Co to za film?

Szukasz filmów o konkretnej tematyce? Masz jakieś pytania odnośnie filmu i zagadnień z nim związanych?
Bowow
Vincent Vega

Re: Co to za film?

Post autor: Bowow »

Moja koleżanka dała mi opis filmu, który oglądała i brzmi on tak:
Córka prezydenta uciekła z facetem, nie wiedząc, że jest on jej szpiegiem. Zakochała się w nim, potem na festynie on zadzwonił po kogoś, że on ją ma i żeby się spotkali gdzieś. Ona to słyszy i ucieka, on ją goni. Ona idzie do ochroniarzy żeby ją zabrali do domu, a ten szpieg się zwalnia i pracuje w teatrze.
Dziwaczny ten opis, ale może i taki film jest i ktoś z was wie jak się nazywa?
stream
Forrest Gump

Post autor: stream »

Bowow, ten film nazywa się, choć ciężko uwierzyć, "Córka prezydenta". Ale po polsku dwa różne filmy się tak nazywają, więc ten o którym mówisz pierwotnie nazywa się "Chasing liberty" z Mandy Moore w roli głównej.
Heh i błagam, nie na festynie, tylko na Paradzie Miłości! :-D
chester7vip
Forrest Gump

Post autor: chester7vip »

Witam

Poszukuję dwóch filmów. Postaram się opisać jak najdokładniej co pamiętam.

1) Młoda para zostaje porwana z samochodu za miastem. Trafiają do jakiegoś ośrodka gdzie rządzi kobieta (typowy wamp) i ma swoich tzw gladiatorów. Aby przeżyć para musi walczyć. Okazuje się że jednym z "gladiatorów" jest policjant który chce wszystko zdemaskować. Film jest stay (lata 80 ).

2) Film z 200? któregoś. W sumie dla młodzieży. W szkole każde z uczni ma jakąś umiejętność (jeden potrafi latać, inny zamieniać się w ogień a jeszcze inna zamieniać się w świnkę morską). Wybierani są bohaterowie i tzw pomocnicy. Tylko syn głównego bohatera nie wykazuje na początku żadnych zdolności. Dopiero później okazuje się że każdy posiada zdolność do pokonania głównego złego ( pokonał go kiedyś ojciec chłopaka który nic nie potrafił)

Wiem że to niewiele ale może komuś coś zaświta.
Dziękuje i pozdrawiam
Bowow
Vincent Vega

Ok, wielkie dzięki stream. Właśnie moja koleżanka mówiła mi, że ściągnęła film 'Córka prezydenta', ale to nie był ten ;).

A zna ktoś taki film, w którym facet chyba jakiś przestępca uciekał przed policją z małym chłopcem? I pamiętam tylko, że na koniec filmu facet był otoczony przez policję i włożył rękę w kieszeń bo coś tam dziecku chciał dać, a oni myśleli, że chce wyjąc pistolet i go zastrzelili. Kojarzy ktoś?
stream
Forrest Gump

Post autor: stream »

chester7vip, nr 2 to "Sky high" z 2005.
Bowow, nie ma za co :-)
robson2720
Forrest Gump

Post autor: robson2720 »

Hejka!
Dalej dręczy mnie film o "szybkich randkach". Kilka szczegółów mi się przypomniało . Kilka stolików w pomieszczeniu, ludzie - pary zmieniają się co kilka minut. Facet siedzi z piwkiem i wcale nie stara się ukryć swoich wad, a wręcz o nich opowiada, popierduje, beka itd. Twierdzi że w związku i tak będzie to robił przy kobiecie za jakiś okres więc po co marnować czas. Mówi co myśli. Pewnej kobiecie się to podoba i zaczynają rozmawiać dłużej..
W czasie rozmowy tych dwojga z randki coś poszło nie tak. Jemu nie spodobało się to że kobieta powiedziała że śledziłaby go (nie pamiętam o co chodziło) i już się wydawało że z ich ewentualnego związku nic nie będzie, bo facet stwierdził, że w takim związku nie chce być. Ona tez znalazła w nim jakąś wadę, która całkowicie go dyskwalifikowała na pierwszy rzut oka. Jednak mimo to postanowili dać sobie szanse. Koniec jest taki że spotykają się i on wręcza jej prezent z jakieś okazji i od razu mówi że kupiłem Ci "to i to" a ona: Wiem śledziłam Cie... :) Może komuś trochę to pojaśni.. :)
wrozb
Forrest Gump

Post autor: wrozb »

