Zima

Luźne rozmowy na tematy, które nie pasują do żadnego innego działu.
Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

Zima

Post autor: Dusqmad »

Kończę oglądać "Gorączkę sobotniej nocy" mocno podminowany tym jak marne są lata, w których przyszło mi żyć, udaję się do swojego pokoju, wyglądam za okno i coś mi tu nie gra... ŚNIEG?!

Już myślałem, że tegoroczna zima będzie bez śniegu, że tak wysokie temperatury zdołają się nadal utrzymać, a jak widać za oknem: czar prysnął. Mam nadzieję, że przynajmniej nie zasypie okolic Krakowa bardziej, niż miało to miejsce podczas wczorajszego debiutu. Drzwi mojego domu od bramy dzieli ok 80 metrów, więc perspektywa odśnieżania jest bardzo przygnębiająca.

Zawsze lubiłem zimę, widok martwej przyrody, ale ten rok przyzwyczaił mnie do innych klimatów i żal mi się z nimi rozstawać :P
Awatar użytkownika
skiszony
Indiana Jones

Re: Zima

Post autor: skiszony »

a ja słyszałem, że w niedzielę ma się ocieplić :| i dupa, bo w zeszłym roku o tej porze już uczęszczałem na stok, a teraz czekam na ferie i MARZĘ o tym, żeby napadało... bo nie mam zamiaru stać w kilometrowej kolejce w dodatku to sztucznie ośnieżonego stoku :shock:

ale odśnieżać też będę musiał, chociaż dopiero wtedy jak śniegu będzie chociaż z 20 cm a nie 5 :P więc póki co patrzę optymistycznie na przyszłość 8-)
Awatar użytkownika
KhAn
Tyler Durden

Post autor: KhAn »

Przyznam, że nielubię zimy i bardzo cieszył mnie ten fakt, że niema sniegu i jest dosyć ładna pogoda. Niestety wczoraj o godz. 22 moja radość się skończyła a spowodowane to było tym, że zobaczyłem padający śnieg za oknem :-/
Rubenos
Darth Vader

Post autor: Rubenos »

A ja mimo, że zazwyczaj nie znoszę śniegu i zimy, gdy wczoraj ujrzałem śnieg to nawet się ucieszyłem... Śnieg może być, ale do 2 stycznia ;)
Poza tym las otulony tym białym puchem wygląda przepięknie :)
Awatar użytkownika
BlackDog
Tyler Durden

Post autor: BlackDog »

O czym Wy gadacie? Ja nie widziałem śniegu od listopada, ani wczoraj, ani dzisiaj się nie pojawił i cieszę się z tego powodu wielce.
Awatar użytkownika
Issa
Tyler Durden

Post autor: Issa »

U mnie też leży śnieg. Rano bardzo się zdziwiłam, widząc białe chodniki, ulicę i dachy samochodów. jeszcze wczoraj robiłam z kumpelą zdjęcia w parku, na których tylko mój strój zdradza, że jest zima. A jak jechałam do babci w drugi dzień świąt, to stwierdziłam z rodzicami, że krajobraz za szybą wygląda podobnie jak wczesna wiosna.

Wiecie, zdążyłam się już przyzwyczaić do grudnia bez śniegu i jakoś za nim nie tęsknię. Ale jedno jest pewne - gdyby w wigilię padał śnieg, na pewno bardziej czułabym atmosferę świąt.

