Co to za film?
-
Bloody_Mary
- Forrest Gump
Re: Co to za film?
Hej ludziki mam prosbe pomozcie mi znalezc film obyczajowy plis... No wiec mniej wiecej chodzilo o to, ze dziewczyna wyjechala (chyba) na studia, i zmienila sie ze spokojnej dziewczyny w imprezowiczke (chyba pod wplywem znajomych), duzo pila itp....potem w internecie ukazaly sie jej kompromitujace zdjecia. Pamietam tez, ze lubila biegac z mamą...
a i jeszcze jedno jak bylo swieto dziekczynienia to ona miala przyjechac do domu ale zadzwonila do mamy i powiedziala, ze jest chora....jej mama podejrzewala, ze cos jest nie tak.
No i tyle pamietam sorry, ze tak chaotycznie pisze ale sie spiesze.... z gory THX
No i tyle pamietam sorry, ze tak chaotycznie pisze ale sie spiesze.... z gory THX
Hm...To mi wygląda na "Córkę prezydenta" z Katie Holmes.
Hm... To raczej nie jest 'Córka prezydenta'... Podejrzewam o co chodzi, ale tytuł całkowicie mi wypadł z głowy
Ale teraz mi to żyć pewnie nie da i będę szukać tego tytułu, aż znajdę 
-
Bloody_Mary
- Forrest Gump
film obyczajowy
nie nie to nie jest "corka prezydenta" ale i tak thx za pomoc mam nadzieje ze jeszcze znajdzie sie ktos kto bedzie znal tytul
Ach, no tak! Ten film leciał kiedyś leciał w telewizji i miałam okazję go obejrzeć.Ta córka była blondynką? I zaczęła pić? Ja też zapomniałam tytułu, ale natychmiast biorę się za poszukiwania.
Witam serdecznie 
Nie wiele pamietam ale spróbowac warto, bo spac mi to nie daje choc i tak pewnie nie otrzymam odpowiedzi o 3:04 w nocy
Było romantycznie
choc na poczatku nic na to nie wskazywalo
On mial wszystko poukladane, zaplanowane byl przewrazliwiony na punkcie czystosci ona chyba nie
Ona miala jakies male zwierzatko (chyba łasiczke) jak dobrze pamietam byla stara i slepa. W jakies scenie ta lasiczka uderzyla w latarnie albo smietnik idąc na smyczy z wlascicielka 
Na koncu filmu glowny bohater by pokazac jej jak bardzo mu na niej zalezy jadł chyba orzeszki z ziemi.
Liczę na Was
btw. fajne forum
Nie wiele pamietam ale spróbowac warto, bo spac mi to nie daje choc i tak pewnie nie otrzymam odpowiedzi o 3:04 w nocy
Było romantycznie
On mial wszystko poukladane, zaplanowane byl przewrazliwiony na punkcie czystosci ona chyba nie
Na koncu filmu glowny bohater by pokazac jej jak bardzo mu na niej zalezy jadł chyba orzeszki z ziemi.
Liczę na Was
btw. fajne forum
Opisujesz "Nadchodzi Polly" (Along Came Polly), sprzed kilku lat.
Zobacz tutaj: http://nadchodzi.polly.filmweb.pl/
Zobacz tutaj: http://nadchodzi.polly.filmweb.pl/
Aletheia dziekuje Ci bardzo.
Chyba nie musze dodawac ze to jest dokladnie to o co mi chodzilo
Jest film ktorego nie widzialas?
Jeszcze raz dziekuje i zycze wszystkim udanego dlugiego weekendu.
Pozdrawiam
Chyba nie musze dodawac ze to jest dokladnie to o co mi chodzilo
Jest film ktorego nie widzialas?
Jeszcze raz dziekuje i zycze wszystkim udanego dlugiego weekendu.
