoju . Pozdrawiam
Jak dobrze kojarze to jest film "LANGOLIERY" Na podstawie powiesci Stephena Kinga
sebol555
Forrest Gump

HORROR O DUCHACH

Post autor: sebol555 »

Witam,

Szukam filmu rzecz się dzieje chyba w texasie na początku filmu dziewczyna jedzie samochodem i uderza w coś a potem znika później szeryf wyrusza na poszukiwanie dziewczyny potem trafia do miasta duchów. Film z lat 80 albo z 90 jeśli ktoś zna tytuł tego filmu proszę o odpowiedź.

pozdrawiam.
burtek
Forrest Gump

Znacie tytuł?

Post autor: burtek »

Oglądałem kiedyś niezły film w tv, to było o tym, jak jakaś dziewczyna mieszkająca na wsi obchodzi urodziny i w prezencie dostaje konia. Potem wybiera się na spacer po lesie, w czasie którego odkrywa jakąś firmę kosmetyczną robiącą doświadzenia na zwierzętach. Poruszona ich losem kradnie je, lecz następnego dnia właścicel firmy zgłasza się po ich odbiór z policją. Dziewczyna i jej ojciec postanawiają użyć telewizji by odkupić i uratować "zużyte" zwierzęta przeznaczone na śmierć w komorze gazowej. Wątkiem pobocznym jest szukanie przez ojca tej dziewczyny matki tgo konia, albowiem zostali oni wg weterynarza za wczesnie rozłączeni.

Jak ktoś zna tytuł tego filmu, to proszę o podanie.
prawiejakmotyl
Forrest Gump

Post autor: prawiejakmotyl »

witajcie, szukam pewnego filmu erotycznego.pamiętam ze była w nim scena , gdzie stała naga kobieta z kieliszkiem,druga podała jej korek od wina z ust do ust, i jeszcze jedna że na penisie była zalożona szpilka(but zeby nei było wątpliwości ;p) może ktos zna?bo nie moge sobie przypomniec tytułu:(
Biszkopt
Forrest Gump

Post autor: Biszkopt »

Witam,
Ten film 'męczy' mnie już od paru lat, mam nadzieję że znajdzie się ktoś tutaj kto będzie mi w stanie pomóc, bo poszukiwania w sieci nie na wiele się zdały :(
Film wyświetlany przez Canal + jakoś po roku 2000, produkcji słowiańskojęzycznej (stawiałabym na rosyjski albo czeski).

Fabuła:
Grupa dzieci (chłopców?) na koloniach opowiada sobie nocą straszne historie. Historie przez nich opowiadane są pokazane jako animacje - rysunkowe i plastelinowe. Zapamiętałam tylko 2 z tych historii:
- opowiadanie o czerwonym sztandarze (animacja plastelinowa); w pewnym instytucie zostaje wybrany nowy dyrektor, jednak szybko ginie w tajemnicznych okolicznościach, zostaje wybrany następny, który również ginie - okazuje się, że nocą w dyrektorskim gabinecie z fotela wynurzają się druty, które unieruchamiają ofiarę, a z kąta wyłania się czerwony sztandar, który przykrywa dyrektora i wysysa z niego krew zostawiając tylko szkielet w fotelu.
- opowiadanie o bębniącym zajączku; na koloniach, gdzie przebywają uczestnicy, jest na murze namalowany czarny zając z bębenkiem, któremu ktoś przybił gwoździe w miejscu łapek. Pewnego razu, któreś z dzieci wyjmuje gwoździe, a zając zaczyna wybijać pałeczkami rytm, który słychać przez resztę opowieści. Bębnienie to sprawia, że wszyscy usypiają, ale śni im się, że dalej normalnie żyją i że skończyły się kolonie, dzieci dorosły, założyły własne rodziny i miały własne życie. Aż kiedyś dzieci tych dzieci, przyjechały na te same kolonie, znalazły bębniącego zająca i ponownie przybiły mu łapki, co sprawiło, że cały ten sen prysł i całę ich 'życie' okazało się tylko złudzeniem.

I teraz pytanie: jaki był tytuł tego filmu? :566:
Wojtaspk
Forrest Gump

Jaki jest tytuł tego filmu?