Bowow: ten film to Doskonały świat z Kevinem Costnerem i Clintem Eastwoodem ;)

http://www.filmweb.pl/film/Doskona%C5%8 ... -1993-5166
Bowow
Vincent Vega

O dziękuję ;)
Jeszcze 3 filmy przypomniały mi się:
1. Chłopiec był chory na astmę i jego rodzice słyszeli, że chorym na astmę lepiej się żyje na morzu, więc znaleźli starszego pana, który im dał plan łodzi i otem Ci rodzice zaczęli budowac ją. Na końcu jest, że rodzinka płynie tą łodzią i są szczęśliwi.
2. W jakimś miasteczku coraz częściej zaczęły węże zabijać ludzi i zwierzęta. Jeden facet uważał, że to przez jakieś tam budowanie czy burzenie budynków i te węże pod ziemią się budziły i wychodziły stamtąd.
3. Chyba taki familijny film. Zaczynał się tak, że ojciec urządził swoim dzieciom takie szalone urodziny, różne zwierzęta przyprowadził itp., a matka jak wróciła z pracy przerwała imprezę i powiedziała mężowi, że chce z nim wziąć rozwód. Potem na rozprawie sąd orzeka, że dzieci będą pod opieką matki, a ojciec ma chyba 3 miesiące na znalezienie sobie pracy, mieszkania itp.
yrek
Agent Smith

Post autor: yrek »

robson2720, może to "Dziewczyna mojego kumpla" lub "Świnie" ?
stream, sprawdź "zagadka powdera"
dozorca_wapnia
Vincent Vega

Post autor: dozorca_wapnia »

Bowow jeżeli chodzi o 2. sprawdź sobie czy to nie są Wstrząsy przypadkiem :) Kilka części tego wyszło, wszystkich nie widziałem, ale to może być akurat to :) 1 i 3 nie kojarzę niestety
arseneofficial
Forrest Gump

Post autor: arseneofficial »

Witam, niedawno tz. w przeciągu 2-3 tygodni oglądałem bardzo fajną komedię na HBO. Opowiadała ona o tym jak pewien facet, młody, z 23 lata poznał na czacie dziewczynę która zechciała się z nim przespać. Trochę jej nabajerował że ma super wóz. Był to chyba czerwony mustang jego brata. Bratem był chyba Stifler z American Pie ale nie pamiętam zbytnio. Główny bohater, jego przyjaciółka i przyjaciel biorą to auto i wyruszają do tej dziewczyny. Po drodze oczywiście spotykają ich przygody. Samochód się psuje i trafiają do wioski Amiszów gdzie gra kapela Fallout Boys. Amisze naprawiają auto. Kumpel głównego bohatera zakochuje się w amiszce, jego przyjaciółka skrywa uczucie do niego. Kiedy dojeżdżają, dziewczyna wykorzystuje go i kradnie mu samochód. Na końcu wychodzi oczywiście na to że zostają parą a jego brat jest gejem. Mega śmieszne. Proszę o tytuł...
Niunia0624
Forrest Gump

Post autor: Niunia0624 »

Witam poszukuje filmu a raczej tytułu niewiele pamiętam ale napewno to:
Chłopak udaje dziewczyne zamieszkuje w akademiku zakochuje sie we wspólokatorce ona go przyłapuje jak sika w Wc . Jest też nakrecony film ona to on i wszystko jest podobne prawie fabułowo tylko że w tamtym filmie chłopak podszywa się pod dziewczyne
dozorca_wapnia
Vincent Vega

Post autor: dozorca_wapnia »

arseneofficial ten film to Sekspedycja / Sex Drive z 2008 :)
Awatar użytkownika
Aquariia
Agent Smith

Post autor: Aquariia »

Bowow pisze: 3. Chyba taki familijny film. Zaczynał się tak, że ojciec urządził swoim dzieciom takie szalone urodziny, różne zwierzęta przyprowadził itp., a matka jak wróciła z pracy przerwała imprezę i powiedziała mężowi, że chce z nim wziąć rozwód. Potem na rozprawie sąd orzeka, że dzieci będą pod opieką matki, a ojciec ma chyba 3 miesiące na znalezienie sobie pracy, mieszkania itp.
To mi się kojarzy z "Pani Doubtfire"
padnt
Forrest Gump

Film o ufo ??

Post autor: padnt »

Witam , poszukuje amerykańskiego filmu nakręconego po roku 2000 , opisuje historię kobiety (psychologa albo terapeuty) mieszkającej w małym miasteczku . Mieszkańcy którzy do niej przychodzą , podczas hipnozy mówią , że widzieli sowę . Elementy filmu są przeplatane prawdziwymi (chyba) nagraniami z sesji terapeutycznych itp. Pamiętam , także , że aktorzy grający w tym filmie na początku się przedstawili i opisywali , że jest to film z elementami prawdziwych nagrań .
yrek
Agent Smith

Niunia0624, sprawdź "Fajna z niego babka"
yrek
Agent Smith

Niestety nie jestem w stanie Ci pomoc ale jesli dowiesz sie co to za film to napisz bo fabula wyglada interesująco
Bowow
Vincent Vega

Aquariia dziękuję bardzo, to było to. Tak dużo się słyszało o tym filmie, a jeszcze go nie oglądałam nawet do połowy ;)
libris
Forrest Gump

