Simpsonowie: Wersja kinowa

Miodzio
Indiana Jones

Simpsonowie: Wersja kinowa

Post autor: Miodzio »

Obrazek

Info o filmie:
reżyseria: David Silverman
scenariusz: Matt Groening
muzyka: Hans Zimmer
produkcja: USA
data premiery: 2007-08-03 (Polska) , 2007-07-21 (Świat)

Fabuła:

"Sprigfield zagraża ogromne niebezpieczeństwo. Spowodowane jest to, dużą ilością odpadów w jeziorze. Lisa postanawia ratować skażoną wodę i organizuje apel, kończący się sukcesem. Wkrótce wokół jeziora zostają wywieszone znaki informujące o zakazie wrzucania do niego śmieci. Niestety w pośpiechu Homer wyrzuca do wody odchody swojej nowej świni. Rząd USA nakłada na miasto wielką kopułę, która ma uniemożliwić rozmnażanie się zarazy, którą wywołał Homer. Rodzina Simpsonów musi uciekać z miasta, przed żadnymi krwi sąsiadami..."

filmweb.pl

Wreszcie po 18 latach Simpsonowie trafili do kin. Film jest świetny, zabawny (tylko kilka żartów odstaje od reszty, ale są też i rewelacyjne dialogi, które zostają w pamięci na długo), zwariowany i dostarczający masę frajdy z oglądania. Do tego ujrzymy w nim Green Day, Hanksa i Schwarzeneggera i kilka aluzji do filmów (Titanic, prawie niezauważalny Prison Break). Jedynym minusem jest tylko za krótki czas trwania. Około 83 minuty to jednak mało i po obejrzeniu, aż chce się, by przygoda z Simpsonami trwała dłużej.
Dla fanów serialu i całej szalonej rodzinki z Homerem na czele pozycja obowiązkowa.
Ocena: 8+/10.

Moja opinia dotyczy wersji oryginalnej oglądanej z napisami, bo ta z dubbingiem jest podobnież beznadziejna.
blue berry
Tyler Durden

Re: Simpsonowie: Wersja kinowa

Post autor: blue berry »

O, tak ! Widziałam i przychylam się do Twojej opinii. Miałam lekkie opory czy dorównają poziomowi serialu, ale okazały się nieuzasadnione. Film podobał mi się bardzo i chętnie obejrzę kolejną częśc, jeśli takowa będzie i jeśli sprosta cześci pierwszej.
Dudidum
Vincent Vega

Post autor: Dudidum »

Film jest całkiem, całkiem. Jeśli chodzi o seriale... Nie... one wcale mnie nie przekonywały. Myślałem że film będzie taki sam jak one. Jednak zaskoczyłem sie.

Film nie zawiera treści nadzwyczaj wulgarnych więc dzieci mogą go oglądać. Nigdy nie interesowałem się Sompsonami i podtrzymuję zwyczaj. Mimo że film był lepszy od seriali nie jestem zachwycony. Mogę za to stwierdzić że bawiłem się na filmie... Zabawny... Kolejną część bym obejżał, ale ponownie napewno nie skuszę się na pierwszą część.
gosia.
Jack Sparrow

Post autor: gosia. »

Ja zawsze lubiłam Simpsonów... :-P
Na filmie się nie zawiodłam, dorównywał serialowi, był śmieszny, no i taki lekki, do obejrzenia dla rozrywki... :-P
Solar
Indiana Jones

Post autor: Solar »

Obejrzałem dopiero niedawno. Fanem Simpsonów nigdy nie byłem, widziałem ileśtam odcinków, ale nigdy w sam serial specjalnie nie "wsiąkłem". Mimo to wersja kinowa naprawdę bardzo mi się podobała - takie lekkie, bardzo zabawne, popcornowe kino. Trochę zgrzytałem zębami na umoralniającym wątku "Miłość ojca i syna" ale przez nieodłączność gadu nie był aż tak duszący. A co do dubbingu to specjalnie mi nie przeszkadzał - nie jest może wybitny, ale nie zepsuł filmu. Chociaż wolę wersje angielską :P
amelia123
Indiana Jones

Post autor: amelia123 »

doskonała rozrywka dla starszych dzieciaków,i dla dorosłych.Mnie osobiście trochę przeraziła głupota tego filmu.
Awatar użytkownika
Krasnal Adamu
Jack Sparrow

Post autor: Krasnal Adamu »

Uwielbiam serial. Do filmu podchodziłem z obawami i mam co do niego mieszane uczucia. Podobał mi się, ale wolę, gdy twórcy upakowują swój humor w 22-minutowych odcinkach. Poza tym po prostu nie była to jedna z tych przygód Simpsonów, które zapadły mi w pamięć na dłużej. Jeśli patrzeć na to jak na odcinek serialu, moim zdaniem wyszło przeciętnie.

Wersji z dubbingiem nawet nie próbowałem oglądać.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Animacja”