[size=18]Witam,
sprawa moze wydac sie dosyc osobliwa,ale mam nadzieje ze ktos mi pomoze:)chodzi mi o szeroko pojety serial grozy:):):):)
Pamietam z dziecinstwa,(powiedzmy jakies 12-8 lat temu )pewien mysle ze cykl odcinkow(trudno mi powiedziec czy to był serial,czy kilkia odcinkow niezaleznych od siebie fabuła ,jednak nalezacych od tej samej serii:)
Poczatek serialu badz filmu:)ukazanie domu starej willi,ogrod,bawiace sie dzieci,pozniej jesnien,latajace pozółke liscie,muzyczka ale z Archiwum X,i huśtawki w ogrodzie ,kołyszace sie puste)
taki mam obraz w w głowie tego intro.Owa produkcja leciała najprawdopodobniej na TVP2 ok.godzinki 22-23.
Pamietam bardzo dokładnie jeden z odcinków.
Mała dziewczynka dostała domek dla lalek,drewniany i trzymałą w nim swoja ulubiona laleczke-bardzo dziwna laleczke,o dziwnych oczach,spojrzeniu....
Tata dziewczynki był lunatykiem,aby łatwiej było go odszukac zawieszono mu na nogach i nadgarstkach branzoletki z dzwoneczkami,poniewasz czesto urzadzał sobie nocne spacery po domu i ogrodzie....
Kiedys w ciagu dnia tata niechcacy zepsuł coreczce owy domek dla lalek,poczym skrzetnie go naprawiał,lalke chyba tez uszkodził....
Pewnego razu znow lunatykujac wyszedl z domu w pola niestety nikt go nie odnalazł....szuakno go ale nic.
Coreczka powiedziałą,ze wie gdzie jest tata i pokazała domek dla lalek gdzie siedziałą lalaeczka bedaca podobizna taty w pizamie i z branzoletkami-dzwoneczkami na nadgarstkach.....
Tak to pamietam,mogłam cos pokrecic w szczegołach ale tak to pamietam.
Z gory wielkie dziex z a pomoc:)Izka :-)
[size=18][/size][/size][size=18][/size]
12-8 lat temu dziwny serial na TVP2
Re: 12-8 lat temu dziwny serial na TVP2
Wydaje mi się że to może być cykl ekranizacji opowiadań Edagara Alana Poe w reżyserii Rogera Cormana. Ja w każdym razie z tego cyklu najbardzej zapamiętałam Zemstę Czerwonego Moru.