Od dłuższego czasu jakakolwiek aktywność na Forum Filmowo wygasa, nie dzieje się tu wiele, a większość użytkowników już zrezygnowała z działalności. Taki stan rzeczy to głównie moja wina. Dawniej codziennie tu pisałem, pedantycznie wręcz pilnowałem porządku, poświęcałem forum niejedną wolną chwilę i reklamowałem je przy każdej okazji. Teraz, raz na jakiś czas, zdarza mi się dopisać coś nowego do tematu "Nowości na stronie" i usunąć kilka głupich postów, tyle. Zamierzam to zmienić i bardziej się zaangażować. Na pewno nie tak jak kiedyś, gdyż zwyczajnie brakuje na to czasu, ale włożę w to wszystko więcej serca, niż obecnie.
Mam kilka pomysłów, które być może poprawią spadającą na forum aktywność, a w najgorszym razie rozsławią je w Internecie. Potrzebuję jednak waszych opinii na ten temat oraz wszelakich uwag i propozycji.
Oto kroki, które zamierzam podjąć:
1) Mail przypominający o forum – w przeszłości kilka takich maili poszło i efekty były.
2) Mail z prison-break.filmowo.net - blisko 20 000 użytkowników. Tu jednak chciałbym dowiedzieć się co Wy uważacie na temat takiego pomysłu. To forum znacznie odbiega poziomem od naszego. Wielu użytkowników rejestrowało się tylko po to, by ściągać odcinki PB. Jak myślicie - jest szansa, że taka forma reklamy wniesie nam coś pozytywnego?
Ja jestem za, niemniej taki krok wymagałby zaangażowania jeszcze kogoś do pracy nad forum
3) Inne formy reklamy na prison-break.filmowo.net – banner/temat z reklamą jako ważne ogłoszenie.
To moje pomysły na początek. Mam jeszcze inne, ale one wymagają współpracy z innymi stronami/forami, więc są planem B. Nie wiem na ile okażą się skuteczne, ale zawsze lepiej podjąć jakieś kroki, niż patrzeć jak projekt, któremu poświęciliśmy tyle czasu upada. Zanim wezmę się za promocję chciałbym dopracować wygląd forum, także proszę o uwagi w temacie STYLE.
Oczywiście na popularność forum i zainteresowanie nim wśród Internautów Wy również możecie mieć wpływ. Wystarczy umieścić linka/userbara w podpisie na innym forum lub na swojej stronie/blogu, dać nasz adres w opisie na GG, chociażby na tydzień/kilka dni. Efekty zawsze jakieś będą. Oto temat, w którym znajdziecie materiały i instrukcje, które mogą się przydać w promocji: http://www.forum.filmowo.net/viewtopic.php?t=143 . Z góry dziękuję za podjęcie działań