Ben. co o nim mysleć

Nasze teorie dotyczące wydarzeń mających miejsce na wyspie.
Awatar użytkownika
laska_sw
Indiana Jones

Re: Ben. co o nim mysleć

Post autor: laska_sw »

no więc przy prównaniu gwazdy z 5 willami to przeciesz może do nich wrócić sama - a Ben, sam nie a może nawet z innymi... a co do Sereka, ma racje, Locke jest takim zastępcą...
Morgoth
Nosferatu

Post autor: Morgoth »

można to tak określić że Locke'a ma władzę na Wyspie, choć rządzi jedynie częścią ludzi z Wyspy (Innymi, rozbitków trochę też zostało) jak wiemy Wyspa nie jest po prostu wyspą. Wyspa to coś więcej, jako Wyspa określa się wszystko co się na niej znajduje, Locke na Potwora mówi Wyspa a nad potworem locke nie ma zadnej władzy...
Ale już przystańmy na to ze Locke rządzi tą wyspą... xD
Nosek ;o)
Tyler Durden

Post autor: Nosek ;o) »

Ja nie rozumiem w ogóle czemu Wy uważacie, że Ben lub Locke mają "władzę" nad Wyspą. Nie wiem czy pamiętacie, ale Ben powiedział kiedyś Lockeowi, że nim też ktoś kieruje i mówi mu co robi. Niech pomyślę... miał na myśli Jacoba?? :)
Morgoth
Nosferatu

Gdy mówimy kto rządzi Polską odpowiadamy Prezydent... ale przecież prezydent jedynie podpisuje ustawy sejmowe...
Najwidoczniej na wyspie także mamy trójpodział władzy Monteskiusza - dowódca innych Locke (wcześniej Ben) - władza wykonawcza, Jacob - władza ustawodawcza i władza sądownicza - Czarny Dym :D
Co o tym myslicie?
Awatar użytkownika
laska_sw
Indiana Jones

Post autor: laska_sw »

Może nie Czarny dym a może Dharma?
Nosek ;o)
Tyler Durden

Hehe dobreeeeee :P

Nie zapominajmy o Panu Wiecznie Młodym Turku :D On tam tez pełni jakąś ważną funkcję. On był na Wyspie przed Benem, on go wziął pod swe "skrzydła", z nim przeprowadził czystkę na Wyspie... Może i on jest najważniejszym ogniwem w tej zagadce?
Morgoth
Nosferatu

Turek by mi pasował na wiecznego Marszałka Sejmu... xD
On jest jakby zastępcą głównodowodzącego, myślę że on nie dowodzi bo:
a) obawia się Jacoba
b) jest nieudacznikiem i nie umiałby pokierować tą grupą :D
c) już raz go odsunięto od władzy
Nosek ;o)
Tyler Durden

Ale teraz nie bardzo wiem o kim mowa.... o Richardzie czy Benie?? Nie powiedziałabym, żeby którykolwiek z nich był nieudacznikiem, a przynajmniej nic nam o tym nie wiadomo z serialu.... Obawia się Jacoba?? Jak chyba wszyscy wtajemniczeni, niektórzy nawet chyba o jego istnieniu nie wiedzą :D
Odsunięto od władzy... hmmm na tonic nie jestem jeszcze w stanie odpowiedziec :P
Adamox11
Agent Smith

Post autor: Adamox11 »

Morgoth pisze:władza sądownicza - Czarny Dym
to bylo niezle Morgoth :)))
Co do twojej teori o Richardzie jako nieudaczniku ? Niewiem nie mamy o niz zbyt wielu wiadomosci takich jak np, Flashback
ODPOWIEDZ