Co to za film?

Szukasz filmów o konkretnej tematyce? Masz jakieś pytania odnośnie filmu i zagadnień z nim związanych?
Exciter
Forrest Gump

Re: Co to za film?

Post autor: Exciter »

Wielkie podziękowania, Aletheia!!!! Dokładnie o ten film z '68 r. mnie chodziło. :-) Czas teraz próbowac ten film zdobyc. A widzę juz, że łatwo nie będzie :-(

Pozdrawiam!!!!
Awatar użytkownika
Aletheia
Tyler Durden

Post autor: Aletheia »

A jak już zdobędziesz, to wróć i napisz recenzję :-) Bo jak dotąd, to sami, kurczę blade, wdzięczni, tylko żaden chętny do rozmowy. ;-) Mam nadzieję, że będziesz wyjątkiem.
Również pozdrawiam i życzę powodzenia!
Awatar użytkownika
MGaździcki
Agent Smith

Post autor: MGaździcki »

Okejh, dziś ja was męczę (ależ jestem niedobry :) )

Pamiętam, że kiedyś na jakiejś włoskiej czy francuskiej stacji widziałem stary film animowany z gatunku "dla dorosłych". Jego bohaterami były olbrzymie humanoidy, zwane chyba Dragami, z którymi walczyły jakieś plemiona ludzi, przypominające jaskiniowców. Dragi używały dziwnych tabletek z gazem, by zniszczyć ludzi, a potem pojawiły się jakieś nagie pary z kulami zamiast głów. Ludzie potłkuli te kule i Dragi utraciły wzrok. Ostatni scena przedstawiała króla Dragów, który trzymał chyba kota na rękach i coś mówił z płaczem.

Ktoś kojarzy?
yrek
Agent Smith

Post autor: yrek »

Jakieś 10 lat temu. Na Polsacie w piatkowe lub sobotnie wieczory okolo godz. 19 emitowany był serial. Byl to serial katastroficzny. Jedyne co pamietam to pokazywano tam zycie pewnego czlowieka. Czlowiek ten jako jedyny przezyl katastrofe samolotu. Próbował on chyba rozwiązac dlaczego zyje.
yrek
Agent Smith

Post autor: yrek »

Dziękuje! to ten serial. Swoja droga szybko Ci z nim poszlo ja glowilem sie dobrych pare miesięcy...:)
Awatar użytkownika
Aletheia
Tyler Durden

Na przyszłość polecam arkusz wyszukiwania zaawansowanego w IMDB ;-)
Poccnr
Forrest Gump

Stary serial.Jak się nazywał?

Post autor: Poccnr »

Cześć Kochani!
Gdy byłam bardzo mała w TV leciał serial o takim chłopcu na wózku inw.-poznaje on potwora...takiego włochatego-ten stwór ciągle nosi ze sobą widły (z jednym zębem wykrzywionym)
jeśli się nie mylę był tam jakiś motyw stłuczonej szyby i ten stwór mu pomógł czy jakoś tak...kurcze nie pamiętam za dobrze :(
Jestem na forum nowa-jeśli źle umieściłam post-prosze wybaczyć :oops:
Kto wie-piszcie proszę :)
P.S: w profilu nie umiem dodać obrazka,bo nie widzę przycisku "przeglądaj" co jest?
Awatar użytkownika
Scourge33
Indiana Jones

Post autor: Scourge33 »

W profilu na samym dole jest odnośnik do zewnętrznego obrazka: można wrzucić avatara z innej strony; niestety póki co nie można skorzystać z własnych (systemowych) zasobów...
Co do filmu: w tej chwili nie umiem pomóc, choć coś tam kołata w głowie... Pozdrawiam!
deem
Forrest Gump

Post autor: deem »

Był kiedyś taki serial na tvp 2 chyba... Dość poźno leciał każdy odcinek opowiadał inna historie s-f. Zaczynał sie słowami, że jakaś obca (dosłownie: nie z Ziemii) przejmuje kanał i nadaje swój przekaz.

Z tego co pamiętam jeden z odcinków był o statku, który "żył" sam w galaktyce i niszczył swoich wrogów.

