Nie zagrali-quiz
- MGaździcki
- Agent Smith
Nie zagrali-quiz
Nie mam tu raczej szczęścia to konkursów (czy raczej ich tworzenia), ale myślę, że ten się przyjmie...
Polega on na podaniu nazwiska aktora i zapytaniu jaką rolę miał grąc w danym filmie.
Przykład: Kogo Sylvester Stallone miał grać w Szklanej pułapce?
Odpowiedź: Johna McClane
To oczywiście przykład uproszczony, bo nie pytamy tylko i wyłącznie o odtwórców głównych ról. Dopuszczalne jest także pytanie o postać, która potem wyleciała z filmu (np. Kogo miała grać w Psach[/b[ Jolanta Fraszyńska?). Jeśli aktor miał grać więcej niż jedną rolę, a ktoś poda tylko jedną-uznajemy.
Myślę, że proste...
Pierwsze pytanie: kogo w Pulp Fiction miała grać Meg Ryan?
Polega on na podaniu nazwiska aktora i zapytaniu jaką rolę miał grąc w danym filmie.
Przykład: Kogo Sylvester Stallone miał grać w Szklanej pułapce?
Odpowiedź: Johna McClane
To oczywiście przykład uproszczony, bo nie pytamy tylko i wyłącznie o odtwórców głównych ról. Dopuszczalne jest także pytanie o postać, która potem wyleciała z filmu (np. Kogo miała grać w Psach[/b[ Jolanta Fraszyńska?). Jeśli aktor miał grać więcej niż jedną rolę, a ktoś poda tylko jedną-uznajemy.
Myślę, że proste...
Pierwsze pytanie: kogo w Pulp Fiction miała grać Meg Ryan?
Re: Nie zagrali-quiz
No jak PF, to domyślam się, że chodzi o Mię (?) Wallace
W kogo w filmie 'Aleksander' miał się wcielić Brad Pitt?
- MGaździcki
- Agent Smith
W rolę tytułową, tj. Aleksandra Wielkiego?
Mimo moich wielkich ( a może aż zaMGaździcki pisze:ale myślę, że ten się przyjmie...
Kto miał zagrać rolę Kevin'a Lomax'a w Adwokacie Diabła ?
Kto miał się wcielić w postać Will'a Grimm'a w 'Nieustraszeni Bracia Grimm'?
-
Młoda Gniewna
- Forrest Gump
Johnny Depp 
-
Młoda Gniewna
- Forrest Gump
Kto miał "dać twarz" Elenie Montero w filmie "Maska Zorro"?
Nowa zagadka:
Steven Spielberg miał reżyserować filmy o Harrym Potterze, niemniej stawiał warunek, że w rolę głównego bohatera ma się wcielić pewien amerykański aktor. O jakiego aktora chodzi?
Steven Spielberg miał reżyserować filmy o Harrym Potterze, niemniej stawiał warunek, że w rolę głównego bohatera ma się wcielić pewien amerykański aktor. O jakiego aktora chodzi?
- MGaździcki
- Agent Smith
Haley Joel-Osment, ten od Szóstego Zmysłu?
- MGaździcki
- Agent Smith
Kto miał zagrać Mr Freeze'a w filmie "Batman i Robin"? Podpowiedź: aktor ten zagrał w innym cyklu filmowym opartym o popularny komiks (z wydawnictwa Marvela).
Patrick Stewart, jak mniemam.
- MGaździcki
- Agent Smith
Poprawna odpowiedź (nawiasem mówiąc pasowałby bardziej niż Szwarcy). Prosimy o pytanko.
Komu na początku zaproponowano rolę Clarice w Milczeniu owiec?