Adam Sandler

Sławni, bogaci, przystojni utalentowani oraz Ci, którzy stworzyli najlepsze kreacje w dziejach kina.
yrek
Agent Smith

Adam Sandler

Post autor: yrek »

Obrazek

Adam Sandler - przez "People's Choice Award" uznany został za najlepszego aktora komediowego roku 2001. Już w szkole Sandler wiedział, co chce robić w przyszłości. Lubił występować i rozśmieszać kolegów, regularnie prezentował się publiczności w klubach studenckich. W 1991 roku ukończył studia na kierunku sztuki piękne, zaraz po tym w jednym z klubów w Los Angeles został odkryty przez Dennisa Millera. Sandler zdobył popularność cyklem skeczów, w których parodiował znanych ludzi np. Eddie'go Veddera, Bruce'a Springsteena czy Axl'a Rose'a. W 1993 roku Adam Sandler wydał swój pierwszy materiał komediowy pt. "They're All Gonna Laugh At You". Program przez wiele tygodni bił rekordy popularności. Wielką sławę przyniosły mu również role w takich filmach jak: "Wariackie Święta" ("Mixed Nuts") (1994), "Airheads" (1994), "Billy Madison" (1995), którego był współscenarzystą, "Farciarz Gilmore" ("Happy Gilmore") (1996) i "Super tata" ("Big Daddy") (1999). W 2002 roku spotykał się z modelką Jackie Titone.

Aktor przez jednych lubiany przez innych wrecz na odwrot. Zaliczam sie do tych pierwszych. Nie znam w pelni jego umiejetnosci aktorskich gdyz widzialem go wylacznie w filmach komediowych w ktorchy gral bardzo podobnych bohaterow. Swa grą potrafil mnie rozbawic i za to go niezmiernie cenię. Ma facet bardzo przyjemna aparycje. Jest jednym z moich ulubionych aktorow komediowych. A skoro lubie jego lubie tez filmy z nim.
Mela0607
Agent Smith

Re: Adam Sandler

Post autor: Mela0607 »

Ja też zaliczam się do tych pierwszych. Człowiek ma talent do rozbawienia widzów i to w nim cenię, mimo iż nie widziałam z nim jakiegokolwiek thrilleru czy też bardziej ambitnego filmu jakim jest dramat to w komediach mu to wychodzi najlepiej i niech przy tym pozostanie. Nie ma to co Jim Carrey, ale najważniejsze, że filmy z jego udziałem zawsze chętnie obejrzę by mile spędzić czas i się nieźle zabawić.
Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

Post autor: Dusqmad »

Sympatyczny, w sam raz do jakichś niedzielnych komedii. Mnie nigdy specjalnie nie bawił...

Ale do licha, w czym on będzie grał - "Inglorious Bastards". :-o
Awatar użytkownika
MGaździcki
Agent Smith

Post autor: MGaździcki »

A to może być ciekawe-ale w końcu Tarantino zawsze obsadza wbrew image'owi scenicznemu.

A co do Sandlera: widziałem go w jednym filmie, typuję, że był to "Billy Madison"-Sandler siedział z dziećmi w przedszkolu, wygłupiał się wg zasady "Jak Rozśmieszyć Czterolatka", a potem podrywał matkę "kolegi z klasy". Jeden film to chyba za mało, by gościa oceniać, a streszczenia filmów, w których grał zbyt zachęcająco nie brzmią. Zatem chyba nigdy się nie przekonam, czy to dobry aktor, czy popłuczyny po Carrey'u.
Inspiration
Mad Max

Post autor: Inspiration »

Ja bardzo lubię Adama sandlera, choć w komediach zbyt ciekawych to za często nie gra. Jednak jak się pojawia na ekranie, to każdy gniot robi się ciekawy, bo Adam naprawdę potrafi rozbawić widza swoją osobą.
Awatar użytkownika
B...
Indiana Jones

Post autor: B... »

swoimi zdolnościami aktorskimi może jeszcze się nie popisał szczególnie ale i tak go lubie bo to jeden z 3 aktorów ( obok H. Granta i R. Kneppera) ktorych pojawienie sie na ekranie wywołuje u mnie automatycznie wieeeeeelki uśmiech :-D
gosia.
Jack Sparrow

Post autor: gosia. »

Uwielbiam go...Jeden z moich ulubionych aktorów, ma talent komediowy, praktycznie wszystkie filmy z jego udziałem śmieszą...Najbardziej chyba lubię go w: 'Big Daddy', 'Mr. Deeds.', 50 pierwszych randek', 'Billy Madison', '2 gniewnych ludzi'...Ostatnio widziałam dramat z jego udziałem 'Reign over me', no i muszę przyznać, że znakomicie poradził sobie z tą rolą.
Awatar użytkownika
Aquariia
Agent Smith

Post autor: Aquariia »

Zabawny aktor, nadaje się na komika. Nawet powiem, że go lubię. Jednak to może wynikac z tego, że dawno nic z nim nie widziałam. Filmy w których gra nie są najwyższych lotów, ale pamiętam kilka tytułów wiec jest dobrze. Zdecydowanie dzięki Sandlerowi można było zwrócić uwagę na filmy jak Mr Deeds, Billy Madison czy Farciarz Gilmore. Dramatu z nim nie widziałam i jakoś nie potrafię sobie wyobrazić.
ZabójczyZabójca
Jack Sparrow

Post autor: ZabójczyZabójca »

Słowo daję, że chyba nikt nie działa mi na nerwy tak jak on. A zabawny nie jest dla mnie wcale.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Aktorzy”