Khan, proszę cię, zapamiętaj raz na zawsze - nie z czasownikami piszemy osobno.
Dziękuję za uwagę.
Awatar użytkownika
KhAn
Tyler Durden

Post autor: KhAn »

Hehe :-P Issa musisz mi to jakoś wybaczyć i będe starał się tego pilnować :-) ale to jest moja największa udręka i staram się ją jakoś wyplenić ;-) więc prosze cię o wyrozumiałość a ja obiecuję, że będę się starał to zmienić. 8-) ;-)
ble
Tyler Durden

Post autor: ble »

A ja nie lubię zimy, ale zdecydowanie wolę jak już jest śnieg, niż takie niewiadomoco :P U mnie śniegu było jak na lekarstwo i w dodatku jak niespodziewanie się pojawił, tak samo zniknął :)
Azgaroth
Tyler Durden

Post autor: Azgaroth »

Ostatni raz śnieg widziałem w lutym 2006 ;) A wczoraj było tak ciepło, że kurtka zimowa była zbędna. Mi to odpowiada ja nie lubię śniegu, zimna i wiosennych roztopów. Przynajmniej nie ma -20 stopni jak zeszłej zimy.
Awatar użytkownika
Aquariia
Agent Smith

Post autor: Aquariia »

Ja sie cieszę, że nie ma zimy. W sumie śniegu może troche popadać w grudniu, żeby święta bardziej świątecznie wyglądały, ale nie -20 stopni (ja straszny zmarzluch jestem). Mam nadzieję, że już śniegu nie będzie tak jak w tamtym roku że w marcu było zimno. Ja już tylko oczekuje na ciepło i na wakacje.
Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

ble pisze:U mnie śniegu było jak na lekarstwo i w dodatku jak niespodziewanie się pojawił, tak samo zniknął
No. Stopniało cholerstwo - wreszcie wszystko wróciło do wcześniejszej normy, niepotrzebnie się martwiłem :P
ble
Tyler Durden

Post autor: ble »

no to mogło w ogóle nie padac! mój młodszy brat już sanki wyciągnął... :P
Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

Temat odblokowany (rychło wczas), zapraszam do pisania.
Awatar użytkownika
Issa
Tyler Durden

Generalnie nie przepadam za zimą z kilku powodów.
Głównie przeszkadza mi niska temperatura, bo nie lubię marznąć ani ubierać się grubo. Dziewczyny z grzywkami i z włosami podatnymi na wilgoć zrozumieją mnie, że wizja wyjścia z domu w śnieżycę czy w deszcz ze śniegiem bynajmniej nie poprawia humoru.
No i co jeszcze? Śliska powierzchnia, przez którą już kilka razy byłam bliska do wywinięcia fikołka^^
W porze jesiennej i zimowej podoba mi się to, że szybko robi się ciemno i święta, święta i jeszcze raz święta. A co się z nimi wiąże? Wolne od szkoły!
Awatar użytkownika
Aletheia
Tyler Durden

Post autor: Aletheia »

Issa pisze:W porze jesiennej i zimowej podoba mi się to, że szybko robi się ciemno
:shock: Oczom nie wierzę... Issa, Ty poważnie? No owszem, długie wieczory z filmem i książką, rozumiem, ale jednak... Mnie dobija właśnie ten wczesny zmrok. Czerwiec mija, dni dłuższe, a ja już myślę "Oho, początek końca...". Kocham słońce.
Issa pisze:święta, święta i jeszcze raz święta. A co się z nimi wiąże? Wolne od szkoły!
A mnie święta pod tym względem tylko zaostrzają smak na wakacje. Wolne wolę w większych dawkach. :-) Ale mimo że generalnie wolę wiosnę od zimy, to jednak głosuję za wyższością Bożego Narodzenia nad Wielkanocą.
Issa pisze:Głównie przeszkadza mi niska temperatura, bo nie lubię marznąć ani ubierać się grubo.
Jedynym ubraniem skutecznie chroniącym przed zimnem jest... samochód. Mnie musi wystarczać autobus, w którym zimno w każdej kurtce. Po całym dniu na uczelni, po dwudziestu minutach dygotania na przystanku koło ósmej wieczorem, z perspektywą kilkunastu kilometrów w nieogrzewanym autobusie, jedyną niezamarzniętą myślą zostaje "Po diabła mi właściwie to wyższe wykształcenie...". :roll:
A jeszcze zimniej mi na widok różnych blondi, biegających po śniegu i trzaskającym mrozie w krótkich kurteczkach, kończących się dziesięć centymetrów nad biodrówkami. Już nawet nie mówię, że to głupota, ale jak one wytrzymują ?
Issa pisze:Śliska powierzchnia, przez którą już kilka razy byłam bliska do wywinięcia fikołka
Każdej zimy obowiązkowo leżałam... Recepta okazała się zaskakująca - obcasy. Karbowane podeszwy wcale nie pomagają, za to kilkucentymetrowy obcas, o dziwo, pomaga łapać równowagę. To musi być chyba coś z przesunięciem środka ciężkości... Tylko obcas powinien być szeroki, żadna tam szpilka.
Azgaroth
Tyler Durden