Post autor: Wojtaspk »

Witam wszystkich!
Mam problem otóż kiedyś oglądałem taki film(komedie romantyczną) i chciałbym ją jeszcze raz obejżeć ale nie pamiętam tytułu.Pamiętam tylko że w tym filmie był taki młodzieniec który zakochał się w córce swojego szefa,był bardzo zabawny,po jakimś czasie sam zostaje szefem firmy i zaczyna zwalniać wielu pracowników,pił duże ilości kawy,lubił biegać.Koniec filmu właśnie się odbywał gdy biegał po plaży.Sytuacja była wtedy dość nietypowa ponieważ był najmłodszy w firmie a decydował o wiele od siebie starszymi ludźmi(zwalniał itp).Potem sam został zwolniony.Pamiętam jeszcze tylko że po jakimś czasie zaprzyjaźnił się ze swoim byłym szefem.Może wam by się coś przypomniało? Jeśli ktoś zna tytuł to bardzo proszę o podanie.Z góry dziękuje.

[ Dodano: 2008-11-22, 15:14 ]
nikt nie kojarzy? leciało w tv kilka lat temu..
szwedzik
Forrest Gump

Post autor: szwedzik »

Witam! Od jakiegoś czasu próbuję znaleźć film, który kiedyś (rok..dwa lata temu..) leciał na TVP2. Oglądając nasuwa się, że to dzieło Almodovara (jednak nie pasuje). Dziewczyna (tancerka flamenco) ucieka przed chłopakiem-prześladowcą do Barcelony (albo Madrytu..?), tam poznaje ustawionego faceta, który sprawia, że odzyskuje wiarę w mężczyzn. Gdy obchodzi wieczór panieński, do restauracji wchodzi 3 mężczyzn, (jeden z nich ma kamerę). Kelner proponuje dziewczynie tradycyjne w tamtym regionie pożegnanie ze stanem wolnym -pocałunek z nieznajomym (koleś z kamerą). Coś się między nimi rodzi...ona jest rozdarta...wiadomo tutaj bogaty narzeczony, tam biedny kochanek... Narzeczony dowiaduje się, popełnia samobójstwo...Na końcu filmu okazuje się, że wszystko było sfingowane, a rzekomy narzeczony to bogaty bubek, który postanowił zrobić super film. Dziewczyna dowiaduje się, że wszędzie ukryte zostały kamery. Film zdobywa nagrodę na jakimś tam festiwalu, a ona wraz z tamtym nieznajomym (podstawiony zresztą także) zabija owego "geniusza".
cpU
Forrest Gump

Filmy o uczniach biednych itd. co potem są najlepsi itd.

Post autor: cpU »

Witam!
Oglądałem ze 2 takie filmy kiedyś, był one o tematyce takiej żę:
film pokazywał jakąś klase, (byli to w wiekszosci mlodziez z rodzin patologicznych :P), była ona najgorsza z najgorszych, uczy ich nauczyciel (w drugim filmie jaki ogladalem byla to nauczycielka którą zgwałcono i to ukrywała itd.), którzy pomagają jak mogą tym uczniom aż oni są najlepsi w całej szkole i osiagają szczyty.

Napisałem to w skrócie tak jak ja to pamietam... bo ogladalem to dosyć dawno.... Proszę o jak najszybsza pomoc ;) Dziękuje i pozdrawiam ;)
ptaszny
Forrest Gump

Post autor: ptaszny »

a ja dalej nie mogę znaleźć tego filmu ;/;/
gasior
Forrest Gump

Re: Jaki jest tytuł tego filmu?

Post autor: gasior »

Wojtaspk pisze:Witam wszystkich!
Mam problem otóż kiedyś oglądałem taki film(komedie romantyczną) i chciałbym ją jeszcze raz obejżeć ale nie pamiętam tytułu.Pamiętam tylko że w tym filmie był taki młodzieniec który zakochał się w córce swojego szefa,był bardzo zabawny,po jakimś czasie sam zostaje szefem firmy i zaczyna zwalniać wielu pracowników,pił duże ilości kawy,lubił biegać.Koniec filmu właśnie się odbywał gdy biegał po plaży.Sytuacja była wtedy dość nietypowa ponieważ był najmłodszy w firmie a decydował o wiele od siebie starszymi ludźmi(zwalniał itp).Potem sam został zwolniony.Pamiętam jeszcze tylko że po jakimś czasie zaprzyjaźnił się ze swoim byłym szefem.Może wam by się coś przypomniało? Jeśli ktoś zna tytuł to bardzo proszę o podanie.Z góry dziękuje.

[ Dodano: 2008-11-22, 15:14 ]
nikt nie kojarzy? leciało w tv kilka lat temu..
Ja kojarzę, to bodajże "W doborowym towarzystwie".
Tak w ogóle to witam, bo żem tu nowy :)
ODPOWIEDZ