Co to za film?

Szukasz filmów o konkretnej tematyce? Masz jakieś pytania odnośnie filmu i zagadnień z nim związanych?
kasienia16
Forrest Gump

Re: Co to za film?

Post autor: kasienia16 »

Czy wiecie może co to jest za film, w którym matka zabija swoje dzieci później zabija siebie i nadal żyje, a na końcu okazuje się, że ona jest duchem i wywołali ją i jej rodzinę jacyś przywoływacze duchów. W tym filmie jej dzieci miały uczulenie na słońce.
Rubenos
Darth Vader

Post autor: Rubenos »

pirat567
Forrest Gump

Post autor: pirat567 »

Witam, i jeszcze jeden film mi sie przypomnial, moze ktos pammieta tytul, pamietam tylko tyle ze byla organizowana wielka wyzerka zebrani goscie musieli jesc i chcieli jesc tyle zeby umrzec z przejedzenia. Podrawiam all.
Awatar użytkownika
Aletheia
Tyler Durden

Post autor: Aletheia »

Wielkie żarcie (La Grande Bouffe, 1973)
http://www.filmweb.pl/Wielkie+%C5%BCarc ... m,id=35184
pirat567
Forrest Gump

Aletheia , dzieki za odpowiedz , i takim sposobem juz rozszyfrowalem 2 filmy jescze zostaly 3 .
burakotka
Forrest Gump

Post autor: burakotka »

Witam, poszukuję filmu, z którego pochodzi to zdjęcie:
http://img519.imageshack.us/img519/9840 ... 493ob9.png
nie pamiętam już dokładnie fabuły, ale to było coś o jakiejś bogatej dziewczynce, która mieszkała w wielkiej posiadłości, chyba ze swoją babką, odziedzał ją taki mały, biedny chłopiec. Ona na początku była dla niego niemiła, ale później jakoś się zaprzyjaźnili.
Jedyne, co pamiętam wyraźni to taka piękna scena, w której ona pije wodę z takiej jakby fontanny (zresztą jest na zdjęciu), i ten chłopiec podchodzi, zaczyna pić, i tak wystawia język, a ona go wtedy całuje.
Byłabym bardzo wdzięczna za tytuł tego filmu.

I jeszcze jeden, trochę starszy film. O ile się nie myle chodziło tam o to, że w wyniku bodajże jakiegoś wybuchu powstało promieniowanie, i ludzie musieli pochować się w schronach, i przedstawione były losy jkiejś rodziny, która w tym schronie żyła, a później okazało się, że żadnego promieniowania nie było (nie,nie chodzi o seksmisję ;))

Będę wdzięczna za pomoc.
Miodzio
Indiana Jones

Post autor: Miodzio »

burakotka pisze:Witam, poszukuję filmu, z którego pochodzi to zdjęcie:
http://img519.imageshack.us/img519/9840 ... 493ob9.png
nie pamiętam już dokładnie fabuły, ale to było coś o jakiejś bogatej dziewczynce, która mieszkała w wielkiej posiadłości, chyba ze swoją babką, odziedzał ją taki mały, biedny chłopiec. Ona na początku była dla niego niemiła, ale później jakoś się zaprzyjaźnili.
Jedyne, co pamiętam wyraźni to taka piękna scena, w której ona pije wodę z takiej jakby fontanny (zresztą jest na zdjęciu), i ten chłopiec podchodzi, zaczyna pić, i tak wystawia język, a ona go wtedy całuje.
Byłabym bardzo wdzięczna za tytuł tego filmu.
Do tych informacji, które podałaś pasuje mi film "Wielkie nadzieje" (1998) z Gwyneth Paltrow w roli głównej. :-)
pirat567
Forrest Gump

Moze powiedz z kad masz te zdjecie, moze z tad z kod sciagles to zdjecie jest chociaz napisane co to za aktorka, moze po tym sie pozna, no i zwroc uwage na propozycje kolegi na te Wielkie nadzieje.

[ Dodano: 2008-03-18, 20:18 ]
I jeszcze raz prosze o pomoc, moze komus cos zaswita co to za filmy.

2. pamietam tylko tyle ze tuz przed katastrofa samolotu jacys ludzie pojawiali sie usypiali pasazerow i zamieniali ciala sadzali manekiny a zywych ludzi gdzies zabierali.

