Przedstaw się

Luźne rozmowy na tematy, które nie pasują do żadnego innego działu.
Szarley
Mad Max

Re: Przedstaw się

Post autor: Szarley »

niunia, ja też już cię lubię!!!! :mrgreen:
Z tego co zauważyłem, to jest tu kilka ludzi lubiących psychologię. Może to coś znaczy? Żeby oglądać Lostów, trzeba może umieć myśleć :D (oczywiście to żart).
Morgoth1993, cierpię straszliwie, nie mam Animal Planet. Ale Bezogową panią znam. Na szczęście!!!
Kwiatek_lotosu, w ramach przedstawiania siebie, byłem na tyle egoistyczny, że nie powiedziałem o tym, że jestem właścicielem (bądź wspołwłaścicielem) kota. Kot to moja integracyjna część mej osobowości. :mrgreen:
Ciekawi mnie też twój nik. Lotos, z tego co mi wiadomo, to świętny kwiat Indii, ale jest też trójący. Więc? Piękno, symbol bogów, śmierć?... Jak europejska biała zwiędła róża z kolacami.
Morgoth
Nosferatu

Post autor: Morgoth »

a może nasz kwiatek lotosu poprostu oglądał Naruto :D tam coś takiego było i ciężko nie pamiętać jak się oglądało :D
Ale powiedzmy że to nie stąd ^^ Interpretacja Szarleya jest bardzo ciekawa, urozmaicona^^ jakbym słyszał swoją sorkę od polskiego :D
...nie masz animal planet? nie masz czego żałować. O kotkach jest co tydzień mniej więcej program a najczęstszy program to jakaś policja dla zwierząt w Miami/Boston itp... krew mnie zalewa od tych programów...
Awatar użytkownika
Kwiatek_lotosu
Jack Sparrow

Post autor: Kwiatek_lotosu »

Ech interpretujcie sobie mój nick jak chcecie :] sama nie wiem czemu wybrałam taki a nie inny :573:
Szarley
Mad Max

Uh, sorry, myślałem, że jest w tym jakiś głębszy sens. Tak mi się zdawało :)
bellatoris
Forrest Gump

Post autor: bellatoris »

Hmmmm.... to teraz ja..... Jestem tu nowa ;);)Jestem Jola.... Mam 13 lat xDxD Mieszkam w małej wiosce, gdzie chodze do podstawówy (jeszcze xD). Grywam w szachy xD Uwiel;biam PB i lost. Lubie czytać książki (szczególnie fantastyczne takie jak: Eragon, Harry Potter, Edymion Spring itp). Poza uzależnieniem od książek nie mogę obejść się bez kompa i MP4. Słucham rocka i punk rocka. Interesuję się.... Hm..... Nie wiem.... Troszkę fotografią.....
Szarley
Mad Max

Mam zaszczyt powitać cią jako pierwszy !!1 Witaj Jola! Cieszę się, że do nas dołączyłas :D
Abberline
Jack Sparrow

Post autor: Abberline »

Wypadałoby się przywitać wreszcie. Choć znów czuję się nieswojo mącąc panującą tu ciszę...

Imię? Spośród kilku, Abberline jest zdecydowanie najbardziej adekwatne. Zwędzone, a jakże!, z filmu, ale głównie ze względu na trafny źródłosłów. Abberline to zwięzła definicja społecznego ufoludka, istoty żyjącej na krawędzi rzeczywistości, wpatrzonej w rzeczy niewidoczne dla oczu.
Ktokolwiek spotkał Abberline w sieci, to na pewno byłam ja :D.

Wiek? Tak z osiemset lat. Jak nie więcej. Średniowiecze pamiętam na pewno 8-).

Mieszkam? Nosi mnie po świecie. Wiecznie w drodze, dosłownie i w przenośni.

Profesja? Wiedźma. Pasjami piszę i stanowczo za dużo filozofuję ;). Namiętnie kontempluję rzeczywistość nieprzedmiotową i czytam znaki. Nałogowo zbawiam świat.

Zainteresowania? KINO!!! Dla mnie - najdoskonalsza i najpełniejsza ze sztuk. Jest w niej wszystko co kocham i bez czego żyć nie mogę. W niemal każdym gatunku mam swoje ulubioności, ale preferuję dramat, obyczaj, kino niebanalne, zmuszające do myślenia. Co nie zmienia faktu, że mój film wszechczasów z uporem opatruje się etykietką "przygodowy" :D. Co więcej? Piszę, jak już mówiłam. Za mało czytam. Jestem uzależniona od muzyki, ostatnio filmowej, ale słucham też klasyki rocka, irlandzkiego folku i polskiej poezji śpiewanej - zależy od nastroju. Fascynują mnie ludzie. Lubię ich zarówno obserwować, jaki prowadzić długie dyskusje. Wymiana refleksji potrzeba jest mi jak powietrze. I, paradoksalnie, uwielbiam być sama ze swoimi myślami. Oraz - przy całym swym optymizmie - popadać w melancholię.

