CO TO ZA FILM?
Horror, dość stary (prawdopodobnie lata 80-te albo może i wcześniej).
Właściwie to nie film, a kilka osobnych, nie powiązanych ze spobą opowieści.
Pamiętam fabułę jednego:
1. Kobieta jedzie samochodem i błądzi w deszczu. Przypadkiem dostaje się do pewnego domu, gdzie wszyscy zachowują się dziwnie. Okazuje się, że domownicy nie są rodziną, a obcymi ludźmi, których zwerbował tam mały chłopiec, potrafiący siłą woli uczynić wszystko, co zechce. Pamiętam migawkę sceny z dziewczyną, która nie miała ust, bo za dużo mówiła... jeszcze teraz ciarki przechodzą mi po plecach...
i urywek drugiego:
2. Człowiek, który panicznie boi się latać samolotem, niestety musi przemóc strach i stać się jednym z pasażerów. W czasie lotu boi się wyjrzeć przez okno. Oczywiście jak to bywa w filmach w końcu wygląda... i widzi na skrzydle klauna, z obrzydliwą, straszną twarzą... (mogę nie pamiętać dokładnie, przynajmniej tak mi sie wydawało; byłem dzieckiem

) Już nie wiem co było później, ale z tego co pamiętam, to ten klaun był tam naprawdę...
Jak ktoś wie co to za film, proszę, niech się odezwie. Przejrzałem google, fora i nic

Coś świta mi tytuł „Opowieści niesamowite” ale wszędzie piszą o książce o takim tytule, natomiast nic o jakimkolwiek filmie
[ Dodano: 2008-01-20, 10:21 ]
... albo może to były "Historie niesamowite"

Może ktoś kojarzy?