Info o Filmie:
Reżyseria: Nimród Antal
Scenariusz: Mark L. Smith
Zdjęcia: Andrzej Sekuła
Muzyka: Paul Haslinger
Obsada: Kate Beckinsale, Luke Wilson, Frank Whaley, Scott G. Anderson, Ethan Embry
Produkcja: USA
Gatunek: Thriller
Opis:
Młode małżeństwo zatrzymuje się pewnej nocy w pewnym motelu. Jak się okazuje motel ten pozbawiony jest wszelkich rozrywek, pozostaje im tylko telewizor w którym pokazują filmy grozy. Bohaterowie odkrywają że filmy które oglądają są kręcone w ich pokoju. Muszą wydostać sie z pułapki zanim spotka ich to co poprzedników z tego pokoju.
Moja Opinia:
Wczoraj miałam okazję pójść na przedpremierę filmu "Motel" i znów się rozczarowałam jeśli chodzi o gatunek, oni już nie potrafią kręcić dobrych thrillerów ani horrorów?! Żałosne. Bardzo lubię takie fabuły, ale żeby również trzymały w napieciu i potrafiły widza przerazić, a nie tylko patrzymy na duży ekran niczego się nie obawiając, przewidując co się może wydarzyć za 5 minut. Nie mam zastrzeżeń do Kate Beckinsale i Luke'a Wilson'a ponieważ nie byli znów rewelacyjni, ale również nie najgorsi. Największe brawa należa się do Andrzej Sekuły, który stworzył bardzo dobry obraz i efekt jaki powstał. Jako thriller wypadł bardzo słabo, ale mogło być gorzej. 5/10