Techno

Jazz, rock, metal, blues, pop, techno etc.
Rubenos
Darth Vader

Re: Techno

Post autor: Rubenos »

Scourge33 pisze:Mimo wszystko polecam klasyke czyli The Prodigy, słucham do dzisiaj...
Słusznie prawisz :D Prodigy jest kapitalne :D Poza tym z tych klimatów jeszcze lubię sobie posłuchać Fat boy slim, oraz od czasu do czasu Chemical Brothers.

Ostatnio słyszałem przeróbkę techno "Another Brick in the wall" Pink Floydów :/
Jak ja nie znosze przeróbek... :631:
ble
Tyler Durden

Post autor: ble »

Rubenos pisze:Ostatnio słyszałem przeróbkę techno "Another Brick in the wall" Pink Floydów :/
Jak ja nie znosze przeróbek... :631:
z tym czy to jest techno to bym się kłóciła... ale rzeczywiście nie najlepiej im to wyszło... ale o czym my tu mówimy... to jest przecież Pink Floyd!
Awatar użytkownika
Scourge33
Indiana Jones

Post autor: Scourge33 »

Rubenos pisze: Poza tym z tych klimatów jeszcze lubię sobie posłuchać Fat boy slim, oraz od czasu do czasu Chemical Brothers.
Tak nie inaczej, tych panow trzeba przeprosic, tez sie na tym wychowalem....

A jezeli o tworcow "młodego pokolenia" chodzi to bardzo przypadły mi do gustu kawałki Dj'a Tiesto; ten koles poprostu wymiata... "Adagio 4 strings"; "Traffic" te tytuły pewnie każdy zna.... Pozdro!!
susan
Jack Sparrow

Post autor: susan »

ja jakos za techno nie przepadam ogolnie rzecz biorac,trawie techno z osta z Matrixa,no i moze pare utworow innych. jeszcze jak sie jedzie autobusem,a czlowiek obok slucha tego na full to jakos tak niezbyt mam ochote cokolwiek z tego nurtu muzycznego sluchac...
Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

Post autor: Dusqmad »

Scourge33 pisze:Dj'a Tiesto; ten koles poprostu wymiata... "Adagio 4 strings"; "Traffic" te tytuły pewnie każdy zna...
Pierwsze słyszę :P
Awatar użytkownika
Aquariia
Agent Smith

Post autor: Aquariia »

Dusqmad pisze:
Scourge33 pisze:Dj'a Tiesto; ten koles poprostu wymiata... "Adagio 4 strings"; "Traffic" te tytuły pewnie każdy zna...
Pierwsze słyszę :P
Ja też. Pewnie dlatego, że nie lubię techno, a ostatnio nawet zaczyna mnie drażnić. Nie wiem co ludzie w tym widzą.
Rubenos
Darth Vader

A ja znam. :D Parę razy słyszałem. Jak na techno nawet niezłe, ale żeby nie było... poza paroma chlubnymi wyjątkami techno nie trawię. :)
Awatar użytkownika
Scourge33
Indiana Jones

Post autor: Scourge33 »

Spokojnie, ja też wielkim fanem tej muzyki nie jestem... I pomimo tego że w okolicy są 3 Protectory, nie korzystam z tego: bylem raptem pare razy... Muzyka przestaje być muzyką gdy każdy cwaniak z pekaesu może na kompie w E-Jay'u czy w innych ją wygenerować...
Ale od każdej reguły są wyjątki.... A tak wogole to słucham różnej muzyki od rocka, poprzez utwory instrumentalne, w każdym gatunku można znaleźć coś dobrego, no może pomijając dico z pola... Tiesto akurat mogę polecić z czystym sumieniem każdemu...
Mela0607
Agent Smith

Post autor: Mela0607 »

A ja uwielbiam tą music jak i rozne gatunki: dance, trance, hardstyle, house :P ale popowych kawałków też chętnie posłucham, jeśli na to zasługują :) no i nawet rap, ale ten ameryk. wykonaniu: Eminema, 50 cent, Akon'a, a i ostatnio spodobała mi się muzyka Timberlake :P A co do Tiesto to jest naprawdę swietny :) traffic najmilej wspominam :)
Awatar użytkownika
Issa
Tyler Durden

Post autor: Issa »

Ostatnio uświadomiłam sobie, że mój gust muzyczny znacznie się zmienił. Jestem otwarta na każdy gatunek, nie szufladkuję, tak jak kiedyś. Tak więc i dla techna znalazło się miejsce i słucham sobie ATB, Benassiego Brota czy paru innych kawałków innych wykonawców. Taka miła odskocznia.
Jeszcze pół roku temu nie spodziewałabym się takiej sytuacji. A co dopiero trzy lata temu. Wtedy to z kumplem namiętnie słuchałam metalu i słuchanie popu nazywaliśmy staczaniem się na dno.
Nic już nie jest takie samo...
iskierka
Terminator

