Co to za film?

Szukasz filmów o konkretnej tematyce? Masz jakieś pytania odnośnie filmu i zagadnień z nim związanych?
Mateo222
Forrest Gump

Re: Co to za film?

Post autor: Mateo222 »

Witam
Potrzebuję filmu/serialu/dokumentu w którym bohater jest szantażowany kompromitującymi zdjęciami/filmem i musi złożyć okup ,przy okazji coś idzie nie tak i ktoś zostaje zamordowany i później morderca tafia do wiezienia.
m0ni4
Forrest Gump

Post autor: m0ni4 »

Mateo222 pisze:Witam
Potrzebuję filmu/serialu/dokumentu w którym bohater jest szantażowany kompromitującymi zdjęciami/filmem i musi złożyć okup ,przy okazji coś idzie nie tak i ktoś zostaje zamordowany i później morderca tafia do wiezienia.
takich filmow jest mnóstwo, może cos wiecej??
rudi1958
Forrest Gump

Post autor: rudi1958 »

Cześć,
film jest amerykańską komedią. Leciała w TV chyba w zeszłym, albo w 2011 r.
Facet w towarzystwie 2 robotów musi oglądać za karę czarno-białe filmy klasy B. Pamiętam, że najśmieszniejsze sa niewybredne komentarze całej trójki. I pamiętam scenę z jakiegoś z tych filmów dotyczącą jakiegoś kondensatrona, czy innego wynalazku. I zamykają też w jednej ze scen dwójkę bohaterów w szklanych pojemnikach celem uśpienia i wysłania w kosmos. A jedno z nich puszcza bąka w tej kapsule.
paulasaf
Forrest Gump

Post autor: paulasaf »

Jakiś czas temu oglądałam wojenny film, w którym akcja toczyła się wokół tego, że młody niemiecki oficer zaczął prowadzić teatr, w którym grali Żydzi; w szczególności podobała mu się jedna Żydówka, której głos zachwycił owego oficera. Wiecie może co to za tytuł ? Pomóżcie, bardzo proszę...
olaolaola123
Forrest Gump

Post autor: olaolaola123 »

Witam, szukam filmu, w którym dziewczyna wychodzi z zakładu psychiatrycznego i zostaje zatrudniona w jakimś ekskluzywnym klubie dla bogatych rodzin. Poznaje tam młodych i bogatych nastolatków i dziewczynę, która jak się okazuje kilka lat wcześniej zabiła swoją siostrę z zazdrości o to, że była bardziej popularna i lubiana od niej. Razem z koleżanką zakopała swoją siostrę w lasku na polu golfowym a rodzinie wmówiła, ze siotra wyjechała bodajże do Paryża i wysyła sama do siebie pocztówki od niej. Ta dziewczyna z psychiatryka od razu była mylona właśnie z tą zabitą siostrą bo jest do niej strasznie podobna. Kiedy ta z psychiatryka odkrywa to co się stało postanawia przebrać się za tą zabitą siostrę i podczas jakiegoś balu straszy tą młodą morderczynię tym, ze to ona jest tą siostrą i żyje. Ta morderczyni w miedzy czasie zabiła też swoją koleżankę, która pomagała jej w zbrodni wpychając ją z łódki do wody kiedy tamta ma złamaną nogę.

Wiem, ze troche chaotycznie to opisałam ale mam nadzieję, ze ktoś zna ten film i poda tytuł :-)
Anabella72
Vincent Vega

Post autor: Anabella72 »

dowrot pisze:Nie nie, absolutnie to nie Alex... :)) W poszukiwanym filmie przeze mnie chlopiec sterowal zabawkowymi samolotami i dzieki nim zlapal zlodziei ktorzy ukrywali sie w domku "letniskowym"(?):)

nieogarniety pisze:
dowrot pisze:Kiedys ogladalem fajny film lecz nie pamietam tytułu fabuła była taka:

Chlopiec pewnego razu znalazl sobie domek w ktorym chodzil na strych i tam sie bawil czy cos takiego.. i pewnego razu zauwazyl ze ktos do domku sie wprowadzil na dole... w TV mowili ze poszukuja przestepcow..a on nie wie, ze na dole wlasnie ci przestepcy sie zatrzymali..

