Nie, mnie chodzi o muzykę, nie piosenki do filmu. Piosenka Avril rzeczywiście była. Niezwykle wkurzająca piosenka.Rubenos pisze:Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale był na nim kawałek Avril Lavigne? ;p.pasztecik. pisze:Soundtrack z ostatniej "Alicji" też jest fajny.
Wasz ulubiony soundtrack
-
.pasztecik.
- Tyler Durden
Re: Wasz ulubiony soundtrack
Yup, my bad. Pomyliłem muzykę inspirowaną z soundtrackiem. O ile pamiętam, na tym pierwszym nie tylko obecność Avril nie zachwycała...
-
.pasztecik.
- Tyler Durden
Znam tylko ten song mistrzyni Avril, nie mogę się wypowiedzieć. Najbardziej mnie boli, że Burton miał (podobno) mało do gadania w sprawie filmu
Nie powinien współpracować z Disney'em. Nie teraz.
Przesłuchałam soundtrack z "Gladiatora", nawet mi się podoba. Danny Elfman, Hans Zimmer, Dennis Hopper, John Williams. Tymi nazwiskami należy się sugerować przy wyborze soundtracku do posłuchania. "Edward Nożycoręki", "Piraci z Karaibów", "Harry Potter", itd.
Przesłuchałam soundtrack z "Gladiatora", nawet mi się podoba. Danny Elfman, Hans Zimmer, Dennis Hopper, John Williams. Tymi nazwiskami należy się sugerować przy wyborze soundtracku do posłuchania. "Edward Nożycoręki", "Piraci z Karaibów", "Harry Potter", itd.
Moim ulubionym kompozytorem jest Danny Elfman oraz Hans Zimmer, a ulubiony soundtrack to ten z filmu pt. "In Bruges". Cód, miód, malina 
-
flamenco27
- Forrest Gump
Nikt nie wspomniał o polskiej muzyce filmowej. "Projekt dziecko", "Śluby panieńskie". Znalazłam w http://sklep.polskieradio.pl/Category/5 ... lmowa.aspx
-
Goro Gondo
- Jack Sparrow
Mi do gustu przypadł soundtrack ze Star Wars, Rambo i Godzilli.
z Amelii <3, 9 kompani, Requiem dla snu, Green street Hooligans - One blood 
Muzyka z serii Gwiezdnych Wojen, Indiany Jonsa oraz Requiem dla snu. Moje typy.
Tak jak mam wybrać coś na szybko.
Natomiast jest znacznie więcej innych tytułów i twórców, którzy również robią niezłą robotę.
Tak jak mam wybrać coś na szybko.
Natomiast jest znacznie więcej innych tytułów i twórców, którzy również robią niezłą robotę.
Gladiator
Gniew oceanu
Przyczajony tygrys ukryty smok
Pachnidło...
i wiele innych...
Gniew oceanu
Przyczajony tygrys ukryty smok
Pachnidło...
i wiele innych...
-
Goro Gondo
- Jack Sparrow
Faktycznie muzyka z Hooligans jest świetna. Piosenka One Blood jest bardzo klimatyczna.
Moje typy:
- Braveheart
- Władca Pierścieni
- Gwiezdne Wojny
- Misja
- Coś
- Król Lew
- Gladiator
- Przyczajony tygrys, ukryty smok
- Hero
- Omen
Soundtracki z tych filmów są piękne. Boskie. Odrywają od rzeczywistości i przenoszą w innym wymiar, bardzo mocno działają na wyobraźnię.
- Braveheart
- Władca Pierścieni
- Gwiezdne Wojny
- Misja
- Coś
- Król Lew
- Gladiator
- Przyczajony tygrys, ukryty smok
- Hero
- Omen
Soundtracki z tych filmów są piękne. Boskie. Odrywają od rzeczywistości i przenoszą w innym wymiar, bardzo mocno działają na wyobraźnię.
-
ZabójczyZabójca
- Jack Sparrow
Mnie w ucho wpadł sountrack "Drive", chyba najlepszy jaki do tej pory słyszałam. To też Cliff Martinez.
Soundtracki do filmów Tarantino, przede wszystkim Deathproof
do tego Brother Where Are Thou z Clooney'em. Jeżeli mogę dorzucić soundtracki z serialu to zdecydowanie Sons of Anarchy.
Mi się bardzo podobała muzyka Jamesa Newtona Howarda do filmu "The Village".
-
zerrikanka
- Forrest Gump
Ja ostatnio odkryłam, że J. N. Howard jest autorem soundtracku do "Hunger Games". Podobają mi się jego utwory.jinxa pisze:Mi się bardzo podobała muzyka Jamesa Newtona Howarda do filmu "The Village".
- Magdalenka
- Forrest Gump
Zdecydowanie z Harrego Pottera 
-
Krzysiu Wiasa
- Jack Sparrow
Braveheart rewelacyjne 
Dodałbym jeszcze muzykę z filmu Piraci z Karaibów czy z Incepcji. Jeszcze wiele filmów można byłoby wymienić ale też nie chcę się powtarzać bo widziałem już tutaj wymienione.
-
filmowiec10
- Forrest Gump
Zdecydowanie Gladiator i Władca pierścieni