Pozdrawiam
Mnóstwo... Na przykład "Nadchodzi Polly". ;-) Naprawdę.Bartek_eM pisze:Jest film ktorego nie widzialas?
witam.
nie mogę sobie przypomnieć pewnego filmu.to chyba była komedia i rzecz się działa w afryce.nie jestem pewna czy na pewno w tym filmie było coś o Zulusach.pamiętam tylko jeden motyw:scena,w której pewien facet obudził się pod drzewem i zobaczył obok siebie lwa.ktoś zrobił mu "żarcik" i bodajże zakopał mu nogi od kolan w dół i posmarował na czerwono,żeby myślał,że to ten lew odgryzł mu nogi.nic więcej nie pamiętam:(
nie mogę sobie przypomnieć pewnego filmu.to chyba była komedia i rzecz się działa w afryce.nie jestem pewna czy na pewno w tym filmie było coś o Zulusach.pamiętam tylko jeden motyw:scena,w której pewien facet obudził się pod drzewem i zobaczył obok siebie lwa.ktoś zrobił mu "żarcik" i bodajże zakopał mu nogi od kolan w dół i posmarował na czerwono,żeby myślał,że to ten lew odgryzł mu nogi.nic więcej nie pamiętam:(
-
Krzychu007
- Forrest Gump
Witajcie,
próbuję sobie przypomnieć, lecz bezskutecznie tytuł filmu(chyba tytułem było imię psa ale nie pamiętam na 100%), w którym mały piesek - ratlerek, podobnie jak bohater filmu ,,Kevin sam w domu" , walczy ze złodziejami czy porywaczami(?), zastawiając na nich pułapki. To była komedia...ze dwa razy leciała na TVP2. Więcej szczegółów niestety nie pamiętam... Za pomoc serdecznie dziękuję ;-)
próbuję sobie przypomnieć, lecz bezskutecznie tytuł filmu(chyba tytułem było imię psa ale nie pamiętam na 100%), w którym mały piesek - ratlerek, podobnie jak bohater filmu ,,Kevin sam w domu" , walczy ze złodziejami czy porywaczami(?), zastawiając na nich pułapki. To była komedia...ze dwa razy leciała na TVP2. Więcej szczegółów niestety nie pamiętam... Za pomoc serdecznie dziękuję ;-)
Zapewne chodzi ci o "Ping!".
http://www.filmweb.pl/f31088/Ping%21,(2000)
http://www.filmweb.pl/f31088/Ping%21,(2000)
Potrzebuje tytułu filmu, który oglądałam tysiąc razy, ale za nic nie mogę sobie przypomnieć
. Może wy mi pomożecie?
A więc film mniej więcej był o:
Danny stracił ojca. Jego matka zaczęła spotykać się z innym. On tego nie tolerował, jego najbliższą osobą była babcia. Chłopak chodził codziennie na cmentarz, gdzie grywał na saksofonie. Tam poznał mężczyzne, z którym zaczął się kumplować. Miedzy czasie, próbował zdobyć pewną dziewczyne o imieniu Jenny. Jednak ona go nie zauważała. Dannie'mu nie było łatwo, bo miał konkurenta "pana popularnego". Dzięki radom mężczyzny poznanym na cmentarzu chłopak przyszedł pod jej okno, dając jej buziaka, ona jednak go spoliczkowała, kupił jej nawet róże z karteczką "Jenny, I love you, danny" Jednak gdy zobaczył "pana popularnego" dającego jej bukiet róż, wycofał się. gdy potem rozegrała się bójka między przeciwnikami, połowa porwanej karteczki trafiła do Jenny.
Mężczyzna z cmentarza nauczył Danniego grać przecudną pisoenkę na saksofonie.