Cos tam on sterowal samolotami zabawkowymi czy jakos tak... Ktos zna ten film moze?:)

Tylko nie piszcie, ze to Kevin bo to nie Kevin:D
Czyżby 'Alex - sam w domu'? :P
Jeśli ten samochodzik miał ukryty czip to tytuł "Sam w domu po raz trzeci" a chłopiec rzeczywiście ma na imię Alex.
plendibendi
Forrest Gump

Discovery albo National Geographic

Post autor: plendibendi »

Witam państwa bardzo serdecznie, piszę do was do tych mądrych głów bo jakiś czas temu oglądałem dokument o wężu i po jego ugryzieniu zaczęła się cała akcja, w której napięcie trzymało bardziej niż w nie jednych filmach, rzeczy charakterystyczne dla tego filmu to, to że prawie całość filmu była kręcona jakby z punktu widzenia (z perspektywy oczu) głowny bohater czekał na pomoc gdzies w wiosce i dlugo nie mogla przybyc pomoc i na przemian toczyła sie tez drugia historia w ktorej waz ugryzl chłopca i stwierdzili u niego zgon ale tak na prawde zyl i jakis lekaz to zauważył i dali mu antidotum a tamten drugi nie przezyl i pamietam tez ze wywolywalo u niego dusznosci i widzial całe swoje zycie które mignęło mu przed oczami.
blown
Forrest Gump

Post autor: blown »

Witam wszystkich,
szukam filmu, w którym główną postacią jest Jezus? lub jakiś mesjasz. Film dzieje się w naszych czasach - Jezus osadza się w jakimś miasteczku zostaje stolarzem? zakochuje się w jakiejś kobiecie zaczyna sprawiać cuda i pojechał do Watykanu porozmawiać z papieżem, żeby ludzie w niego wierzyli.

Mniej więcej taka była fabuła dokładnie już nie pamiętam bo oglądałem ten film ok. 6 lat temu. Z góry dzięki za pomoc!
katklos
Forrest Gump

Szukam filmu

Post autor: katklos »

Od jakiegoś czasu nie mogę sobie przypomnieć tytułu filmu, który oglądałam parę lat temu w telewizji na jakimś polsacie albo TVP 1 lub TVP2. Akcja filmu dotyczyła nastolatki, która wrobiła w morderstwo swoich rodziców pewngo chłopaka. Najpierw tego chłopaka omotała i okręciła sobie wokół palca. Nie pamiętam dokładnie reszty filmu, ale wiem że pisała wcześniej o tym pamiętnik, i napisała tam o zbrodni, do którj nakłoniła tego chłopaka. Ten chłopak o tym powiedział policji, ale ona przed tym go gdzieś wyrzuciła czy coś. W każdym razie była bardzo przebiegła i udawała, że cierpi po stracie rodziców.
maxidol1
Forrest Gump

Post autor: maxidol1 »

witam poszukuję filmu z lat 80-90 nie pamiętam dokładnej fabuły na pewno główną role grał komputer który nie chcąco został zalany wodą lub alkoholem i potem zaczął mówić i zakochał się w tej samej dziewczynie co jego właściciel. Dziewczyna była ich sąsiadko komponowała jakoś muzykę i on jej pomagał coś takiego jak by ktoś pomógł dzięki
siri22
Forrest Gump

nie wiem co to za film

Post autor: siri22 »

Czy wie ktoś może co to za film w którym na początku kobieta z dzieckiem jedzie autem przez las. Nagle zastawia jej drogę stado jeleni które po chwili zaczynają atakować ich auto?
Bardzo proszę o pomoc.
kaska
Forrest Gump

film

Post autor: kaska »

