Blady strach

yrek
Agent Smith

Blady strach

Post autor: yrek »

Obrazek

Produkcja: Francja
reżyseria: Alexandre Aja
scenariusz: Grégory Levasseur, Alexandre Aja
zdjęcia: Maxime Alexandre
muzyka: François Eudes
od lat: 18
Obsada: Cécile De France, Maiwenn Le Besco, Philippe Nahon

Dwie przyjaciółki Marie i Alex jadą do rodziców jednej z nich, aby pouczyć się w spokoju. Jednak tego samego dnia do drzwi domu puka tajemniczy mężczyzna, który morduje rodzinę Alex, a ją samą porywa. Marie, chcąc ratować koleżankę wyrusza w pościg za mordercą. Czy zdąży ocalić Alex? A może to nie mężczyzny dziewczyna powinna się bać?

Coz, nie wiem ktory to juz z koleji horror ktory nie spelnil moich oczekiwan. Moze to dlatego ze nie lubie tego typu filmow (Blady strach to horror typu gore). Widac tu ze producenci robia wszystko by to wlasnie okrucienstwo i brutalnosc przodowaly w filmie - ja natomiast chcialem czuc stach i czulem -ze zaraz zwroce popcorn. Film tez jest troche pokrecony - czekal na zakonczenie liczac na cos pozwoli mi byc zadowolonym. Niestety ostatnie sceny sa strasznie pokrecone, nieralne i ...bez sensu. Ale jak juz wspomnialem - w tym filmie chodzilo o efekty. 4.5/10
Cherry
Forrest Gump

Re: Blady strach

Post autor: Cherry »

Skoro nie ma postów to ja będę pierwsza ;)

Początek filmu CAŁKOWIECIE zjechany z książki Koontza INTENSYWNOŚĆ (swoją droga świetna ;P). Owszem niektóre sceny trzymają w napięciu, ale kiedy nadchodzi koniec to zadaję sobie pytanie I po co to wszystko było? W sumie zakończenie może być zaskakujące, ale cała fabuła nie powala. Można obejrzeć, żeby sie przekonać ^^
ODPOWIEDZ

Wróć do „Horror”