taa, ale zauwaz, ze wtedy to juz ci to bedzie raczej obojetneGuskas pisze:A może tak naprawde najbardziej boimy się tego, że później może nie byc nic? Ze zjedzą nas robaki, a nas już nie będzie?
Śmierć - czujesz strach przed jej nadejściem?
Re: Śmierć - czujesz strach przed jej nadejściem?
Po śmierci tak, ale przecież teraz to nie...
Mnie tam obojętnie czy zjedzą mnie robaki . Bardziej się boję żeby mnie do piekła nie wykopali. ;-)
Ja się tam najbardziej boję tylko obudzenia w trumnie
to by było przerąbane uczucie jak wiesz, że nie wyjdziesz i zaczyna ci brakować powietrza. No chyba, że się spalisz to Cie robaczki nie zjedzą bo już nie będą miały co 
Oj tak Khan to by było straszne, ale ja chyba będę chciała aby moje ciało zostało spalone i wtedy nie bedzie zadnych obaw 
Jak kto woli Mela
jedni wolą tradycyjnie w trumnie a inni też w trumnie ale takiej dużo mniejszej jaką jest urna
do wyboru i do koloru ;-) hehe 
hehe no tak u mnie to chyba wszyscy wybierali trumnę, a to ja bym była jak zawsze inna, ale mówimy o tym jakby to była normalna rzecz, którą bez problemu można sobie wykupić - okropne stwierdzenie 
Obudzić się w trumnie, a później się w niej udusić. Straszna śmierć. Kiedyś był taki odcinek "Świat wg. Kiepskich" w którym budowali trumnę z tapczana, a w środku były rzeczy na wypadek obudzenia, nawet komórkę dali. 
Ja w środku kompa z netem bym chciał żeby na gg z kimś pogadać i może by mnie uratował 
Polecam opowiadania 'grozy' Edgara Allana Poe. Jedno z nich opowiadało historię człowieka, który tracił przytomność w taki sposób, że wydawał się być martwym. Nawet lekarze mogli się pomylić i uznać, że umarł. Zabezpieczył się tak, że w razie gdyby go pochowano mógłby się uratować. Ale nie przewidział pewnej możliwosci:D:D reszty nie zdradzam:)Aquariia pisze:Obudzić się w trumnie, a później się w niej udusić. Straszna śmierć.
Oj zapowiada się dość interesująca książka, a przecież w Kill Bill było coś podobnego
albo znów coś pomyliłam?!
Temat śmierci obracacie w koncert życzeń. Z waszego konsumpcyjnego stylu życia nawet po śmierci nie ujdzie życie. Grzebać, palić, mumifikować... A świeczki jakie? Te z choineczkami? 
Ja bym wolał trumnę. Jak Romero będzie robił kolejny film zbliżyłbym się do Chrystusa. Prochy? Jeszcze jakiś ćpun się do tego dobierze, dziękuję
Ja tam się boję innego rodzaju wykopania, z grobu.Aquariia pisze:Bardziej się boję żeby mnie do piekła nie wykopali.
Hehe trzeba sie już ubezpieczyć na przyszłość, no nigdy nie wiadomo co się może zdarzyćDusqmad pisze:Temat śmierci obracacie w koncert życzeń. Z waszego konsumpcyjnego stylu życia nawet po śmierci nie ujdzie życie. Grzebać, palić, mumifikować... A świeczki jakie? Te z choineczkami?
Hehe przynajmniej będzie miał tą satysfakcję, że może soobie wciągnąć lub wypalić "zmarłe ciało", a ja już nic nie będę czuła, ale teraz już mogę oznajmić, że przynajmniej mu pomogłam skoro tego tak bardzo potrzebowałDusqmad pisze:Ja bym wolał trumnę. Jak Romero będzie robił kolejny film zbliżyłbym się do Chrystusa. Prochy? Jeszcze jakiś ćpun się do tego dobierze, dziękuję
![]()
Aż tak źle to chyba nie będzie, no chyba, ze jak się dowiem gdzie mieszkasz to inna sprawaDusqmad pisze:Ja tam się boję innego rodzaju wykopania, z grobu.Aquariia pisze:Bardziej się boję żeby mnie do piekła nie wykopali.
Wypalenie raczej nie wchodzi w grę.Mela0607 pisze:wypalić "zmarłe ciało
Czy jest cos po śmieci? Nie wiem tego ale wierze że coś jest. Licze na szczęscie o którym zapewnia mnie moja wiara. Po prostu nie mam innej alternatywy. Cholernie chiałbym być pewny że mam racje. Niestety na tym polega trud wiary (wiara a wiedza)
Zastanawia mnie fakt naszego celu w życiu. Po co żyć skoro i tak umrzemy. Po co spełniać swoje marzenia, ambicje skoro nie znamy dnia ani godziny. Czy warto...
Zastanawia mnie fakt naszego celu w życiu. Po co żyć skoro i tak umrzemy. Po co spełniać swoje marzenia, ambicje skoro nie znamy dnia ani godziny. Czy warto...