Post autor: iskierka »

ja uwielbiam techno :-P , moge sluchac go naokraglo, przy technie najbardziej pracuje mi wyobraznia:), po drugie jak jestem w zlym humorze, to sluchajac tej muzy odreagowuje ciezki dzien.
Ocky
Indiana Jones

Post autor: Ocky »

Przychylam sie do rpzedmowcow o Another Brick in the wall. Ja osobiscie poczulam sie oszukana, zgwalcona mentalnie, zniesmaczona. Bosz,jak mozna bylo popelnic taki badziew?? Zreszta jak sie czasem natne na Vive to malo co jest naprawde nowego,same przerobki i to w stylu tandetnego dicho z poczatku lat 90tych. Techno niespecjalnie lubie, w znacznej wiekszosci uwazam za podmuzyke, jesli w ogole, natomiast jak posluchalam Smolika to sie przekonalam do muzyki elektronicznej. Miodziioo
Solar
Indiana Jones

Post autor: Solar »

O nie techno nie cierpię i nie trawie za nic ;) Po prostu coś co jest tylko prymitywnym rytmem który leci na okrągło, na okrągło, na okrągło nie przedstawia dla mnie żadnej wartości muzycznej, nie wiem co muzyk chciał przekazać, dla mnie jest to po prostu bezsensowna łupanina. Jeszcze rozumiem kiedy leci to na jakiejś imprezie czy dyskotece (chociaż uważam, że można puszczać dużo lepszą muzę do tańca) Ale samemu w domu żeby posłuchać w życiu bym nie puścił techno. Brrr. ;)
Awatar użytkownika
Issa
Tyler Durden

Post autor: Issa »

Ostatnio ani razu nie słuchałam techna. Przeszła mi faza. No i dzisiaj dla eksperymentu włączyłam jedną piosenkę, którą kiedyś bardzo lubiłam. Nie mogłam dotrwać do połowy. Wyłączyłam i był to dla mnie dostateczny dowód na to, że techno to nie moja muzyka. I bardzo dobrze, bo nie uważam jej za ambitną ani tym bardziej poruszającą.
Ach ten rock!
Awatar użytkownika
Guskas
Terminator

Post autor: Guskas »

Techna nigdy nie lubiałam, nie lubię i raczej nie polubię. Zawsze kojarzy mi się to ze słuchaniem podkładu do "errora" w komputerze ;/
Mela0607
Agent Smith

Tak sie głębiej zastanawiałam nad waszymi opiniami na temat tej muzyki, skoro nie słuchacie tego gatunku czy też hip hopu to co tylko rock i metal wam w głowie (bez urazy), wiadomo każdemu odpowiada co innego, ale przecież muzyka techno to nie musi być tylko te buc buc buc, może to być swietna muzyka połaczona z dancem i troszkę z szybszym klimatem, który króluje własnie na dyskotekach, ale pewnie nie chodzicie... dajmy na to taki Explosion; rok temu naprawdę wymiatał, ale nie zapomniało się o nim, bo również można posłuchać niezłych mixów połączonych jednej piosenki z drugą itd. Jeśli się tak wczuć w tą muzę to czemu nie moze być ciekawie... ja słucham teraz każdego gatunku, ale więcej znów własnie Techno; przy tej muzyce można poszaleć i zabawić się, zapomnieć o wszystkich i o wszystkim, po prostu się rozluźnić czy też zrelaksować... właśnie słucham Clubraiders jakąś nową muzę i przyznam, ze jeśli w tle śpiewa piękny głos kobitki, a na pierwszym miejscu fajny klimacik z energiczną muzą to wręcz "ciągnie" nas na parkiet i oto właśnie chodzi w tym gatunku... dla mnie to rewelacyjna zabawa, ale skoro nie trawicie tego gatunku to pewnie nawet nie macie ochoty posłuchać co w tym naprawdę "siedzi", a to ze słyszeliście jakieś buc buc buc w radiu czy zobaczyliscie w TV was nie usprawiedliwia, bo to co się dzieje w teledyskach g***o mnie obchodzi czy nagie kobiety tańczą czy też mężczyźni, mi wystarczy rytm i w jaki sposób mozna go wykorzystać, a nie myśleć o zboczonym teledysku i oznajmiać wszem i wobec, ze ten gatunek jest do kitu...szkoda, ze tak jest... ja osobiscie strasznie nie lubie metalu i rocka, ale jest kilka piosenek z tego gatunku co mi się podobają, więc każdy gatunek ma to do siebie, ze inny utwór się podoba, a inni znów nie, ale żeby od razu przekreślać gatunek o którym się nie ma pojęcia to bez sensu...
ble
Tyler Durden

Post autor: ble »