Następnie odbył się bal szkolny, na który przyszła Jenny z panem popularnym. Danny róznież się tam pojawił. Zagrał tam na saksofonie. Jenny nie mogła oderwać od niego wzroku. Ze wzruszenia wybiegła z sali. Za nią popiegł pan popularny. Tam się pokłocili, a pan popularny uderzył dziewczyne. Wtedy zjawił się Danny i zaczęli się bić. Gdy pan popularny stwierdził ze Jenny nie jest tego warta, Danny powiedział ze jest. Podszedł do dziewczyny, dał jej kurtke. Po chwili Jenny znalazła w kieszeni drugą połowę karteczki z róży. Połączyła ją w całość, i dowiedziała się prawdy.
Natomiast babcia chłopaka umierała. Okazało się, że mężczyzna z cmantarza był jej największą miłością, jednak zginął w wypadku na torach. Danny więc spotykał się z duchem. Jego babcia w ostatnich chwilach przyszła na zmentarz i tam w ramionach swojej miłości udała się do nieba.
Dodam, że ten film często leciał w Tele5.
Bardzo was proszę o pomoc, bo mi bardzo zależy...
Danny stracił ojca. Jego matka zaczęła spotykać się z innym. On tego nie tolerował, jego najbliższą osobą była babcia. Chłopak chodził codziennie na cmentarz, gdzie grywał na saksofonie. Tam poznał mężczyzne, z którym zaczął się kumplować. Miedzy czasie, próbował zdobyć pewną dziewczyne o imieniu Jenny. Jednak ona go nie zauważała. Dannie'mu nie było łatwo, bo miał konkurenta "pana popularnego". Dzięki radom mężczyzny poznanym na cmentarzu chłopak przyszedł pod jej okno, dając jej buziaka, ona jednak go spoliczkowała, kupił jej nawet róże z karteczką "Jenny, I love you, danny" Jednak gdy zobaczył "pana popularnego" dającego jej bukiet róż, wycofał się. gdy potem rozegrała się bójka między przeciwnikami, połowa porwanej karteczki trafiła do Jenny.
Mężczyzna z cmentarza nauczył Danniego grać przecudną pisoenkę na saksofonie.
Następnie odbył się bal szkolny, na który przyszła Jenny z panem popularnym. Danny róznież się tam pojawił. Zagrał tam na saksofonie. Jenny nie mogła oderwać od niego wzroku. Ze wzruszenia wybiegła z sali. Za nią popiegł pan popularny. Tam się pokłocili, a pan popularny uderzył dziewczyne. Wtedy zjawił się Danny i zaczęli się bić. Gdy pan popularny stwierdził ze Jenny nie jest tego warta, Danny powiedział ze jest. Podszedł do dziewczyny, dał jej kurtke. Po chwili Jenny znalazła w kieszeni drugą połowę karteczki z róży. Połączyła ją w całość, i dowiedziała się prawdy.
Natomiast babcia chłopaka umierała. Okazało się, że mężczyzna z cmantarza był jej największą miłością, jednak zginął w wypadku na torach. Danny więc spotykał się z duchem. Jego babcia w ostatnich chwilach przyszła na zmentarz i tam w ramionach swojej miłości udała się do nieba.
Dodam, że ten film często leciał w Tele5.
Bardzo was proszę o pomoc, bo mi bardzo zależy...
a jak sie nazywał taki film cuś z lat osiemdziesiątych o kosmitach co żyją na ziemi a poznać ich można dopiero gdy sie założy czarne okulary przeciwsłoneczne...
a może oglądał ktoś film "yankee zulu",bo jakoś dziwnie mi się kojarzy,że to może być w tym stylu,co ten,który opisałam powyżej?
Może... "Faceci w czerni"??xyz1986 pisze:a jak sie nazywał taki film cuś z lat osiemdziesiątych o kosmitach co żyją na ziemi a poznać ich można dopiero gdy sie założy czarne okulary przeciwsłoneczne...
Tylko to raczej nie z lat osiemdziesiątych....
http://www.filmweb.pl/f5507/Faceci+w+czerni,(1997)
xyz1986, sprawdź "Oni żyją" (They Live!, 1988)
http://www.filmweb.pl/f8370/Oni+%C5%BCy ... 88)/obsada
http://www.filmweb.pl/f8370/Oni+%C5%BCy ... 88)/obsada
tak to to dzięki
[ Dodano: 2008-05-12, 23:51 ]
http://img107.imageshack.us/img107/6555/ping131sa8.jpg
kojarzy ktoś film ? 