Każda historia kończyła sie jakimś morałem... Może ktoś skojarzy i poda tytuł
Werdandi
Forrest Gump

Post autor: Werdandi »

Witam.
Od pewnego czasu chodzi mi po głowie pewien film. Oglądałam go kilka lat temu, i pamietam, ze wtedy bardzo mi się spodoba. Jednak za nic nie mogę przypomnieć sobie tytułu :-/ Ogólnie zostało mi w pamięci niewiele szczegółów, ale może komuś z Was po tych nikłych urywkach skojarzy się o co mi chodzi ;-)
* Młody chłopak, psychopata, uważał się za artystę (?), zabijał kobiety by stworzyć rzeźbę. Pod koniec filmu była ona pokazana. Góra czegoś (złom ?), poprzeplatana ciałami owych kobiet.
Wydaje mi się, że w filmie tym grał jeff goldblum, ale nie jestem pewna bo sprawdziłam szereg filmów z nim, i nie znalazłam tego, którego szukam :-/
Był też motyw, na początku, że na temat tego chłopaka wypowiadał się jakiś lekarz. Stwierdził, że jest z nim wszystko ok chociaż już były przejawy jego zaburzeń. Potem okazało się, ze ten lekarz to jego ojciec.
Kojarzę też scenę, ze chłopak, też jakoś na początku filmu (?) wchodzi do sklepu, i kiedy sprzedawczyni sie po coś odwraca... no własnie nie pamietam co wtedy :-/ Nie wiem czy faktycznie udawał niewidomego, ale pamiętam, ze tak mi się skojarzyło.
Ogólnie widze to wszystko jak przez mgłę, więc mozliwe,że coś pokręciłam.
Ale jeśli ktoś kojarzy film pasujący pod mój opis- proszę o tytuł :-)
adrianna123
Forrest Gump

Znacie tytuł tego filmu???Pomóżcie!!!

Post autor: adrianna123 »

hej!! od dłuższego czasu szukam pewnego filmu, niestety nie wiem jaki ma tytuł. Chodzi o film wojenny. Zaczynało się chyba od takiej sceny, że żołnierze biegną i jeden wpada w zasieki, jest ogólna masakra...nie pamiętam dokładnie:) Kilku żołnierzy (chyba amerykanie, a na pewno amerykańscy aktorzy) trafia gdzieś do jakiegoś budynku, na takim opustoszałym terenie. są tam też Niemcy. Pamiętam takie sceny, jak np. Niemcy śpiewali świąteczną piosenkę, albo wszyscy urządzili sobie bitwę na śnieżki...I krzyczeli do siebie: "Schlafe gut!"... Proszę was bardzo o pomoc, bo chciałabym jeszcze raz ten film obejrzeć!!!
Awatar użytkownika
Aletheia
Tyler Durden

Najbardziej kojarzy mi się "W księżycową, jasną noc" (A Midnight Clear). Zajrzyj tutaj:
http://www.filmweb.pl/W+ksi%C4%99%C5%BC ... lm,id=3607
i tu:
http://www.lewrockwell.com/gee/gee13.html

A tak na marginesie, do tego jest temat "Co to za film?" ;-)
adrianna123
Forrest Gump

Jeeeest!!!!!!!1

Post autor: adrianna123 »

Dziękuję!!!!!!!!!! To ten film!!!!! :-D
Joaquin17
Forrest Gump

Post autor: Joaquin17 »

Witam wszytskich na forum:)

Dość dawno temu oglądałem bardzo dobry dramat. Niestety za nic nie mogę sobie przypomnieć aktorów ani tytułu. W filmie była przedstawiona historia dwóch bezdomnych. Jeden był białej rasy drugi był czarnoskóry. Początkowo niezbytt przyjaźnie nastwieni do siebie dość szybko się zaprzyjaźnili i połączyli siły w codziennej walce o przetrwanie na ulicy. Ten biały był fotografikiem. Pamiętam dramtyczną scenę pod koniec filmu, w przytułku dla bezdomnych, w którym to jeden z nich został zamordowany. Może ktoś z Was kojarzy ten film? Bede bardzo wdzięczny...
johny quest-ion
Forrest Gump

Post autor: johny quest-ion »

wielkie wielkie DZIĘĘĘKI. chodziło właśnie o Lady in The Lake. Johny quest-ion
joe
Forrest Gump

Post autor: joe »

Witajcie, poszukuje takiego filmu, nei wiem jak sie nazywa leciał oststnio na HBO chyba lub Canal+, wątek był w nim o tym, że rodzice chcieli żeby ich syn juz co ma wiecej lat wyprowadził sie z domu rodziców, rodzice jego wynajęli do tego dziewczynę która miała go nakłonić do tego że by sie wyprowadził. Ale jak to zwykl ebywa zabujali sie w sobie itp :) pomóżcie proszę
staszekk
Forrest Gump

Post autor: staszekk »

Witam forumowiczów!

