Gatunek - Komedia
Reżyseria - Peter Segal
Scenariusz - David Dorfman
Zdjęcia - Donald McAlpine
Muzyka - Jimmy Buffett
Obsada: Jack Nicholson, Adam Sandler, Heather Graham
Dave Buznik jest spokojnym, młodym biznesmenem. Na codzień projektuje ubrania dla kotów. Lubi swoją pracę i nie narzeka na życie. Do czasu... Pewnego dnia zostaje oskarżony o atak na stewardesę. Nakazem sądu musi wziąć udział w programie skierowanym przeciw napadom złości. Niestety trafia mu się dość dziwny instruktor- Buddy. Podejście Buddy'ego do terapii jest nietypowe i często obelżywe wobec pacjentów, co oszałamia i zniechęca do niego Dave'a. Jednakże po kolejnym niekontrolowanym wybuchu gniewu, sędzina Daniels nakazuje Dave'owi bardziej zaangażować się w program terapii i współpracę z grupą, gdyż w innym wypadku trafi do więzienia. Wówczas Buddy wprowadza się do Dave'a. Dave musi zdecydować czy z powrotem zamknąć się w sobie, czy stawić czoła doktorowi który rujnuje mu życie.
Po raz pierwszy widzialem Jacka Nicholsona w komedii. Musze powiedziec ze zagral dobrze jednak jego charakter i moje przyzwyczajenia co do jego powzanych rol sprawia ze on mi tu nie pasuje. Nie jest to jednak zadna wada filmu. Nazwalby to udziwnieniem:). Adam jak zwykle mnie nie zawiodl - ten facet juz z wygladu pasuje na komika:) Szkoda tylko ze nie dali mu bardziej rozwinac skrzydel - film nie topi sie w humorze. Zacytuje tu slowa jednego z forumowiczow. Mozna obejrzec ale nie trzeba.