Nadzieje? Pochylić się z obecnymi tu nad filmami, o których myśli mi się na długo po projekcji. Podyskutować z pasją i na poziomie. Dowiedzieć się o pozycjach, po które warto sięgnąć. Zarazić się Waszymi fascynacjami. Poznać ludzi o wrażliwości podobnej do mojej. Bo gdzie ich szukać jak nie w Filmowie? ;)

Witajcie! :)
Awatar użytkownika
Aquariia
Agent Smith

Post autor: Aquariia »

Rzeczywiście forum ostatnio zamarło, ale mam nadzieje, że powróci do dawnej świetności. Dzięki pomocy nowym użytkownikom. :) ( i starym też ;) ) Czekamy na duuużo postów. Patrząc na ten post sądze że pozostałe będe czytać z zaciekawieniem.

Witam i Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Aletheia
Tyler Durden

Post autor: Aletheia »

Abberline! :641: Dawno nic nie sprawiło mi tyle radości, co Twoje przyjście tutaj! Witam gorąco! Przepraszam, że już na dzień dobry naciągnęłam Cię na offtopienie, ale nie mogłam się powstrzymać. :-) Zaglądaj często, proszę. Kto jak kto, ale Ty na pewno ożywisz to forum. A już, widzę, zauważyłaś, że jest tego warte. Przyda się jeszcze tu i ówdzie zmącić ciszę. ;-)
Rubenos
Darth Vader

Post autor: Rubenos »

O tak. Świeża krew zawsze się przyda, a ponadto pisząca konkretnie - jest na wagę złota. Ot takie moje pompatyczno-dyrdymalne farmazony. ;)
Pozdrawiam.
Azgaroth
Tyler Durden

Post autor: Azgaroth »

Również witam :)
Abberline
Jack Sparrow

Dziękuję wszystkim za to serdeczne powitanie :)
Aletheia pisze:Przyda się jeszcze tu i ówdzie zmącić ciszę. ;-)
Na ile wystarczy mi na to czasu, zamierzam narobić sporo hałasu 8-) ...Rrrany... rymuję! :lol:
Święta racja - warto :).
Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

Post autor: Dusqmad »

Abberline, serdecznie witam na forum! Bardzo cieszę się, że zawitałaś w nasze skromne progi. Dawno nie czytałem tutaj tak ciekawych i rozbudowanych wypowiedzi - 12 postów, a wrażenie kilku przeczytanych stron jakiegoś tematu ;) Obyś została z nami jak najdłużej i nie zrezygnowała ze względu na niską aktywność. Nad tym powoli pracujemy ;)
Nadare
Nosferatu

Post autor: Nadare »

Jestem Lucyna i mam 20 lat :) hehe brzmi to tak jakby się przedstawiała w randce w ciemno ;)
Mieszkam w Lubinie, ( takie miasteczko niedaleko Wrocławia.)
Zainteresowania: kultura Dalekiego Wschodu, sztuka, film, teatr, psychologia
niunia
Indiana Jones

Post autor: niunia »

Witaj Lucyno ;)
Nadare pisze:psychologia
na pewno byśmy znalazły wspólny temat ^^
Abberline
Jack Sparrow

Oż! Gdzie ja mam oczy! <spogląda na brzytwy :D> Dusq! Nie zauważyłam Twojego posta! Okrągły miesiąc :roll:. Dziękuję za ciepłe słowa :). Możesz liczyć na moją obecność (chwilowo nieco ograniczoną przez to, że nie zawsze <chlip> mam dostęp do netu, ale to się zmieni), bo z kinem planuję małżeństwo do grobowej deski ;), a lepszego forum dla kinomanów po prostu w sieci nie ma. Szukałam długo. Gratuluję poziomu, na jakim Filmowo (i Forum, i Serwis) prowadzisz. Świetnie przemyślane, wykonane rzetelnie - nic dziwnego, że przyciągnęło tyle interesujących osobowości. Możesz liczyć nie tylko na moją obecność, ale i na pomoc.