[ Dodano: 2008-05-12, 23:51 ]
http://img107.imageshack.us/img107/6555/ping131sa8.jpg
-
jaszczurek
- Forrest Gump
Primo - witam wszystkich serdecznie.
Secundo - od wielu lat poszukuję tytułu mojej ulubionej serii telewizyjnej z dzieciństwa. Pamiętam niestety tylko skromne urywki, wierzę jednak że jakoś uda się nam dojść do tego, co to był za serial.
1) Głowni bohaterowie nazywali siebie "Planetarianami" - to jedyna rzecz, której jestem na 100% pewien (UWAGA! Nie chodzi o "Kapitana Planetę... - poszukiwany przeze mnie serial jest serialem aktorskim!)
2) Wydaje mi się, że byli kosmitami a w każdym razie posiadali nadludzkie zdolności - telekineza (pamiętam scenę, w której jeden z bohaterów prowadził samochód "bez trzymanki")
3) Coś w tym serialu było z trójkątami odblaskowymi, takimi, jakie wystawia sie na drogę gdy rozkraczy sie samochód. Pojawiały sie w każdym niemal odcinku.
4) Chyba była to produkcja Czechosłowacka - powiedzmy, że jestem tak na 60% przekonany co do kraju pochodzenia
5) Emitowana w TV gdzieś między 89 a 92rokiem - i taka tez najprawdopodobniej będzie data produkcji
Z góry dzięki i regardsy
Secundo - od wielu lat poszukuję tytułu mojej ulubionej serii telewizyjnej z dzieciństwa. Pamiętam niestety tylko skromne urywki, wierzę jednak że jakoś uda się nam dojść do tego, co to był za serial.
1) Głowni bohaterowie nazywali siebie "Planetarianami" - to jedyna rzecz, której jestem na 100% pewien (UWAGA! Nie chodzi o "Kapitana Planetę... - poszukiwany przeze mnie serial jest serialem aktorskim!)
2) Wydaje mi się, że byli kosmitami a w każdym razie posiadali nadludzkie zdolności - telekineza (pamiętam scenę, w której jeden z bohaterów prowadził samochód "bez trzymanki")
3) Coś w tym serialu było z trójkątami odblaskowymi, takimi, jakie wystawia sie na drogę gdy rozkraczy sie samochód. Pojawiały sie w każdym niemal odcinku.
4) Chyba była to produkcja Czechosłowacka - powiedzmy, że jestem tak na 60% przekonany co do kraju pochodzenia
5) Emitowana w TV gdzieś między 89 a 92rokiem - i taka tez najprawdopodobniej będzie data produkcji
Z góry dzięki i regardsy
Film, o tytuł którego mi chodzi obejrzałem ładnych parę lat temu na jednym z publicznych kanałów! Bardzo charakterystyczne jest to, że zaczyna się jako czarno biały. Mówi o kobiecie, pracującej bodajże w hotelu, która wciąż marzy o kolesiu o niebieskich oczach. Ten oczywiście pojawia się i od tego momentu film staje się kolorowy (od owych niebieskich oczu:D). Okazuje się że facet jest zajęty, ale najpewniej nieszczęśliwy w swoim związku, rzuca swoją kobietę dla hotelarki! Niby słodko, ale potem zaczyna się cos psuć... Nie kojarzę co dokładnie! Jak mówiłem bardzo charakterystyczny jest moment gdy film staje się kolorowy! Dziękuje za ewentualna pomoc:)
-
Pawelfreeman
- Forrest Gump
Witam serdecznie! 