3.tez pamietam tylko tyle ze jakas grupka podroznikow podrozowala w czasie za pomoca jakis dziwnych paszpotow odwiedzali miejsca gdzie ma nastapic jakas katastrofa.

Pozdrawiam all.
Gothic Lady
Mad Max

Post autor: Gothic Lady »

Chcę znazjezc film [byl to raczej serial, mini serial, albo film w kilku czesciach]. I tu jest troszke dziwna sprawa, bo oglądałam kilku odcinków i za kazdym razem przypadkiem i nie w całosci. Fabuły nie moge opowiedziec raczej, ale kilka elementów zapamiętała Więc:
1. Występowała tam kobieta która chciała się zemśćic na pewnym męzczyznie [bodajze za to ze ją przypadkiem zastrrzelil, jednak ona jakos nie wiem.....zmartwychwstała]. Tego męzczyzne chciała kiedys tam powiescic na łancuchu od kotwicy. Wyglądała całkiem ladnie. Blondynka o blond lokach. Pózniej chodziła w czarnej masce.
2. Końcówka była taka że statek[ na ktorym był ten mezczyzna punkt1] został zaatakowany przez 3 statki, które były połączone ze sobą łancuchem. Wtedy ten statek zatopił ten który był na środku, aby 2 pozostałe okręty musiały się rozdzielić, a oni zeby mogli wpłynąć między nich. Niespodziewali się jednak ze oni beda stzrelac do siebie. I w ten sposób zginęli wszyscy. A ten mężczyzna chyba był jakąs legendą okryty, ze niby nigy nie umrze.
Z góry bardzo dziękuje za odnalezienie tytułu. Po moich opisie nie bedzie to raczej łatwe[zapewne pełno błędów stylistycznych, gramatycznych i co tylko;)].
Była to produkcja albo francuzka albo angielska.
Werenall
Forrest Gump

Post autor: Werenall »

Witam. Szukam melodii/motywu sceny z jakiegoś filmu, gdzie jakaś typka bierze prysznic, a do niej zbliża się gościu z nożem. Ktoś wie może co to za film?
Godfather
Forrest Gump

Post autor: Godfather »

Może "Psychoza"?
rybcia7
Forrest Gump

Post autor: rybcia7 »

chodzi mi po głowie pewien film.nie wiem o co w nim chodziło,pamiętam tylko motyw jednego z bohaterów.taki stary,siwy już facet,w czarnym kubraczku,który takimi szczypczykami wydłubywał młodym dziewczynom oczy i zawsze przy tym mówił "że nie będzie bolało"...
martus883
Forrest Gump

Post autor: martus883 »

HEJ!! Potrzebuję pilnie filmu pt. Ballada o Zakaczawiu! Może ktos slyszal o nim lub wie jak moge go znalezc :) Bylabym wdzieczna
Adam
Forrest Gump

Post autor: Adam »

Szukam tytułu filmu Bochater urodził sie na statku i spędził na nim całe życie, grał na fortepianie Jazz jego sława urosła na tyle że pewien znany Jazzman przyjechał do niego na ten statek i pojedynkował się z nim w jazzie, bohater nie miał imienia jedynie numer, numer ten jest także tytułem filmu. męczy mnie to od paru tygodni bardzo prosze pomóżcie mi.

z góry dziękuje :D
Awatar użytkownika
Aletheia
Tyler Durden

Post autor: Aletheia »

Prawdopodobnie chodzi o "Legend of 1900".
http://www.finelinefeatures.com/legendof1900/
Awatar użytkownika
Miguel
Indiana Jones

Post autor: Miguel »

Szukam pewnego filmu :)...ogólnie był to dziwny film..ale śmieszny...dział się na jakimś statku kosmicznym :)...i jakis gostek puscil trzem osobnikom film... byl to jeden osobnik plci męskiej, jeden robot i ktos jeszcze...i oni ogladali stare filmy...a potem mowili swoje wlasne kwestie do poszcczegolnych scen...anyone? film moze z konca lat 80.
Adam
Forrest Gump

Post autor: Adam »

Dzięki wielkie Aletheia tak to ten film :D
klosz_art
Forrest Gump

Post autor: klosz_art »