Post autor: libris »

szukam filmu o dziewczynie która była z patologicznej rodziny, nie chodziła do szkoły ale przychodziła na sprawdziany i zawsze je zdawała z dobrą oceną bo chyba przeczytała w domu encyklopedię, potem żeby się uczyć harowała do późna, zmywała naczynia, chyba nie miała gdzie mieszkać i spała w metrze czy często nim jeździła, potem okazało się że miała najlepsze wyniki w szkole i zapewnione miejsce na harvardzie czy jakiejś innej dobrej szkole
srumin
Forrest Gump

jaki to tytul

Post autor: srumin »

witam, film widzialem kiedys w TV - ze 3x lecial pare dobrych lat temu, pamietam ze bylo to o gosciu ktory dostal/kupil gre ktora odpalal na Tv - budzil sie rano i nic nie pamietal, w miedzyczasie jego sasiedzi gineli w niewyjasnionych okolicznosciach, okazuje sie ze gra ta byla czyms w rodzaju programem ktory wprowadza gracza w trans i jako kolejne levele zabijasz kolejnych sasiadow.

nie pamietam kto w nim gral, kiedy dokladnie byl wyprodukowany [mysle ze lata 90], czy ktos moze zna ten film?
sexwithjoker
Forrest Gump

Post autor: sexwithjoker »

libris pisze:szukam filmu o dziewczynie która była z patologicznej rodziny, nie chodziła do szkoły ale przychodziła na sprawdziany i zawsze je zdawała z dobrą oceną bo chyba przeczytała w domu encyklopedię, potem żeby się uczyć harowała do późna, zmywała naczynia, chyba nie miała gdzie mieszkać i spała w metrze czy często nim jeździła, potem okazało się że miała najlepsze wyniki w szkole i zapewnione miejsce na harvardzie czy jakiejś innej dobrej szkole
może 'z ulicy na harvard' ? http://www.filmweb.pl/film/Z+ulicy+na+H ... 003-106379
Mistyc
Forrest Gump

Post autor: Mistyc »

Szukam filmu, który był o prostytutce, która miała pięcioletnią córkę... Prostytutka została zamordowana i jakaś tam kobieta szuka informacji na jej temat. Pewnego dnia natrafia na koleżankę po fachu zamordowanej i ta opowiada jej cześć historii oraz o tym że ta miała dziecko... Obie prostytutki były troche biseksualne...
Pamiętam ze film leciał z jakiś rok, max 2 temu na HBO i dzielił się na coś na wzór podhistorii, które były zatytułowane: Matka, Córka, Przyjaciółka etc.
W filmie były fragmenty o tym, ze córka tej prostytutki i ta chciała wysłac jej wielkiego miska na urodziny a le jej chłopak ja oszukał i ta nie mogła jej go zawieźć... Były także sceny o żonie która wraz z mężem zajmowała sie jakimiś magazynami i pewnego dnia odkryła, że to jej mąż zabiła tą ową prostytutkę i rzeczy związane z denatką (lub samą denatkę) ukrył w jednym z tych magazynów... czy ktos wie co to może być za film?
yrek
Agent Smith

ten film to "siedem żyć"
Mistyc
Forrest Gump

Post autor: Mistyc »

Dzięki, to o ten film mi chodziło... Polski tytuł nic mi nie powiedział ale oryginalny od razu xD

A teraz mam pytanie na temat kolejnego filmu z repertuaru HBO, który z tego co wiem ostatnim razem leciał na wakacjach zeszłego roku. Film opowiada o młodej kobiecie, która urodziła dziecko. Po pewnym czasie w jej domu zaczynał się ktoś pojawiać i chciał porwac jej dziecko ale w pewnym momencie można było wywnioskować, ze to ona sama... lub raczej druga ona... W filmie panowało przekonanie, ze kiedy matka rodzi dziecko to oddaje mu część swojej duszy...
Kobieta myślała, ze to wszystko jest z winy jakiejś afrykańskie szpetnej lalki o której czytała w ksiażce i pewnego dnia postanowiła ja zakopać... gdy sie obudziła mąż ją "uświadomił", że zakopała ich dziecko...
Bowow
Vincent Vega

A zna ktoś te dwa filmy?
1. Jakiejś kobiecie facet powiedział, że jej mąż zlecił jemu, aby ją zabił. Ona mu nie wierzyła najpierw, ale później 'działali' razem i ona mu zaufała. On miał chyba plan, żeby 'na niby' zabić tą kobietę, ale tak, żeby ten jej mąż uwierzył w to.
2. Rodzina (chyba mama, tata, syn i córka) jechali takim jakby autokarem coś a la przyczepa kempingowa no i ten mąż się kąpał i jakoś się stało, że wypadł czy jakoś tak no i znalazł się na jakimś bazarze chyba, bez ubrań, był tylko w pianie. I policja tam była...
Nie jestem pewna czy dalej pamiętam taki urywek tego filmu, czy innego ale napiszę: jakąś kobietę ukąsił chyba wąż i bodajże w pralni jakiś facet jej opatrywał tą nogę i chyba wyssał ten jad, a wtedy wszedł jej mąż i taki zdziwiony co się dzieje.
ODPOWIEDZ