Zagadki
Re: Zagadki
Paul Freeman zagrał w "Poszukiwaczach..." 
na to pytanie szukajcie odpowiedzi w jednym z filmów Tima Burtona (i nie chodzi tu o żadne animacje)
- MGaździcki
- Agent Smith
To chyba tytułowy bohater filmu Edward Nożycoręki (Johnny Depp) coś tam ciął, nie pamiętam tylko czy to były chmury czy szczególny paier, ale w każdym razie odrzucony przez społecznośczi powodu swerj deformacji (nożyce miast rąk) Edward schronił się w jakimś zamku i tam postanowił zrobić użytek ze swego "daru".
A pytaniem Ktosia to się chyba nawet ów film zaczyna...
A pytaniem Ktosia to się chyba nawet ów film zaczyna...
No no blisko, tylko nie pappier ciął a rzeźby w lodzie i przy okazji prodókował wiory śniegu ;-) Twoja kolej
- MGaździcki
- Agent Smith
Jakie były trzy słowa, które Pan Różowy (Steve Buscemi) miał dla kobiet bez wyższego wykształcenia?
PS Jeśli nie jesteście pewnie, dziś na AleKIno! o 23.00 "Wściekłe psy", odpowiedź w pierwszych 10 minutach.
PS Jeśli nie jesteście pewnie, dziś na AleKIno! o 23.00 "Wściekłe psy", odpowiedź w pierwszych 10 minutach.
- MGaździcki
- Agent Smith
No, nie, to akurat była jego generalna zasada, do której zaczęła się przekomiczna dyskusja...
Słowa te wypowiedział po tym, jak Pan biały wytłumaczył mu, że kelnerka to najlepszy zawód dla kobiety bez wyższego wykształcenia. Różowy mu wtedy jeszcze raz powtarza, że i tak nie daje napiwków i dodaje:
A na brak wykształcenia mam zawsze trzy słowa:...
Nie wiem tylko, dlaczego w polskim tłumaczeniu przełożono to na "dwa słowa".
Istnieją dwie wersje tej kwestii, ale tak naprawdę różnią się tylko nazwą pewnego popularnego przedmiotu.
Coś świta?
Słowa te wypowiedział po tym, jak Pan biały wytłumaczył mu, że kelnerka to najlepszy zawód dla kobiety bez wyższego wykształcenia. Różowy mu wtedy jeszcze raz powtarza, że i tak nie daje napiwków i dodaje:
A na brak wykształcenia mam zawsze trzy słowa:...
Nie wiem tylko, dlaczego w polskim tłumaczeniu przełożono to na "dwa słowa".
Istnieją dwie wersje tej kwestii, ale tak naprawdę różnią się tylko nazwą pewnego popularnego przedmiotu.
Coś świta?
This non-college bullshit, I got two words for that: Learn to fuckin' type
- MGaździcki
- Agent Smith
Czyli Opanuj, k..., maszynę (lub w innej wersji komputer).
Bardzo dobrze, zadawaj!
Bardzo dobrze, zadawaj!
W domu, przed telewizorem 
Wystarczy?
Konkretniej to stare filmy oglądał...
Wystarczy?
jak sie nazywal najgorszy rezyser swiata?
- MGaździcki
- Agent Smith
Dawniej to był Ed Wood Jr., teraz wypiera go niejaki dr Uwe Boll-a tak swoją drogą, to zawsze bawiły mnie takie rankingi "najlepszy film świata", "najgorszy reżyser w historii". Przecież to jest sztuka, więc gdzie tu miejsce na obiektywizm?
Chwila, jeszcze jedna zagadka nie skończona.
A na pytanie Ocky mogą posypać się tyle odpowiedzi ile jest gustów. Na kicz zawsze ktoś poleci i zapewniam, że Wood ma niejednego amatora.
A na pytanie Ocky mogą posypać się tyle odpowiedzi ile jest gustów. Na kicz zawsze ktoś poleci i zapewniam, że Wood ma niejednego amatora.
StarczyDusqmad pisze:W domu, przed telewizorem
Wystarczy?Konkretniej to stare filmy oglądał...
Co do najgorszego reżysera to pewnie chodzi o tego Ed'a Wood'a.
Ależ bzdura, nic z tych rzeczy. Pytanie jest sformułowane tak, że mogę na nie odpowiedzieć 'Bergman' 
- MGaździcki
- Agent Smith
To znaczy jest tak, że ja tylko powtórzyłem obiegową opinię, z którą jak zresztą napisałem się nie zgadzam. Ale może skupmy się na tych zagadkach. Jak kojarzę Dusq odpowiedział poprawnie i teraz on zadaje pytanko.
Rozsądnie prawisz, jest to najmniej odpowiednie miejsce na jakiekolwiek debaty.
Już naprawdę nie mam pomysłu:
Dlaczego Virgil Solozzo nie lubił przemocy?
Już naprawdę nie mam pomysłu:
Dlaczego Virgil Solozzo nie lubił przemocy?
- MGaździcki
- Agent Smith
Bo uważał się za człowieka interesu (mówi to Vito, albo Michaelowi, w tej chwili nie pamiętam)?
- MGaździcki
- Agent Smith
Jaka była geneza tytułu serialu "Pieszczota pięciu pięści" (lub "Pięć pięknych pięści"), w którym w PF wystąpiła Mia Wallace (Uma Thurman)?
PS Satysfakcjonowałoby mnie tłumaczenie przybliżone do wersji Umy...
PS Satysfakcjonowałoby mnie tłumaczenie przybliżone do wersji Umy...
- MGaździcki
- Agent Smith
Nie no, nie mówcie, że nie wiecie...
Są tu przecież jacyś fani PF, nie?
Są tu przecież jacyś fani PF, nie?
"Pieszczota" bo bohaterki były sexy
"Pięść" bo były silne
"Pięć" bo tyle ich było
"Pięść" bo były silne
"Pięć" bo tyle ich było