Witam!
Poszukuje tytułu filmu animowanego. Moze to byc dość trudne w ustaleniu bo ni e pamietam wielu szczegolow, ale sprobuje :)
Jako dzieciak oglądałem film animowanany, opwiadający (tak mi sie wydaje) o przetrwaniu ludzi w walce z robotami (obcymi?). Bodajże jakaś para (kobieta i mężczyzna) mieli za cel uratować ludzkość i zapewnic przetrwanie gatunku ;) Wydaje mi sie ze kaseta (VHS) była oryginalna i wydana w Polsce (polski lektor). Było to jakoś na początku lat 90-tych. Sam film był dość charakterystycznie rysowany, możliwe ze z wytworni Disneya lub H. Barbery (rodzice go kupili wraz z jakimi innymi bajkami)
Jezeli macie jakieś pomysły to bardzo prosze piszcie :)
Sasori
Jack Sparrow

Post autor: Sasori »

Nie wszystko mi pasuje ale może chodzi o "Titan - Nowa Ziemia"?
klosz_art
Forrest Gump

Post autor: klosz_art »

niestety to nie "Titan - Nowa Ziemia" ten film, który szukam jest z konca lat 80-tych lub poczatku 90-tych.
kasiap
Forrest Gump

Szukam filmu ...

Post autor: kasiap »

Witam wszystkich serdecznie, poszukuję tytułu filmu, myślę że z lat 90tych. Pamiętam jedynie zarys fabuły :
Amerykanka jest matką małej ,blondwłosej dziewczynki która mieszka wraz z ojciem i jego liczną rodziną, która PILNIE strzeże dziecka, w jednym z islamskich krajów. Bohaterka ,która ma również włosy koloru blond (Zaznaczam ten fakt, bo to wyklucza film pt. "Tylko razem z córką"), wynajmuje grupę amerykańskich hmm detektywów? w każdym razie mężczyzn, by pomogli jej odzyskać(porwać,odbić,zwał jak zwał) córeczkę. Film nadawany kiedyś przez TVP1, ostatnio na Movies 24, niestety, nie jestem w stanie odnaleźć jego tytułu :) proszę o pomoc i pozdrawiam
neonidas89
Forrest Gump

Post autor: neonidas89 »

Witam!!
Poszukuje od jakiegos czasu filmu, znam tylko szczatki jego fabuly...
Prosze o pomoc!
Film jest z poczatku lat 90. Akcja toczy w niedalekiej przyszlosci, w swiecie opanowanym przez jakis chory reżim który jest dowodzony przez androida. Symbolem tego rezimu jest omega.
pamietam ze glowny bohater ma "gadajacy" motocykl. Z poczatku filmu go dosc sporo uzywa... Chyba tez na poczatku filmu walczy on gdzies na zlomowisku samochodow.
W filmie zostaje tez porwana jakas kobieta wlasnie prze przywodce tego rezimu, chyba to jest siostra drugiego bohatera. Napewno byla poddawana torturom, miala cos zakaldane na glowe i byla rażona jakimis impulsami w celu zmanipulowania umyslu. Ci dwaj bohaterowie chca ja uwolnic w efekcie im sie to udaje. Pamietam tez taki dwie koncowe sceny. Jena jak jest walka z takim wilkim samochodem z kolcami z przodu :D a druga jak zostaje "obalona" ta flaga z omega.
Moze ktos bedzie wiedzial co to za film :)
xyz1986
Forrest Gump

Post autor: xyz1986 »

hmmm jakieś pół roku temu w TVP leciał film o latynoskich gangach takich chyba młodzieżowych taki dość w powaznym klimacie, więcej niestety nie pamiętam :/ film produkcji albo cus USA albo z Ameryki Pd ale tak jak mówie powazny w miare film nie opera mydlana ;]
Sasori
Jack Sparrow

Post autor: Sasori »

Może chodzi o "Miasto Boga"?
Miszka Kozlov
Terminator

Post autor: Miszka Kozlov »

Raczej tak, dobry film. Obejrzyjcie sobie Miasto Ludzi, to tak jakby druga część, ale nie ma żadnych nawiązań do jedynki poza tym że wszystko znowu się dzieję w fawelach w Rio. Też jest spoko
ODPOWIEDZ