Reżyseria: Stephen Sommers
Scenariusz: Stuart Bettie
Zdjęcia: Mitchell Amundsen
Muzyka: Allan Silvestri
Data premiery: 7.09.2009
Obsada: Channing Tatum... Duke
Sienna Miller... Baronessa
Rachel Nichols... Scarlett
Ray Park... Snake Eyes
Christopher Eccleston... Destro
Joseph Gordon-Levitt.... Cobra Commander
Dennis Quaid... gen. Hawk
i inni
http://www.youtube.com/watch?v=Pqpz2qRwrcIFilm opowiada o walce członków G.I. Joe (Global Integrated Joint Operating Entity) z terrorystyczną grupą o nazwie Cobra. Poznajemy szczegóły powstania tej niebezpiecznej organizacji, która chce przejąć władzę nad światem. by: Filmweb
Jestem wielkim fanem na GI Joe. Na film czekam z niecierpliwością, acz mam mieszane uczucia. Trailer nastawił mnie do RoC bardzo pozytywnie (wcześniej -głównie za sprawą informacji na temat znaczących zmian w historii postaci - nastawiałem się głównie na nowy serial animowany "GI Joe: Resolute"), Eccleston świetnie się prezentuje jako Lord Destro, Sienne Miller (Baronessa) chce się schrupać. Idący ramię w ramię żołnierze mają "to coś". Jednak już mniej mi się podoba wykorzystanie efektów specjalnych (walka wojowników ninja, Snake Eyes'a i Storm Shadow), no i wspomniane zmiany w biografiach bohaterów (zwłaszcza chodzi mi o Cobra Commandera). Kostiumy może nie przypominają w 100 proc. tych z serialu czy komiksów; ale w końcu kto chciałby zobaczyć na dużym ekranie Destro z metalową i idealnie oddającą mimikę maską?
Przyznaję, że będzie to na pewno świetne kino akcji. Pytanie jak bardzo będzie to film o GI Joe?