Niska aktywność? Mam tyle do przeczytania tego, co napisaliście, że wysoka pewnie by mnie przytłoczyła :D. Myślę, że temu Forum nie grozi aktywność zerowa, na pewno będzie mieć jeszcze dużo wzlotów. A póki co cieszę się, że wreszcie trafiłam w miejsce, gdzie jakoś postów dalece przewyższa ilość i wcale nie musi się na nią przekładać, żeby było interesująco :).
Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

Dziękuję za słowa uznania. Bardzo miło czyta się coś takiego :)
W ogóle czuję niedosyt jakichkolwiek opinii o Filmowo.net, o które ciężko już od czasów upadłej księgi gości...

Co zaś się tyczy aktywności to jestem niepocieszony. Prowadzać najpopularniejsze forum o serialu "Prison Break" wiem już jak popularność zdobyć. Otóż podstawą użytkowania for (forów?) staje się download. Nie ma już wielu osób, które chcą pogadać o filmie ot tak, z pasji... Gdy wrzucimy tu odpowiednią ilość linków do filmów, możemy mieć więcej odbiorców niż Filmweb.
ble
Tyler Durden

Post autor: ble »

Dusqmad pisze:dy wrzucimy tu odpowiednią ilość linków do filmów, możemy mieć więcej odbiorców niż Filmweb.
Zastanawia mnie tylko, czy jest sens takiego zabiegu. Na początku trzeba sobie zadać pytanie: Jakość, czy ilość? Osobiście uważam, że jednak jakość... Owszem, twoje forum PB jest popularne, ale nie ma już takiego uroku... Wiele osób się przez nie 'przewija' ale większość nawet nie zainteresuje się resztą oprócz oczywiście magicznego pliku do ściągnięcia... Więc... Warto?
Awatar użytkownika
Miguel
Indiana Jones

Post autor: Miguel »

Poza tym, nie promujmy piractwa ;)..ciach ;)
Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

Jejku, jejku... 1000 postów tu wklepałem, nieco mniej (albo więcej?) usunąłem i jeszcze mnie nie wybadaliście. :P Nasza łajba nigdy nie będzie zataczać się po wodach Internetu z piracką banderą! ;) Ja tylko żalę się, że podstawą funkcjonowania for dyskusyjnych staje się download: Ściągnij i skomentuj! Zaraz, zaraz... Dział download jest dostępny od 50 postów! :568: . Takie fora mają kilka tysięcy użytkowników, zaś te na poziomie, lecz bez kilkuletniego stażu, w ogóle nie liczą się w grze. Druga sprawa to serwisy w stylu fora.pl, które doprowadziły do tego, że mamy setki for dyskusyjnie przypominających rozmowy na GG po flaszce. Przy czymś takim spada więc popyt jednostek nacechowanych inteligencją na taką formę internetowej działalności.
Seba
Forrest Gump

Post autor: Seba »

Dobry..xD

Jestem Sebastian, Sebo/a, jak kto woli, lubię dobry film( te gorsze też.xD) i dlatego tu jestem..Oo.. ;-) krótko zwięźle na temat..xD

Witam ;-)
Awatar użytkownika
Piotras003
Vincent Vega

Post autor: Piotras003 »

Witam wszystkich! Mam na imię Piotr ;-) mam 24 lata i pochodze z Kujawsko Pomorskiego a przyciągnał mnie tutaj film który jest moja drugą pasją ;-)
Christine
Mad Max

Post autor: Christine »

Wybaczcie, że sie nie przedstawiłam.
Mam na imię Izabela i jestem z Łodzi. We wrześniu skończe 16 lat.
Miło mi po miesiacu Was poznać ;)
Rafaqio
Indiana Jones

Post autor: Rafaqio »

Imię : Rafał
Nazwisko : **********
U. Kolor : Granatowy
Horoskop : waga
Muzyka : na ogol to co pod ucho najdzie fajnego to słucham, ale z tych najczęstszych to: Techno,Pop,Dance i jakieś z filmów
Rodzeństwo : BRAK
Data urodzenia 22.10.1991
Wzrost : 178
Waga 70 Kg
Zainteresowania są w profilu
Blondyn
Kolor oczu : niebieski
Fotka : BRAK
gosia.
Jack Sparrow

Post autor: gosia. »

Jestem Gosia, mam 16 lat, mieszkam w Radomiu. Uwielbiam oglądać filmy(komedie, filmy psychologiczne, dramaty, horrory, i praktycznie każdy gatunek po trochu), seriale(Supernatural, Prison Break, LOST, Gossip Girl, Jericho, Heroes, Friends), słuchać muzyki(różnych gatunków; soundtracki, rock, hip hop, electro, r'n'b), podróżować, pływać, jeździć na rowerze, chodzić do kina...Interesuję się też fotografią, rysunkiem, tańcem i modą... :P
ODPOWIEDZ