Dom nad jeziorem

Mela0607
Agent Smith

Dom nad jeziorem

Post autor: Mela0607 »

Plakat:
Obrazek
Info o Filmie:
Reżyseria: Alejandro Agresti
Scenariusz: David Auburn
Zdjęcia: Alar Kivilo
Muzyka: Rachel Portman
Obsada: Keanu Reeves, Sandra Bullock
Produkcja: USA
Gatunek, Melodramat, Fantasy
Opis:
Pani doktor i architekt mieszkają w jednym domu, choć ich pobyt tam dzielą dwa lata, zakochują się w sobie przez listy, które oboje wkładają do tej samej tajemniczej skrzynki pocztowej.
Źródło: filmweb.pl
Moja Opinia:
Piękny. Jedno słowo, a tyle ma w sobie znaczeń. Bardzo mi się podobał, nie tylko dlatego iż występuje tam mój ulubieniec, ale szczególnie dzięki fabule, która jest tak mało realna, jednakże wydawająca się prawdziwa. Film mówi przedewszystkim o prawdziwym uczucie jakie łączy dwojga ludzie, którzy są w stanie zrobić wszystko by tylko odnaleźć się w tym samym miejscu i w tym samym czasie. Bardzo spodobała mi się korespondencja przez listy, która już w naszym teraźniejszym swiecie tak naprawdę zanika. Keanu i Sandra po raz drugi spotkali się na planie filmowym i jak najbardziej to im służy, tutaj są dojrzalsi i całkiem miła odmiana po filmie "Speed". Jeśli chodzi o muzykę to jest wręcz cudowna; romantyczny i fantastyczny klimat, co daje uroku filmowi.
sylwu$
Mad Max

Re: Dom nad jeziorem

Post autor: sylwu$ »

Oglądałam już dawno, ale film mi się bardzo podobał, z resztą lubię oglądam Keanu Reeves'a z Sandrą Bullock, bo przecież to nie pierwszy film gdzie grają razem ;)
Ocky
Indiana Jones

Post autor: Ocky »

ja wiem,ze wyjde na marude i w ogole,bo wiekszosc filmow tu na forum musze pojechac, ale we mnie jest niemal tyle romantyzmu co w pelnym nocniku. Plus jest taki,ze co prawda dotarlam do konca i zapchana odpowiednio piwem nie mialam ochoty isc i sie rzucic z14go pietra
blue berry
Tyler Durden

Post autor: blue berry »

Podobał mi się ten film. Byłam na nim w kinie razem z Akademią Filmową i naprawdę mnie wciągnął. Muzyka była dobra, pan Reeves choć nieco sztuczny odnajdywał się w roli. Nie jest to film do zachwycania się nim, ale mimo wszystko na pewno bardzo chętnie obejrzę go po raz drugi.
Awatar użytkownika
Dolly
Mad Max

Post autor: Dolly »

A mi si ę nie chce oglądać go po raz drugi... według mnie przynudnawa komedia romantyczna lub lekki dramacik... jak kto woli... byłam na tym filmie w kinie... wtedy mi się nawet podobał, teraz za bardzo nie lubi ę takich filmów, prócz "słodki listopad" choć i ten obraz (dom nad jeziorem) też jest znośny i nawet odrobinkę wzruszający... fajna rola Sandry Bullock i Keanu Reeves, fajne zestawienie, lubie tych aktorów i ich grę - to na plus. Ogólnie fajny klimacik. Fajna fabuła, ciekawy pomysł z tymi listami. Jedyny minus to zbytni sentymentalno-romantyzm i odrobinka nudy. Acz film fajny i całkiem znośny...
Radloc
Forrest Gump

Post autor: Radloc »

Nawet dobry jak na kolejny remake (kopiowanie) kina azjatyckiego, porównując do oryginału, "Il Mare" bardziej mi się podobał od tego, było trochę więcej romantyzmu, szczególnie zakończenie z wypadkiem było lepsze, w "domu nad jeziorem" autobus walną samochód i to wszystko, a w il mare wypadek przypominał potrącenie "Joe Black'a" w zwolnionym tępie i kontakt wzrokowy przed śmiercią głównego bohatera z kobietą...

Il Mare vs. Lake House
http://youtube.com/watch?v=1340gnxG_Js
Awatar użytkownika
Dolly
Mad Max

Post autor: Dolly »

odrobinkę przynudnawy film, nie miałąbym ochoty oglądać go po raz drugi... taki film na pójście do kina i zapchanie się popcornem, hehe :p :mrgreen: ale klimat fajny, pomysł też, aktorzy też fajni... film przeciętny niestety
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dramat | Obyczaj”