Na wstępie muszę powiedzieć, że jesteście moją ostatnią nadzieją, albo jedną z ostatnich. Mianowicie poszukuję horroru, widziałem go w telewizji na początku lat 90. Jedną z głównych cech tego filmu były zombie, lub tego typu ludzkie potwory, o ile dobrze pamiętam wysysały one mózgi. Pamiętam scenę, kiedy taka grupa zaatakowała blokadę policyjną i jeden z tych chyba zombich wgryzł się w głowę policjantowi. Kolejną cechą charakterystyczną tego filmu jest to, że te zombiaki mówiły! W jednej scenie, kiedy jeden zombiaków został zamknięty przez grupkę ludzi w jakiejś szafie czy w czymś takim jakiś może to był schowek w każdym razie powiedział ( ten zombiak) coś takiego: „ czuje twój mózg” , albo „czuje twój świeży mózg” to albo to nie pamiętam dokładnie. Pamiętam też chyba jakąś scenę z helikopterem, który latał nad miastem, ale nie wiem czy byli tam bohaterowie jacyś, ale wydaje mi się, że chyba ktoś tak jakby dla telewizji relacje robił, ale co do tego to nie jestem pewien. Podsumowując najważniejszą cechą jest chyba ten tekst wypowiedziany przez tego zombiaka czy wampira nie wiem, i to, że wysysały mózgi, na filmie tak to wyglądało jakby wbijały kły w głowę i wysysały.
Przepraszam, że chaotycznie ten opis napisałem, ale na nic lepszego nie było mnie stać, proszę o pomoc i z góry dziękuję.
POZDRAWIAM
Na wstępie muszę powiedzieć, że jesteście moją ostatnią nadzieją, albo jedną z ostatnich. Mianowicie poszukuję horroru, widziałem go w telewizji na początku lat 90. Jedną z głównych cech tego filmu były zombie, lub tego typu ludzkie potwory, o ile dobrze pamiętam wysysały one mózgi. Pamiętam scenę, kiedy taka grupa zaatakowała blokadę policyjną i jeden z tych chyba zombich wgryzł się w głowę policjantowi. Kolejną cechą charakterystyczną tego filmu jest to, że te zombiaki mówiły! W jednej scenie, kiedy jeden zombiaków został zamknięty przez grupkę ludzi w jakiejś szafie czy w czymś takim jakiś może to był schowek w każdym razie powiedział ( ten zombiak) coś takiego: „ czuje twój mózg” , albo „czuje twój świeży mózg” to albo to nie pamiętam dokładnie. Pamiętam też chyba jakąś scenę z helikopterem, który latał nad miastem, ale nie wiem czy byli tam bohaterowie jacyś, ale wydaje mi się, że chyba ktoś tak jakby dla telewizji relacje robił, ale co do tego to nie jestem pewien. Podsumowując najważniejszą cechą jest chyba ten tekst wypowiedziany przez tego zombiaka czy wampira nie wiem, i to, że wysysały mózgi, na filmie tak to wyglądało jakby wbijały kły w głowę i wysysały.
Przepraszam, że chaotycznie ten opis napisałem, ale na nic lepszego nie było mnie stać, proszę o pomoc i z góry dziękuję.
POZDRAWIAM
-
blackjackvt
- Forrest Gump
Jak nazywa się film w którym chłopak opchodzący z biedniejszej rodziny chcąc oświadczyć się dziewczynie która wcześniej wyjechała do hollywood. Po drodze spotyka kilku ludzi z krórymi przeżywa wiele zabawnych perypeti (samochód zostaje rozwalony przez pociąg, pózniej na farmie córka farmera sprawia że ten uznaje ich za demony) Film kończy się bodajże na koncercie grópy Swollen members. Świetny film niestety niepamiętam, jak on się nazywał:( z góry dziękuję za pomoc
-
jaszczurek
- Forrest Gump
@Pawelfreeman
mówisz o filmie Return of the living dead albo Return of the living dead II
mówisz o filmie Return of the living dead albo Return of the living dead II