Witam! Szukam filmu:

Młoda kobieta zakochuje się w bogatym arystokracie. Ich pierwsze spotkania odbywały się w hotelu?? Ślub nastąpił szybko. Ona wprowadziła się do jego pałacu, w którym prawie przez nikogo nie była traktowana dobrze, żyła pod ciągłą presją bo wciąż była porównywana do byłej żony, która według wszystkich była 'ideałem' (ta żona zmarła z niewiadomych przyczyn). To porównywanie do byłej żony niemalże niszczyło jej życie. Prawda wychodzi na jaw dopiero na samym końcu, gdzie okazuje się, że tak naprawde owy bogaty arystokrata nienawidził swojej byłej żony, i to on ją zabił..

Błagam pomóźcie, co to za film...??
Zaar
Vincent Vega

Re: film

Post autor: Zaar »

kaska pisze:Witam! Szukam filmu:

Młoda kobieta zakochuje się w bogatym arystokracie. Ich pierwsze spotkania odbywały się w hotelu?? Ślub nastąpił szybko. Ona wprowadziła się do jego pałacu, w którym prawie przez nikogo nie była traktowana dobrze, żyła pod ciągłą presją bo wciąż była porównywana do byłej żony, która według wszystkich była 'ideałem' (ta żona zmarła z niewiadomych przyczyn). To porównywanie do byłej żony niemalże niszczyło jej życie. Prawda wychodzi na jaw dopiero na samym końcu, gdzie okazuje się, że tak naprawde owy bogaty arystokrata nienawidził swojej byłej żony, i to on ją zabił..

Błagam pomóźcie, co to za film...??

To może być "Rebeka" (Hitchcock'a).
damianek212
Forrest Gump

Post autor: damianek212 »

Ziomeczki pomóżcie proszę :)

Film fantastyczny w którym grupa ludzi przypłynęła z pomocą (wśród nich był wyznawca islamu) dla jakiegoś króla bo byli nękani przez tubylców którzy byli poprzebierani.. mieli głowy przebrane za niedzwiedzie i pazury.. pamiętam też że Ci tubylcy szli z pochodniami i z daleka to wyglądało jak jakis ognisty wąż czy coś... proszę o pomoc :)
Zaar
Vincent Vega

damianek212 pisze:Ziomeczki pomóżcie proszę :)

Film fantastyczny w którym grupa ludzi przypłynęła z pomocą (wśród nich był wyznawca islamu) dla jakiegoś króla bo byli nękani przez tubylców którzy byli poprzebierani.. mieli głowy przebrane za niedzwiedzie i pazury.. pamiętam też że Ci tubylcy szli z pochodniami i z daleka to wyglądało jak jakis ognisty wąż czy coś... proszę o pomoc :)

Być może to jest "Trzynasty wojownik".
arciox
Forrest Gump

Post autor: arciox »

Hej, poszukuję filmu, którego głównym i chyba jedynym wątkiem jest uczta na zamku, która jest formą procesu sądowego. Oskarżony ucztuje z grupą sędziów przy stole i w sielankowej atmosferze wszystko wyjawia – bez przerwy paplając. Zamiast wyroku otrzymuje niebotyczny rachunek za wyżerkę, odjeżdża jakimś czerwonym samochodem i chyba spada w przepaść czy coś takiego. Podejrzewam, że film może być z lat 70’ będę wdzięczny za pomoc :)
jackson24
Forrest Gump

Post autor: jackson24 »