Dziś zupełnie przypadkiem przypomniałem sobie o świetnym filmie, dramacie obyczajowym, o kobiecie, matce ok. 10-letniego dziecka, która po odejściu męża (czy coś takiego) zwariowała, i podpaliła dom... Pamiętam jeszcze, że zabrali ją do zakładu, przeprowadzili lobotomię, a na końcu jakiś człowiek, chyba jej syn, zawiózł ją do parku w samej koszuli nocnej i kazał jej iść w śniegu, w środku zimy. Więcej nie pamiętam, mam nadzieję, że ktoś będzie potrafił mi pomóc :)
ble
Tyler Durden

Post autor: ble »

joe pisze:Witajcie, poszukuje takiego filmu, nei wiem jak sie nazywa leciał oststnio na HBO chyba lub Canal+, wątek był w nim o tym, że rodzice chcieli żeby ich syn juz co ma wiecej lat wyprowadził sie z domu rodziców, rodzice jego wynajęli do tego dziewczynę która miała go nakłonić do tego że by sie wyprowadził. Ale jak to zwykl ebywa zabujali sie w sobie itp pomóżcie proszę
Mniemam, iż jest to 'Miłość na zamówienie'. Sprawdź:
http://milosc.na.zamowienie.filmweb.pl/
misss
Forrest Gump

Tytuł filmu, moze ktos wie?????

Post autor: misss »

Hej mam takie pytanie moze ktos oglkadal i wie jaki jest tytul pewnego filmu. Gral tam taki znany zagranicznt aktor wysoki brunet i ogolnie chodzilo o to ze byl on jakims aniolem, mogl sobie chodzic po swiecei a ludzie go nie widzieli, mial tez takiego drugiego kolege aniola. I potem zakochal sie w jakiejs kobiecie blondynce, kilka razy z nia rozmawial. I bylo cos ze cierpial strasznie i w konuc ten drugi kolega aniolk podpowiedzial mu ze moze sie stac czlowiekiem tylko musi skoczyc gdzies w przepasc. No i tak zrobil i stal sie czlowiekiem i od razu poszedl do tej laski i cos tam bylo ze sobie zyli ze soba a po jakims czasie siedzieli u niej chyba na dzialce i ona na chwile wyszla i potem wpadla pod samoichod czy ciezarowke i zginela i ten facet zostal potem sam... Jeszcze dodam ze byl on wysoki i chodzil w takim dlugim plaszczu ze skory czarnym. Ufffff to tyle :D jezeli ktos zna tytul to bede wdzieczny! :)
Awatar użytkownika
Aletheia
Tyler Durden

Pytasz o jeden z bardziej znanych filmów ostatniego dziesięciolecia - "Miasto aniołów". Zobacz: http://miasto.aniolow.filmweb.pl/

Na przyszłość - do takich spraw jest dział "Centrum Pomocy Filmowej", najlepiej temat "Co to za film?".
misss
Forrest Gump

Post autor: misss »

Dokladnie o to mi chodzilo :))) Dzieki, a za zly dzial przepraszam ale to byl moj 1 post na tym forum, teraz juz bede wiedziec gdzie pisac nastepnym razem.
LucyQ
Forrest Gump

Post autor: LucyQ »

Witam, szukam tytułu pewnego filmu, oglądałam go niedawno na Polsacie, opowiadał o czterech przyjaciołach z dzieciństwa, którzy po kilku latach spotkali się na pogrzebie jednego z nich. Znaleźli jakąś mapę, dzięki której mogli wyruszyć na wyprawę w poszukiwaniu skarbu. Podczas tej wyprawy przydażają im się różne smieszne historie. Wie ktoś może co to za film? :-)
Awatar użytkownika
Aletheia
Tyler Durden

Wiosła w dłoń (Without a Paddle) ?
Sprawdź tutaj:
http://www.filmweb.pl/Wios%C5%82a+w+d%C ... ,id=107317
LucyQ
Forrest Gump

Post autor: LucyQ »

O dzięki Aletheia, tego filmu własnie szukałam :)
ODPOWIEDZ