Mela0607 pisze:ale żeby od razu przekreślać gatunek o którym się nie ma pojęcia to bez sensu...
O, a ja kiedyś słuchałam techno. A hip hop uwielbiałam. Nie żebym cię chciała obrazić, ale po prostu zmądrzałam. Na swój sposób. Chociaż w moim otoczeniu niewiele jest osób, które słuchają rocka itd. A szkoda.
Mela0607
Agent Smith

Nie no spoko, hehe ja tam jeszcze wolę moje młode lata wyszaleć na parkiecie w rytmach techno :) ja nie mam prawie wcale znajomych, którzy słuchają rock'a, moze ze dwie, trzy osoby się znajdą więcej na pewno nie, ale mi to nie przeszkadza :P Jest dobrze... dzięki wam mogę niektóre kawałki przesłuchać, a moze akurat spodobaja mi się :) Jednak znam kolesia, który ciągle o tym rocku i metalu mówi przynosi mi płytki; posłucham czasem moze akurat sie coś znajdzie co mnie podrajcuje od pozytywnej strony tego gatunku, ale rzadko się zdarza, bo on bardziej takiego cieżkiego metalu słucha, no cóż...:P nie ma to jak Techno :D
Awatar użytkownika
blek
Mad Max

Post autor: blek »

techno nie słucham, nie mam o nim zielonego pojęcia i w sumie nie licząc paru piosenek jakimi mnie katuje czasami moja przyjaciółka to niewiele go słyszałam, nie mój typ muzyki i tyle, bo to tak zwane 'łup łup' mnie męczy i drażni :P a czy jest to gówniane czy nie to już nie mi oceniać ;p
Inspiration
Mad Max

Post autor: Inspiration »

Najgorsze jest to, że 90% myli techno z dance, a to drugie to w większości istna porażka.
Rubenos
Darth Vader

Techno jako gatunek muzyki elektronicznej nadal nie trawię i raczej się to nie zmieni. Ale jeśli chodzi o inną muzykę elektroniczną to cóż... :D Uwielbiam słuchać zwłaszcza Massive Attack, a mianowicie album "Mezzanine". Kawał porządnej, mrocznej muzyki, raczej do tańca się nie nadającej. Inna grupa - The Dust Brothers. To oni właśnie popełnili soundtrack do Fight Clubu. Ogólnie w każdym rodzaju muzyki można znaleźć coś, co może się spodobać. Wystarczy tylko dobrze szukać. :)
Gothic Lady
Mad Max

Post autor: Gothic Lady »

Rubenos, zgadzam się w zupełności, nie rozumiem ludzi którzy ograniczają sie tylko do jednego rodzaju muzyki i nawet [co wydaje sie smieszne] do jednej kapeli. Ja osobiście mam kumpele która bardzo się szczyci tym ze słucha metalu. Nawet nie slucha go dlugo jakies moze 8 miesięcy góra. I czasami pozwala sobie na takie teksty jak: "To dla mnie za słabe" [chociarz wiem ze sluchała czegos takiego], albo "Całkiem fajna jest ta piosenka, ale przecierz wiesz ze ja takiej muzyki nie slucham". Uważam ze to załosne. Kiedys zapytałam ja "od kiedy zaczela sluchac metalu" a ona na to "jakos od wakacji, ale zawsze lubiłam metal". I tu pojawia sie pytanie dlaczego go nie sluchałą wczesnniej skoro tak bardzo go lubiła. Ja osobiście słucham głownie rocka i metalu, poniewaz taka muzyka mi najbardziej odpowiada i nie obchodzi mnie czy to sie komus podoba, czy co na ten temat uwaza. Czasami zdaża mi się polubić inna piosenke niezaleznie od gatunku. Dobra rozpisałam sie nie na temat, ale to tylko dlatego ze jak cos mnie bulwersuje to musze sie wygadac bo mnie szlak trafi!!
yrek
Agent Smith

Post autor: yrek »

Według mnie muzyka techno nie jest przeznaczona do słuchania. To muzyka typowo dyskotekowa. Wiec dziwią mnie ludzie którzy mogą jej słuchać np. w bezruchu. Tu sie same nogi rwa żeby pobansowć, ale co przyjemnego jest w sluchaniu...? bo mnie to nie kreci.
Christine
Mad Max

Post autor: Christine »

Nie wiem co jest takiego w techno, że ludzie tak tego słuchaja i kochają ;/
Dla mnie to jest straszne, cały czas walenie w klawisze i te wszystkie syntezatory, to jest sztuczne... Prawdziwa muzyka to instrumenty: gitara, bembny, flety itp.
Przynajmniej ja tak twierdze;)
gosia.
Jack Sparrow

Post autor: gosia. »

Ja nie słucham techno...Nie przemawia do mnie jakoś ta muzyka...
Czasem na jakiejś imprezie jeszcze da się przeboleć, no bo jednak do tańczenia może być(chociaż osobiście wolę electro i ew. house), ale tak normalnie słuchać techno, to nie za bardzo...
ODPOWIEDZ