Hej poszukuje filmu ogladalme go w dziecinstwie a latach 90 , film opowiada o smoku zielonym ktory mial na imie " Eliot " i chłopcu ktory mila na imie " Pit " chlopiec wychowywal sie chyba w domu dziecka potem chyba chciala go adoptowac czy wzasc jakas rodzina z marginesu pijacka i znalazla sie kobieta ktora mieszkala w latrni morskiej wraz z ojcem i ona go przygarnela jej moz na poczatku mial zginac na morzy ale na koniec filmu wraca caly i zdrowy . W tym filmie wystepuje ejszcze 2 takich fajnych aktorow jeden z nich to chyba jakis medyk bardzije go udaje niz nim jest i ma takiego pomocnika jezdza po miastach i sprzedaja rozne eliksiry mlodosci i takie tak i kiedy dowiadoja sie ze w poblizu jest smok chca go zlapac i zabic zeby zrobic z niego tez jakies eliksiry mlodosc , bardzo prosze o pomoc i pozdrawiam
yrek
Agent Smith

Post autor: yrek »

rena2005
Forrest Gump

Post autor: rena2005 »

hayabusa pisze:Witam,
jakiś czas temu obejrzałem fragment filmu i chciałbym poznać jego tytuł by móc go obejrzeć w całości ;)

Pewien młody facet ginie (zostaje zabity ?) i budzi się będąc w innym życiu. Teraz jest pracownikiem jakiejś firmy i w garniturku idzie do pracy. Gdy kończy pracę zjeżdża windą z jakimś przerażonym gościem, którego to potem widzi leżącego na ulicy. Inny facet przy nim klęka, dotyka leżącego ręką i jakby wysysał z niego życie (?).
Potem zaczepia go inny gość i mówi mu, że Oni chcą go zabić. (chyba jeszcze o czymś tam wspomina).
Główny bohater następnie przerażony przybiega do domu i mówi o tym swojej dziewczynie, a ona go zabija.
Wtedy budzi się jako taksówkarz podwożący kobietę, która to właśnie w poprzednim jego życiu była jego dziewczyną.

Być może on zaczyna sobie coś przypominać ze swoich poprzednich wcieleń i dlatego musi zginąć (?)

Może baz ładu i składu to napisałem, ale liczę na to, że ktoś skojarzy ten film ;)
Z góry dzięki za pomoc.

Sprawdź "Spirala życia i śmierci" ;-)

[ Dodano: 2013-04-14, 13:04 ]
olaolaola123 pisze:Witam, szukam filmu, w którym dziewczyna wychodzi z zakładu psychiatrycznego i zostaje zatrudniona w jakimś ekskluzywnym klubie dla bogatych rodzin. Poznaje tam młodych i bogatych nastolatków i dziewczynę, która jak się okazuje kilka lat wcześniej zabiła swoją siostrę z zazdrości o to, że była bardziej popularna i lubiana od niej. Razem z koleżanką zakopała swoją siostrę w lasku na polu golfowym a rodzinie wmówiła, ze siotra wyjechała bodajże do Paryża i wysyła sama do siebie pocztówki od niej. Ta dziewczyna z psychiatryka od razu była mylona właśnie z tą zabitą siostrą bo jest do niej strasznie podobna. Kiedy ta z psychiatryka odkrywa to co się stało postanawia przebrać się za tą zabitą siostrę i podczas jakiegoś balu straszy tą młodą morderczynię tym, ze to ona jest tą siostrą i żyje. Ta morderczyni w miedzy czasie zabiła też swoją koleżankę, która pomagała jej w zbrodni wpychając ją z łódki do wody kiedy tamta ma złamaną nogę.

Wiem, ze troche chaotycznie to opisałam ale mam nadzieję, ze ktoś zna ten film i poda tytuł :-)

Sprawdź "Krąg wtajemniczonych"
reaper6161
Forrest Gump

Post autor: reaper6161 »

Witam wszystkich użytkowników.

