Piękna i szalona

yrek
Agent Smith

Piękna i szalona

Post autor: yrek »

Obrazek

Gatunek: Dramat, romans
Reżyseria: John Stockwell
Scenariusz: Phil Hay, Matt Manfredi
Zdjęcia: Shane Hurlbut
Muzyka: Paul Haslinger, Courtney Taylor-Taylor
Obsada: Kirsten Dunst, Jay Hernandez, Bruce Davison

O filmie:
Historia miłości biednego Latynosa, Carlosa i bogatej złej dziewczynki, Nicole.... Nicole uwielbia imprezować i żyć pełnią życia, staczając się powoli po równi pochyłej... Carlos z kolei jest inteligentny , wysportowany i ma ściśle określone zasady. Ich romans jest gwałtowny i wybuchowy jak koktajl Mołotowa i zdecydowanie zmieni ich dotychczasowe, określone życie..... (filmweb)

Dość tradycyjna historia problemowej miłości. Brak cech ktore czyniły by film dobrym. Nie jest az tak źle (widywalo sie gorsze kopie tejże fabuły) Ciekay w filmie może być wątek stosunków ojciec-córka. Tytuł filmu jest niepoprawnie przetłumaczony. Prawidłowo powinien on brzmieć "Piękny i szalona" wnioskuje to z dialogu główych bohatreow w którym pada tytuł. Po drugie Kirsten Dunst (zwlaszcza w tym filmie) do slicznotek nie należy.
Mela0607
Agent Smith

Re: Piękna i szalona

Post autor: Mela0607 »

yrek pisze:Kirsten Dunst (zwlaszcza w tym filmie) do slicznotek nie należy.
Masz rację muszę przyznać iż jest wiele ładniejszych aktorek, a mi się tutaj nie spodobała jeśli chodzi o grę, wolałam ją jako dziewczyna Spiderman'a i na tym chyba po przestanę, bo nie widziałam jeszcze lepszej roli w jej wykonaniu, ale ten koleś za to mi się podobał, przynajmniej przystojny był. Ogólnie fabuła banalna, ale znośna, bo trzeba przyznać iż rzadko kiedy taka treść potrafi przykuć moją uwagę, a tu została ona całkiem nieźle przesdatwiona, ale nic po za tym...
blue berry
Tyler Durden

Re: Piękna i szalona

Post autor: blue berry »

Widziałam. Zachwytów nie będzie, bo nie ma nad czym. Historia powala banalnością, słabe rólki i zero zaskoczenia. Ot historyjka na niemyślenie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dramat | Obyczaj”