Miasteczko Twin Peaks

Dyskusje o poszczególnych serialach. "Prison Break", "Twin Peaks", "24 godziny", "Przyjaciele", "X-Files" itd.
Miodzio
Indiana Jones

Re: Miasteczko Twin Peaks

Post autor: Miodzio »

Ktoś ogląda Twin Peaks? Czy wszystkim się odechciało? :)
Ja jestem po czwartym odcinku drugiego sezonu. W II sezonie robi się bardziej tajemniczo i ciekawie. Bohaterowie widzą coraz więcej niezwykłych postaci i rzeczy. Serial wciąga, więc jeden odcinek tygodniowo w telewizji to skandal. Z tego powodu "Twin Peaks" oglądam na komputerze.

Bardzo podoba mi się klimat tego serialu i świetna postać Coopera.
Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

Post autor: Dusqmad »

Ja jestem przy 10 odcinku drugiej serii i rozkręciło się na dobre. Druga seria jest nieporównywalnie lepsza. Zamiast świetnego serialu kryminalnego mamy fabularnie oszałamiające widowisko pełne mrocznego klimatu. Cooper bierze sie już za finalizowanie tej zagadki...
Miodzio pisze:Bardzo podoba mi się klimat tego serialu i świetna postać Coopera.
Ja tam fanem Coopa nie jestem. Wolę drugoplanowych bohaterów: Alberta, Hawka i oczywiście BOBA :)
Exciter
Forrest Gump

Post autor: Exciter »

Widzę, że ten temat zamarł. Nikt nie ma ochoty podyskutować o tym dziele, jakim bez wątpienia jest TWIN PEAKS? Może macie jakieś przemyślenia dotyczące tego serialu? A może pamiętacie jakiś moment który Was bardzo poruszył lub w jakiś sposób przeraził?
mistall
Forrest Gump

Post autor: mistall »

taniec Audrey byl przerazajacy, ta muzyka Badalamentiego...scena robila wrazenie, teraz na tvn7 sie wkrecilem w serial na nowo :)
Awatar użytkownika
setin
Jack Sparrow

Post autor: setin »

Mam na dvd i czeka na swój czas powtórek. To był czas, jak się czekało na kolejny odcinek i cała rodzina zasiadała przed tv.
Rubenos
Darth Vader

Post autor: Rubenos »

Świetny, klimatyczny serial. Szkoda tylko, że w drugim sezonie pozostało trochę wątków pourywanych (vide jednoręki "brat" Boba).
ODPOWIEDZ