Po głowie chodzi mi pewien film, lecz niestety jego tytuł jest dla mnie zagadką. Google milczy. Film jest o starszym człowieku który staje się kaleką. Jest nieznośny. Nawet bardzo. Dlatego żaden opiekun nie może z nim dłużej wytrzymać. I tutaj pojawia się pewien młody, czarnoskóry chłopak z przedmieści, który także ma ciężki charakter. Film jest komedią. Z tego co mi wiadomo wyszedł stosunkowo niedawno.

Z góry dziękuję za pomoc :)
malgorzata83
Forrest Gump

Post autor: malgorzata83 »

reaper6161 pisze:Witam wszystkich użytkowników.

Po głowie chodzi mi pewien film, lecz niestety jego tytuł jest dla mnie zagadką. Google milczy. Film jest o starszym człowieku który staje się kaleką. Jest nieznośny. Nawet bardzo. Dlatego żaden opiekun nie może z nim dłużej wytrzymać. I tutaj pojawia się pewien młody, czarnoskóry chłopak z przedmieści, który także ma ciężki charakter. Film jest komedią. Z tego co mi wiadomo wyszedł stosunkowo niedawno.

To będzie film "Nietykalni" z 2011
reaper6161
Forrest Gump

Post autor: reaper6161 »

malgorzata83 pisze:
reaper6161 pisze:Witam wszystkich użytkowników.

To będzie film "Nietykalni" z 2011
@up .

Pani malgorzato83 dziekuje slicznie za pomoc ;)
Challenger
Forrest Gump

Post autor: Challenger »

Co to za film:
Film raczej polski, opowiadał o 3 kolesiach którzy mieli zlecenie żeby zabić kogoś za to że ukradł portfel(?) i w drodze zepsuł im się samochód więc poszli do mechanika i mechanik i jego rodzina ich zaprosili na obiad i wtedy się okazało że to ktoś z tej rodziny mechanika znalazł portfel i chciał oddać ale tak się stało że został podejrzany o kradzież, w końcu tych 3 kolesi zrezygnowało ze zlecenia.
Zaar
Vincent Vega

Re: film psychologiczny

To pewnie będzie "Egzorcyzmy Dorothy Mills".
mscichu89
Forrest Gump

Post autor: mscichu89 »

Witam!
Sytuacja przedstawia się tak: oglądałem kiedyś świetny film, zresztą jak każdy tutaj i zapomniałem tytułu. Film: akcja bodajże na początku w Ameryce matka (chyba wdowa) ma dziecko, które bawi się na zewnątrz zabawką(chyba samochodzik) ta niestety wpada do kanału?. dzieciak za nią i sie topi. Matka załamana w nocy często się jej ten chłopak śni, jak np: stoi na kładce i wyciąga do niej rękę i do wody ją ciągnie. później z kimś tam rozmawia, i postanawia wyjechać gdzieś w góry(chyba do norwegi, nie jestem pewien) do domku położonego jakiś czas drogi od jakiejś wioski. hm... tam chyba miała pisać książkę(ale nie wiem, czy tego sobie nie wymyśliłem.) poznaje mężczyznę spędza z nim bardzo dużo czasu on mieszka w latarni zakochują się w sobie i umawiają na jakieś przyjęcie w tej wiosce czy tam czymś he he. ona przychodzi na czas a go nie ma , nie przyszedł. Kobieta wypytała o niego mieszkańców, oni powiedzieli jej, że on nie żyje od dłuższego czasu. W filmie była jeszcze akcja chyba, jak ją porywają i właśnie przy tej latarni chyba próbują ją do wody, zatopić i tam tego syna widziała (pod wodą już) co ją wciągał chyba jeszcze, ale jakoś się wydostała na powierzchnię. a ci porywacze zginęli w latarni. no namieszałem troszke, ale mam nadzieję, że uda wam się ustalić tytuł filmu. bardzo chce go obejrzeć znowu, a szukam od kilku miesięcy i naszedł mnie w końcu pomysł, żeby napisać tutaj. licze na pomoc! : D pozdrawiam
ODPOWIEDZ