Post autor: Azgaroth »

Aletheia pisze:Jedynym ubraniem skutecznie chroniącym przed zimnem jest... samochód. Mnie musi wystarczać autobus, w którym zimno w każdej kurtce.
A ja jeżdże ogrzewanym autobusem :)
Awatar użytkownika
Issa
Tyler Durden

Aletheia pisze:
Issa pisze:W porze jesiennej i zimowej podoba mi się to, że szybko robi się ciemno
:shock: Oczom nie wierzę... Issa, Ty poważnie? No owszem, długie wieczory z filmem i książką, rozumiem, ale jednak... Mnie dobija właśnie ten wczesny zmrok. Czerwiec mija, dni dłuższe, a ja już myślę "Oho, początek końca...". Kocham słońce.
Lubię chodzić po mieście, gdy jest ciemno... Taki ma to w sobie urok, który potęgują setki, tysiace światełek... Hmm... Aż się rozmarzyłam. No i sprzyja on niektórym rzeczom, ogniskom itp.
Awatar użytkownika
Aquariia
Agent Smith

Aletheia pisze:"Po diabła mi właściwie to wyższe wykształcenie...".
Ostatnio też coraz częściaj zaczynam się nad tym zastanawiać ;-) A ty jeszcze na dobicie styczeń nadchodzi. Ehhh niedobrze. :-/
Co do zimy nic się u mnie nie zmianiło. Nie lubię zimy. Ja chce wakacje. U mnie jest -10 stopni. Chociaż może lepsze -10 niż gdyby śnieg miał się topić a ja w nim pływać.
Miodzio
Indiana Jones

Post autor: Miodzio »

Kiedyś lubiłem zimę, a teraz jej wręcz nienawidzę. Jedynym miłym akcentem są święta i prezenty. Innych plusów tej pory roku nie widzę. Z domu się ruszyć człowiekowi nie chce, bo zimno jest niemiłosiernie. Najgorsze, gdy jeszcze śnieg sypie po oczach, bo wtedy każde wyjście z domu jest okropnością. Najbardziej jednak przygnębiający jest fakt, iż strasznie szybko robi się ciemno. O wiele lepszy mam nastrój, gdy jak najdłużej świeci słońce.
Awatar użytkownika
Issa
Tyler Durden

U mnie za oknem jeszcze o godzinie 10 była zima - sypał śnieg, mnóstwo puchu na ziemi, domach, samochodach. Teraz powoli topnieje. Piękne święta wielkanocne, co nie?
Awatar użytkownika
Aquariia
Agent Smith

Ja się obudziłam, popatrzyłam przez okno, a tam prędzej Boże Narodzenie niż Wielkanoc. A już prawie ciepło było Ehhhh. Mam nadzieje, że jednak szybko zrobi się wiosna, a najlepiej lato. A panowałam ubrać na święta wiosenne buty, a tu dalej w kozaczkach łazić trzeba. :/
johny bescik
Forrest Gump

Post autor: johny bescik »

ja dziś otworzyłem okno, spojrzałem nieśmiało w kierunku okna i stwierdziłem, że pozostawienie swych zimowych butów jakies 300 km stąd w domu rodzinnym, to był zły pomysł...

ciekawe jak długo wiosna każe nam czekać?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Offtopic”